Bilden

Haha! Här är bilden till förra inlägget.,,

Tagga Astrid Lindgrens värld!

Tjoho!! Tagga att jag och Elinor åker till metropolen Vimmerby imorgon för att gå på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld!!! Ska bli så mysigt. Ser ut att bli helt okej väder också, inget regn iaf. Både Elinor och jag är lediga hela dagen imorgon, kan det bli mer perfekt?!
Och nått mer som är kul är att bästa vän Jennifer kommer till stan nu i dagarna så får träffa henne på fredag!!!! *lycklig*
Ibland känns det som att jag har några vänner iaf! Annars är det rätt ensamt. Känns mycket positivt att Elinor flyttat till viken så kan vi leka mycket mer :D

Ja se där! Ett helt inlägg utan klagomål och diverse åsikter och dissar!

Har hört det ryktas om att vi borde ha fler bilder på bloggen... Men att det finns inte så mkt att ta kort på på jobbet som är relaterat till det jag skriver om... Men sagt och gjort'! Nu får ni hålla tillgodo med denna bild!

Den var ju inte så jävla rolig, JUST DET!!!

Black and white

Idag kör jag på lite svart vitt tema. Eller ja svart med en vit rand. Imorse ringde Elinor mig i panik över att det tydligen var mycket mer än vad hon hade väntat som hon hade missat att städa i lägenheten. Jag som har varit med på ett antal flyttstädningar vet ju liksom utantill allt som ska göras på en sådan. Men det är ju inte så jäkla lätt om man inte har några riktlinjer och inte är nån speciellt städande person. Men jag tycker att det är upp till hyresvärden att lägga fram en lapp med vad som ska göras på en flyttstädning! För alla människor har olika uppfattning om vad som ska göras på en flyttstädning. Det var väldigt tydligt när jag började och städa för UD-bemanning att alla tycker olika om vad tex en storstädning är. Så eftersom det blev så mkt klagomål så gjorde vi städlistor och sen dess har det flutit på relativt smärtfritt.

Det var dagens fundering om städning !

H&M fortsättning

Såg att Elinor hade gjort ett inlägg om HM. Jag kollade på Kalla Faktas program igår om just HM, och jag måste erkänna att jag fick lite smått panik! Hade faktiskt en tröja från HM på mig just i det ögonblicket, och ville liksom bara slita av mig den och gråta en skvätt. Fy helvete! Där sitter dom jävla ägarna och håvar in miljonvinster samtidigt som folk inte har råd till mat i deras jävla fabriker!!!!!!!!!! Och såklart vet dom att det är fel!! Annars är dom ju dumma i huvet... Hur svårt ska det vara att sätta som krav på alla fabriker att länen ska gå att leva på??? Tror nog att dom skulle göra rejäl jävla vinst iaf. Men höj fucking priset på kläderna i butiken! Tror nog att dom flesta skulle köpa en blus även om den kostade 249 och inte 149!
Jag är nog mer känslig vad gäller människors rättigheter än som Elinor som är mer engagerad i djurens rättigheter. Bra att vi är som en och samma person, vi kompletterar varandra så bra.

/Angelica

H&M fortsättning

Såg att Elinor hade gjort ett inlägg om HM. Jag kollade på Kalla Faktas program igår om just HM, och jag måste erkänna att jag fick lite smått panik! Hade faktiskt en tröja från HM på mig just i det ögonblicket, och ville liksom bara slita av mig den och gråta en skvätt. Fy helvete! Där sitter dom jävla ägarna och håvar in miljonvinster samtidigt som folk inte har råd till mat i deras jävla fabriker!!!!!!!!!! Och såklart vet dom att det är fel!! Annars är dom ju dumma i huvet... Hur svårt ska det vara att sätta som krav på alla fabriker att länen ska gå att leva på??? Tror nog att dom skulle göra rejäl jävla vinst iaf. Men höj fucking priset på kläderna i butiken! Tror nog att dom flesta skulle köpa en blus även om den kostade 249 och inte 149!
Jag är nog mer känslig vad gäller människors rättigheter än som Elinor som är mer engagerad i djurens rättigheter. Bra att vi är som en och samma person, vi kompletterar varandra så bra.

/Angelica

Mer smör tack!

Nu när jag bor i en stad, med affärer som säljer pan pizza, så köpte jag just pan pizza som proviant för att överleva mina jobbdagar. Haha. Alltså, de är inte lite fett. De bara väker ju fett ur den när man stoppar gaffeln i den.. Varför är det så mycket fett? Skulle den inte smaka något annars eller? Okej att ost är fett, men inte så illa. Doppar dom den i smör, brere på lite smör och sprutar in massa smör i den innan dom fryser den? Detta är inte helt hälsosamt (eller billigt) så detta var helt klart en engångsförtelse för att få tillbaka minnen om hur dåligt detta var! Hade en lite halv-period mad pan pizza ett tag som barn när jag mer eller mindre bode i stallet. Smidigt var det i alla fall, men den är ju knappt god...(?)
 
 
Elinor

Blä

Idag bestämde jag mig för att prova en ny smak på naturdiet, jag tar ju alltid choklad eller choko banana. Men idag tänkte jag prova red berries och ... Njaaa det är inte okej! Vet inte varför jag envisas med att prova nån annan när jag vet att jag inte brukar gilla nån annan än choklad! Smaka liksom mjöligt...

H&M!

Tittade på "Kalla fakta" nu om H&M's arbetare i cambodja (stavning?) och hur dom jobabr 70 timamr i vecka med 3 kronor i timmen som lön. Det är svältlöner och familjerna tvingas låna pengar till mat = dom skjuter problemen framför sig då de sedan inte har råd att betala lånen. H&M's VD säger att sitvationen i cambodja(?) skulle varit värre om H&M inte hade varit där.
 
Ja, han har väl kanske engentligen rätt. Hade inte H&M beställt kläder från fabriken skulle de anstälda som syr och packiterar just H&M's kläder troligen varit helt utan jobb. Då hade de inte haf några pengar, nu får de i alla fall ihop ca 500 kronor i månaden. MEN måsta vi rika människor utnyttja de då? Ja, de hade varit värre utan H&M, men just att de utnytjar den sitvationen för att själva gå med en vinnst på flera miljoner. Kan inte arbetarna då få 10 kroner i timmen och kanske överleva? Klart att vinsten för H&M blir minder med att utgifterna för lön växer. Men kom igen!
 
H&M har billiga kläder, och det är klart man undrat hur de kan vara så? En tydlig föklaring! Men jag tänker inte ljuga, jag kommer troligen inte sluta köpa kläder på H&M.. Varför? Ja, bra kläder till bra pris! Men ju mer vi köper, ju större vinst. Och man kan kanske hoppas på att arbetarna då frå högre löner efter detta!(?) Ne, jag vet att jag bara slamrar för att jag ska verka som en bättre människa än vad jag är. Lite som när alla tycker synd om kycklingar sen köper chikennaggets på Mc Donalds.. Lite den världen lever jag i när det gälle människans rätt. Jag säger stackars dom, sen köper jag en kläning för 99 kronor!
 
 
Elinor
 

Ett riktigt dränga-liv!

Har nu sovit min första natt...på jobbet. Nu trodde jag skulle skriva lägenheten, men har nu sovit på jobbet. Precis jämte kossorna och har nu återvänt till "Emil i löneberga"-tiden! Kändes lite lustigt att komma till jbbet så fort, liksom gick upp så var jag här. Haha. Brukar alltid vara vaken någon timme innan jag går hit för att hinna att just gå hit. Men smidigt och billigt må jag säga! Slipper den jobbiga snön och de frysta vägarna när vinten kommer på riktigt. Skön, men små tråkigt så får se vad min nya hobby blir(?) Skulle kanske lära mig sticka? Då blir jag en riktig piga ska ni se! Haha.
 
 
Elinor

Nu har jag flyttat!

Kommit fram till att jag är en riktigt bitter människa! Men tycker ibland att jag är det med all rätt. Skulle ju flyttas i helgen och då personen i vår nya lägenhet skulle flytta ut 15 oktober så var det lungt att vi flyttade in innan den sista oktober. Så vi kom överens om att jag skulle flytta in sista helgen i oktober, alltså helgen som var nu. Förra måndagen ringer ja vaktmästaren på nys stället och frågar när jag kan hämta ut nykeln, och han svarar att dom inte fått in den.. Alltså har dom inte fått in nykeln från en människa som sa till mig at han skulle flytta den 15/10 och daume var nu 22/10. Försöker då i två dygn få tag i denna människa, som sedan på torsdagen skrier ett sms om att han flyttar ut i helgen, alltså samma helg som vi bestämde att jag skulle flytta in. Sen på fedagen skriver han igen att jag tidigast kan få nykeln på måndag förmiddag, alltså idag.
 
Här har jag bokat släp (som man bara får ha ett dygn i taget) och hela familjen har sällt in sig på flytt och bokat av annat. Så skriver han ett sms kvällen innan helgen vi betsämde att planen är ändrar. Någonstans känner jag att han viste den 15/10 att han inte hade flyttat ut då och kunde alltså då ha hört av sig. Men icke. Flyt som jag har lyckas världdens bästa Morfar fixa så vi får ha släpe ett dygn till i alla fall så vi inte behövde lasta av allt, för att sen lasta på allt igen några dagar senare. tur också att jag har snälla föräldrar som jag fick sova hos och som även hjälpte mig flytta idag trots att de engentligen inte hade tid, eller ork.
 
Så ringer någon städkontrollant här från södra vi och frågar om vi dammsugat över huvud taget? Spydigt, otrevligt och bansligt sagt! Jag säger sjävlklart "Ja, de har vi. Men är det någt som behöver åtgärdas så får vi göra de innan onsdag." Han är så berädd på att jag ska börja tjafsa emot honom så han hugger direkt! Kommer inte ihåg vad han sa mer, men han gnälldde väldigt mycket. Sen efter ett tag insåg han att jag inte tjafsade emot utan bara sa att vi kommer upp i dagarna och gör iordning de (om du nu finns något att göra iordning?) så lugnade han ner sig. Kan inte vara ett roligt jobb de där?
 
Så har varit en riktigt "humör-svängnings-dag" idag och jag ber om ursäkt och säger tack till de som ståt ut med mig! Men nu har jag umgåts med kossorna så mår lite bättre och snart dags att sova!
 
Elinor

Så jäkla B!

En reklam som ser väldigt B ut är ju annonsen för parfymen "fizzy"! Det ser ut som en karaktär ur The Sims blandat men Bolibompa... Mjaaaa det triggar inte riktigt mitt köpbegär...
Jag menar ska man köpa parfym så ska ju reklamen se lyxig ut!

Denna annons ser ut som att man kommer att lukta som ett luktsudd...

Back to reality!

Ja nu har jag nog landat efter helgen! Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Helt stört men jag har faktiskt saknat den här lilla hålan. Jag gillar Västervik! Men jag tror att man måste åka iväg lite då och då för att kunna uppskatta det. Jag gillar ju inte storstäder så värst, eller jo det gör jag väl, men jag gillar mer att kunna va som jag är och ha nära till landet (mamma och pappa) och sen tycker jag det är stressigt i större städer. Jag besöker gärna större städer några dagar men sen är det ju helt underbart att komma hem!

Så jaha, nu är jag på jobbet och det är rätt lugnt, läser en tidning. Mår inte riktigt 100, huvudvärk och småfebrig, men inget som stör så värst,

Jaja, ska försöks komma på nått roligt att skriva om senare.

/Angelica

Hej då Södra vi, föralltid och evigt! Iaf en väldigt lång tid!

Hej
Igår var det flytt för hela slanten! Så satt inget vid datorn för de fanns det inte tid för. De enda som gick sönder under städn ingen var en (full!!!!) matoljeflaska och en glödlapa så är väldigt nöjd! Känns väldigt skönt att flytta där ifrån, samtidigt som det kändes sorligt på något sätt..? Gillar ju lägenheten i sig, men inte läget, inte hålan den ligger i. Haha. Skönt att ha denna perioden i mitt liv som ett avslutat kapitel! Idag blir det mer flytt vill jag lova, så Angelica får väl stå för upptateringen! Haha.
 
 
Elinor

Hemma

Ja jag lever! Vaknade upp imorse och var typ frisk?!! Helt fantastiskt! Kände mig lite svag efter febern, men klarade av dagen galant. Och vilken fantastisk helg! Så inspirerande och bara massa positiva människor.
Så nu är jag hemma, rätt sliten men taggad till tusen. Känner av att jag inte mår helt hundra men det kommer.

Imorrn jobbar jag på kaos så då blir det update kan jag lova!

/Angelica

Inte för att jag gillar programet men..

Tittar på "Så mycket bättre" och saknar min mamma!! *gråt* Vill hem till min mamma och sitta i soffan med varm o'boy och titta på tv varje kväll. Ha ett "oskrivet schema" på tv-program, och ingen protesterar just för att det bara är så! Haha. Inte alls roligt att sitta själv med mini-tv och tort bröd och lite gammalt messmör.
 
Men måste säga att jag gillar Olles veriation (vem fan är Olle?) Dock så förstördes låten när jag tittade upp från dataskärmen. Hur ser karl ut? Ojoj.. Uggla levererar ju som vanligt! Älskar! Vi får väl se hur det här slutar..
 
 
Elinor

Bibel

Haha! Var på jakt efter en hårfön men hittade ist ett exemplar av nya testamentet i garderoben... Inte riktigt den lördagsläsning jag velat ha... Får nöja mig med svenska hollywoodfruar på tv!

Helvete!

Jaha det var det! Nu har den jävla febern segrat... Tillbaka på hotellet och ligger just nu nerbäddad i sängen, helt jävla patetisk och saknar mamma :( hatar att bli sjuk när jag inte är hemma. Tur att det finns tv på rummet iaf.

Mer vår än höst!

Idag är det riktigt kallt!! Men nu vet jag att vintern är här, så var förberedd. Hade så mycket kläder på mig i morse när jag gick så frös inte! Dock har ingen löst "fryser om näsan men vill kunna andar"-problemet som blir varje år. Kan inte någon uppfinna något som man kan ha över näsan, men som man inte behöver andas genom?
 
Igår var jag ute och gick en sväng emd världens bästa Ullsa! De kändes mer som vår än höst?
 
 
Elinor

Snart!!

Snart börjar eventet!! Taggaaaa!!! Febeeer!!!

sjuton och en halv månad

Kommer hem och stänger ine ens på datorn, sätter mig inte och äter frukost heller. Dusch och sen har jag städat, städat, städat! Har nu ett grund-skurat kök och badrum. Glömde självklart den sista kartongen som behövs för att få ner allt, så har lite grejer kvar att packa. Men de lösre vi imorgon! Haha. Bara en natt kvar i denna lägenhet, och har då bott här i 17,5 månader av mitt liv! De blir en tid att minnas, eller snabbt glömma bort! Haha.
 
Köpte sån där rengörnings-grej som mamma ville att jag testade fall den var bra så hon skulle köpa den själv (haha). Kändes mest till en början att de gjorde ont i näsan av den starka lukten och att de blev lika rent med baa vatten... Men så var det några fläckar som var lite svåra och få bort, som sen försvann enkelt efter att jag sprejat på! Så antar att den funkar!
 
 
Elinor

I bilen

Efter en hemsk natt med feberfrossa så är vi nu på väg till Sthlm! Imorse mådde jag riktigt dåligt men nu börjar det kännas bättre :). Har fått på mig lite smink så då känns det bättre. Dock måste sägas att det inte är lätt att sminka sig i en bil! Men tror det blev rätt okej iaf. Ska se om jag kan uppdatera med bilder inne från eventet, men kan va så att vi inte får ta kort.

Fräsching i bilen efter typ 2 timmars sömn och feber!

Jag förstår i alla fall varför jag är fet!

 
Jag skulle nog vara väldigt snygg om jag inte åt som tre arbetande män. Jag har ett fysiskt aktivt jobb, tar mig till jobbet genom att gå (eller cykla när den är hel), tränar där emellan med simning och gym. Jag borde vara smal! Men, så äter jag så mycket fett dagligen så det är egentligen inga konstigheter att jag ser ut som jag gör. Haha. Blev skitsugen på panpizza här om dagen, har inte ätit de på flera är. Så går till affären, i södra vi, och dom har inte panpizza!!!! Inte nudlar och inte panpizza. Vad är detta för affär?? Så köper messmör istället och har nu i flera dagar tryckt i mig messmör morgon, middag, kväll! Haha.
 
Elinor
 
 

Sovmorgon

Ja god morgon på er!
Jag lyckades till slut somna inatt framåt kl 04. Det var ju jäkla tur att jag hade sovmorgon idag, så jag vaknade väl typ halv 11, invirad i filt under täcket med långbyxor och raggsockor på! Så har ätit frukost i soffan och bara slappat hela morgonen. Ska väl ta tag i mitt liv nu och göra något vettigt av dagen!
 
/Angelica

JA till systematisk mobbning!

Jag och Angelica var ju i samhallen här om dagen. Då ropade dom upp "Och nu är det dags för alla barn från Gunnebo skola att komma upp ur bassängen" och vi blir livrädda och typ "ska vi gå nu?" Haha. De var ju bara 8 år sen vi gick i Gunnebo, och 11 år sen vi åkte till simhallen varej vecka med skolan. Men de sitter liksom kvar, hur lite vi än vill de. 11 år sen vi blev systematiskt mobbade för att vi inte kunde simma, och lärarna dömde en till systematisk mobbning genom att bestämma vilka som fick simma i stora eller lilla bassängen. När alla fick gå till den stora bassängen och simma längder då var jag kvar på den maggrunda vattnet med "luftpucklar" på ryggen och blev systematisk mobbad för detta.
 
Jag och Angelica disskuterade självklar dessa minnen och kom fram till att det var bra. Systematisk mobbning är bra! Vad var det som fick oss att vilja lära oss simma? Jo, för att sluta få dessa mobbnings-blickar på oss. Sluta höra de nerverderade orden i matkön. Ja, de fick oss att simma på och lärde oss fort!
 
 
Elinor

Vintern är här!

"Man behöver inte titta ut för att se att det snöar, man behöver bara gå in på facebook".
-Christoffer Björk
 
Igår, ja denna gårdag! Jag såg att det började snöa på dagen, men sen runt 14:00 blev det soligt och såg sådär höstigt mysigt ut. Så gick till jobbet, vilket jag ångrar! Kommer dock fram till jobbet hel och ren, där började det hagla! Fucking mega massa hagel! De blir lite sådär storm och när mn jobbar lite ute så var det halvkul att gå runt och blunda för de piskade för hårt i ögonen. Kanske skulle börja använda keps? Iner att jag ska hem i detta, men de lägger sig ju inte...eh... FAN vad hemskt de var att gå hem!!!! Kallt, blött, piskande i ansiktet, vind! De är fan bara oktober!? Men där gick jag, och det kändes som när man var lite och varit i stallet en hel vinterdag (med fel kläder) och mamma snart kommer (men hon börjadde prata med någon i affären så hon är en kvart sen) och där står man och hoppas att varje bil som kommer, ska vara mammas bil. Men de är det självklart inte..
 
Eftersom det var så soligt när jag gick så hade jag gympadojjer på mig, och innte stövlar som jag brukar! Blött på fötterna så dom verkligen dör. Gör så ont att det inte gör ont! Bbbrrröööölllll!! Första snön är man aldrig berädd, även fast vi nordbor vet att den kommer. Så nu, nu är jag redo och kommer därför inte behöva klaga mer. Nu är vintern här helt enkelt!
 
 
Elinor

Sömnlös

Jaha hörrni! Tittar ni på klockslaget på detta inlägg så tror ni väl att det är tidsinställt eller att jag är dum i huvet... Men icke! Jag är vaken minsann! Kan verkligen inte sova då det typ blåser rätt in i sovrummet för att det fattas en del på våran nya dörr!!!! Så det är liksom bara ett litet lager med frigolit som hindrar snövindarna från att blåsa in i sängen. Jag får panik när jag inte kan sova. Så nu sitter jag i soffan invirad i en filt och dricker en kopp varm mjölk, jag vet inte ens om jag gillar varm mjölk, men det ska vara bra om man inte kan sova sägs det ju... Upp till bevis!!! Sen fryser jag ju så dant så är skönt med nått varmt.

Det var det! Hoppas ni sover gott denna kalla blåsiga natt.

/Angelica

Årets första snö 25/10-2012

Och jag var mitt i kaoset! Varför är det alltid så att när det börjar flyga runt små snöflingor så blir det panik i tragiken?! Bilar överallt!!!

En snöig eftermiddag i viken

Så jävla begåvad!

JJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Klarade min första uppgift som högskolestudent!!!! Och inte bara de, hon tyckte jag var riktigt bra och även fast jag fattat fel på en fråga så ger hon mig godkänt för att svaret var så bra! Haha! UNDERBART! Känner mig som en ny människa redo att ta mig an världen, vad den än bjuder på! Stolt och väldigt glad över all hjälp jag fick från Mats, Kajsa och Anne, tre sudenter som jag inte förstår hur dom står ut?
 
Jag är så jävla begåvad, som läraren skrev. Hur ska jag fira detta? Lite glass kanske, de åt jag ju dock igår och skulle ju inte handla mer innan flytten.. Får fira med att gå till jobbet, eller snarare hoppa på moln! Nu ser jag nästan lite mer fram emot att ge mig på nästan uppgift (som jag bävat för)!
Så glad typ!
 
Elinor
 

Nej se det snöar!

Helt galet men tycker mig ana små snöflingor i luften!!! Drar filten över huvet och borrar ner mig i soffan! Hu...

/Angelica

Vän-vän eller facebook-vän?

Jag ska ha mig själv och Angelica som exempel i detta inlägg. Mest för att ingen ska känna sig träffad och ta illa upp som tydligen blivitt väldigt populärt i modärntid.
 
Om Angelica skickar en vän-förfrågan till mig på facebook och jag accepterar den så står det sen på min logg "Elinor och Angelica är nu vänner" så att alla ser att jag accepterade hennes vän-förfrågan. MEN om jag inte accepterar, utan trycker på nej eller vad det står, då syns det ingenting vilke är lite tråkigt! Jag tycker, och fler med mig, att de borde komma upp likadant på min logg, fast mer "Elinor har nekat Angelicas vän-förfrågan". Eller om man tar bort någon som vän, då tycker jag de borde stå "Elinor och Angelia är inte vänner längre".
 
Haha. Underbart. Ärligt. Brutalt. Älskvärt.
 
 
Elinor

Ansiktsbehandling

Idag fortsätter jag på SPA-temat! har precis kommit hem från en underbar ansiktsbehnadling på Linns Hudvård inne på Canpea. Nu jävlar är jag ren i ansiktet kan jag lova!! och gott luktar jag med. Fick även mina ögonbryn plockade plus en handmassage. Så nu är jag så avslappnad så tror jag ska somna vilken sekund som helst! nehe nu ska jag vila ögonen en stund och njuta av mitt av mitt avslappnade tillstånd.Sen blir det möte kl 18:30, så då kan jag ju inte sitta och halvsova direkt.
 
jag kan starkt rekomendera Linns Hudvård inne på Canpea i Västerport!
 
God natt
/Angelica

Asagudar VS Kristus

Tänkte på en grej tidigare. Sverige är ju ett kristet land, och mycket har formats därefter. Kyrkorna, begravningar, dop, skolavslutnignar, att just söndag är en röd dag är ju för att Jesus sa (eller var det Gud som sa detta till Jesus?) att han skulle vila på den sjunde dagen = söndag. Sen började ju veckan om. Det jag undrar då är varför är veckodagarnas namn skapade efter Asa Gudars namn? Asatron var ju innan kristendomen, så hur fick dom lov att hänga kvar? Eller kom dom till sen, fast de känns ju inte som att dagarna borde uppkallats efter AsaGudar om kristna fick bestämma(?)! När börjadde man kalla de måndag, tisdag onsdag...osv.. ? Hete dagarna så när Jesus levde så de fick abra hänga kvar?
 
 
Elinor

ElinorochAngelicadag

Idag började vi tidigt ska ni veta! Elinor och jag anlände till simhallen kl 08:30, jag simmade ca 1,2 km och Elinor simmade 1,5 km på 45 min! Så efter det så bastade vi och gjorde hårinpackning. Nu sitter vi på McDonalds och har ätit jättenyttig lunch.

Ätit vegitariskt

Ikväll när jag kom hem från jobbet så lagade jag en helt och håller vegetarisk maträtt. Inte direkt för att det var tanken, men mest för att jag inte hade något köttigt hemma att slänga i.... men ja det var gott och mätt blev jag, och det är ju huvudsaken eller hur?
 
Ibland när man är kompis med Elinor så känner man att man får dåligt samvete av att äta kött. Hon har så starka principer och det beundrar jag verkligen, och så kommer jag där helt opåläst och avskärmad från verkligheten och äter vad fan som helst som serveras i köttväg! Men jag kan vara väldigt neutral som person, eller ja likgiltig är väl rättare sagt. Jag har svårt att få till engagemang. Jag kan bli jätteupprörd när Elinor berättar om hur kycklingar slungas in i en vägg och deras huvuden kapas av med en vinkelslip, men den där känslan varar inte speciellt länge. Jag tröttnar lätt på saker och har svårt att slutföra. Så jag tror det är tur att jag har min käraste Elinor Björk, för utan henne skulle jag äta fläskfilé från Danmark och köpa det dyraste matvarorna för att jag alltid tror att de är godast.
 
 
 
Hittade en fin bild på en riktigt lycklig höna, hon bor på Tovfehults café och blir dagligen matad med sockerkaka (vilket jag tycker syns... lite rund om röva)
 
 
 
 
/Angelica

TYST!!!

På fullaste allvar!!! FÖR HELVETE viss reklam borde vara förbjuden på radion!!!!!! Nu syftar jag på den jävla ungjäveln som skriker och så lägger dom in ett jävla pip som skär hål i öronen.... Och sen säger en annan unge "det finns inget som gör oss barn så arga som smutsig kolkraft" VA?!!!!! Det har väl inte riktigt med saken att göra?! Det stämmer ju inte ens! Spädbarn skiter väl fullkomligt i vart elen kommer ifrån??????? GAAAAH!
Reklam är ju irriterande nästan alltid, men någon måtta får det väl vara? Inte okej att spela upp barnskrik i radio. Det är liksom så genomskärande att man inte kommer undan.

Jaha det var dagens vrede!
PÖÖÖÖSSSSSS....

/Angelica

Tränings-shema

Ja mina vänner! Jag tänkte försöka mig på att göra en plan för hur mkt jag ska röra på mig i veckan! Tränings-shema låter lite hårt, snarare motions-shema skulle jag kalla det!

Tisdag: Powerwalk med Jenny kl 19:30

Onsdag: simhallen med Elinor

Torsdag: Jobba med städet, alltså dammsuga och torka golv i två hus

Fredag: Powerwalk kanske på morgonen?

Helgen: Event=snabbmat....

Ja det kanske inte är så mkt men bara man gör lite varje dag och inte tar ut sig allt för mkt per gång så tror jag att det blir bra! Och i helgen ska jag till Sthlm på event med zinzino, sååå kommer säkert bli en och annan McDonalds... Ska försöka att välja sallad ist för bigMac, men jag kan inte lova nått ;)

/Angelica

Bryggkaffe

Idag är jag väldigt kaffesugen känner jag... Innerst inne dricker jag ju inte bryggkaffe för att det är beskt och äckligt och för att det är så mkt garvsyra i så min mage fräts sönder! MEN idag var jag över på butiken som ligger tvärs över gatan där jag jobbar, där säljer dom kaffe och te. Så då får man iaf nymalet kaffe, känner att ska jag dricka bryggkaffe så ska det inte va nått skit som varit öppet sen förra julafton! För något som många inte vet om är att kaffe inte riktigt tål syre... Så efter 30 min efter malning så är det förstört om det inte vakuumpackas! Så ja det är väl okej att dricka nymalet bryggkaffe, men ja det är ju fortfarande mkt mer syra i än om man brygger med espressoteknik.

Kaffe-experten har talat! ;)

/Angelica

Rivningsprojekt?

 
Så här ser min lägenhet ut just nu. Underbart inte sant? Haha. De tråkiga med just flyttstädning är att man inte kan tänka "jag lägger den här" för det är ingen mening med det för allt ska ju ut! I soppsäckarna är min garderob.. Sen i kartongerna (som är 4 som knappt syns för säckarna) är resten av lägenheten. Haha! Jag som inte är något "klädnarkomman".
 
Sen vet jag inte om jag ska skratta eller gårta när jag ser detta..? Vågar inte ens räkna på hur många KILOphiladelphia-ost och turk-yougurt jag inhandlat och ätit under min tid här.. Skäms en smula.. Jag är ju en periodare. Nu är jag ju inne i en "nudel-period", var inne i en "havregryn-period" innan de. Så för några månader sen var jag innne i en "knäckebröd-med-philadelphia-ost-period" och innan de lagade jag mat med turk-yougurt i varje dag. Variation? Nej tack! Sen sparar jag ju alla burkar för att "jag någon gång kommer behöva dom till något". Vilket jag aldrig kommer behöva... Så blir MÅNGA vänder till återvinningsstationen nu i veckan kan jag lova........
 
 
Elinor

Astrid Lindgrens Värld

Ååååå! Jag är så lycklig! Jag och Angelica ska till Astrid Lindgrens Värld nästa vecka på höstmarknad!!!! Har ju bott i Vimmerby kommun i två sommrar nu UTAN att gå till ALV. De är fan inte okej.. Men ingen vill ju följa med mig!! Förutom Angelica då, och nu har vi äntligen tid samtidigt! Mysigt med höstmarknad. Ska ha på mig min Pippi-tröja, vantar och mössa även om det är varmt. Köpa polkagrisar och minnas när vi var där som barn, och gå över bron där Lotten Karlsson tappade sin plånbok i vattnet.
 
Jag bara älskar Astrid! Träffade henne aldrig, tyvärr.. Hon är en stor idol och hon verkade som en vettig människa även utanför sitt kändisskap. Underbara sagor med "lagom baarnsliga, lagom allvarliga" handlingar. För både stora och små, verkligt! Jag beundrar verkligen Astrid och hennes verk och blir som en 5 åring på julafton nu när jag Ä N T L I G E N ska få besöka henned värld igen!!
 
Elinor

Paranoid

Nu ligger jag i sängen och ska sova strax, men jag hör massa läskiga ljud :S jag är inte den som är känslig för att sova ensam i vanliga fall, men ikväll kan jag liksom inte riktigt utröna vart alla ljud kommer ifrån... Det är något droppande ljud och något krafsande ljud. Vad jag vet så regnar det inte ute och vi har inte heller några husdjur som kan tänkas krafsa.. Sååå från landet som jag är så tror jag ju självklart att det är råttor som krafsar! Men det kan det ju inte va, vi har ju en sprillans ny dörr (utan hål i) och jag tätade dörrspringan till källaren så sent som igår!! Det är väl bara inbillning! Eller ja ljuden hör jag ju, men det är ju självklart inte det jag inbillar mig att det kommer ifrån. Nje så ikväll hade han gärna fått vart hemma karln! Jaja! Nu börjar det svida i ögonen så ska försöka tänka bort ljuden och sova.
Natti natti!

/Angelica

Flott är gott!

Stekte upp lite kroppkakor med skirat smör och lingon till, herre jävla Gud vad fett!!! Känns som jag ska spy, men gött var det :)
/Angelica

Snö?!

Växlande molnighet och byar med SNÖblandat regn.... Skämtar du med mig?!!!! Ja tydligen så är det vad vi har att vänta på söndag enligt klart.se. Det blir säkert skojigt att åka hem från Stockholm i det vädret...

HUUUUU!

/Angelica

"De är brustabletter, man bli fullare då"

Eftersom att jag valde att sitta vid min dator och bli fet har jag nu tittat på William på SVTplay. Måste säga att jag blir som barn på nytt när jag ser honom! Det tål att upprepas hur bra han är! Lite pinsamt bra, som avsnittet med festen. Avsnitt 2.. Haha!!! Dör av skratt varje gång, även fast jag bara sett den en gång. Sen att det står att den är godkänd från staten(?) Haha. Roligt att dom väljer att skriva ut det innnan någon ifrågasätter om den är laglig att visa. Kom igen, de är en 15 årig pojek som drier emd sig själv. Så illa kan de la inte vara för dagens ungdom?
 

Jagad av en silverräv!

Ja hörrni ! Imorse drömde jag att jag blev jagad av en ilsken silverräv!!! Detta hann jag alltså drömma inom loppet av 9 min, då det är så länge min snooze är på. HUR hann min hjärna komma på detta på så kort tid?! Vaknade i panik och bestämde mig för att det nog var dags att gå upp... Och då kan man fråga sig, varför just en SILVERräv? Varför inte en vanlig räv?? På nått sätt så känns det som att jag blir straffad för att vi har två jackor på jobbet som är gjorda i äkta silverräv :S så dom jävla rävhelvetena hemsöker mina drömmar...

Den jävla jackan är inte ens snygg!! Slöseri kan jag tycka...

Trasiga tår eller tom plånbok?

Skulle vilja skriva att jag inte bloggade i morse för att jag gjorde något viktigt, för att jag är en viktig person. Dock var det bara för att jag var trött och utmattad!
 
Har nu gått till jobbet två dager i rad vilket blir (.....) 2,4 mil stavgång hittills. Tänkte då självklart gå ikväll igen (trots detta eviga regn och mörker) men har så satans ont i lilltårna, småtårna eller de femte lilla tån på kanten. Dom är helt döda, oh då menar jag faktiskt död i bemärkelsen att de trycks på något sätt när jag går så huden bara dör! Så blir de som en blåsa, eller 5, som liksom skaver mot den levande huden för att den döda huden knuffas. Hur ska jag göra? Bensin är ju så snoppigt dyrt!!!!! Skulle ju kunna ta bilen, men det kostar ju typ 15 kronor bara att starta den, och då har jag alltså minst slösat 30 kroner när det entligen skulle kunna varit gratis. Fast.. 30 kroner är dock inte så myket.. Måste gå nu om jag ska gå! Fan beslutsångest!! Jag blir både fet och fattig.. Ne vet ni vad! Jag tar bilden. Mina tår är värda 30 kronor!!! Eller är dom de? Kanske kan klippa av dom!? Ne, bilden! Den behöver rastas...
 
Elinor

Vax

Igårkväll roade jag mig med att vaxa benen. Jag hade lite gammalt vax sen förra sommaren som bara låg och tog plats i skåpet.
Jag måste säga att jag tycker nästan att det är lite skönt att vaxa benen! Eller ja det är klart att det gör ont, men det är på ett tillfredsställande vis eftersom jag vet att alla små äckliga hårstråna försvinner!!! Hur som haver så tycker jag att det var en rolig sysselsättning sådär en söndag.

/Angelica

PW och Gunnebo

Tjoho tjohej! Nu har jag kommit hem från ytterligare en powerwalk med Jenny. Känns som en bra rutin detta, nu är bara utmaningen att hålla i och inte ge upp. Jag lägger det ansvaret på Elinor sen när hon flyttar till stan. Då jäklar ska det tränas!!! (vi kan ju låtsas att det ska bli så iaf)

Igår var jag i metropolen Gunnebo på 60-årsfest. Måste säga att det var inte mkt liv och rörelse i Gunnebo sådär en lördagkväll, jag menar när jag var liten och flängde runt där lite så var det ju iaf alltid lite moppe-pojkar ut och körde! Men icke!! Tyst som i graven! Det är ku tragiskt.

Hur som haver, imorgon jobbar jag på Kaos så då kommer det säkert en hel del inlägg :)

/Angelica

Blev bjuden på mat av mamma igår!

 
Elinor

Ohälsosama sovmorgon!

Var tvungen att bearbeta denna tanke lite som jag fick igår, innan den var redo att möta tangentbordet.
 
Igår hade jag sovmorgon och låg då och drog i sängen ett tag eftersom jag inte behövdde gå upp direkt när jag vaknade. Tittade på mig själv, på min bara kropp och insåg hur ful jag är. Vill jag bli smalare eller tjockare kan jag ändra min kost, vill jag få mer eller mindre muskler kan jag träna på olika sätt. Men att jag är så satnas sne rår jag faktiskt inte för. Går inte att träna bort. Hur fan är jag skapt egentligen? Fysiska saker jag inte kan göa något åt blir jag faktiskt lite irriterad över att de ska vara så fult, nästan lite äckligt.
 
Folk klagar över hur feta och klena dom är. Men gör något åt det då!(?) Jag sa ju till och med själv för ett tag sen att man ska klä sig efter sin kroppstyp, men var hittar jag kläder för skolios? Hur bär man upp kläder på ett snyggt sätt om man ser ut som en sne jävla nerkörd vägpinne? Jag föddes med ett missbildat hjärta och kan inte ens pga. de operera mig rak. Domd till ett liv i den snea-världen. Mitt ena revben ser fan ut som ett dit opererat bröst!! Så fult, så fult..
 
 
Elinor

Rebuss!!! Roligt roligt!!

Jag klarade i alla fall av att vara ledig en dag. Haha! Men min lediga helg slutade i heljobb idag! Underbar! Trodde nästan jag skulle råka ut för ett psykbryt, men de behöver vi ju inte oroa oss för nu. Får jobba på lite halvfullt veckan som kommer med! Kor är fina djur..
 
Så idag var dagens sysselsättning att bära saltstenar. Nu kanske inte det låter så farligt, men varje sten väger 10 kg vilket känns i armarna efter ett tag. Jag är ju alldelles för lat för att gå så många gånger fram och tillbaka från förådet till korna, så bär flera stycken på en gång. Dock är dom ganska otympliga så lyckades ta tre samtidigt. De jag vill komma till är att sist jag gjorde ett "bära-saltstens-ryck" så var jag död efter att typ bärt en. Nu började det kännas tungt efter 4 vändor, alltså 12 stenar. De går framåt i alla fall!!!!! :)
 
 
Elinor
 
 

Mörker, dimma och älgjakt.

Fick åka hem till det lilla hålet ikväll (som om en vecka inte längre är mitt hem!!!) Väldigt mycket dimma så såg ingenting verken framåt eller bakåt. Jag blir lite imponerad av min mamma när jag kör bil själv nu. Tänk alla gånger hon kört oss i snöstormar och bländande solljus och klarat av det! Och på tal om blända... Fick en person bakom mig som hade helljuset på hela vägen från ankarsrum till frödinge! Körde i 50 km/h för att jag tyckte han kunde köra om, men de gjorde han inte... Så jag fick liksom sitta så långt fram att jag inte blev bländad från backspegeln. Lite hårt för ögonen som redan var överbelastade av all dimma. Sen när han väl körde om efter några mil blev de som orgasm för ögonen! Oj vad skönt!!! Sen bländade han inte av vid mötande heller så de var väl fel på hans lysen, eller så var han bara dum i huvude?
 
 
Elinor

Härligt härligt, men farligt!

Haha.
Råkade lyssna på "Härligt, härligt men farligt, farligt" av Björn Skifs. Gick till jobbet och hade full blandning på spotify från en lista min syster gjort. Denna låte börjar rulla, och man kan ju bara refrengen, har nog aldrig hör värserna(?) Men oj vad sexrelaterad sång!! Det fattade man ju inte när man var lite knatte! Dit jag vill komma är att idag verkar det som att "alla" föräldrar tycker att allt sexrelaterat i varadagen (typ en kvinna som äter en korv) förstör våra unga! Jag blev inte ett galet sexmonster av att lyssna på denna låt, eller äta korv (eller blev jag?) Lyssna bara på barnens favorit, Markoolio. Han sjunger ju om att han ska ha sex med en brud. "Anna, anna, vänta på mig. Ja tar en taxi till dig. Skynda, skynda, sätt lite fart. Jag exploderar snart. (......) Snart så tar jag sakern i egna händer!" Och inte blev alla i min generation sexmissbrukare eller horor(?) Snälla, man kan relatera allt till sex, bara man vill och har lite fantasi! Men vet man knapt vad en snopp är bler man väl inte allt för påverkad?
 
 
Elinor

Ledig ledig leeeeeedig!

Idag är jag helt ledig! Första dagen på 31! Härligt! Min hjärna tillät mig till och med att sova ända til 8, de händer inte varje dag! Fast, det skönaste är egentligen inte att sova, utan de är kvällen innan då man får stänga av alla alrm! Så nu är jag pigg och utilad och bilen rullar mot skogen, där jag hoppas på kaka och saft(?) Man blir så hungrig av att ha sovmorgon! Så nu slänger jag mig i gröten och sen får jag ont i magen. Hoppas lite gym och simhall kan fixa till de!
 
Omslagsbild
Finfina Greta! Hur skulle jag göra utan dig??
 
Elinor

Städar ur frysen!

Ska försöka äta upp all mat jag har i mina ägor tills jag flytta. Så jag då slipper flytta på massa mat, som egnetligen ingen vill ha men är för snål för att slänga. Haha. I alla fall den "kalla" maten. Så i min frys hittade jag tacobröd och wokegrönsaker. Sen i kylskåpet hade jag (kanske en lite för gammal) mjölk. Vad gör man av detta?
 
Jag stekte på grönsakerna, värmde bröden och gjodren någon sås-liknande röra och TADDAA! Mat! Sen hur gott det var går ju att disskutera.. Men lever man med en Björk får man inte vara så kräsen!
 
Älskar när maten ser sådär riktigt äcklig ut! Som bara en enda rörig gägga med skit överall! Mmums!
 
Elinor

Dömd

Ja mina vänner! igår tog jag ju tag i mitt liv och rörde lite på mig. Först var det simhallen med Elinor där jag simmade 800 m, och sen på kvällen körde jag en PW på 5 km med Jenny. Tyckte jag klarade av det rätt bra, jobbigt var det såklart, men inte så jag höll på att dö. Jag fick heller ingen träningsvärk idag vilket var skönt, lite stel mest.
MEN så klart så får jag pissont i höften/benet nu i efermiddag! jag brukar få såhär ibland när jag ansträngt mig, så jag tog en panodil och då gick skiten över, men så kom det tillbaka efter typ 2-3 timmar... då hade väl tabletten gått ur. Men vad fasen! ska man inte kunna röra på sig utan att få ont när man är 21 år gammal?! Jag tror det är nån jäkla nerv som ligger och jävlas eftersom den liksom strålar från höften/ryggen ner i benet. Hoppas på att det går över om jag fortsätter röra på mig regelbundet, kan ju vara så att kroppen behöver bygga upp lite styrka.
 
JAJA nu sitter jag iaf i soffan och har seriös taco-koma! määäätttt!!!
 
Hittade en bild från nyår då jag var smal och smärt minsann!
 
/Angelica
 

Torka aldrig tårar utan handskar!

Tittar på serien, eller vad det kallas, väldigt långa filmen i 3 delar(?) "Torka aldrig tårar utan handskar". Mår lite smått illa när jag ser den. Att äta samtidigt är inte att rekomendera! Den är så sorlig, jag får lite ont i själen av att se på den! Det går inte riktigt att föreställa sig att det var så. 30 år är egentligen ingenting! Men ändå har det lyckats hända så mycket på den tiden (jag kom till tillexempel. Haha) Mycket gott, mycket ont! Vi tycker alla någon gång i livet att vården är så dålig, men titta tillbaka 30 år. Se framstegen, forskningen måste ju genomföras för att kunna få en så stor skillnad på "så kort tid".
 
Ne, får rysningar i kroppen bara jag tänker på de! I vårt lilla land. Hel sjukt! Pratade om det med Angelica igår att denna "film" borde visas i skolan i utbildnigssyfte. Istället för att visa typ hiphiphora 3 år irad...
 
 
Elinor

Fan ta alkohol!

Kommer hem från jobbet nu på kvällen. De är mörkt, men lampan är tänd i trappuppgången. Så hör jag dom, dom som jag alltid varit rädd för, dom jag aldrig förståt och dom jag alltid hatat...
 
Alkolisterna..
 
Bor som vanligt alkolister i huset jag nu bor i (som jag snart flyttar från!!!! Lycka!) Han som bodde här förut, fick flytta då han själv tagit en överdos och gett sin mamma en överdos så hon dog. Han snodde då tabletterna från hemmet hans mamam bodde på, som ligger här bredvid. Nu bor det ett par vad jag vet, och de spelar väldigt hög musik, skriker och dunkar i golvet. Idag var det "kompisar" på besök. Dom skrek, slog. Hotade varandra med sexövergrepp och död. Jag blir livrädd och springer in i min lägenhet och ringer polisen. Då lugnar dom självklart ner sig, så polisen kände inget behov av att komma hit(???????!!!!!!!!!) Men har inte hört mer, så dom däckade väl?
Hatar alkohol! Vist, ta en öl eller ett glas vin. Men människor som  inte kan hålla sig ill EN öl eller ETT glas vin (som jag själv) borde inte dricka alls! Jag leker nykterist sen maj då jag var på Grönt veckoslut (och för er som inte känner till det så är det en sammankomst för elever som gått/går på gymnasiet jag gick på) Där blev det lite för mcyekt alkohol och lite för mycket ånger dagen efter. Det är inte roligt att vara 16 år längre!! Skärpning! Fatta vad fet man blir av alkohol?!
 
Elinor

Aktiv dag

Ja för tusan! Idag vet jag inte vad det är med mig. Jag sov pissdåligt inatt då mysfaktorn med att sova två st i en 120 säng är som bortblåst. Nu är det mest varmt, trångt och allmänt irriterande! Men ikväll flyttar vi tillbaka till vårt sovrum då Rasmus varit duktig och satt upp en persienn. Hur som haver! Trots dålig nattsömn och ryggont så åkte jag iaf och simmade med Elinor (trots att öppettiderna på simhallen inte var optimala och vi fick lägga om hela vår planering) och nu ikväll ska jag och Jennt ut i mörkret och powerwalka lite. Jag kommer va död ikväll....

Sen självklart var Elinor och jag tvungna att posa framför denna skylt! Vilken härlig skylt!!! Sånna borde det finnas fler av, tillför liksom lite extra glädje i tillvaron.

träna träna trääääna!

Laddar med choklad efter mitt 4-tlon på gymmet (crosstrainer, rood, cykel och löpband) och inför simning med Angelica!!! LADDAD!?
 

Jobba jobba jooooooobba!

Idag har jag kanske jobbat nåååågra dgar förmycke irad för att det ska var helt lagligt.. Men så hörde jag från min vänn som pluggar någonting med "arbetsrätt..bla..bla..bla.." och hon säger då att det finns någon grundregel om hur många dagar/månad och timmar/vecka. MEN så länge arbetsgivare och den anställde är överens får den anställde jobba hur mycket som helst. Underbart eller hur? Så olagliga är vi inte minsan!! De blev i alla fall en välbehövd sovmorgon (till 8:00) efter att varvat att gått upp 04:00, 04:30 och 05:00 de senaste två veckorna!
 
Men ingen rast och ingen vila! Ska in till staden och träffa min kära Angelica och vi ska minsan träna! Haha. Ha det bra!
 
 
Elinor

I like big butts...

Köpte ju denhär saken för ett tag sen och gillar de jag ser! Gud skappade mig med alla fettreserver på magen och brösten, vilket då resulterar i att ben och armar blev utan fett. Har väldigt smala ben och armar om man jämför med magen och brösten. Så min rumpa är obefintlig och jag skulle likagärna kunna vara en lite skolpojke på 8 år. Men i denna stickade sak från KaOs där Angelica jobbar fick jag en riktig Ank-stjärt!!! 149 kroner, här behövs inga dyra plastikoperationer. Kläd dig efter (inte bara väder utan också) kroppstyp! 
 
 
Elinor

Espresso

Blev så extremt sugen på en riktig espresso så sprang över gatan till Vita Magasinet där dom har en likadan espressomaskin som jag har hemma, och tog mig en jäkel! Det är väl det som är nackdelen med att vara lite av en kaffeexpert, man kan inte dricka något annat kaffe sen haha! Äckelbryggkaffet här på jobbet luktar kloak så det håller jag mig borta från!! Hu...

Men ju nu vill jag ju ha en till espresso! Fick en liten bit Ölandschoklad också, så jäkla fint!

Kallt

Fryser på kaos så hittade nått varmt och (fusk)pälsigt att ta på mig :)

Dags att klippa tånagarna?

Finns det något tråkigare än att klippa naglarna på fötterna? HATAR FÖTTER!!! Så jävla äckliga med sina vårtor, förhårdnader och naglar! Dom ser ju lite läskiga ut.. Som missbildade händer! Mats älskar att retas och stoppa sina fötter i ansiktet på mig! Jag går ju alltid runt med strumpor på! Sover aldrig utan strumpor just för att jag då blir äcklad av mig själv! Att duscha är tortyr då jag inte kan ha strumpor på.. Måste köpa strumpor med halkskydd på om jag ska börja simma! Haha!!
 

Marknad

God förmiddag på er mina gullvippor!!
Idag skiner solen och det tackar vi för. Tänk vad mycket gladare man blir bara av en sån sak!
Var inte ens irriterad på min cykel med punktering förut, utan promenerade så glatt ner till stan till jobbet. Sen när jag kom ner till stan insåg jag att det är någon form av marknad idag. Jag ÄLSKAR marknader! Inte för att jag köper nått speciellt, för helt ärligt är det ju mest skräp, utan för att det är en sån mysig stämning. Älskert!
Iaf, idag är sista dagen på kaos för den här veckan, skapligt skönt! Förhoppningsvis så bidrar den här marknaden till att det kommer in mkt folk i butiken. Så idag är vi POSITIVA!! Vet att det är tråkigt att läsa om folk som är peppiga (ja jag syftar på dig Evelyn Wimarsson, och även DIG Elinor Björk, den eviga pessimisten)

Ja och här kommer en fin bild jag tog när jag traskade ner till stan, höst är fint!

/Angelica

Övergiven eller bortsprungen?

Någon som saknar denna katt?
 
 
Tyvärr är han nog en sommarkatt som någon bara lämnat nu när hösten kom. Eller så är an "den sista i kullen" som ingen ville ha, och blev då lämnad åt sitt öde ute. Någon kanske dumpade honom på gården för "där trivs han nog."
Blev utskäld när jag ringde till katthemmet så där ifrån får vi tyvärr ingen hjälp.. Så är det någon som ill ha en social, kelsjuk stallkatt? Hör av er :)
 
Elinor

Paris Hilton

Jag har länge kikat efter Paris Hiltons första parfym, minns att jag hade den när jag gick i typ 7an och att den var så himla god! Så gissa om jag blev glad när jag hittade den på Canpea på REA! Det fanns bara en kvar så kände att detta måste vara en dröm. Så självklart köpte jag den! Och har fått komplimanger nu för att jag luktar så gott. Ibland ska man ha tur minsann!

/Angelica

Höstdeprimerad?

 
Det här är väl ungeför känslan idag! Haha. Känner mig.. konstig? Helt matt och svag, men ändå inte "ligga-död-i-sängen". Men matt, livet behöver inte höst med massa regn känner jag! I år hoppade vi över våren och sommaren, och gick direkt från viter till höst.. Inte helt okej i mitt tycke! Men då kanske vi kan hoppa över höst och inter nästa år? Någon rättvisa får dett allt ta och bli!
 
Elinor

Dagens händelse!

Skulle koka pasta nu, och hadde då köpt såna häringa ringar eller vad man ska säga att det är. Så häller jag upp och vad får jag se? En sån där lång "stav"-pasta! OMG!! Kan man lämna tillbaka en pastapåse som är halvt tagen ur och klaga på felpackitering?
 
Så spännande är min vardag. Hoppas jag kunde roa någon och få alla att känna sig lite bättre och lite mer värdefulla och lite mer viktig här på jorden! amen... Haha!
 
Elinor

Altandörr

Ja imorse vaknade jag av en massa borrande och bankande i huset, då höll dom på att sätta in våran nya altandörr! Jag sov alltså inte i det rummet såklart utan i våran andra lägenhet i andra änden av huset! Jag gillar inte riktigt att ha hantverkare i min lägenhet, dom är så högljudda och jag kan inte gå omkring i T-shirt och trosor som jag vill... Iaf så gick dom efter ett tag så då passade jag på att kika in i sovrummet, var ju nyfiken på den nya dörren såklart. Och då är det seriöst en hel jävla dörr som består helt och hållet av glas!!! Jamen visst! VÄLKOMMEN in i mitt sovrum! Som en jävla storbilds-TV rakt in på våran säng.... Detta måste åtgärdas annars blir det lite väl roligt för grannarna! Nej men jag ska inte klaga, det var ju snyggt, men vi måste fixa nått draperi eller nån jävla gardin så man får lite privatliv! Och sen kommer jag aldrig kunna sova, dels för att det känns som att någon iakttar mig 24/7 och dels för att det kommer bli så jävla ljust!

/Angelica

Köp Svensk kött!

När vi ändå har kött-diskutionen igång så råkade jag höra på radion idag att äldigt mycke fläskkött har färgats och sålts som oxfile. (Vad skänt det är ibland att inte äta kött. De är ju liksom lite svårt att bli lurad på de sättet i grönsaksdisken. Liksom, färgar du en banan grön ser man ändå att de inte är en gurka!) Denna sål, egoistiska och pengaberoende kött industri har ju på tok runnit över! Att troligen hallaslakta massa grisar för att sen sälja köttet som lyx? Kom igen!!
 
Hörde även att vi i Sverige importerar väldigt mycket åsnekött oc sen säljer som fläskkött. Vad är det för fel på den människan egentligen? Om det nu är åsnekött så kan de väl stå det istället för gris? Är det så svårt? Jag hatar pengar alltså.. De förstör våran värld och sätter väldigt många djur i lidande och skapar "matlögner" i affärerna. Jag har inget emot att vi äter åsna, bara de föds upp och slaktas på bästa sätt!
 
Man kan ju börja fundera på vad det är man äter egentligen(?)! Hur mycket pencillin är det i köttet du stoppar i dig? Har djuret föds upp på kemikalier och fått halsen avskuren utan bedövning? Skärpning Sverige!
 
Från aftonbladet.se
Färgat fläskkött?
 
Elinor
 

Tidskapsel

I helgen när jag var ute hos mina föräldrar så tog jag en promenad ut i kohagen, för där ligger den mytomspunna "klubbstugan". Vilket egentligen är en gammal tvättstuga som folket i Solhem tvättade i förr innan dom skaffade tvättmaskin i huset! Så då fick man kånka på tvätten till detta lilla hus och ta upp vatten ur brunnen som ligger jämte stugan och sedan koka det i en jättestor gryta för att vattnet skulle va varmt och sen var det bara att börja tvätta!
Iaf, min pappa och hans kompis Skägge lekte i den där tvättstugan, målade väggarna vita och byggde våningssängar så dom kunde sova över där ute. Nu snackar vi alltså tidigt 70-tal skulle jag tippa på! Sen kom nästa generation! Pappa flyttade tillbaka till Solhem när han skaffat familj och farmor var ensam i solhem. Så jag har bott där sen jag föddes. Då under slutet av 90-talet börjar av 2000-talet så var det dags för nästa generation att inte tvättstugan! Min bror Tom och vår kusin Ida började rusta upp och städa ur stugan ytterligare en gång och även dom inspirerade av pappa byggde våningssängar och tog dit gamla möbler och övernattade där ute i kohagen!
Sen när Tom började bli tonåring och tröttnade på att leka i tvättstugan så tog jag och våran kusin Emelie över. Och vi gjorde ännu en gång rent hus! Vi sov dock aldrig över där men vi lekte och tog dit nån säng och kuddar och pyntade jättefint! Och jag tror det var vu som började kalla det för "klubbstugan" men jag är inte säker...

Alla som läser detta av mina gamla barndomsvänner! Vilka var med? Och minns ni hur kul vi hade? :D Elinor var med det är jag säker på! Vi satte in en "Jul-rönn" för vi hittade ingen gran. Haha!

Iaf så var jag och kikade in i klubbstugan i helgen, och jag lovar det ser ut precis som vi lämnade det. En riktig tidsskeden som om tiden stått stilla!

/Angelica

Be twisted?

Jag och Angelica är som två gamla kor som stått tillsammans i samma hage i hela sina liv. Vi har liksom samma ägglossningscykel, och hur vi än försöker så är vi förenade att alltid få mensutbrott samtidigt. Haha.
 
Kom och tänka på denna "nya" idee om att man ska vrida upp tampongplasten. Vet inte rikigt om jag älskar det..(?) Tror inte att människan som kom på denna öppningslösning, och tyckte den var bra, provade att öppna med blöta händer. Det går inte att öppna om händerna inte är torrare än öknen själv! Hur smidigt är det egentligen? Ne, i detta ämne är jag en bitter gammal surkärring som hatar förändring och spyr galla på utvecklingen.
 
 
Elinor

Grupp 3

Jag läste Elinors inlägg om djur och mat. Jag tillhör definitivt grupp 3! När jag ser en ko tänker jag "åh lille söte kossan<3" och när jag ser en entrecote så vattnas det i munnen och jag tänker "vad ska jag ha för marinad till denhär steken". Självklart fattar jag ju att köttbit och ko är samma sak i olika utföranden, men det rör mig liksom inte. Men jag tror att det är för att jag aldrig haft speciellt nära kontakt med kor, jag har aldrig tagit hand om kor, bara sett dom gå omkring i hagen utanför huset. Jag gillar dom och dom är söta men dom är inte "mitt bekymmer".

Däremot har jag under min livstid haft väldigt mycket kontakt med höns, så jag tycker det är extremt viktigt att köpa ägg från höns som får gå utomhus och som är ekologiska. Eftersom jag vet hur höns funkar, dom vill inte va inne!
När vi på morgonen kom ut i hönsgården så stog alla 30 hönor upptryckta mot dörren och ville ut, det gick liksom inte öppna dörren utan att alla flaxade ut! Det värsta var när fågelinfluensan härjade, då fick man inte släppa ut sina tamfåglar och gissa om hönepönorna blev deprimerade?!! Det var rena rama julafton när vi släppte ut dom igen.
Jag minns också när hönseriet i Piperskärr la ner, då fick vi ett antal höns därifrån för dom skulle ändå slaktas så vi sa att vi kunde ta hand om dom. Dessa små hönor hade suttit i en putteliten bur hela sitt liv och vissa blev så chockade när dom kom ut till Solhem och friheten att dom dog av chock!! Och hönsen hade klor långa som ett finger, dom hade växt så mkt för att dom inte fick gå omkring så dom slipas ner. Så det vi fick börja med var att klippa dessa hemska klor, för annars kunde dom inte gå. Vissa hann börja gå innan vi kom till att klippa klorna och då gick dom av på helt fel ställe så blodet bara sprutade.

Ja ni förstår att när man vart med om detta så kan man INTE förmå sig köpa ägg från höns som inte fått vara fria!

FRIHET ÅT HÖNSEN!!!!

/Angelica

"Regnet det bara öser neeeer jag blir blöt om både skor och strumpor"

Ja tyckte denna lilla trudelutt var väldigt passande idag. Det fucking öser ner ute, och jag står här i butiken och tittar ut på regnet och dricker kaffe. Låter mysigt kan tyckas, men NEJ det är det inte! Eller jo lite, men det kommer bli en ytterst lång dag känner jag.

Dagens lycka är att vi ÄNTLIGEN ska få en ny altandörr till vårat sovrum :D börjar liksom bli lite kallt med tanke på att det är hål i dörren vi har nu, som för övrigt sattes in typ 1835.... så nu ska de bli varmt och skönt, dörren ska väl vara på plats imorgon eftermiddag tror jag.
Så inatt sov vi i en 120-säng i andra lägenheten, lite trångt men mysigt. Nu är iofs Rasmus i Sthlm så jag får sängen för mig själv!

/Angelica

Laktosintolerant, fast på utsidan!?

Har fått utslag över hela kroppen och kan inte rikigt komma på vad jag gjort den senaste tiden som gjrot detta möjligt? Nu kanske det är att ta i lite hårt att skriva "hela kroppen" men här och där. Liiiite irriterande att de är i ansiktet, ser inte fräsch ut! Brukar få utslag som nästintill blir sår på armarna när jag mjölkat i gropen, alltså jag står bakom korna i en "nersänkning" och mjölkar. Då sträcker jag liksom häderna mellan kornas bakben, och får mjölk på armarna = utslag! Haha.
 
 
Elinor
 

Hur ser du djur?

Jag är ju en såndär människa som inte äter kött. Jag är egentligen inte emot att människan i sig är köttätare, men jag själv blir äcklad av att äta kött så har valt att avstå. Har kommit fram till (när jag gått omkring i min ensamhet bland koskit och pälsdamm) att det finns 3 sorters människor, och de tänker olika när de ser:
 
1. En kalv: "Ooo söta kalven!" Köttbit: "Ne... stackars kalven!"
2. En kalv: "Mmm vad gott!" Köttbit: "Vad skönt att jag slapp slakta den själv!"
3. En kalv: Ooo söta kalven!" Köttbit: "Mmm vad gott!"
 
 
De flesta människor tillhör väl grupp 3. Det kan bero på att vi lever i ett samhälle där få föder upp och slaktar djuren, medan många äter av de. Därför skiljer vi väldigt mycket på levande djur och kött, fast att de egentligen i grunden är samma sak! Jag känner att jag själv tillhör grupp 1 och blir äcklad när jag går genom köttavdelningen i affärerna. Så, vill tacka alla butiker som tänkt på detta och orgenterat köttavdelningen längst in i ett hörn så jag slipper gå förbi. Haha.
 
Så vill jag att alla lyssnar på denna länk, och när ni tryckt på den bläddrar ni ner till klippet om små, små kycklingar. För, jag tycker det är okej att folk äter kött, men kyckling är INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER OKEJ! Tack på förhand.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/104090?programid=3718
 
Elinor
 

Mensbarn

Jag hatar första dagen på mensen!!! Jag känner mig som en jävla hormonbomb! Ena sekunden är jag jätteglad men mestadels av tiden känner jag mig som ett vrak. Det känns som att det är nått inom mig som liksom vill ta sig ut. Mår illa av att det liksom ändrar sig hela tiden och får ångest över småsaker... Herre Gud, jag låter som en mentalpatient!!!!!
/Angelica

Radiosvacka

Hej och hå vad dålig täckning jag har här ute i skogen! Försökte sparka igång föräldrarnas gamla dator, och visst startade gjorde den men det var väl ungefär allt... Men ni får hålla tillgodo med detta lilla livstecken tills jag kommer hem till civilisationen.

Idag är jag söndagstrött och mensbarn så jag varnar för utbrott!

/Angelica

Solhem city!

Nu mina vänner befinner jag mig i Solhem, mitt föräldrahem. Jag och mamma tog en Skogspromenad och hittade fornlämningar! Eller ja mamma och pappa tror att det är det iaf.

Och nej jag är inte bara intresserad av kläder och smink utan jag härstammar ju faktiskt från skogen precis som min djur-och-natur-vänliga vän Elinor! Så jag gillar att stega omkring i skogen, plocka svamp och klättra i träd. Tro det eller ej!

Sen hände en så sjuk grej när vi kom tillbaka från skogen! Jag hade sagt till mamma när vi stegade ut ur skogen att fasen vad jag är sugen på grillad korv!! Och vad tror ni pappa hade gjort när vi kom hem?! Tänt upp grillen och höll på att grilla korv!! Jäkla tankeläsare...

Den här bilden tvingade jag min mamma att ta för att jag stod vid en Björk, saknade Elinor så kände mig extra trygg jämte björken :)

/Angelica

Var är du, Angelica?

Jag har inte pratat med Angelica på några dagar, så vet inte riktigt var hon håller hus(?) Haha. Och jag ahr Mats på besök över helgen, och då är inte datorn prio 1 om ni förstår vad jag menar? *Fniss*
 
Har slagit mig många gånger hur lika Angelica och Mats är. Det är ibland lite obehagligt.. De är båda sådär nograna och "hyggieniskt-korekta" eller hur jag ska förklara de. Så ibland säger Mats saker så jag bara stannar upp och tänker "Det där kunde lika gärna Angelica sagt!" Och vice värse. Så är dom lite så, dom jobbar men trivs med att vara lediga. Och då har vi pratat om att jag är lite obehagligt lik Rasmus, som då är Angelicas sambo. Vi är väl mer eller mindre arbetsnarkomaner, kan inte säga nej till jobb och är lite allergiska mot att vara lediga. Tycker mat är en onödigt tidsfördriv och är väl kanske inte kända för att vara fräscha? Haha! Bara för ågon vecka sen när jag och Angelica sitter och äter ute så börjar hon "alltså, rasmus använder inte servetter uten torkar av sig på byxorna..." och precis då sitter jag med tummen i mungipan och hinner precis hindra mig att torka av handen på byxorna. Haha!
 
Har ju varit tillsammans med Angelica i...16 år(???) och jag har varit tillsammans med Mats i 3 år. Då drar jag slutsattsen att jag och Mats har 13 år kvar tillsammans, och för varje år som Angelica står ut med mig så blir det ett plusår för mig och Mats. fint va?
 
Elinor

Tränar inför vinten?

Vet inte om det är helt okej att känna ett behov av att ha mössa på sig inomhus? Frös så mycket i morse efter jobbet att jag tog på full mondering. Sockar, mysisbyxor, tjock fleeströja och mössa. Så gick jag och sov under mitt duntäcke i några timmar. Haha. Vet inte vad det är som spökar riktigt(?) Behöver nog få lite kärlek och riktig lagad mat <3
 
 
Elinor

William SpetZ

 
Han är ju bara bäst! William Spetz, min nya förebild. Nej de känns inte bra att ha en 15-åring som förebild.. Men kan inte hjälpa det. Han har fått mig att förstå hur mina syskon och pojkvän kan sitta och asgarva framför datorn en hel dag!! Avsnittet där han tar upp skoltröjan, eller det med idrotten! HAHAHA!!!!!! Där har ni en pojk med talang!
 
Elinor

Svensk och bortskämd?

Såg att Angelica tagit upp programet "Ung och bortskämd". Har sett det någon gång, och jag hoppas för mänskilghetens försvar att de får betalt för att spela dumma. (så illa är det väl ingen som är?) Kom att tänka på att vi svenskar är lite bortskämda över lag. Vi är så vana vid att de ska vara på ett sätt, och är det inte så har man det dåligt.
 
Kom då i sin tur att tänka på lägenheter, eftersom det är mest det som snurrar i mitt huvud för tillfället. Vi svenssons har det så djupt inpräntat i våra hjärnor att ett hem består av hall, vardagsrum, kök, sovrum, bardrum och möjligen någon form av kontorsrum. Men.. har man inte pengar till detta så är det bara att sätta sig i en liten etta! Jag förstår inte detta med att "man har det dåligt" om man inte har det som alla andra. Är inte det lite svensk? Sen vist, har man råd och kanske lever flera på samma bostadsyta så kan det vara trevligt med flera rum, men finns inte dom pengarna så får man liksom inte leva så. OCH det är inte synd om er för det. Jag bor nu i en etta, 38 kvm för 3000:-/mån och då ingår garage och vatten. Har sovrum, vardagsrum och förvaringsdelen av kontorsrummet i ett rum, sen är mitt kök så litet att det inte får tittulers rum utan det är en vrå. Där har jag i alla fall då mitt kök och skrivbordsdelen av kontorsrummet, där jag faktiskt sitter just i denna stund. Det ska tilläggas att vi bodde 3 stycken personer här en period!
 
Jag och Mats ska bo i en tåva nu och de blir billigare för oss än vad vi betalar var nu (+att de var de lägenheten vi fick!) Men jag skulle aldrig få för mig att sätta mig i en trea "bara för att ha ett extra rum". Jag är väl för vardags-snål som sagt. Haha. Även fast jag har råd så känns det som att kasta pengar i sjön..
 
 
Elinor

Ung och bortskämd

Jag har precis kollat på det näst sista avsnittet av ung och bortskämd. Har faktiskt följt hela serien på svtPlay och tycker den är riktigt underhållande. Men man undrar ju vad fasen det är frågan om ibland?! Vissa saker som är självklara att man vet har dom inte en blekaste aning om!

"men ska vi ut på hajk så kan vi ju fiska fiskpinnar i sjön om vi har tillgång till metspö"

"vad är en flygande Jacob? En rullstol!!!"

"vi tjejer har ju i blodet att vi kan baka och laga mat, så där har vi ju en fördel mot killarna"

Ja jag kan säga att jag är så jävla tacksam mot mina föräldrar att dom slutade dalta med mig i tid! För ett tag nu när jag ser tillbaka på det så var jag nära på att bli lite bortskämd faktiskt. Inte så att jag fick allt jag pekade på, prylar och så utan snarare att jag använde mina föräldrar som betjänter! Men det har dom ju sig själva att skylla tycker jag, för om man en gång fattar att man bara behöver be mamma bre en macka så kommer man ju inte göra det själv sen. Men jag minns faktiskt när mamma slutade dalta, en dag sa hon bara nej när jag bad henne serva mig. Och jo jag lackade väl lite då men det gick fort tills jag accepterade att fasen jag är så pass gammal så klart jag kan bre mina egna mackor!!

Så till alla föräldrar där ute: SLUTA DALTA!!!!

/Angelica

Snart går flyttlasset!

Ooooooolalalalalaaaa!
Fick första räkningen på den nya lägenheten idag! Kanske aldrig är så kul att få räkningar, men nu känns det lite mer på riktigt! Flyttar snart, och slipper bo i södra vi! Haha. Kommer närmare Angelica och övrig civilisation! U n d e r b a r t !
 
Så har börjat packa ner mitt liv i kartonger, och till skillnad från min syster så har jag fått ihopp 3 kartonger och kanske behöver en till för att få plats med allt jag äger. Så behöver inte 10 000 kartonger! Haha. Och äntligen fick jag bevisat hur bra mitt eviga, massiva och enorma glassätande har varit! Glassförpackningar är så bra, så rätt storlek, alltid lock! Jag bara gillar det! Så alla "små-sake-som-jag-inte-vet-var-jag-ska-lägga" har jag nu i glassburkar! Tummen upp!
 
 
Elinor

Ögonbryn/fransfärgning!

Just i detta nu sitter jag med färg på mina ögonbryn, så dom ska matcha min lite mörkare hårfärg. För övrigt så existerar inte mina ögonbryn. Dom är jätteljusa och tunna så dom knappt syns, helt värdelöst! likaså är det med mina ögonfransar, korta, blonda och raka.... mums.... och det hade väl varit okej om inte min kära storebror hade perfekt böjda, mörkbruna och långa ögonfransar... PLUS täta tjocka ögonbryn! VAD I HELVETE är det om liksom?!
 
Iaf, anledningen till att jag bara färgar brynen och inte fransarna också är för att det gick inte så bra när jag försökte mig på det sist. Ni förstår, man blandar ju färgen själv, och då är det en färgkräm som man blandar med väteperoxid. Jag vet inte om jag gjorde helt fel, men lyckades få färg i ögat, och väteperoxid är fan i mig INTE okej att få i ögat :S sååå nu tar jag det säkra före det osäkra och håller mig till det som inte gör att jag får frätande ämnen i mitt öga!
 
 
Angelica

Täck min hud med bläck!

Hann och se lite av "Ink Master" här idag innan jag stupade i sängen! Man blir ju inte lite sugen!!? Kan inte tatuera, men oj vad man bara vill ligga under nålen! De är ju sådär skönont, eller ontskönt(?)! Har lite saker jag måste nita in i mitt skinn innan mina dagar på jorden är över! Kostar dock ganska mycket pengar så får bli när läget är mer stabilt. Haha.
 
Men när man hittat rätt motiv, är det värt alla pengar i världen <3
 
 
Elinor

Sommarkatt? Nej tack!

Igår på jobbett dök det plötsligt upp en katt som legat och tryckt bland höet. En okastrerad hankatt som verkade vara några månader gammal. Han var förvirrad och hungrig, ville bara ha kärlek. Frågade om det kunde vara någon i de närmaste husen som nydligen släppt ut sin okastrerade hankatt för första gången och då den fått lite för mycket lust och tappat bort sig själv i alla hormoner. Men de var ingens. Min tanke: sommarkatt som blivit dumpad nu i höst... De finns inte många människor jag hatar mer än dom som skaffar katt vid sommarstugan, och sedan bara lämnar dom när hösten kommer. Sjuka, sjuka människa!!!!!!!! Läste för några dagar sen i västervikstidningen att det har skett en ökning av omhändetagna katter, och att nya regler kring kattavel diskuteras. Som att det ska bli krav på att kastrera/stellirisera eller ge p-piller till katter som vistas fritt ute. UNDERBAR REGEL!! Hoppas de går igenom!!
 
Idag var kissen inte kvar, så jag hoppas att jag hade helt fel igår och att han sprang hem till sitt kärleksfulla hem där hans oroliga matte/husse satt och väntade medan katten dragit iväg på "ungkarlsrunda". Och nu, i denna stund, bokar matte/husse en tid hos veterinären för kastrering. Underbart!
 
 
Elinor

För mycket piller för lite sömn!

Räknade nu ut att jag sovit 5 timmar de senaste ett och två tredjedelars dygnet som varit. Jag som brukar sova minst 7 timmar varje dygn!! Ett råd jag har till alla: Börja inte plugga! Är helt slut i både kropp och själ efter att igårkväll och massa idag fått klart den första "riktiga" uppgiften som högskolestudent!
 
Att vara nogran och koreckt i mitt språk är inte mina starka sidor.. Inser verkligen hur trög man är när att vara smart kommer på tal. Haha! Tur att jag har några studenter i min omgivning som kan piska lite på mig när jag vill börja meningar med "och" eller "men"! 
 
Nu blir det att sova för imorgon blir det tidig uppgång åter igen! Ha de!
 
 
Boken som jag läser tackvare jag är student är dok väldigt bra!!!
 
Elinor
 
 

Kolla in stilen!

 
Gillar min stil idag! Kände att jag fick till det! Händer ju inte allt för ofta så får verkligen njuta nu! Blev en sväng in till min kära Agelica idag mellan jobbpassen, och inga pengar slösade. Hör inte heller till vanlighetern!! Firar med dudlar och "brun-boll-med-vita-bollar-på"-boll. Kan dagen ha varit bättre?
 
Elinor

På landet och får massage

Jahaja! Idag har vi varit dåliga på att blogga. Men det är för att jag varit ledig och Elinor har varit i staden så vi har lekt lite.

Så nu är jag ute hos min kusin med mamma och får massage. Det ska bli så jävulskt skönt att knåda ut kroppaset. men å andra sidan kanske jag inte känner mig så sugen när mamma ligger och skriker på massagebänken! Haha! Får väl se om jag överlever.

Elinor och jag har diskuterat många intressanta ämnen idag så lär komma upp en del tänkvärda inlägg inom kort.

/Angelica

Nu är de jul...eller bor jag bara i norden & det är oktober!

 
Idag var det munisgrader och frost! Gäller att klä sig efter väder! Haha. Riktigt kallt, kallare vid 9 än 5 dock. Den tiden då solen går upp är inte och leka med. Så de blev att lyssna på jul-sånger och längtar lite till Lucia! Vantar, pannband, halsduk och tjockjacka! Då kan man fråga sig vad jäg tänkte ha på mig när det blir "kallt på riktigt" sen, när jag har full mondering på mig när det är -1 ute? Men jag kan lova att kläder de har jag!!!
 
Elinor

Ogillar matlådor!

Nånting som jag ogillar skarpt så är det matlådor! Dels så tycker jag maten ser så oaptitlig ut när den ligger i en plastlåda och dels så ogillar jag själva benämningen "matlåda", låter hemskt!

Sen finns det ju maträtter som har ordet "låda" i sig som typ makaronilåda, tacolåda, korvlåda ect ect... VARFÖR kallar man det för låda?! BLÄÄÄÄÄ! Varför inte gratäng? Det låter ju ätbart iaf.

Så idag åt jag bara några tuggor av min matlåda som bestod av den äckliga köttfärssåsen som jag gjorde igår kväll som skar sig och jävlades, så var nog lite arg på den och ville inte alls äta den. Så efter jobbet ska jag banne mig unna mig en Åhmans!

Mumsigt va?

Snålfitta!

Punka på cykeln, besinen är dyr och det regnar ute. Hur ska jag göra? Ska jag alltså gå till jobbet i alla fall, i regnet... Är så jäkla snål!!! Jag skulle kunna vara en sån människa som tar salt och peppar påsar från Mc Donals, eller bestik från SubWay även fast jag köpt en macka (vilket jag nu kom på att jag gjort, fast det var inte meningen!) Sen tändere jag inte lampan i badrummet om jag "bara ska duscha eller gå på toa" för det är onödigt! Så har jag en tygkasse när jag handlar, och det är inte för miljöns skull.. Jag äter liksom nudlar och havregrynsgröt, billigt och bra! Tycker inte mat är så gott att det är värt att lägga pengar på.. Sen att jag kan kasta pengar på vissa saker, men i vardagen är jag jävligt snål! Nästan lite ohälsosamt snål. Kanske skulle torka mig i röven med lite sedlar som terapi?
 
 
Nu fick jag vist jobba dubbla-gårdar idag så måste ta bilen. Problemet löst! Haha!
 
Elinor

Två gulor

Just det! Kom på en annan grej. Imorse när jag skulle steka mig ett ägg till frukost så var det två gulor i ägget! Dubbel lycka :D det finns hopp ändå! Kom osökt att tänka på då att om det hade varit en kyckling i ägget så hade den säker varit jättetjock när den kläcktes då den lever på äggulan när den utvecklas i ägget.

Hiss och diss

Om man skulle försöka sig på ett sånt därnt klassiskt "hiss och diss"-inlägg? Fast just idag kommer jag mest på dissar... Är lite aggro idag minst sagt.

Men jag hissar definitivt Elinors inlägg om negerbollar! JA jag kallar dom också för negerbollar, men går jag på café så säger jag faktiskt chokladboll, det ska erkännas!

Nu till dagens alla dissar:

- pissväder! Blåser, regnar och är allmänt jävligt. Vilket resulterar i att det inte är nått folk på stan vilket i sin tur leder till att INGEN kommer in i butiken och jag får stå här själv och glo i 6 timmar.

- medelålders människor som använder facebook till att kommunicera. Visst om det är ngt irrelevant som typ en kommentar "vilken fin tröja du har" men när det gäller allvarligare saker så skriver man väl inte officiellt på fb?! Snälla ta upp telefonluren och RING!!!!

- När köttfärssåsen skär sig och man verkligen inte är på humör...

Usch vad bitter jag låter!

Puss och kram på er alla bittra själar därute, håll ut bättre tider är på väg :D

/Angelica

Negerbollar? (3 dl kaffe istället för 3 mak..)

Har bakat negerbollar, vilket jag kallar de. Sen är väl de egentligen fel, men de är inte mitt fel att det hette de när jag lärde mig baka dessa små bollar! Så tänkte jag på fattiga riddare. Borde man få sänga fattiga riddare då? Ja, de finns ju inte så  mycket riddare(?) i världen idag som kan ta illa upp. Nu heter det mer soldat! Sen så är det så att det heter just fattiga riddare för att dom fattiga riddarna förr åt liknande, bröd doppat i mjölk/ägg/mjöl-blandning sen på elden! Negerbollar heter just neger av färgen. (Så egentligen skulle de kunna heta bajsbollar? Kanske inte så apptitligt..) Så finns det 15-årigar som säger "Men då borde det inte heta vitchoklad!" Ja, nu heter det ju inte brunboll, och inte ariskchoklad. Så är inte riktigt samma sak, men där emot så betyder ordet neger slav från början. Det var när de vita kom till afrika "som först civilasation och upptäckte kontinenten" så fanns det redan mörkhyade människor där, och dom blev slavar och kallade negrer. Så ordent neger betyder slav, eller kanske svart slav(?) Så ordet neger är alltså mycket mer negativt laddat än ordet vit. Men så kommer vi åter till: Precis som de inte finns fattiga riddare längre, finns det negrer som utsprungligen ordet menar? Så rent teknikst sett är det bara att alla feltolkar ordet och använder det felaktigt.
 
Får jag kalla det negerbollar? Bara vi inte kallar dom chokladbollar... DOM SMAKAR INTE CHOKLAD! Kaffeboll, kakaoboll, brun-boll-med-vita-småbollar-boll. Förslagen kan bli många. Men här till frågan: Mår alla så dåligt över att det heter negerboll?
 
 
Elinor

När det verken flyter eller rullar....

Igår när jag cyklade hem från jobbet på morgonen och hade brottom så cyklade jag på en skruv som satt sig rakt i mitt bakdäck och så sa de "ppppppuuuuuhhhssssshhhh......." så åkte lufte ur! Trottoaren är fan typ 1,5 meter bred. Varför ska jag då lyckas cykla rakt på en skruv som är typ 2 millimeter bred? Har liksom 149,8 centimeter till övers, men icke!
 
Så idag på morgonen hade jag alltså ingen cykel, men en bil. Men jag valde att gå, och inte åka bil. Så där gick jag, trots att jag kunde tagit bilen. Behövde dock inte gå upp fören 04:30 så inte allt för farligt i alla fall, men hade kunnat gå upp 05:15 om jag tagit bilen. Så har gått 8 kilometer redan och klockan är inte ens 10 än! Fin start på dagen!!
 

Mer simning åt folket!

Fick med mig min Mats på att simma igår. De var inte lätt men värt mödan. Haha.Tycker det är viktigt att man tränar så måste försöka motivera honom lite, och eftesom gym inte är så intressant så fick i prova vatten. Började med att bara plaska runt som småbarn för att känna på det. (Var länge sen nu jag och Kajsa Johansson levde vårat aktiva komvux-liv!) Så började vi simma längder, varje längd är 25 meter och jag hade bestämt att vi skulle ta oss igenom 1 kilometer, alltså 40 längder, 20 vänder! Kan väl säga såhär att... Jag simmade i alla fall 1 kilometer och de tog ungefär 30 minuter så är nöjd. Men oj vad trött jag blev efter!! Sen trampade jag vatten i 10 minuter medan Mats lekte. Haha.
 
Får se när vi gör detta nästa gång(?) Hoppas på snart, och då är målet 2 kilometer!
 
 
Elinor

Jag blir så förbannad!

Cyklade mot jobbat. Tänkte "De har ju regnat, men nu skiner solen och inte ett moln på himlen! Så jag åker utan regnbyxorna!" Så vad fan heller! Kommer kanske en kilometer och vad händer? Det börjar fan pissregna, fan bara öser kuk-helvete-ner massa jävla vatten från fitt-helvetes-himlen PÅ MIG och mina jävla inte kuk-sugar-regnbyxor! Blir fucking jävla kuk dingsur om benen, röd, flamig, kall! Hur fan tror ni de känns va!!?? Sen inte nog med det jävla kuk-regnet.. Jag skulle för fan jobba i dom helvetiska kuk-blöta byxorna!!!! Nu sitter du där din jävla moraltant och tycker att jag itne borde svära och skriva känsord på internet. Men vet du vad? Jag har faktiskt känslor! Du har nog aldrig cyklat i regn, sen jobbat i de blöta byxorna! För om du hade det skulle du förstå!
 
Så bitter blev jag ungefär igår när jag cyklade till jobbet.. Sen torkade byxorna på typ en kvart och jag glömde mer eller mindre bort att det regnat. Visa aggressionsproblem uppstår ibland i min hjärna så jag bara skriker och gråter och slår. Tur att jag var väldigt ensam...
 
Elinor

Telefonhelvete!

Ops! Såg att det blev tiotusen likadana bilder i förra inlägget :S men skitjävlasamma!

Snygg!

Måste bara få säga att jag är mkt nöjd med min styling idag :D!

Nya kavajen från vila som jag köpte i Kalmar, tights med skinn-detaljer, stövletter från DinSko, klocka från guldfynd och sen bara en svart långärmad tajt tröja från H&M

Jag tycker det är så himla enkelt och snyggt att ha en svart "bas" typ svarta byxor/tights och ett svart linne/tröja och sen är det ju bara plussa på detaljerna så det blir kul och snyggt! Som min kavaj med orm-mönster hade ju varit skitful om jag hade haft massa blandade färger men så länge man håller basen enkel så kan man låta enstaka plagg poppa riktigt ordentligt :D

Här är en lista på plagg som alla kvinnor borde ha i sin garderob:

- ett antal baslinnen i svart/vitt/beige

- några olika modeller på tights ex, bomullstights, lädertights, glansiga tights

- ett par snygga mörka jeans

- minst en kavaj, satsa på en klassisk svart till att börja med, utöka sedan med en beige och sen några i roliga färger och mönstrade. En kavaj kan man alltid lägga till om man vill se lite mer vuxen ut och lite mer dressad.

- ett par st stickade tröjor och koftor

- ett par snygga och sköna ankelboots i läder (eller fuskläder ;))

- converse

- snygga och bekväma partyklackar

- skinnjacka, helst biker-stuket

Detta är vad jag kommer på såhär på rak arm, skall tillägga att det här är sånt som JAG tycker är snyggt och som JAG tycker alla borde ha ;) sen är smaken som baken!

Slöseri med tid!

Ibland känner jag att det är sånt himla slöseri med tid att stå i en butik och det inte kommer in några kunder!!! Tiden bara rinner ifrån mig känns det som. Speciellt när det är fint väder, VILL UUUUT! Nu har det inte varit nån inne i butiken på 1,5 timma!

Nej fy vad jag klagar! Inte alla som får betalt för att stå och spela spel på telefonen...

Här står jag och spanar

På varsitt håll

Jaha mina vänner då var det måndag igen! Helgen har gått allt för fort som vanligt.
Jag kom hem igår ca kl 18 och idag åkte min sambo iväg till Sthlm så vi hann väl umgås ca 5 timmar. Vårat liv känns väldigt mkt som att vi bara möts i dörren ungefär. Kan ju vara bra för man hinner inte tröttna på varandras sällskap men ändå jobbigt för man hinner inte slappna av heller utan att få panik över att man "slösar" på tiden.
Jaja det var dagens djupa tanke.

Såhär ser det ut hemma hos oss...
/Angelica

Negativ-bok!?

Nu får vi ta och ge oss, skärpning helt enkelt. Facebooks grund (hoppas jag) är att hitta gamlingar och kunna "hålla koll" på vänner som man kanske inte har möjlighet att träffa längre. Se vad folk gör i sinna liv och inspereras. Fixa träffar och möten med människor man kanske inte kan numret till. Men allt detta gnäll!!!
Alla är så jävla sjuka
Alla mår så jävla dåligt
Alla är så trötta och ingen har sovit
Alla går upp tidigt
Alla jobbar för mycket, eller för lite
Alla har för mycket i skola
Alla är fattiga och alla är vi bakfulla
Så ska det låta så satans i gatans livsviktigt, som att hela livet går under. Som att man håller på att gå in i en depriton, att livet tar slut imorgon. Att man sitter, inte bara på pottkanten, utan i själva pottan. Så viktigt, så har man egentligen bara fått hål i strumporna man köpte för 20 kroner för 5 år sen.
Nu palla jag inte mer
Fan också
Jag klarar inte mer skit
När ska det vända
Men anledningen är oftast så puttig egentligen, så varför allt är så pissit skriver man inte ut, och frågar någon så svarar man att man inte kan skriva de här. Herre min tid... Ne jag är väl egentligen precis likadan själv. Som vanligt är jag en av dom jag hatar. Haha. Men stort plus till er som orkar vara positiv i denna negativa Facebook-värld! Till er andra, skaffa ett block och skriv ner alla dagar ni varit sjuka, mått dåligt eller hur mycket mat ni ätit som var sååååååå god i. Eller läs era 27 inlägg på en vecka och börja fundera över, varför? Tror det är nyttigt.
 
 
Elinor
 

Jag lever!!!

Jajemensan! Hade inte tid att skriva nått igår då jag var upptagen med seriös shopping, äta god mat och dricka vin! Jag säger då det, jag har verkligen ingen tolerans över huvud taget!
Och det märkligaste är att det är alltid när jag är hos Evelyn som jag blir som fullast. Jag menar, jag dricker massa på alkohol på kort tid vilket resulterar i att jag sedan ligger på Evelyns badrumsgolv och spyr halva kvällen! Känner mig som en jäkla tonåring! Uscha! Jag spyr verkligen aldrig när jag är full! Det har väl hänt ca 3-4 gånger NÅGONSIN, och två av dom gångerna har varit hemma hos Evelyn!
Men jag tror att det är så trevligt så jag reflekterar inte över hur mkt och hur fort jag dricker.

Jaja, nu ska jag kravla mig upp ur Evelyns soffa och försöka ta mig till köket och få i mig lite näring xD

/Angelica

Södregårds hönspensionat

Vilken underbart vacker idee!!!
 
Omslagsbild
Gilla Södregårds hönspensionat på Facebook!!
 
Anne Lidholm har köpt en höna, som heter Ylvali och bor på gården Södregård. Då Anne själv inte har någon möjlighete att ha höns då hon är student och bor.. ingen vet(?) så har hon nu en höna på denna gård som då är ett slags "hönspensionat". Dom tar då hand om Annes höna och ger äggen till henne, mot en avgift att de sköter och tar hand om Ylvali. Denna verksamhet får då alltså betalt per höna, och inte per ägg, vilke leder till att det inte blir någon "massindustri" på hönsens bekosnad.
 
Alltså, "få plats med så många höns som möjligt på så liten yta som möjligt" och "proppa i massa konstigt foder så hönsen värper massa konstiga ägg" och "döda hönsen på konstiga sätt och inte se till varje enskild individs behov" försvinner då denna gård inte tjänar på att utsätta hönsen för detta + att de har hönsens ägare på sig!
Underbart, vackert och alla lever lyckliga i alla sina dagar!
 
Elinor

Cykelhjulen går runt runt runt, runt runt runt!

Förstår inte hur jag stod ut med att cykla alla dessa kilometer, och kilometer efter kilometer!? Är väldigt glad över mitt körkort för annars hade de blivit svårt eftersom en av gårdarna jag jobbar på ligger 3-4 mil från där jag bor! Men den andra gården som jag började jobba på, och fortfarande göra, är det under en mil, alltså cykelavstånd. Har i hela mitt liv (eller sen maj förra året) trott att de varit 3 kilomter till jobbet, vilket då blir 12 kilometer ungefär 5 dag i veckan då jag cyklar dit och sen hem igen två gånger de dagar jag jobbar. MEN tog och mätte med bilen hur långt det var då jag hade båda gårdarna och tog denna närmaste "på vägen hem." OCH det var 4, FYRA KILOMETER, och inte 3. Detta förändrar hela mitt liv.
 
Jag cyklade då till denna gård i snitt 5 gånger i veckan i 15 månader. Vilket då blir (4veckor/mån*15mån*5dagar/vecka=300) 300 dagar under denna tid. Om jag då cyklade 4 kilometer 4 gånger dom dagarna (4km*4gånger/dag*300dagar=4800km) så blir det 4800 kilometer, alltså 480 mil!! Så på 15 månader har jag (minst!!!!!) cyklat 480 mil. Det är mycket om man tänker att Sverige är 1574 kilometer långt, vilket då blir 157,4 mil. Jag har alltså cyklat från södraste skåne till nordligaste norrland 3 gånger på 15 månader, utan att försöka! Och det ska tilläggas att detta är bara när jag cyklat till jobbat..
 
 
Slå de om ni kan!!
 
Elinor

Är du inte med, kan du inte vinna!

Nu sitter jag här och väntar på att mina nudlar ska koka upp. Har även insett att mitt "onyttigheter och onödiga saker"-konto kommer överstigas denna månad då jag typ dör av sötsug. Är hungrig hela tiden och hur mycket jag än äter säger inte magen nej! Haha. Låter som jag är på tjocken, men de senaste 10 000 testen jag gjort har visat på motsatse!
 
Ja, men här sitter jag nu utan hopp på framtiden. Vilket kanske inte är helt sant för hoppas ganska mycket på min allt ljusare framtid. Ska ju börja leva efter fillosofin "Är du inte med, kan du inte vinna!" Känns egentligen ganska bra, jag som annars är så rädd att bli besviken. Vågar inte hoppas för då blir man alltid besviken, eller risken att man blir det är större än om man från början "vet" att man kommer misslyckas. Underbart tänkande eller hur?
 
Så nu ska jag leva som jag lärt mig av de bästa här i livet. Har inte haft en hel-ledig dag från jobbet på 17 dagar, och ser inte ut att få det på någon vecka. Skulle kunna säga att det är jobbigt och att jag längtar efter att få vara ledig, men då skulle jag ljuga! Tror jag börjar bli en sån där som jag alltid sagt att Anne Lidholm är, arbetsnarkoman! Jag trivs med att vara arbetsnarkoman och att leva på nudlar. Imorgn börjar dagen vid 5 och det är nästan sovmorgon då den brukar börja 4! Så, nu är nudlarna klara och hunnit svalna lite. Börjar bli proffs? Vi hörs!
 
Elinor

Dagens alla problem!

Glömde ta i min betskena i går natt.. Vilket resultrade i att jag totalt mördat visdomstanden som kommit upp i underkäken.. Detta har då ledigt till att det gör fruktansvärt ont.. Som i sin tur bildar huvudvärk! Haha. Hårda, hårda liv!
 
 
Smikrande!
 
Elinor

Päls, läder, skinn, mocka, ok?

Som jag har längtat till denna fredag! För ikväll tar jag buss 160 till Mönsterås för att spendera en hel helg hos min kära vän Evelyn :D.
Bara 5 timmar kvar på jobbet!

För övrigt har vi fått in väldigt mkt päls- och skinnkläder på jobbet. Senaste tillskottet är två st rävpälsar i äkta silverräv och ett antal västar i kaninskinn och mössor med kanintussar på samt tre/fyra modeller av skinn/mockajackor! Jag vet inte riktigt vad min åsikt om detta är... Jag tycker att det är mer okej med skinnjackor och mockajackor eftersom dom oftast är i typ ko- eller grisskinn och dom djuren äter man ju ändå upp, så skinnen "finns ändå där" om man säger. Men jag menar man äter ju inte upp räven?! Eller... Och kaniner känns som husdjur, tror inte jag skulle klara av att ha typ kattskinn på mig. Nej då föder man ju upp dom djuren endast för deras päls och inget annat! Det tycker jag inte riktigt om.

Gillar förresten att Elinor lägger upp bilder på efterbörd....

Här får ni en bild på mig med en väst i äkta fuskpäls ;) duger gott det!

Äta moderkaka!?

Kom en lite en på jobbet idag! Alltid lika mysigt med små kalvar (dock en massa jobb, men de får det allt vara värt!) Men kalvarna kommer aldrig själva. Ut kommer även en efterbörd med moderkaka som kalven då levt på när den legat i mammas mage.
 
I kursen jag läser nu är Oxytocin, "närhetens hormon", huvudämnet och hur man än vrider och vänder så kommer vi in på oxytocin. De är då ett signalhormon som främst finns i hjärnan, livmodern och mjölkköttlarna och lindrar stress, deprition och aggrition. När jag såg efterbörden slog det mig att jag fått höra att hästar äter upp sin efterbörd (som de flästa andra djur om de får chansen?) för att den är näringsrik och för att ta bort spår efter födsen så inte rovdjur lockas till platsen. Då tänkte jag att de måste ju vara oxytocin i efterbörden, och därför vill mamman äta upp den då oxytocis just är avslappnande och lugnande, och det kan behövas efter en förlossning!
 
Tänkte då söka på google om min teori stämde, men får då istället upp "allt fler äter upp sin efterbörd." Ja, de borde man väl egentligen. Fulla av nyttigheter!! Dock börjar jag fundera på hur dom äter den? Har ni sett en efterbörd? Den är seg som slajm, de är inte bara att tugga liksom. Lite som mjuk gummi, tuggar du pressas den bara ut men går inte av! Skär man då så små bitar så man slipper tugga och då bara kan svälja? Eller kokar man den? Håller sig alla nyttigheter kvar om man tillagar den? Vi lever trots allt i ett ganska "rikt" samhälle och känns som att.. vi kanske inte behöver efterbörden. Vi kanske överlever utan!?
 
 
Elinor

Kanelbullens dag

Äter en kanelbulle medans jag läser Elinors inlägg om träning.... Känner mig en smula flottig! Men till mitt försvar ska tilläggas att jag åt en sallad till lunch!

/Angelica

Äter för mycket & tränar för lite!

Då jag lever på nudlar så kanske de hör till sin rätt att jag tränar då nudlar är kolhydrater! Har kommit helt ur fas med träningen, är lite för snål för att åka till västervik hela tiden när jag ändå snart flyttar. Och ju mindre jag tränar, ju latare bilr jag och ju mer äter jag! Men ska till ortopeden på måndag så var tvungen att göra en lägesraport.
 
Körde 20 min cross trainer, sen 20 min rood, så 20 min cykel och 20 min löpband på det. 850 kalorier fattigare och över en mil! Ett vinnande koncept då kroppen inte sliter på ett sätt hela tiden, och jag blir i alla fall mer motiverad till att köra hårdare och ge allt när jag byter lite. Såg ut som att jag hade duscat , innan jag duschat.
 
Känslan när man äntligen når 200 kalorier! Mummma!
 
Elinor

Billigt med kort hår!

En annan sak som jag fick reda på när jag var hos frisören imorse var att det tydligen är billigare att färga håret när man har kort hår! Ja nu när jag tänker på det så är det väl självklart, det går ju åt mindre färg! Så ur rent ekonomisk synpunkt är det ju billigare att ha kort hår :D. Behövde bara betala 650 kr (tror jag)för både färg och klipp! Sist betalade jag 700. Så atteeee det var ju en positiv överraskning!

/Angelica

Ombre

Sådärja! Nu är blondinen borta minsann :D blev riktigt nöjd faktiskt. Var även jäkligt underbart att klippa av håret så allt det slitna äckliga är borta nu. Kapade av ca 10 cm tror jag, om inte mer?
Här har ni en bild på resultatet iaf ! Som vanligt så är det svårt att fånga hårfärger på bild.

Snyggast i kommunen!

Vem tror du vinner presidentvalet (i USA)?
 

Sömnlöshet

Varför är det så att den enda dagen på hela veckan då jag ska gå upp tidigt så kan jag inte sova :S?
Tacka Gud för espressomaskinen!!! Ska hälla i mig ett par stycken och sen cykla ner till frisören för lite förändring :D

/Angelica

Testat keso!

Yes! Nu har jag provat keso-frukost! Jag har faktiskt helt ärligt aldrig smakat keso innan. Har tyckt att det ser lite skumt ut...
Men i alla fall! Jag stekte upp lite äpplebitar och skivad banan och hade kanel på och denna goda fruktkompott hade jag i en skål med laktosfri keso!
Blev faktiskt fruktansvärt gott :D sen hade jag ett kokt ägg till för att det skulle bli lite mer mättande.
Som rutinerad frukostmänniska så måste jag säga att denna frukost var både god, nyttig, gick fort att laga och jag höll mig mätt i flera timmar!

Hallå kossan! Hör du mig?

Lyssnade på radion som vanligt och där disskuterade dom om det inte finns SLB, alltså svart-vita kor, med vita öron. Fråga slår mig: Varför i helvete skulle det inte finnas kossor med vita öron?! Ser ju någor kossor dagligen och då tänte jag "Hon är väl vitörad, eller är hon de? Ne, kanske inte... Men hon är det i alla fall! Eller ne, hon är ju fjälko..." Kommer inte på någon ren SLB som är helt vitörad.
 
Dom ringde i alla fall till någon på SLU (tror jag det var?) och hon svarade att nej, det finns inga SLB med vita öran, så läng de inte är hörselskadade. Färg-genen är tydligen sammansvettsad med nerv-genen, vilket då leder till att den svarta färg-genen är den "rätta" nerv-genen som då ger en fungerande hörsel. Det finns då INGA kor med helt vita öron. Och finns det de, har den troligen nersatt hörsel.
 
Jag tror förtfarande inte riktigt på det här.. Får gå runt på jobbet ikväll och leta rätt på en svartvit ko med vita öran, som då inte är fjälko-blandning eller är döv. De måste ju finnas?
 
 
Elinor

Paniken när bilen har åkt iväg(?)

Haha. Handlade ju med bilen (då det inte finns nudlar i Södra vi!!!!) och kom då hem 2 timmar innan jag skulle till jobbet. Så jag tänkte "De är ju bara 2 timmar, då behöver jag inte köra in bilen i garaget". Så ställde den på parkeringen. Då 2 timmar senare går jag ut, pratar lite med vaktmästarna om någonting och så frågar han "Vilket garage ska du in i?" Hans bild stod nämligen på tvären och blockerade typ 3 ingångar. MEN som tur var så innebärde det inte hans bil något beskymmer för mitt garage, för när jag öppnade stod det tomt... Fick total panik och den där klumpen i magen nu vet? Sen, några sekunder senare så slog de mig att jag skulle vara smidig och ställde den på parkeringe... Så får slå igen garaget igen, vinka och le åt vaktmästarna och skämmas! Haha.
 
 
Elinor

Keso

Jag tänkte börja äta keso som alla bloggare typ lever på! Det verkar ju va bra, kissie är ju smal och smärt och hon lever ju på keso och red bull...

Nej men skämt åsido, jag måste faktiskt börja äta nyttigare! Igår när jag ställde mig på vågen hemma hos mina föräldrar och jag sa vad den visade så vart det lite obekvämt tyst xD men jag gillar ärlighet! Det är som jag sagt till Elinor att om hon ser att det börjar gå utför så måste hon säga till, och det tvekar jag inte en sekund på att hon kommer göra :)

Här skulle jag haft en bild på keso... Men det har jag inte....

/Angelica

Nu är jag hel igen!

Har blivit beroende av nudlar. Liksom känner smaken i munnen när jag är påväg hem från jobbet och blir galen, frustrerad, oroligt och ledsen om jag inte får mina soppnudlar!!! Enkelt, billigt och gott! (Och de är inte ägg i dom så kan till och med äta dom med halvgott samvete!) Trodde ju att alla mataffärer, inte minst alla ICA-affärer, hade nudlar i sitt sortument. Men där hade jag allt fel! ICA i lille skrutt Södra vi har då alltså INTE nudlar till salu. Va..? Så fick ta mig till Vimmerby! Men nu är jag hel igen.. MmMmm..
 
Mitt liv i korthet! Kan de bli mer kärleksfullt än såhär?
 
Elinor

Kadaver?

Jaha! Jag som jobbar inom handel och även är väldigt modeintresserad (inte så att jag följer modet slaviskt men jag tycker det är kul när modet ändrar sig och man får köpa nya kläder och känna sig stylish) läser ofta tidningar för att få inspiration. Men nu måste jag fasen hojta till! Varför är det modernt att sminka sig som ett lik? Varför blonderar man/rakar bort sina ögonbryn när man har mörkt hår?!!!

VILL man se ut som ett kadaver?!......
Jag svarar nej på den frågan.

Den här bilden hittade jag i en tidning idag....

Jag saknar Markoolio! Sluta skaffa barn och gör en ny låt!

Alltså, är det bara jag (vi) som undrar vad som hänt med musikstilen på sistone? Svensk musik ekar ur radion och mångas lurar, vilket kan tyckas är lite roligt. MEN vad är det för jävla gnäll? "Så alla den där spriten.." "Vi ska bli fulla livet är meningslöst.." Uppmuntran till alkohol och fest och knull är väldigt, tydlig(?) "Du hade pluggat i Amsterdam, satsa fullt men tappat allt..." Så vi kan ju knulla lite nu när du inte orkar fortfölja dina studier. Men tyvärr så har jag drukigt för mycket alkohol så jag tappade bort dig, mitt nattliga ligg!
 
Är detta positivt? Alla föräldrar som blir galna av när Ola Lustig spelar upp lite stön i radio, för att de "förstör våra barn!" (????) och alla som säger att H&M's modeller ger alla tonåringar anorexi, eller att röda läpper som äter en korv upmuntrar till kvinnosexslavar. Borde inte ni resa er när dagens musik uppmuntrar till att supa och knulla? Förstör inte det våra barn? Var kommer detta sluta? Alla som är födda på 2000-talet kommer sluta som klamydia spridande alkolister!
 
Ne jag tyker väl inte så egentligen. Jag kan väl inte påstå att omvärlden inte påverkar de yngre (och äldre) men så hårt? Förstör allt som handlar om sex, utseende och fest våra barn? Dock tycker jag faktiskt att den nuvarande "musikstilen" är gnällig och oarbetad på något vis!
 
De var bättre förr helt enkelt! Haha.
 
Elinor

Påtal om nötter...

Var på ICA MAXI i kalmar för ett tag sen. Statsbor är kanske inte så allmänbildade som de tror. Haha!
 
 
Elinor

Är det en nöt? Eller ett frö?... Eller vänta lite...

Jag och mitt geni till vän Elinor Björk kom osökt in på ämnet "nötter och frön" igår när vi promenerade hem från Åhmans!
Som jag ser det så är ju en nöt ett frö, sätter man ner en hasselnöt i jorden så växer det upp ett hasselträd där. Men min fråga är då, om man planterar en kokosnöt, växer det upp en palm där då? Spontant skulle jag ju svara ja på den frågan!
Men sen kommer det ju ett litet bekymmer, ett frö kan ju aldrig vara en nöt! Jag menar ett linfrö är ju alltid ett frö, det kan ju aldrig bli en "linNÖT"! Men samtidigt så är ju nötter i praktiken faktiskt frön! Dom bidrar till fortplantning. Men frön finns ju i frukt, och en nöt är ju inte en frukt heller. Och nått mer som är frön som man inte kallar för frön så är det ju typ ärtor och bönor. Sätter man ner en ärta i jorden så växer det upp en ärtplanta!

Ja som ni förstår så kan man diskutera detta i evighet utan att komma nån vart!

Tankar på detta?

/Angelica

Ögonskabb

Finns det nått som kallas för ögonskabb?? Det borde det göra! Har svidit och skavt och äcklat sig i mitt öga hela dagen :S. Allefall! Jag gillar ju inte folk som klagar hela tiden på internet men kände att jag ville delge denna information iaf...

Elinor ville att jag skulle skriva ett inlägg om nötter och frön! Såååå det kommer inom kort!

Att koka sylt runt 21 på kvällen!

Fick för mig att jag skulle koka sylt så här på kvällskvisten. Hallon luktar så gott, undra om det finns grönsopa i hallonformat? Är ju ingen mästare i verken stavning eller i köket. Ingen vill ha med mig där för jag bidrar inte med något, och om jag nu mot förmodan skulle göra de så blir det dåligt. Haha. Jag brukar bli den som får hacka gurka och är väldigt nöjd med det. Men just att koka sylt har jag fallit lite för!
 
Man ska ju inte ge sig på att fota ätbara saker för det ser, hur man än gör, ut som spya! (Det kanske vissa Facebook-användare ska ta del av?)
 
Elinor

Vem är jag?

Hej allihoppa!
Jag är person nummer 2 som tänkte dela mina tankar med omvärlden. Jag heter Elinor Björk, men vill gå under namnet "Björk" då jag aldrig haft något riktigt smeknamn. Men eftersom jag hette Andersson genom hela barndomen är jag dömd till ett liv som "Elinor.."
 
Elinor Björk
 
Mitt största intresse är djur och jag har alltid varit en liten hästnörd! Nu i höstas fick för mig att plugga så nu lär jag mig också varför jag mår så bra av dom små liven. Kursen heter "Djurs medverkan inom vård och socialt arrbete" och jag är inte så intresserrad av vård-biten, men djur! Mmm! Jag började läsa på distans för att prova på hur det kändes, men helst av allt vill jag bara jobba! Så i nuläget jobbar jag som dräng på en gård med massa myspys-kossor! (Ja, de borde väl stå piga men tycker dräng låter lite hårdare!?)
 
Första intrycket jag fick av fröken Magnusson var den där första dagen på dagis för 16 år sen. När hon kom fram med sina klotrunda enorma glasögon och frågade om vi skulle leka. Sen började vår livslånga vänskap!! På gymnasiet skildes vi åt pga. våra väldigt skillda intressen, men sann vänskap tål allt och det krävs mer än några år i Gamleby för att ändra på det!
 
 
 

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0