Bambi-kärlek!

En tonårstrots-tröja rikare! Tycker faktiskt att den är fin!! Lite sådär lagom töntigt-barnsligt-mysigt-fin. Vem gillar inte bambi liksom? Den var väldiggt mysig i alla fall och då får en följa med hem. Ska vi säga köpstopp i februari?
 
 
Elinor

Har det gått för långt?

Vad ska man med en toalettpapper-app till? En app är väl någon form av hjälpmedel via telefonen. Typ bussapp för att kolla busstider. Kaloriapp för att räkna kalorier. Ekonomiapp för att hålla koll på in-/utgifter. Men toapapper? Vad får man ut av en app om papper? Papper som desutom säljs i alla (typ) mataffärer, de står allt på förpakningen som är värt att veta. En app.. En hel app av bajspapper!? Jag är ingen app-människa men en om toapapper kändes inte helt rätt eller? 
 
Ja, de är spel. Jag är själv för att sätte upp ett  förbud mot spel på både datorer och telefoner. Var tog lego och kottar vägen?
 
 
Elinor

Komma igång och springa!!!!?

Eftersom jag är medlem på TR, TjustRehab i västervik, så fick jag i lördags 20% rabatt på Intersport. Eftersom jag är en procentoman så gick jag ditt i hopp om att hitta ett par långa träningstajts. Har ett par korta och ett par halvlånga, så antar att de var dags för ett par hellånga nu då? Haha. skönt nu när de är kallt ute, hatar ju att springa runt i mysisbyxor!
 
Ska prata med läkaren idag om mitt knä då det inte fungerar som de ska. har blivit värre nu igen och kan inte trän utan att de känns hemskt. Haltar runt lite på jobbet ibland känner jag och de mår ju ingen bra av! Så hoppas kunna få någon form av besked på åtgärd av knät, sen kunna komma igång och springa till våren!! man kan alltid hoppas!
 
 
Elinor

Mästerkock?

Skröt ju om att jag är bäst på att koka ris och hur br de bir varje gång... Kan inte vara på topp jämt?
 
 
Elinor

De rika rikare och de fattiga fattigare.

Eftersom jag inte fick min Miss Li-hat så gick jag nu i helgen in på H&M för att ännu en gång sponsra deras sätt att behandla sina arbetare och själva ta ut miljonvinster.. Dålig människa! Hittade i alla fall lite saker på rea, som vanligt, och sen 20% rabatt på de. kan man säga nej? Ush för västerländska människor med pengar som inte kan låtabli att köpa billiga kläder när alla skriker att arbetsförhållandena är dåligt hemska för sömerskorna av dessa billiga kläder... De är en såndär sak som man "Nej vad hemskt. Vilke fin tröja, bara 50 kr!"
 
Men den gröna kavajen var fin och billig så den fick följa med mig hem. Ska ju börja vara lite mer stilig, eller? Haha.
 
 
Elinor

Äggit värre!

Gjorde som sagt var en väldigt god cheeskake i helgen och då måste man dela äggen. Ta äggulan från äggvitan, lägg i varsin bunke. Hur svårt kan de vara? Har gjort de relativt många gånger för att var en som hatar kök och har aldrig misslyckats. De är ju inte svårt menar jag. Så i helgen misslyckades jag med ungefär 5 ägg.... Skulle bara använda 3, men fick fiska lite gulor då ajg kände att äggen i förpakningen började ta slut! Haha. Så, till frukos blev de ägg. Stekt ägg med massa salt då saltkartongen gick sönder. Underbar start på dagen?
 
 
Elinor

Välkommen hem till oss

 
Såhär ser de väl ut hos dom flesta som just flyttat? Men njuter inte av de! Haha. Jag flydde till jobbet och lämnade Mats åt sitt öde att plocka iordning. Snällt? MmMm! Får se hur långt han hunnit när jag kommer hem senare i veckan. Men nu känns det mer som hemma i stöket än uten möbler och kärlek! Kommer nog bli rätt bra rätt fort, vi fick finfina lampor av syskonen Westermark med så de är ljust och fint även efter att solen gått ner! TACK!
 
Elinor

Mitt livselixir!

Sist jag var på bio så köpte jag en sån här popcornkrydda med smörsmak. Nu måste man köpa krydda på bion, förut kunde man ju krydda som man ville. Hur som haver så övergick min irritation över att jag behövde betala för kryddan i glädje då jag insåg att jag kunde ta med denna fantastiska lilla burk hem och krydda mina egna popcorn hemma!

Så nu har jag smörsmak på allt!

/Angelica

Sökandet får fortsätta..

Har längtat efter att få köpa min Miss Li-hatt på HM väldigt länge. Spanat in den, stor och vinröd. Så kostade den 149 :- och den hade varit där hur länge som helst och de fanns alltid 3 kvar, en röd och två svarta, när jag var där. Så en röst inom mig sa "Den kommer på rea så ha is i magen". Ja, varför betala fullpris när dden garnterat kommer kosta 75:- om någr dagar? Så fick jag hem ett 20% rabatt-kort hem så då tänkte jag, nu slår jag till på min älskade hatt.
Är den på rea? Ja
Finns den röda kvar? Nej
Är den svarta ful? Ja
Så de blev ingen Miss Li-hatt i mitt liv. Kommer troligen fler chanser.. Men jag bar känner att jag i sommar vill gå runt i uppvikta jeans, ett slappt linne och en Miss Li-hatt! Ska de vara så svårt att förstå? Men än är de vinter kvar säger mor, så ahr några månader på mig. Haha.
 
 
Elinor

sOOOOOOOOOcker!?

Har ätit socker hela helgen, plus en behövlig överdos av Mats har gjort att jag nu har sockerabstines!!! Kroppen vänjer sig väldigt fort vid att få socker, men den vänjer sig aldrig vid att den inte får(?) Mycket märkligt! Bakade i alla fall världens godaste cheesekake till helgens flytt som jag typ åt upp själv. Haha. Den blev väldigt bra måste jag säga. Se bakade jag några kakor som jag inte vågade bjuda på för dom blev inte goda direkt.. Men gick och äta när cheesekaken tog slut! Tror min starka sida är frysen och ugnen är min fiende!
 
Nu sitter jag själv på jobbet och har ätit banan för att lindra sockersuget, fungerade inte! Så funnderar på om typ engilage är lite sött? Kanske ska testa de! Ha de bra!
 
Elinor

känsligt sinne!

Ibland känner jag mig ytterst instabil! Idag åkte Rasmus till skåne för att sen flyga till England imorrn och va borta i en vecka. Jag är inte den som gnäller bara för att min kille är borta nån vecka eller två, absolut inte! MEN nu har han varit borta så pass mkt, och när han väl vart hemma så känns det inte som att vi hunnit umgås ordentligt heller. Så just idag hade jag verkligen behövt honom hos mig.... usch! jag hatar att känna mig såhär! brukar kunna "stänga av" i vanliga fall, men ikväll är det svårt känner jag. Som tur är så har jag hela veckan fullbokad med jobb så kommer nog inte hinna sakna honom så mkt. Det som är tråkigt är ju att om han inte får tag på internet så kommer vi inte kunna prata alls i veckan.
 
Aja! nu ska jag göra pannkakor och sen prata med Evelyn! det brukar hjälpa mot det mesta!
 
/ Angelica

Ren kärlek, renkärlek (?)

Fin burk! Angelica påstår att de är en julburk.. Hon kanske har rätt men nej! Den är för fin för att bara ha framme över jul så den får nu stå här jämt! Renar, åå vad fint! De är just nu äckligt kaffe i den, och de kanske det får fortsätta va med. Bara den får stå framme är jaag nöjd. Hihi,  ren!
 
 
Elinor

2013!

Har äntligen skaffat mig en kalender så jag kan hålla koll på mitt inte allt för händelse rika liv. Haha. Och när jag ändå var igång så blev de självklart en ekologisk, återvunnen, smålendsk kalender med FSC-papper. Fint! Tyckte mest de var fint med kossorna, älgen och traktorn! Haha. Så nu kan jag planera upp 2013 in i minnsta ditalj... Hm..(?) Brukar mest ha den för att dubbelkolla så jag  inte gör något när jag säger att jag inte gör något, kolla vilket datum de är vilka dagar och skriva upp när jag tillexempel har tränat som lite pepp. Hatar människor utan kalendrar!!
 
 
Elinor

Klädmänniskan i mig!?

Har nu hängt upp allt jag äger! Nästan iaf... I stort sätt allt! Har varit en vädigt jobbig människa för TGR och sprungit och frågat om dem fått in mina galgar än? Så hade dom de nu i veckan och då blev min garderob klar! Tycker själv inte att jag är någon kläd-människa. Men när jag börjar plocka bland allt är det gaanska mycket.. OCH jag har rensat ur så de är bara kläder jag använder(?) Så när galjarna väl räckte till allt så to klädnyporna slut, så när jag väl fixat de så dadadadaaah! Klart!
 
 
Elinor

Party!

Yes! Igår var det "party" hos Elinor med chips och choklad. Tyckte att själva party hörnan i köket såg väldigt inspirerande ut... Haha!

Kallt

Ja hörrni! vad säger ni om kylan?! helt galet kallt ju! nu är det så pass att det inte är riktigt varmt inne heller. Speciellt inte i vårat sovrum, vi har ju som sagt bara frigolit i ett litet förnster som skiljer vårt sovrum från 20 minusgrader.... blir lite halvt obehagligt på nätterna!
 
 
/Angelica

IDAG BLIR VI SAMBOS!

OOoooo vad jag längtat efter denna dagen! Är lite rädd för sambolivet men vi mjukstartar eftersom jag ändå aldrig är hemma. Haha. Ne men detta kommer bli riktigt bra! Jag väntar på att min sambo ska komma med sitt flyttlas och en massa syskon, så ska vi fika och jag ska titta på när alla andra bär. De är min plan för dagen! Haha. Ska även bli skönt att få in lite mer möbler här hemma så de inte ser ut som en fängelsecell... Så nu peppar vi tjafs, skrik och irritation blandt med kaffe och bullar!
 
 
Elinor

Trodde nästan de var sommar...

Vad jag längtar efter sommaren!!!!!!!!!!!!! Sol och tor asvalt! Där snackar vi ögonorgasm. Häldre för varm än för kall! Om man svettas så kan man alltid ta en dursch eller sätta sig i skuggan, drick något kallt! vad du vill. När de är kallt ute går det liksom inte alls!!! De går inte att ha på sig så mycket kläder över hela kroppen som skulle behövas om man inte skulle frysa och man kan inte drick så många liter varm nyponsoppa som skulle krävas för så drungtar man!!
 
Men de var ju sol och i lägenheten är det riktigt varmt, och jag lagade mat. Så bytte om till sommar, sommar, sooommmaaaaaar-kläder och bara kände Mmmmm! Sen kommer man ut i tretusen lager kläder och de gör ont när man andas för det är så kallt! 20 minus!
 
Ser ni hur stark solen var? Lite skillnad till hur man måste gå klädd ute.....
 
Elinor

Lycklig!

I december sökte jag tjänsten som säljare på Gina tricot som nu ska öppna i Västervik, kände att det verkligen skulle passa mig då dels är jäkligt trött på att jobba på oseriösa företag och dels för att jag vill kunna utvecklas i mitt yrke!
Så förra veckan fick jag svar på mailen från deras rekryterare "tack för din ansökan men tyvärr har vi valt att gå vidare med andra sökande bla bla bla..." Så gissa om jag blev chockad och jäkligt glad när det ringde en trevlig tjej imorse och sa att jag var välkommen på anställningsinterjuv nästa vecka!!!!!! det var som all stress bara släppte och jag blev så jävla glad att jag fått chansen att visa vem jag är och charma dom lite! hehe! svårt att få fram hur gärna man vill ha en tjänst och hur bra man skulle passa genom bara ett CV och ett brev.
 
Så hålla alla tummar och tår för mig nästa vecka för att jag ska lyckas charma dom!
 
 
/Angelica

Gomorron!

Idag är jag LEDIG!!! Så jäkla gött! Så har nu avnjutit en lång mysig frukost framför vampire diaries. Dagens måste är att städa lite hemma. Och ikväll blir det häng med Elinor och Anne på markörgatan.

Hej hopp gummi.... ;)

/Angelica

Mittt nya liv i bild!

 
Såhär ser min vardag ut ungefär. Haha. Måste erkänna att Jokk's tranbäsrdryck är godast av dm jag smakat (överkonsumerat). De tar lite emot eftersom jag inte kan tänka på något annat än reklamen, JOKK, FRÅN VILDMARKEN AV ÄKTA BÄR!!!
 
Förutom banan, äpple, tranbär och keso äter jag faktiskt fil och dricker nyponsoppa och aloe vera. Vi får se om Anne Lidholm och Angelica lyckas lur i mig lite Omega 3 och 6 balans....blabla... i helgen! Haha. Sen mina älskade små matlådor som just nu består medst av bönor och svamp, för proteinets skull. Äter ju inte kött så tror jag ahr brist på de.. Ganska roligt att planera mat och träning! Synd bara att träningen kommer efter pga. knät. Men nu går det mot vår och hoppas på bättre tider!
 
Elinor

Så jävla smart!

Funderade på det där ed bärgningsbil. De är ju inte ett ord man skriver allt för ofta. Så nu när jag väl skulle skriva de fick min dysileksihjärna jobba hårt och jag tänkte efter. Eftersom bärgningsbil låter på samma sätt som berg, så borde de stavs med E. Beeeeeerg, beeeeergningsbil. Japp, lätt som en plätt! Så ser jag senare att de stavas med Ä och blir då skitsur! JAG TÄNKTE JU TILL OCH MED EFTER! Fan.. Så sa jag de till min syster, att språk är så jävulskt ologiskt! Så säger hon "Tror man får tänka på bära, alltså att en bärgnignsbil bär bort bilen. Tror snarare att ordet kommer därifrån än från berg...." *Skrattar tyst åt mig*
 
Ja, nästa gång jag tänker ska jag göra de tyst för mig själv. Haha.
 
 
Elinor

En ny fin brosch!

Formade mitt bröst perfekt! Var bara så gjord för mig!! Haha.
 
Elinor

Kroppsideal!?

 
De går runt en bild på flera bloggar har jag sett. En bild på massa olika kroppstyper så ska läsarna säga vilken som dom tycker mest om. Påtal om de jag skrev om för några dagar sen om hur okej de är att säga att en smal tjej är ful och hur elakt de är att säga att en tjock tjej är ful. Har läst de olika bloggarns kommentarer och på de flesta bloggar har läsarna svarat vilken de gillar bäst. Sen tittar jag på Kissis kommentarer, och där har alla ratat och hatat. Skrivit hur ful hon är bara för att hon är den smalaste. Hur ytlig hon är som lägger så stor vikt vid utseendet. Att hon är en dålig förebild och borde skämas, att hon är äcklig och har de verses störningar och sjukdomar. Helt plötsligt blev alla 12 åringar (som follk säger att läsarna på Kissies blogg är, och de är därför hon är en dålig förebild) läkare och psykologer som kan sätta diagnos över internet. Fina samhälle..
 
Nu är det säkert inte samma läsare på alla bloggar. Men de är intressant att läsa att bloggare som gör samma sak får så olika reaktioner. Går man ut med att vara stolt över att vara smal, då är man dum i huvudet oavsett vad man skiriver. Och äter man sedan något onyttigt och inte tänker på vikten är man dum i huvudet för de.. Älskar människor! Haha.
 
 Elinor

Min nya kärlek<3

Igår kunde jag inte stå emot längre!! På kaos har vi haft en skitsnygg handgjord kuvertväska i skinn med paljetter på som jag har dreglat över sen den kom in. Då kostade den 799 kr så kände att det inte riktigt var värt för en väska som jag helt ärligt inte kommer använda så mkt. MEN nu är det ju 70% så igår var det bara två kvar så jag slog till!! Och nu är dom slut så det var i grevens tid! Och åh så nöjd jag är med den. Så himla fiiiiin!

/Angelica

Nytt i garderoben!

Köpte för ett tag sen ett par nya byxor. Insåg nu när jag hängt upp alla mina byxor att dessa är 2, alltså två, storlekar mindre i midjan än vad ajg hade i sommarens byxor jag införskaffade!!! Hihi! Ett stort plus var även att de kostade 100 kronor. 
 
Hittade ett linne med som kostade 50 kr, med ett mönster jag gillar! Blommor i massa färger. Sen när jag kom hem ågrade jag mig lite, men var ju på rea och de byts inte, blablabla. Så får leva med att de inte sitter bra. Haha.
 
 
Elinor

Hiss!

Köpte ett nytt läppbalsam idag som var helt UNDERBART!!! Nivea vitamin shake heter det och luktar cranberry & raspberry! Så är det en liten rosa nyans i det. En riktigt hiss faktiskt! Annars brukar jag köpa på Apoteket men detta verkar va bra iaf.

/Angelica

Hälsasamt att vara sjuk ibland?

Har inte kännt mig hundra i några dagar. Snorig och troligen en släng av feber, så skönt med att vara lite ledig från allt och bara soooova! Men egentligen förstår jag inte mig ppå alla som klagar över att dom är sjuka? Jag har sovit ungefär 12 timmar per dygn nu över helgen, och har inte haft några problem med det! Hur skönt som helst! Har inte varit sjuk sen juli ungefär så är väl på tiden!
 
Elinor

Bilkärlek?

Eh..
 
Min bils bromsar dog, låste sig, slutade fungera, vad ni vill i torsdags när jag skulle hem från jobbet. Tyckte det kändes lite konstigt när jag körde iväg, men då bromsade jag hårt några gånger så gick de över. Sen när jag ska köra ut från stopplikten då låser sig hjulet helt och jag kommer som tur var in till kanten och en snäll själ stannar och frågar om jag behöver hjälp. Tack du vänliga människa som fick igång min varninngsblinkers!! Dock fick vi aldrig av den igen... Haha.
 
Fick i alla fall köra tillbaka till jobbet och efter ungefär 2 timamar fick min chef av varningsblinkersen genom att slå med en skruvmejsel.. Ska de vara såhär? Fick ringa bärgaren och åka med honom in till Vimmerby där stackars Greta fick stanna och ännu mer stackars mig fick springa till busstationen för att hinna med den dyraste buss ajg någonsin åkt med. Vet ni att de kostar dubbelt så mycket att åka buss nu som förr? Skaffade verkligen bil i rätt ögonblick!
 
Fick tillbaka lilla Greta igår i alla fall så nu är vi ett lyckligt par i alla fall, då hennes sjukdomsvistelse inte ble så dyr som jag befarade. Är verkligen kär i min bil!!! Var jag lesbisk skulle jag helt klart dejta henne!
 
Omslagsbild
 
Elinor

Tandskrälle!

Jaha nu hemsöker den mina drömmar tandfan! Inatt drömde jag att mina tänder ramlade ut! Behöver jag säga att det var en fruktansvärd dröm???
Det är för att jag tänker så mkt på den jäkla visdomstanden och vad jag ska göra åt den.

/Angelica

Semlaaaaaa

GE MA EN SEMLAAA NUUUU!!!!!

Idag är jag så galet sugen på semla! Hoppas dom har semlor på maxi för då ska jag satan köpa en ikväll efter jobbet! Jag vet att jag är knäpp som tycker bättre om dom man köper färdiga i kartong på maxi än dom man köper på café, men iblan får även jag gå ifrån konceptet "gör-allt-från-grunden".

/Angelica

Diss!

Dagens/veckans/månadens/årets jäkla DISS med stora bokstäver i fucking FETstil är den extrema mängden RUSSIN dom slänger i müslin jag köper!!! Tar man en näve så är hälften russin liksom! Ska det va så?!
Då frågar ni: varför köper du den müslin då?
JO det ska jag tala om! Den är så förjäkla god för övrigt. Det är nötter, cocos och massa goda typ fling-liknande saker i. Jag gillar inte riktigt torkad frukt över huvud taget, vill jag ha frukt i så kan jag ha i det själv. FÄRSK frukt vill säga!
Så slutsats: jag har inget emot lite russin (med betoning på LITE) men det ska inte va LITERVIS!

/Angelica

För mkt smycken för mitt eget bästa!

Insåg detta när jag köpte ett nytt smyckeskrin för att det inte gick att stänga det gamla och smyckena vällde över! Så när jag förde över smyckena till det nya skrinet så slängde jag en näve smycken, la två nävar smycken i en ask med sånt som jag inte vill slänga men ändå inte använder! Sen de resterande var tanken att dom skulle ligga i det nya skrinet, men allt fick ÄNDÅ inte plats!!! Så fick behålla det gamla också iaf... Så nu står det TVÅ smyckeskrin på min byrå i garderoben. Funderar på att även köpa såndär smycketräd/händer som finns.

Varför är det okej att vara elak mot snygga?

Hörde på radion när en av gladiatorerna från TV 4 var på besök. Han var väldigt härlig att lysna på! Rak och ärlig, inget puttinutt eller falsk försäljning. De pratade om att de lagt ut bilder på honom på facebook eftersom han var på besök, och direkt hade de kommit kommentarer som "Jag tycker de är fult med så mycket muskler" och "Äckligt". Han sa då att han själv inte fått mycket sånt i sin karriär, men att han sett och hört myckiet runt ikrin sig. OCH så säger han "De är av någon anledning okej att säga att en vältränad kille eller smal tjej är äcklig, men av ren samhällsmoral är det mobbnning att säga att någon är tjock." och där blev han min nya idol!!!! För vist är det sant. Om man skriver att någon är tjock blir man så utskäld för att man är elak, och den tjocka personen får kommentarer som "du är vacker som du är" "bry dig inte om de andra" osv... Men är någon smal, musklad och de syns att människan tänker på sitt yttre, då är det helt plötsligt fritt fram att skriva elaka kommentarer, för då är det helt plötsligt bara sanningen. Men sanningen om att folk är tjoka får man inte säga högt... Mycket märkligt?
 
Och nej, jag tänker inte säga något i stil med '"alla är fina på sitt sätt" för jag tycker inte de är fint att vara kraftigt överviktig! Sen är de upp till var och en, vad fint med frivilja! Men är det "okej" att knäcka en människa som bygger upp sin kropp så varför är det elakt att säga åt något att de är dåligt att inte ta hand om sin kropp? Får man vara elak åt ena hållet, får man vara de åt de andra hållet med! Klart slut!
 
Sen sa gladiatorn Prime som sista fras, som svar på frågan "Om du bara får säga en sak som träningstips, vad säger du då?" :
 
Elinor

Jag är för trög för att bli ingenjör!

Jag lägger rätt mycket av min dötid på att rita planlösningar till hus. Har alltid gjort de sen jag var lite, men då blev det många stall med. Haha. Tycker de är roligt!! På en lite oseriös, okunskaplig och "för skoj skull" nivå. Har möblerat våran lägenhet på detta sätt, och målat vårt hus som vi ska bygga. (HOST) Så nu målar jag lite allternativ. kanske skulle bli ingenjör? HAHA! Har tyvärr inte MVG i allt, och ahr inte läst till matte, fysik eller kemi Ö typ.. Ne, vill nog inte vara de heller. Är lite för trög för sånt! Men skulle vara roligt att åkar runt och "bygga om ladugårdar till stall" på pappret. Skulle vara kul. Sen bara få lämna in en idee till någon som kan sånt och få den verklig!
 
 
Elinor

Ska jag bli hembiträde?

Känner mig som en riktig hemmafru! Fru Björk! Haha. Har börjat gilla att städa och plocka iordning, laga mat (typ!) och har nästan tillomed bäddat sängen!!!!!!!! De är stort i Björks värld. Kände mig lite extra hemmafruig när jag insåg att jag stod och hängde upp Mats strumpor efter att ha tvättat dom. Haha. Välkommen till sambolivet! När jag desutom gjorde det i förkläde, då jag samtidigt kokade sylt som skvätte över hela köket, kände jag mig lite som en piga! Är de min nya stil?
 
 
Elinor

Skoprobelm? Lösningen!

Gillar ju Dollarstore. Billigt och bra. Sånnahär saker som pepper, tamponger, block, pennor. Billigt och bra. Sen hur de kan vara så billigt måste ju ha något dåligt i sig, men... Ja! Hur eller hur. Så var jag där och såg denna på bilden!! Bra va!? Har så mycek tygskor som bara ligger i en hög och blir skitiga! Nu är dom uppe på väggen i vårt lilla "hall-krypin" som jag älskar! Är nog de jag gillar mest med hela lägenheten, lilla rummet i hallen som vi har ytterkläder i! Ordnin och reda? Jajamen!!
 
 
Elinor

Peppad till 1000?

Jag tror inte riktigt på det här med att träna och "väta och se"-konceptet som aj nu håller på med. Gör ondare i knät än innan nu igen... Och ddet här med att de får göra lite ont. Vad är lite ont? Är de lite ont, eller är de "gör ont så de hindrar mig"-ont? För de gör ju ont hella tiden, då får de göra lite ondare än vanligt. Men de gör ju så ont så de nästan stör min vardag nu, och ör de då lite ondare efter träningen gör det ju nästan mycket ont. Lite svår att tolka vad sjukymnas och ortoped menar! Haha. Men, får väl prata med Läkaren igen och säga att detta inte håller. jag som var så pepp på att komma giång igen, sen en vecka senare är det tillbaka på 0....
 
Peppad till 1000?
 
Elinor

"Berätta hur du gör" - Lars Winnerbäck

Lyssnar på Winnerbäck och får känslan tillbaka som jag hade innan livet egentligen började. När vi satt på min balkong i kvällsolen och åt glass. När vi inte hade någon verklighetsuppfattning, eller någon anning om hur livet skulle börja. För när vi satt där som små nyvärpta ägg som inte ens hade en tanke på att kläckas trodde jag att de var livet, men nu inser jag att livet inte hade börjat än. Bilden över hur ett liv såg ut var så främmande mot hur livet sen blev.
 
När jag blev en Björk kläcktes jag till en liten kyckling, och nu känner jag att dunet börjar bytas ut mot fjädrar. Men vem vet? Om 5 år till kanske jag forfarande inte kläckts!
 
 
Vad stora vi tyckte att vi var där, ännu inte kläckta ens!
 
Elinor

Stickat!

 
Elinor

Min första lyckade matlagning!

Tänkte jag skulle göra seriös-mat i helgen när jag var ledig. Ett helt seriöst och helhjärtat försök i köket! Skulle köra vidare på mammas uderbara nyårsmidda, fylda papprikor med svampstuvning. Skulle nu vara lite protoinnyttig och använda bönor i stuvningen isället för svamp. Köpte "torra" bönor och la dom då i vatten under natten (rim, haha!) Sen skulle dom koka i 1,5 timme, sen kunde jag börja laga själva maten (de är ju dethär jag hatar med mat, de tar sån tid!) Så fräste jag lök, sen i med bönorna och massa olja. Sen riven palsternacka, spiskummin, salt och peppar. Koka jättelänge sen i med bönblandningen i papprikan, som jag redan hade lagt i soltorkade tomater. Sen överst ost och sjus in i ugnen!
 
Vet inte varför jag försöker ge råd om matlagning? Men måste erkänna att de var lite rolit när de blev bra. Men säer som morfar: "När man lagat maten själv och sen sätter sig ner för att äta själv, då smakar maten inte gott!"
 
 
Elinor

Biffar

Igår var jag duktig och gjorde senapsbiffar som jag INTE ÅT UPP DIREKT! Frös ner några och la några i kylen, planering på hög nivå! Kände mig lite som Elinor som lagar mat för flera veckor framåt. Fast mina biffar räcker nog inte så länge, men goda blev dom!

Pääääärcing!

Ibland kan jag bara känna att tonårstrotsen kommer krypande och jag bar vill tatuera mig, perca mig överallt med en hästkanyl och trycka i stora grejer i öronene. Som tur är har jag kommit över de stadiet i mitt liv, men ibland kommer bara dendär känslan lite snabbt. Men, kan idag kontrollera den och inte överdriva. Vad vuxen jag blivit(?)! Kan tycka att mycket tatueringar, många percingar och stora hål i öronen är snyggt. Men tror ändå att gränsen mellan snyggt och för mycket är väldigt tunn!!
 
 
Elinor

Mors lilla lathund!

Mors lilla lathund sa, du må tro jag jobbar bra.
Fastän vet du vad, inte just i dag, jag gör de helst en annan dag.
Mors lilla lathund sa, ingen kan så bra som jag.
Men tycker du som jag, tycker du som jag.
Så gör jag det en annan dag.
Tjallalalalaaala
Imorrn så ska jag skura, hela dess långa dag.
Ojojoj vad jag ska gno.
Ja och för se de därför så måste jag, ta de väldigt lugnt idag.
Jo, för just idag går de inte bra.
Jag gör det helst en annan dag.
 
Disciplinen höll inte så länge! Haha. Vaknade vid 1 inatt och kunde inte riktigt sommna om, så har sovit nästan hela dagen efter jobbet så inget plugg har blivit gjort, typ.. Har nu istället suttit och ätit upp äpplena jag skulle ha imorgon för att försöka få upp blodsockret, och lyssnat på Astrid Lindgren och fått insperation till livet. Inte är de att fortsätta plugga i alla fall...
 
Kärlek <3
 
Elinor
 
 
 

Första vurpan i vinter!

Yes! Idag har jag lyckats med bedriften att halka och ramla mitt på odengatan! Mmmm man känner sig ju sådär lagom förödmjukad när man kravlar runt i snön för att ta sig upp så graciöst som möjligt... (vilket är helt omöjligt btw). Bra start på min tisdag känner jag.

Såhär kände jag mig:

Pannkaksdröm?

Kokade min egen slyt på (tyvärr inte egenplockade, om inte att jag plockade upp dom själv från frysboxen i affären räknas?) bär. Hallon, blåbär, björnbär och röda vinbär. De blev ovanligt bra!! Nöjd. Lätt att de bara blir rinnande, men hade lite mer tålamod så lät dem koka läääääänge denna gången och då blev de bra minsan! Hur gott som helst till pannkakor!!! Ska nog starta ett "Pannkaks-kök" men pannkakor gjorda på ägg från egna höns, mjölk från ena kor och mjöl från egna fält. Sen sylt till från egna bär! Ha öppet på sommaren så alla tyskar kan komma in och äta mellan älgturerna! Bra idee va?
 
 
Elinor

Skosucce!

Ja dom underbara pumpsen som Elinor hittade åt mig på Din Sko gjorde succé i lördags på eventet i Jönköping! Kände mig snyggast i rummet typ. Vet inte varför, men så fort jag får på mig högklackat så känner jag mkt snyggare och får mer självförtroende! Så tips till er som känner er skabbiga och osäkra: på med klackarna barre så löser det sig!

/Angelica

Pepparkaks-fil!

 
Har ni smakat denna? Sjukt god!! Varför har jag inte lev på den hela vintern?? Kommer ttroligen inte finnas nästa gång jag handlar. Haha. Aldrig mmer peppakaks-fil med äppelbitar på kvällen.. Livet är hårt!
 
Elinor

Tummen upp för disciplin

Sa till mig själv att jag inte fick kolla facebook eller bloggar idag INNAN jag svarat på fråga 1 på min sista inlämningsuppgift som högskolestudent. Uppgiften innehåller bara 2 frågor så varje fråga är ganska stor och den ska vara inne på onsdag... MEN NU ÄR JAG KLAAAAAR med första frågan, typ. Eller min plan är att idag skriva ner allt på fråga ett (redan gjort!). Imorogn köra fråga 2 och på onsdag slänga ihop och strukturera upp! Kan inte bli bättre.

Har hård disciplin på mig själv. "Gör du inte läxan får du inte sitta vid datorn.." "Ja mamma.." Haha. Så nu är klockan snart 2 och nu ska jag äta, sova, kolla facbook och bara njuta av min stränga sida! MmMm! Kommer mina barn ha A+ i allt så säg?

Fick även min daliga motion utan att gå till gymmet. Flyttade kalvisar nu på morgonen, och tjurarna tog inte ett steg själva, så fick dra, knuffa och bära dom! Kvigorna var dessto mer uppfostrade, trodde jag! Vänder mig om i 10 sekunder så har en av dom rymt, så får springa runt och jaga henne och när jag väl får fast henne blir de att "tolka" på gummistövar över ladugårdsplan! Haha. Charmiga små odjur dedär! <3

Elinor

De snyggaste jag hittat!

Angelica köpte ett par sjukt snygga skor! Skulle bara påpeka att de var jag som hittade dom! Haha. Om ja kunde gå i klackar, och om mina knän inte dödat mig om ja gjorde de, så skulle jag lätt köpt ett par jag med!!! Fanns i min storlek och de var 300 kr rea på dom (tror jag de va?) Dom kostade i alla fall bara 99 :- och de mina vänner (och fiender) är älskvärt!!
 
 
Elinor

Männiksors liv och själ i skatt!

Jag förstår verkligen ingenting av skattesystemet. Jo, de gör jag. Men tänkte försöka räkna på hur stor min återbäring (eller restskatt) blir iår. Eller blev förra året men får ut (eller måste betala tillbaka) iår. Fick tillbaka en summa förra året och jobbet drar lite extra just för att de inte ska bli restskatt. Skönt! Sååå... Jag har lärt mig att de är en tredjedel av lönen som jag ska betala i skatt varje månad, alltså 33,3333333.....osv i all oändlighet.... % skatt. Så, 34% av min skatt dras. Så läste jag på skatteverkets hemsida att för varje 1000-lapp du tjänar ska 300 kr gå till skatt.
 
När jag räknar så blir de några 1000-lappar tillbaka iår. Så bara för att kontrollräkna så räknade jag på lönen 2011, då jag jobbade 7,5 månad och fick tillbaka väldigt mycket mer i skatt än vad de borde varit om jag räknar som skatteverket, alltså 300 kr / 1000 kr lön. Då blev skillnaden på vad jag borde betalat och vad jag betalat någon 1000-lapp. Men, fick tillbaka mycket mycket mer som sagt. Och om ja då räknar på hela årsinkomsten och sen de som skatteverket tillslut fick in av mig blev det bara att jag betalade 18% skatt.
 
Varför gjorde jag de? Har jag räknat fel? Hur räknar man? Hur mycket ska jag räkna på iår? Tror det får bli en överraskning när dagen är här. Man får väl deklarationen i mars?! Hur eller hur är det väl sällan så att man får tillbaka skatt om de inte är rätt, så antar att jag räknat fel, vilket jag inte förstår hur!!!!!(?) Hjälp mig?
 
 
Elinor

Sommar, sommar sommmmmmmaaaar!

Jag pratade om att våren är påväg. Ändrar mig.. De är snö ute och kallt!! Känner verkligen ett behov av att känna känslan av att kunna vara naken utan att frysa!! Bara kunna känna känslan "Nej, jag fryser inte ihjäl om jag lämnar mössan hemma". Vill ta hem min mössa, tvätta de och lägga ner den i en låda som sedan åker upp i förådet för att inte tas ner fören i november. Känns långt bort just nu, men de kommer!!! VÅREN KOMMER!
 
Jag går liksom runt såhär!? Haha. Skäms...
 
Elinor

Vårt nya hus!!

Räknar på vad vårt hus som vi ska bygga kommer kosta! (Haha. Drömma får man väl?) Eller, vi ska ju byga oss en gård, och de har jag satt 7 000 000 kr på att de går åt.. Men bara huset. räknade på för fulla muggar och kommer fram till 400 000 kr. Då utan el, vatten, inredning så som möbler, badrum eller kök. Men tänkte ädån att de var inte så farligt!(?) Sen ser jag att jag missat trappen och själva "våningsgolven". Haha. Jag har alltså husgrunden och själva golvmattan/panelen men inte golvet liksom. Blir inte mycket till tvåvåningshus då inte. Haha. Men ska vi säga lite över 1 miljon? Så måste vi köpa marken huset ska stå på med... Detta blir dyrt! Vill ni bidra med en sant så hör av er!
 
Elinor

Lite fint med brosch

 
Elinor

Älskar tranbär!

Fick ju någon form av urinvägsinfektion där för någon vecka sen. Drack då 3 liter tranbärsdryck, 2 liter vatten med tranbärstablett och ungefär 2 liter nyponsoppa på tre dagar och gissa vad? Jag känner inte av den längre!!! De funka alltså, eller så hade den psykiska inställningen att de funka väldigt stor påverkan. Hur eller hur så älskar jag att inte behöva gå till vårdcentralen!!
 
Egentligen ska man väl dricka sådär 2 liter vätska om dagen(?) Så att få i sig 7 liter på 3 dagar är väl egentligen ine så mycket. Men jag är inte van, och jag lever typ på frukt i "fast föda" resten av dagen. Så, för att vara så pass törstig så jag skulle kunna få i mig all denna vätska så åt jag Mariekex! Haha. Känns som att Mariekex är lite Angelica. Hade hon inte alltid sånna kex med sig till skolan om vi skulle på utflykt?
 
 
Elinor

Ja, en fågel. Han bodde på landet & Roger hette han

 
Är han inte de snyggaste ni sett? Hittade honom på dollarstor och kände att 20 kronor är han värd!! Haha. Kommer passa bra när jag gjort om min lägenhet till en skog! Vill ju ha naturinspererat, men suger ju på att inreda så tips mottages gärna! Jag och Allvin pratade om hur dyrt gardiner är. Vi har ju ingen gardiner i lägenheten ännu, och de är för att jag bara äger julgardiner i den storleken som krävs för de stora fönstren vi har i lägenheten! Skulle jag sätta upp dom små skulle de bara se patetiskt ut! Haha. Men när jag var inne på just Dollarstor så tittade jag på gardiner och de hade faktiskt några jag kan tänka mig för ungeför 100-150 kroner. Så, inte så farligt ändå! Sen är kanske kvaliten därefter.. Men ärligt, hur ofta tvättar man gardiner?
 
Elinor

Träna, träna, träääääna!

Tränade för första gången, efter nästan 2 månaders vila, i tisdags och nu kan ju förså hur de kändes? Mitt hjärta slog så fort efter bara 10 minuters lugn cykling. Helt sjukt att man kan bli så trött!! Förrut kördec jag ju 20 minuter x 4 olika konditions-grejer. Och nu dör jag efter en halv.. Sen var de styrkan och de kändes som att jag opererat bort en dela av lårmuskeln. Tog i så jag skakade men de hände liksom ingenting! Men, ska få hjälp av sjukgymnasten med igångsättnignen nu så de känns bra!
 
Pratade med läkaren i tisdags med och fick den roliga "vi får vänta och se"-kommentaren... Hatar den.. Känns som jag väntat i 4 år liksom. Vill inte vänta och se mer! Men han vill inte göre fler operationer eftersom de självklart inte är bra för knät heller, och eftersom de vänt de senasta dagarna och känts bättre i knät så väntar vi och ser utvecklingen på de. Stannar de här eller blir de helt bra? Fortsättning följer....
 
Man känner sig ju lite snyggare och lite mer vältränad bara av att får på sig träningskläderna! Men de syns att man inte är igång! Haha.
 
Elinor

Enkelt..

 
Elinor

Mitt liv

Mitt liv just nu består av:

Vakna
Äta
Jobba
Äta
Jobba
Repa låtar
Sova

Väldigt varierat, not! Har så jäkla mkt att göra så hinner liksom inte handla mat! Får nog dock ta mig tid till det ikväll...

Här har ni en somrig bild!

Miljö eller ekonomi, båda är väl bäst?

 
Fick denna av Anne i "du har lyckas att inte bli gravid iår helle"-pressent. En kasse så jag kan vaa miljövänlig, elle mer för att jag är så jävla snål så jag inte vill lägga 2 kr på en jävla påse varje gång jag handlar, som visligen inte är så ofta.. Men nu har jag en påse som även tittar argt på mig när jag handlar. Så köper här med bara bra saker (host!) tummen upp antar jag! Den är lite liten för storhandling, men får köpa en till. Haha!
 
Elinor

Vi är oss lika!

Hihi! Emelie skickade lite bilder på oss från i somras och från när vi var små. Så söta! Och visst är vi oss lika?

Nytt o fint!

Idag har jag på mig en jättefin blus som jag köpt på VILA i Norrköping! I love it!

Tampong-burk!!

Alltså, tamponglådor.. De är så fula! De är så fult att ha en lite kartong i badrumme så de skriker "Ja, jag har mens!" Sen spelar de väl egentlgien ingen roll efter som de fleste vet att de flesta i min ålder har mens. MEN tycker ändå de är fult. Så gjorde en tampong-burk! Fin va? Pysslat med pärlor och pressentband. Blev myket mysigare och hemtrevlig än en jävla tampong!
 
 
Elinor

Pippi Långstrump!

Älskade pippi-tröja!
 
 
Elinor

Här har det brunnit!

Största happening i viken på typ hundra år, och då är jag i Norrköping och missar skiten!!

Nej men skämt åsido, det som har hänt är verkligen fruktansvärt! Det är nämligen Rasmus pappa som äger fastigheten som exploderade. Han var även där i byggnaden när det hände! Som tur är så vart han inte skadad fysiskt. Men hela familjen här är ganska omskakade, dels med tanke på vad som kunde ha hänt och dels att så mkt av deras personliga ägodelar brann upp. Men materiella saker går att ersätta till skillnad från liv!

Jag tackar Gud för att Rasmus var i Sthlm igår när det hände, annars hade han antagligen varit på järnet igår när det exploderade.

/Angelica

Kanske skulle bli ekonom?

Har räknat lite.. Kommit fram till att de skulle bli billigare för mig och mas att bo i ett hus, än i lägenheten vi bor i nu. Satt för någon vecka ssen och teroserade mamma med frågor om vad deras hus kostade. Deras hus är dock skitstort!! Så, om jag och Mats vinner några miljoner så kan vi köpa oss ett hus istället utan för stan, ha två bilar och ändå bo är ungeför 40 kronor billigare om dagen än i lägenheten vi ahr nu och en bil. Coolt va? dock är domdär miljonerna rätt långt borta just nu, så om et hus skulle inföeskaffas måste vi ta lån, som vi då måste betala av.. Är lite allergisk mot lån så något hus blir det inte fören miljonerna är vunna! Haha.
 
Sen försökte jag räkna på min fårgård som jag ska ha! Och inser att de skulle vara lättare om man var uppvuxen på en gård. Liksom allt det här med skörd och liknande. Hur många balar får man ut på en hektar? Hur mycke gösel behövs ill en hektar? Hur mycket äter ett får? Hur mycket bete behövs? Maskiner? De är inte lätt att veta när man är mig!
 
 
Elinor

Branden i Västervik

Igår var jag i ett hus vid Åhmans i Västervik när de börjar skaka. Vi skämtar om jordbävning eller att någon kört in i husväggen. Sen när vi går upp ur soffan ser vi ett stort rökmåln, och sen exploderar de!!! De brinner och vi ser låorna stiga över fänelset. Byggnader runt omkring lyses upp av lågorna. Vi ser inte i vad som brinner, bara att de måste vara en stor brand. Tappade räkningen på alla explosioner, brandbilar, poliser och ambulaner som åkte förbi. Inga personskader är kände enligt Västerviks Tidningen, vilket är en stor bedrift efter en sån smäll bland massa hus!! Men, den materiella skadan är enorm, men inte fastställd. Företagen som haft sina fastigheter där är hår drabbade! Går nog inte riktig att förstå för en "vanli svensson" hur illa detta är!
 
En stor tanke till er och era familjer! <3
 
Bild från VT.se
 
Elinor

KOnstnär

Mamma hade fått hem en "lär dig teckna djur"-bok och jag var ju tvungen att testa att måla en ko. Haha. tyckte dock att bokens ko inte var en så rolig ko, den såg så ledsen ut.. Men min ko fick en hästhals! Haha. Vet inte vad som är värst egentligen? Ne, någon målarkarier får jag då inte! Men de är lite roligt att testa på nya ting ibland.
 
 
Elinor

Mr. Träd ikläd smycken.

Införskaffade ett smyckesträd för att försöka få någon ordning på livet där hemma. Tror dock att de inte blev så mycekt mer ordning än innan, men gillar när man ser vad man har. Lägger jag saker i en låda glömme jag bort vad som finns. Därför vill jag med ha alla kläder på galje så jag ser om! Tycker de är rätt fint med sånna träd! Skulle nog införskaffa 1-2 stycken till. Inte för att jag har många smycken, utan för att jag tror de blir snyggare om de hänger lite glesare så stammen syns. Vem bryr sig egenligen?
 
 
Elinor

På bussen

Eftersom jag bara varit sjuk när jag varit ledig och jobbat dom senaste veckorna så tänker jag ta två dagars ledig och idag åker jag till Norrköping! Ska bli så jäkla skönt att komma bort en stund och umgås med Emelie, gå på stan, fika och bara inte tänka på nått annat!

Fast måste öva på låtarna till lördag iaf såklart. Det liksom knyter till i magen så fort jag tänker på att David och jag ska uppträda för typ 100 pers i Jönköping om 5 dagar... Fast på ett bra sätt. Det jag är nervös över är mest att jag måste lära mig texten utantill och hur vi ska göra med ljudet när vi väl är där. Men det är sånt som brukar lösa sig.

Aja! Det blir ingen bild idag heller, ser lite halvdumt ut att sitta och ta egobilder på bussen!

/Angelica

Skit ska skit ha!

Haha. De syns att jag är högerhent om man tittar på mina arbetsbyxor! Måste sluta torka av skit på byxorna, har märkt att jag till och från gör de när jag inte jobbar också. Dock kanske jag inte får lika mycket ren skit på händerna till vardags. Men mat och sånt. Haha. Låter som at jag är 5 år. Angelica har påpekat ett X-antal gånger att jag måste lära mig använda servett när vi är ute oh äter. Det är inte riktigt min stil att var ren!
 
 
Elinor

Pikad till 1000?

Fick lite mer pressenter faktiskt. Jag ahr ju lyckats att inte bli gravid, så då får man pressenter. Haha. De var något vi fick för oss på gymnasiet som lever kvar. Alla blev gravida där ett tag, och vi "anti-barn"-klubben bestämde då att om man får barn så måste man ge pressenter vid nyåret, men aldrig få några. Haha. Fick rengöringsmedel och en STOR matlåda. Tack, tar de inte alls som en pik!!!! Är ju ingen hemmafur heller, så behöver inte hålla rent!
 
 
Elinor

Hej då!

Du onda människa på andra sidan E22.an som lockat vår katt med mat så vi nu hittat honom påskörd vid vägkanten, jag kommer alltid hata dig! De är inte så svårt att ta reda på vems katten är om man tittar i örat på den och läser av numret..
 
 
Vår lilla "Bitnisse". Tack för de kalla nätter du vämde mig, och för de ensama dagar du var mitt sällskap. Hoppas de gick snabbt, fast sogen kommer vara lång ändå! <3
 
Elinor

Cool!!

 
Eftersom rean i staden Västervik rent ut sagt sög iår så åkte vi till Lager 157 som jag älskar och köpte saker som inte var på rea! Haha. Tröjan som jag kände mig riktigt cool i var de dyraste jag har köpt i klädväg till mig själv sen...Ja, jag minns inte ens. Så länge sen var de! Tror den kostade 150 :- Är nöjd med Lage, missnöjd med Västervik.. Tror de är bra för mig att bo i en "skitstad" för då slösar jag inte med mina pengar så mycket. Haha!
 
Elinor

Materiel kärlek <3

Ja medans Elinor skriver om äkta kärlek till sin blivande sambo så måste jag visa min nya kärlek som ska få flytta in i min garderob! Denna väska är från kaos och jag har dreglat över den sen den kom in för några månader sen, så idag när det var EN kvar och på halva priset så kunde jag inte låta bli längre! Så den fick följa med hem.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2013/pic_50e860fbddf2b341830083e6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2013/pic_50e860fbddf2b341830083e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2013/pic_50e860fbddf2b341830083e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2013/pic_50e860fbddf2b341830083e6.jpg" class="image">

Kärlek

 
De är bara 21 dagar kvar tills Mats flyttar in!!! Ska bli så skönt att få en hel lägenhet istället för som de är nu, lite möbler inslängda.. Så, sambolivet väntar oss nu. Jag jobbar ju dock borta sådär 5 dagar i veckan, men vi kommer umgås mer än tidigare, de är en sak som är säker! Tror de kommer bli hur bra somm helst i alla fall. Nu blir vi ju ett äkta par, typ.. Kanske inte riktigt då men förutom den där "vi-är-gifta"-biten så ä vi ett äkta par. Haha.
 
Elinor

De är ju redan 2013!

För 5 dagar sedan blev det ju nytt år och allt! 2013!! Damdamdamtaaah! Skönt att man nu kan sicktaa på våre och sommar istället för att leva i att de går mot vinter. På nyår var jag hemma i mitt kära Gladhammar med familjen. Eftersom jag var i stan så frågade jag in mamma om jag skulle handla något, hennes svar blir: "Vi ska äta rebensspjäl". Okej.. Eftersom jag inte är så förtjust i att äta kött så gjorde vi fylda paprikor till mig och de var riktigt, riktigt, riktigt gott!!! Svampstuvning, soltorkade tomater och ost. Hatar egentligen att skriva om mat, men de avr för gott för att undvika! Sen somnade jag vid 10 och orkade verkligen inte gå ut vid 12! Haha.
 
 
Elinor

Har jag äntligen blivit vuxen?

Igår hade min mamma varit stolt över mig! Jag handlade, lagade 4 olika rätter mat (till mina matålådder som för övrigt blev 11 stycken denna omgång!) Gjorde bland annat en potatisgratäng. Potatisen blev dock hård och såsen blaskig, men man kan inte få allt! Sen de mest frisnerande. JAG STÄDADE KÖKE EFTER MIG! Och då menar jag inte torkade lite och diskade lite, utan tog bort allt från bänkarna och torkade av noga och sen diskade, torkde, ställd undan. Vad säger ni om de va!? Haha. Låter som att jag är 16 och precis flyttat hemmifrån.. MEN tro de eller ej, men jag har bott borta från mamma i sammanlagt snart 5 år! HELT SJUKT!! Att de ska behöva ta så lång tid innan man lär sig att intorkat skit är svårare att få bort än nygjort? Haha!
 
 
Elinor

Sångkarriär?

Ja mina vänner vad skulle jag inte göra för att kunna leva på min sång?! Jag har faktiskt tagit sånglektioner från 8an till 3an på gymnasiet! Plus att jag under den tiden och efter uppträtt och även fått betalt för mina sånginsatser (även av folk jag inte känner). Så vad tusan?! Det är ju det jag innerst inne brinner för, trots att jag knappt aldrig sjunger längre!

MEN! Idag fick jag reda på att jag ska sjunga på ett event i Jönköping om två veckor!!! Vet inte om jag berättade att jag och David sjöng på zinzinos julavslutning på stadt? Iaf var det väldigt uppskattat så vi ska köra två låtar i Jönköping. Ska bli riktigt kul! Är väl säkert några hundra personer som kommer så det blir lite större än sist!

Så min fråga till er är: Vilka låtar ska vi sjunga???

/Angelica

Jul, jul, strålande jul!

Har glömt at visa hur snygg jag var på julafton! Vi hade en riktigt traditionel jul... eh.. Ne, för första gången i mitt 21 åriga liv hade vi inte de!! Jag hade jeansjacka och sjäng Björn Rosenström-låtar hela förmiddagen, de var mindre släkt än vanligt OCH jag missade Kalle Anka eftersom jag jobbade.. Livet är hårt! Hatar ju förändring, men detta var ändå okej! Haha.
 
 
Elinor

Och hundra år tidigare..

Var och besökte min stora idols grav. Den är liten och enkel, precis som de ska vara! Iår är det 11 år sen hon dog. Helt ofattbart vad tiden går!! Var även och kollade in lite på Näs, hennes bardomshem och jag får en sån kick av de. De liksom exploderar inom mig och jag blir helt i extas. De liksom kliar i fingrarna och kroppen bara vill vill vill!
 
Tror jag är född förtidigt. Jag vill ju verkligen ha ett "gammalt lantbruk", leva på den tiden där varje familj hade några kor, några grisar, några höns, osv. Jag vet att de var ett hårt liv och jag vet att jag troligen inte kan föeställa mig hur hårt. Men, de är något inom mig som bara GE MIG! Är helt såld på Emil i Lönneberga-tiden som Astrid skriver om och själv växte upp i, ungefär. Även barnen i bullerbyn är inspererade från hennes eget liv när hon lekte emd sina syskon på Näs. Jag är född 100 år försent.. Tack...
 
 
Elinor

Barboksföfattare?

Var lite intressant. Först såg jag en dokumentär om hur Palme kom till maketn i Sverige, sen efteråt hurl slump artat ser jag en domkumentär om när Astrid Lindgren skriver sagan "Poperipossa i Monismanien" som "störtade den socialdemokratiska ledarskapet efter 41 år". Där var då Palme med och försökte förklar varför människor skulle betala 102 % i av sin inkomst i skatt? Haha. Skönt att man inte levde på den tiden! Idag gnäller vi på en tredje-del liksom.
 
Astrid är som vanligt min idol och har tillbringat dagen med att titta på saker som hon åstakommit. Hur hon fick insperation till alla sina sagor. OCH så sa hon i en interjuv att hon nog var den ända människa som satte ihop en historia om alla hon mötte. DE GÖR JU JAG MED! Kanske ska bli baarnboksförfattare när jag blir stor? De finns ett Astrid Lindgrens litteratur-pris man kan vinna på 5 miljoner. Skulle faktiskt av en ren händelse behöva just 5 miljoner. Dags att börja skriva?
 
 
Elinor

Paket!

Ibland gillar jag mitt städjobb skarpt! Visst det har varit massa strul och irritation på sistone, men när man har så jäkla gulliga tacksamma kunder så känns det värt!
Fick en julklapp och ett kort från en av mina favoritkunder!

/Angelica

Vägrar Ha Urinvägsinfektion!

Jag vägrar helt enkelt! Tänker inte få urinvägsinfektion nu efter mitt långa inffekione-uppehåll. Nej nej nej! Tänker inte ringa till vårdcentralen för at dom ska fråga om jag är gravid eller testat att dricka mycket vatten de senaste dygnen. NU laddar ajg emd tranbär+nypon så ska vi se om de hjälper. Kände redan igår att de var pågång men levde på hoppet. jag har tydligen tranbärsbrist i mit levene, slutade med tranbärstabletterna för ungefär 2 veckor sen och nu sitter jag har, konstant kisnödig med en känsla av att de snart kommer börja svida! Underbara liv...
 
Hur gjorde man förr om man fick urinvägsinfektion? Läker de ut av sig själv sinom tid eller? Kan inte riktigt tänka mig att pigor och drängar gick till läkaren.. Och om man nu gjorde de, folk som hade de lite bättre än pigor och drängar, vad fick man då för hjälp? Idag tar man några piller i någor dagar, men de fanns ju inte då!
 
 
Elinor

Drömmer om en lösning?

Drömde att min läkare sa att jag hade ont i knät för att min mage och mina bröst var för stora. "De blir framtungt då" sa han. Jag ifråsatte självklart detta då jag inte tycker att jag är så tjock, men då sa han att han skrivit de i min juornal, och de som står där är huggget i sten liksom. De är sanningen, har något skrivits där så är det så det är. Intressant! Så jag går hem och gråter hos min mamma och slutar äta, blir ett skellett bara för att kunna gå tillbaka och säga till läkaren att jag fortfarande har ont i knät även fast jag bara är skinn och ben. MEN hinner vakna innan jag kommer så långt.
 
Om de vore så enkelt att bli av med denna eländiga smärta i mitt eländiga knä skulle jag vara nöjd..
Elinor

Ursäkta min frånvaro!

Jag känner att jag varit väldigt inaktiv här på bloggen nu den senaste tiden. Men till mitt försvar så har det inte hänt ngt i mitt liv och jag har varit för sjuk för att ha några intressanta funderingar...

Men NU lämnar jag det bakom mig, 3 kg lättare och nya mål ska sättas upp!

Vilka dessa mål är får nog bli en hemlis än så länge (mest med tanke på att jag inte kommit på några mål än...).

/Angelica

När man glömmer sitt läppbalsam...

Så känns läpparna som en skinntorr mumie!!!! :(

Nytt livsmål!

Har nu igen fått för mig att nytt mål som jag måste genomföra innan jag dör. Jag ska bestiga Kebnekaise! 2,4 mil på 10-12 timmar. Låter inte så farligt? Haha. Jag och Mats ska göra detta inom en halv-snar framtid, alltså några år. Häftigt att få uppleva och häftigt att kunna säga efteråt att man gjort de. Ingen klättring för mig dock, tar en led som man inte behöver klättra. Går runt i den naturen och bara andas ren luft och känna att man lever. Jajjamen! Vi får sätta igång och träna snart då så vi orkar hålla tempot uppe under vandringen!! Haha. 2,4 mil låter inte så mycket, men att vandra i berg är jobbigare än vad man tror! Nu har jag i alla fall en anledning till att tjata på Mats om att han ska träna lite mer på allvar!
 
 
Elinor

Mage av stål!

Hur sjuk blir man av att äta gamma fil och rutten kiwi tro? Då menar jag kiwis som finns, inte dom som inte finns. Dom som inte finns blir man nog välidigt sjuk av om man äter dom ruttna! Men grön kiwi och fil som gick ut för en vecka sen och stått öppen i 4 dagar. Jag tror ju inte på bästföredatum! Dock kanske de kan kännas som en riktlinje, och när de är över en vecka.. Ja.. Jag får se om jag dör!!
Elinor

Årets julklapp!

 
Årets julklapp helt klart! Fick denna mössa av Christoffer och den slår allt med hästlänger. HAHAHAHA! Tror dock att de kan vara en åsna? Men jag säger russ! ser precis utt som Snobben i vissa vinklar! Så söt så! Kommer nog inte våga använda den, tänk om den går sönder? Får en hedersplats hemma istället! Tack tack bror min!
 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0