Valborg-eld+kor=Min dag!

De blev ingen brasa för mig iår heller.. Har i alla fall hört lite fyvärkerier och idag är de trots allt en vecka sen operationen!  Jag trivs med att mjölka kor så länge de inte puttas, men kalvarna är nästan värst(?) Nu ska jag fira in våren genom att sova i full mondering då jag inser att sommare kommer sent i år.
 
Elinor

Första jobbdagen!

 
Nu har jag jobbat första passet sen operationen och de gick över förväntan känner jag! Dock märker man av alla kanter som finns nu som jag aldrig tänkt på innan(?) De gick trots allt att vara ifrån kossorna i 6 hela dagar, något jag hoppas att jag slipper göra om! Men "valde" i alla fall rätt helg då de var Världscupsfinal i både hoppning och dressyr så SVTplay Live har gått varm sen i torsdags! Blir så hästsugen av att sitta klistrad som jag alltid gjorde förr! Sen känns det som kag verkligen har "ätit upp mig" nu under veckan. Så hoppas kunna komma igång med träningen lite försiktigt nu och falla in i mitt gamla mönster! Nu ska jag bara ta det lugnt och inväna nästa pass!
 
Elinor

Femte dagen i fångenskap

 
1. Knät ser bra ut och såren varar inte 2. Första gången jag klarade av att resa mig normalt från toaletten sen i tisdags morse. 3. Gick en promenad i solen för att kolla läget och lyckades ta ett trappseg, med hjälp av att häva mig upp med armarna mot räcket.. 4. Bakat..bollar med kokosflingor på. 5. Fick bli myskväll med min kära sambo och Tintin på bild.
 
Elinor

Fjärde dagen i fångenskap

 
1. Storstädat alla vrår för att släkten inte skulle dö i sammförgiftning. 2. Findukning! 3. Fick en bloma av mamma och Janne. 4. Fick en blomma av her och fru Westermark. (Vad roligt att våran blomma, dukningen och blommorna vi fick matschar?!)
 
Elinor

Tredje dagen i fångenskap

 
1. Världscupsfinaal heeela dagen lång! 2. Bakade havreflarn. 3. Tvättade en massa tvätt. 4. Riktig västerviks-mat! 5. Köpte en "mormor och morfar" blomma.
 
Elinor

Andra dagen i fångenskap

 
1. Rengjort dator och tittat på häst, häst, häst! 2. Igår satt jaag och tittade på två skator som byggde ett bo i trädet utanför vårat kök, och idag kom de en stor kråka och muckade gräl!! BITCH! 3. Angelica kom förbi och vi gjorde bananpankakor med sirap, kanel, äppel- och päronbitar. 4. Valde outfit till "tjejkvällen" som jag var tvingad att gå på då väggarna började krypa på mig. 5. Min bästa kompis!
 
Elinor

Första dagen i fångenskap

 
 
1. Lagat byxor. 2. Tagit sönder byxor (tyckte de var så fult när de blev inne, men börjar gilla de) 3. Diskat och skurat hela köket. 4. Haft besök av jehovas. 5. Igår hade Mats köpt MASSA choklad åt mig som jag tröstat mig med i "feberyran". 6. Spytt av tableter. 7. Sågat. 8. Ätit gröngrönt.
 
Elinor

Sista chansen!

Igår var de operation. Dock hade inte den med de andra sjukhusbesökat att göra för nu var de mitt kära knä som skulle få en sista chans! 
 
Har opererat yttermenisken 2010, korsbandet 2011, brosk på lederna 2011 och nu 2013 hittade läkaren att lårbenet blivit spettsigt och skärt in i "köttdelarna" i knät. Hade de fått fortsatt hade korsbandet gått av. MEN som tur var har jag världens bästa sjukgymnast som tog mig på allvar och pratade med världens bästa ortoped! 
 
Nu ska allt bli bra och jag ska komma igång med träningen allt eftersom. Dock får jag inte jobba fören tidigast måndag.. Hur ska jag överleva de?
 
 
Elinor

När det inte blir som man tänkt sig

Idag har jag, Angelica Magnusson fått sparken från mitt jobb för första ggn i hela mitt liv... Och det känns jävligt tungt måste jag säga. När jag precis trott att allt i mitt liv hade löst sig så kommer detta som ett slag i magen.

Vad gör jag nu?

Vad gör man när man fått sitt drömjobb och lika fort blivit av med det?

Reser sig upp, torkar tårarna och går fucking vidare!!!

Såhär pepp var jag på att jobba imorse, ASPEPPAD!

long time no seeee!

Tjolahopp tjolahej!
Ja det är ca 3 miljoner år sen jag skrev på bloggen... MEN Björk håller ställningarna ser jag.
Idag är jag hemma från jobbet för jag är sjuk, inte roligt. Jag har varit vaken i typ tre timmar och är redan uttråkad. Jag skulle ju egentligen jobbat på gina idag, men fick ringa och sjukanmäla mig, första ggn sen jag började. Det känns sisodär kan jag meddela.
 
JAG VILL JOBBAAAAA!!!!!!! WÄÄÄÄÄH!
 
ungefär....
 
klart slut!
 
/Angelica

När festen aldrig tog slut!

Efter att varit vaken i 27 timmar och fastat de 17 sista var tillomed tomater gott!
 
 
Elinor

Lunch!

Gissa vad jag hade i mina bönbiffar? Banan och ägg. Borde haft avokado till jag vet, men hade ingen hemma. Mumsigt var de i alla fall med lite klyftpotatis med curry-inspiration!
 
 
Elinor

Frukost

Har sett hur "alla storbloggare" gör banankaka så testade. En stor banan och ett ägg-mixa-stek-servera. Hade körsbär till och de var tummen upp helt klart!
 
 
Elinor

Delfin ägg?

Såg på "Jordens skatter" på SVTplay (min bästa vän!) och där handlade de om opaler, ungefär mineraler som blivit skimrande stenar. De sa att vi hittat fosiler i dessa, så som fisk och snäckor. MEN de dom också sa var att de sägs att de hittats ett människo huvud, en elefant och delfin ägg.
 
Delfin ägg?? Delfiner lägger ju inte ägg. Hur kan man hittat ett ägg från en delfin om delfiner inte lägger ägg utan föder levande ungar? Blev lite... förvirrad och använde den otorligt säkra (host?) källan google. Dock kom de upp "orgasmhjälp" som allternativ när jag sökte på "delfin ägg". Så tänkte jag att späckhuggare är ju en slags delfin, lägger dom ägg? Men de visar sig att de också föder levande ungar.
 
Så HUR har man kunnat hitta fosiler av ägg från djur som inte lägger ägg?
 
 
Elinor

Planen ändrad!

Jag trodde att jag skulle jobba hela helgen. Men så blev de inte så åker med Mats och har de mysigt med massa musik! Så idag var tredje dagen irad på gymmet för att nu vila där ifrån några dagar! Ha de bra!
 
 
Elinor

Vandraren - Nordman

Vandraren har ingen stans att gå, när han kommit fram till slutet.
Månen färgar alla skuggor blå, han är ensam kvar där ute.

Långt där borta från en enslig gård, lyser värmen ut i natten.
Väcker hungern i hans frusna kropp, som har levt på luft och vatten
 
Elinor

Jag dansar med mig själv, jäjä, jag dansar med mig själv!

Ikväll är innte Mats hemma och min plan är att se på film! Detta kanske låter lätt men ack så svårt.. Haha. Sist jag skulle försöka mig på att titta på film så såg de ut som på bilden. "De är bara att stoppa i sladen i väggen" Kul.. Jättekul.. Nu är de ju så att jag inte är tekniskt lagd och kan inte tänka "logiskt" när de gäller teknik för ser inte de logiska. Så, kanske köper chips och bara äter och skiter i att titta? Haha.
 
 
Elinor

vår?

Skinnjacka-premier för mig idag. Ja, de är kallar än vad de ser ut ute. Men har ju tjock rröja på mig under.
 
 
Elinor

När jag har för mycket fritid...

 
Elinor

Hela familjen kostcirkel!

Haha.
Mats vill ha "såndär med potatis, lök och kött som man har ägg till" alltså pyttipanna. Så vet jag itne vad för humör jag var på men jag ville bara ha sås. Någon form av sås, men orkade inte gör något. Sååå.. Tog fram allt som var såsaktigt ur kylen och bara kände, Ååååå vad bra detta blev!
 
Men vad har man till pyttipanna rent vanligt? Rödbetor och ägg... Är det de såsiga?
 
 
Elinor

Nu kommer våren för nu är solen här!

Nej, jag vet inte varför de blir 100 likadana bilder när jag bloggar från mobilen(?) Den fatter liksom inte riktigt och då säger jag till igen, och vips så är de 3 bilder istället för en. Men vad tusan. De är ju bättre med 3 än ingen alls inte sant?
 
 
Elinor

Kladdkaka när man inte har fett hemma..

Var sugen på kaka. Så bakade en kaka.
 
2 dl uppblötta svarta bönor
1 stor banan
2 ägg
3 msk olja (linfrö)
2 dl kokosmjölk
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Mixa bönorna och bananen till en smet utan klumpar. Blanda i övriga ingridienser och rör om med all din kraft. Smörj en form och häll i smeten jämt. In i ugnen i 20 min på 200 grder.
 
Vaniljvisp, hallon, blåbär och bjärnbär!
 
Elinor

Ett perfekt ägg!

Har faktiskt inte äti mer ägg än vanligt i påsk (förutom allt godis i äggen. Haha). Annars är ju ägg de givna att äta på påsk, just för de står för pånyttfödelse då i hyllar Jusus ofring och återuppståndelse. Fast påsk furades innan Jusu tid för att de var då Israelerna blev befriade från Farao.
 
Men till saken. Äter normalt ett ägg om dagen, och kokar dom då vanligtvis. Så kokade ett gäng som jag tog med upp till jobbet, och lyckan som uppstår när man kokat de perfekt länge! Perfektion i dess esse!
 
 
Elinor

The Bible

Har precis tittat klart på  "The Bible" på SVTplay. Hela serien är 5 delar och de gick under påsk. Som titeln avslöjar är det en historia baserad på bibeln och då hur bland annat den krisna tron kom till. Känner genast att jag blir lite hobby-krisen. Allt med Jesus är så inpräntat i hjärnan på mig så kan inte låta bli att tycka att de är intressant, hur biblen kan ha format en hel värld.
 
Igår sa jag till Mats: "Jag tror att kristendomen existerat men jag tror inte på Gud." Insåg sen när Mats upprepade vad jag sagt att de inte lät helt logiskt. Kristendomen existerar ju faktiskt nu med, men de jag menar är att jag tror ändå att allt har hänt. Moses lede folket ut från Faraos händer. Jesus spred sitt budskap och hängde på korset över påsk. Men, sen har vi människor överdrivit och ändrat historien till något övermäktigt. Finns Gud?
 
Tyvärr lyckades inte Jesus med sitt budskap kring att pengar inte hade något värde. Fy vad skönt de skulle vara om inte hela världen handlade om pengar och makt. Vad skönt de skulle bli om alla bara tog förgivet att Gud var den ända som hade rätt till makt och alla bara levde, inte blev maktgalan tyranner som bara vill ha mer och mer. De är ett fint budskap Jesus kommer med från Gud. Men, sen försöker människan göra upp regler och straffa de som ej följer människans påhittade regler.
 
Se på välden nu, så blir de när människor försöker göra Guds jobb...
 
 
Elinor

Dags att burkra upp!

 
 
Elinor

På gymmet!

Har mått dåligt idag men tog mig ut på en promenad mot gymmet. Skämdes lite över mig själv när jag lyssnade på "Smurfhits", men man kan inte bli annat än glad när man hör dom! Haha. Kört på som satan nu och hade nästan glömt hur underbart svett luktar! Kärlek på den alltså!! Inte bara jag som har ångest över påskgodiset verkar de som för är totalt fullt här. Men nu ska jag äta lite keso och banan och ladda för promenaden hem! 
 
 
 
 

Frukost

 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0