När hinkarna fryser

Tycker de låter lite som namnet på en roman, eller snarare en däckare(?) En sån där lång, tjock bok som mamma skulle läsa sen ställa in i bokhyllan för att sen några månader senaer läsa igen. Handlar om ett mystiskt försvinnande av ett barn, där en kvinna helt slupartat blir inblandad och vintern är påväg i rykande vart! Kanske ett namn på en kommande "Bäck"-film? Det kanske inte kommer fler i och för sig...(?)
 
Idag har det i alla fall som de flesta människor i den här delen av världen redan märkt blivit lite vinter på riktigt. Tyliga täcken är tillexempel att de snöat oavbutet i ett dygn och att det är minusgrader ute. Något mer är att leran stelnar av frost, men de är inte så kallt. Så när man kliver på den så sjunker man sagta ner i lerbadet och ser långsamt hela stöveln färgas brun. Så var de is på foderhinkarnas handtag. Blev lite i chock för så kallt är de väl inte än så saker som står inne fryser till is när dörren står öppen? Vargavintern kommer, var så säker!
 
 
Elinor

Snöööö!

Jag är faktiskt chockad att ingen har tjatat om att det kommit snö inatt?!! Brukar ju bli en jäkla liv på fb annars. Jag personligen tycker det är supermysigt att det kommit lite snö nu till advent. Känns ju extra tryggt nu när jag har en ny varm jacka också. Som jag ska gå ner till stan strax och byta så jag får en HEL jacka!

Hur som haver, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ner till stan och träffa Sofie som är i stan över helgen!

Odning och reda, pengar på....IDAG!

Igår fick Mats mig och mitt dåliga humör att städa iordning lite hemma i lägenheten. De är trots allt inte så lång tid kvar tills alla Mats grejer kommer, och för att slippa ha två bohag i kaos i en och samma lägenhet så kanske mina grejer kunde vara lite i halv-ordnign i alla fall. Så vi åkte till Biltema och köpte (ännu fler!!!!) galgar och förvaringslådor så vi kunde få in alla hundra-tio-tussen-tals kläder jag äger!!
 
Är ganska dålig på att shoppa! Haha. Jag hittar något som jag tycker är fint, och har jag massa pengar så köper jag de. MEN probemet blir att jag inte tänker om jag kan ha detta plagg med något annat jag äger?! Köper jag en snygg tröja skulle de kanske vara bra att ha ett par byxor att ha tröjan till? Ne! Varför de? Ne, i modesvängarna hamnar jag aldrig i alla fall. Haha!
 
 
Elinor

en måndagmorgon, fast på fredagen

När man egentligen slutade för en halvtimme sen och har fortfarande inte gjort de men tänkte göra innan man slutade sm tar en halvtimme att få klart.
 
Ja, idag var det en sån dag på morgonen. Men det är trots allt de som är tjusningen med detta jobb. Alltid redo, aldrig redo! Även fast allt går på rutin och görs likadant dag ut och dag in, är det alltid något som gör att de inte blir långtråkigt eller tjatigt. Sen kan ju visa saker som händer är kanske inte jättekul med massa extra arbete.. Och dom där dagarna man bara vill göra de man ska och sen gå hem. Ne, de får man inte ha, sånna dagar alltså. Man kan hoppas, man kan aldrig planera de. Och det är de som är så mysigt på något sätt!
 
Gick upp 04:15 idag, men blir inget sovande fören ikväll efter nästa arbetspass!
 
 
Elinor

ny jacka!

ÄNTLIGEN har jag köpt mig en ny vinterjacka!!! Har använt en gammal jävla jacka som jag fick av mamma när jag var 14 år... inte okej.... den har rosa foder och man ser ut som en förvuxen köttbulle i den! Såååå nu har jag en ny fin mysig varm jacka så jag klarar vintern utan köldskador. MEN vad tror ni jag märker när jag kommer hem?! JO jackjäveln är trasig!!!! min nya 800-kronorsjacka är sönder!! stort fucking HÅL i fickan!!! Som tur var så har jag sparat kvittot, får gå tillbaka imorrn och hoppas på att det finns en till kvar i min strl så jag kan byta. Annars blir jag ledsen.
 
/Angelica

10 000 år i en grotta!

Kom och tänka på att de var väldigt länge sen jag såg en Disney-film faktiskt. Är ett stort fan av Disneys alla klassiker och kan många filmer replier måste jag få skryta med. Kom att tänka på Aladdin som då handlar om den fattiga gatopojken som med hjälp av Anden och hans vänner besegar den elaka Jafar och får sin prisessa tillslut. Vackert! Men de jag tänkte på här är att Jafar blir ande och då "fånge" i sin lampa. Då skjuter Anden iväg Jafar och säger "10 000 år i en grotta kyler nog ner honom." Men jag bara undrar, kan dom inte bara slå sönder lampan så han dör och aldig kan komma tillbaka? Eller går det inte att ta sönder en lampa som en ande bor i?
 
Snacka om att skjuta problemen framför sig..
Mins inte hur Jafar kommer tillbaka till människovärlden? Måste nog se lite Disney snart känner jag. Fräscha upp minnet. Haha.
 
Elinor

Inte coolt!

Jaha! Här sitter jag i Fridas pojkväns bil utanför gymnasiet och väntar på att hon ska komma tillbaka. Sitter även och studerar dom "coola" ungdomarna som sitter och röker under "rökning förbjudet"-skylten.... Hmmmm..... Varför?

30 min senare, 210 kcal lättare.

Var inne på en sida och tittade lite på hur mycket kcal man förbränner vid olika aktiviteter. Sidan jag hittade en bra upporganiserad lista på heter http://mabra.com/motionstabell-sa-mycket-forbranner-du/ och alla de värse aktiva syselsättningar finns med! Självkart är detta induviduelt för alla människar exakt hur mycket man förbränner, och vad man själv tycker är "lätt", "medel" eller "tuff". Men det som slog mig var (förutom att jag enligt maskinerna på gymmet tydligen kör "tuff" på de grejer jag gjort!!?) att när det kom till ridning så fanns det bara ett "steg" dom hade skrivit ut. På i stort sätt allt annat så stod de hur mycket man föbränner i lätt till tufft arbete. Så ridningen strår det bara ridning, och att man förbränner 210 kcal/30 min.
 
Det är trots allt vääääldigt stor skillnad på att "sitta och lunka runt"-ridning och "stenhårt arbetspass"-ridnig. Lika mycket som man kan variera '"tuffheten" i alla annan tränning så kan man självklart de här med. Är det så att de ser att all ridning is the same shit? Eller är det så att man helt enkelt inte har några riktlinger eller gränser för vad lätt-medel-tuff ridning är? Skulle vara roligt att veta vilken grad på ridningen de menar för just denhär tabellen. Den är även publeserad för sådär 100 år sen så får se om någon svarar på mina frågar!
 
 
Elinor

Fysisk aktivitet på Recept - med häst!

Idag ska jag på studiebesök på Västerviksortens ryttarförening som driver FaR (Fysisk aktivitet på Recept) med hästinriktning. De är till mitt kommande arbete (som redan borde vara klart!!!!!) som jag nu skrier i min kurs. Ska vara med i ett förändringsarbete där man använder djur som redskap. Funderar lite på vad jag ska fråga? Har så mycket jag vill veta men samtidigt vet jag inte hur jag ska ställa frågorna!?
 
Ringde i alla fall en av FaR-ledarna på ryttarföreningen här om veckan och hon var så grymt trevlig!! Hon verkade bara tycka att det skulle bli roligt att jag kom och tittade Kul! Ska bli intressant, och sen har jag 2 dagar total plugg framför mig! Lycka till, tack!
 
Photo: Oj, den här bilden skulle ju med...
 
Elinor

granpyntning 2011

Såhär seriöst är det när vi pyntar granen i Solhem dagen innan julafton. Detta var förra året, pappa har pyt i örat. Bäst är endå Sofies kommentar "jag tänker inte betala 14 kr för dom här rea-trosorna, det är 8 kr för mycket!!"
 
 
/Angelica

Give my fem!

Haha. Såg att jag hade världens snyggaste hand nästan på skinkan! Vet inte vem som kan ha slagit mig på röven under mina arbetstimmar? Jobbar ju inte så mycet med individer som har fingrar. Vet att Mats någon gång har påpekat att jag inte ska torka av mig på byxorna, måste nog få en elstöt vaje gång jag gör dde för att sluta! Haha.
 
Lera? Bajs? Gammalt gägg-foder? Idislingssläm? I'm sexy and I know it!
 
Elinor

Underhållning

Dagens underhållning på jobbet är att läsa nya numret av vecko revyn. Det är nog den enda tidningen jag läser för tillfället. Ytterst allmänbildande jag vet!
Men ja nu vet jag ju iaf allt om det "nya heta sexet alla snackar om..."

/Angelica

Paaaaaaaaaalsternacka!

För väldigt många vecker sen (känns det som i alla fall!!?) så var jag och Angeica och handlade tillsammans. Då köpte jag alla rotfrukter jag kunde hitta och lite mer grönsaker för jag skulle göra "potatisgratäng". Hittae palsternack och det slog mig att jag nog aldrig (medvetet i alla fall!!?) ätit just palsternacka. Köpte en och skar den i för stora bitar och hade den i mina gratäger. Frös ner allt i små "potions-burkar" som jag nu har på jobbet. Fick då upp en igår med just alldelles för stora palsternacks-bitar i. Palsternacka är riktigt gott, men man kanske skulle riva den? Haha. Man lär sig något nytt varje dag!
 
 
Elinor

Vad drömmer en ko om?

Idag avr det en kossa på jobbet som låg sådär och riktigt sov så djupt att hon inte skulle vaknat om så en bomb skulle släppts jäme henne! Ungefär.. Så börjar hon "springa" lite med benen och "dalra" med överläppen. Små ljud ga hon med ifrån sig medan man kundde se hur ögonen rörde sig under ögonlocken. Efter ett tag vaknar hon till och ser sig om, ser totalt förvirrad ut! Hon måste ha drömt att hon var någon helt annanstans än hemma i ladugården.
 
Undrar lite vad djur drömmer? Drömmar i sig är väl hjärnans sätt att gå igenom alla intryck man haft den senaste tiden(?) och för en ko som står uppbunden.. Hur mycket kan hon drömma om? Kan en ko fantisera om framtiden? Om saker den inte varit med om? Vi kan ju "dagdrömma" om saker vi hört om. Jag ahr aldrig avrit i fjällen, men vill åka dit. Då kan jag fantisera om de för jag har hört någon annan prata om de, eller sett bilder och film. Kor kan ju inte prata med varandra på de sättet och berätta för varandra om sina erfarenheter, eller kan dom de? Eller drömmer den om när hon var ynger och kanske var mer ute? Skulle vilja se bilder från en kos dröm! Ibland drömmer jag att "jag ser mig själv" göra saker. Men jag har ju sett mig själv i spegeln ett X-antal gånger i livet. En ko har kanske inte de, ser de då bara de den ser, eller kan hjärnan blanda ihop saker så hon drömmer om något hon aldrig sett?
 
Vem ska man fråga?
 
 
Elinor
 

Nattiiii

Sov god naaatt
slumra iiiin
sov i bädden så fiiin
Som en blomma på en äng
I en guuungande säng
Åh Guds änglar de smååå
Breda vingarna uuuut
Över baaarnen de små
Som precis slumrar iiiin

God natt mina gullvippor!

Hetast på FACEBOOK!

Eftersom sömn är det hetaste ämnet på facebook tänkte jag skriva att jag ska sova nu. Är jag cool? Haha.
 
Ne men alla sover många bra timmar, många dåliga timmar.Sover för lite, somnar försent, går upp för tidigt. Väldigt mycket inlägg om just "nu har jag vaknat och sovit si och så.." eller "Nu ska jag sova för ska upp då och då..." Sen när blev det så roligt att dela med sig till allmenheten hur mycket/litet man sover? De är ju inte ens något som man får uppmärksamhet av, eller? Kanske skulle testa, så mitt uppmärksamhetskåta beteende kan lindras en aning?...
 
Skål?
 
Elinor

JAG FATTAR HUR MAN LÄGGER IN VIDEOBLOGG!

 
Här är en film från när jag bodde hemma, mamma och jag i köket!

testfilm

 

Pepparkaksbak!

Igår var jag hos mormor för det årliga pepparkaksbaket! Jag och min kusin Emelie bakar pepparkakor hos mormor varje år. Vi kom fram till att det var det 15e året i rad nu i år!!!!! Sånna traditioner får man ju bara inte bryta.
 
kusingos <3 visst är vi lika?....
mkt seriöst...
 
Mysig dag hos bästa mormor! kände att jag var lite lik min bror på denna bild...
 
/Angelica

Smärtan ökar och humöret sjunker!

Idag är det en tråk-dag. Regar och har inte varit utanför dörren en ända sekund! Eller jobbade ju i morse i några timmar, men förutom de. Sitter här och äter, räknar på hur tjock jag kommer bli av att leva som "vilande-människa". Funderar serriöst på att börja äta måltidsersättning som lunch om jag inte får börja röra på mig snart! Går äckligt mycket plus på kcal sidan när jag inte ens gå ut och går mitt på dagen. Sitter istället och äter smör med knäckebröd under... Sitter även och fantiserar om framtiden, om jag har någon. Nej fy vad negativt. Så illa kan det väl inte vara? Jo, de är kanske de.. Framtiden ser inte så ljus ut, i alla fall inte när man tittar ut genom fönstret och ser lera x 1000! Har bara massa ont och orkar inte sitta här och vänta på att få veta att de alltid kommer vara så här! Halta snart mot jobbet och får lite positiv energi av damerna mu!
 
Kärlek.
 
Elinor
 
 

Kattens dag?

Jag hörde precis på radion att det är kattens dag nu till helgen... Vad gör man då? Klappar alla katter extra hårt? Ger alla katter extra mkt mat? Klär ut sig till katt?!!

Alternativen är oändliga!

Önskelista!

Eftersom Elinor skrev vad hon önskar sig så ska jag inte va sämre!
Jag utgår från att ingen av mina vänner eller familjemedlemmar är miljonärer så jag utesluter de dyraste sakerna.,,

Önskelista 2012:

- snygg väska, typ mellanstor i skinn. Finns en från wera på Åhléns som jag vill ha.

- elvisp, vilken som helst, bara den funkar typ.

- vinterjacka

- presentkort på ex massage, ansiktsbehandling ect.

- stavmixer

- hårinpackning, hårolja, schampo o balsam från moroccan oil! (finns hos Jossan på studio JN)

Ja det är ungefär det jag behöver. Sen kanske jag vill välja ut väskan och jackan själv.

Bästa hårvårdsserien är lätt moroccan oil! Jag har använt schampot och balsamet sen början på oktober och mitt hår har växt massor och blivit tjockare. Nackdelen är ju att det är rätt dyrt... Räcker i en evighet men just inköpet känns i plånboken... Så i längden är det ju inte dyrt.

Vad är det för högtid vi firar varje år?

Maria går på vägen som leder ner till byn.
Hon sjuger och hon skrattar åt lärkorna i skyn.
Hon är påväg till torget för att sälja lite bröd.
Solen stiger varm och stor och färgar himlen röd.
Så möter hon en herre på en häst med yvig man.
Han säger "Jag är kungens man och tar vad jag vill ha".
"Och du är allt för vacker för att inte ha någon man.
Följ med mig in i skogen ska jag visa vad jag kan!"
Hon tvingas ner i gräset och han tar på hennes kropp.
Hon slingrar sig och ber honom för Guds skull sluta upp.
Men riddaren bara skrattar berusad av sin glöd.
Så hon tar hans kniv och stöter till.
Och riddaren är död.
Dom fängslade Maria och hon stenades för dråp.
Men minnet efter riddaren de blir firat varje år.
Herrarna blir hjältra men folket de blir dömt.
Och vi som ser hur allt går till vi får veta att vi drömt.
 
Elinor
 
 
 
 
 

Julklappslista!!

Egentligen är jag lite emot det här med att lägga massa pengar på julklappar. Känns så ytligt, och är man många bli det en ganska så stor slant. Men de senaste åren har vi i familjen kört att dom som har en inkomst (minus mamma och Janne som står för maten) får köpa julklappar till alla andra. Så jag önskar mig...
 
 
Dett här är bara en box, finns fler!!!
Haha. Egentligen är det en aning onödig klapp kanske?tror desutom mamma ha de flesta filmerna(?) men i väldigt dåligt och nästintill osebart skick! Haha. Men om idee torkan är helt översvämnad i mina syskons hjärnor är detta något som jag skulle kunna underhålla mig med väldigt länge! Men annars så vill jag ha ko-serien på Åhlens. Finns förkläde, kökshandduk, grytlapp, mjölburk, lite av varje ed kossor och får på! Mmmyss! Så vill jag självklart ha en symaskin, men kanske är lite över våran "köpa julklapar för"-budget.. Men eftersom bara snälla barn får julklappar så behöver nu ju bara köpa till mig(?)
 
Elinor
 

Jag har glasögon för syns skull!

Nämnde ju igår att det är modernt att ha synfel. Så jag tänkte leta fram mina brillor eftersom jag faktiskt har synfel. Hittade dom, tog på mig dom och märkte ingen extrem skillnad, precis som vanligt! Mitt synfel är så fiffigt att det korrigerar sig självt! Man har en liten muskel i ögat som spänner sig för att linsen ska vara i rätt läge, eftersom min lins inte är som den ska så spänner sig alltså den här lilla muskeln hela tiden vilket leder till huvudvärk. Så jag ser alltså nästan perfekt UTAN glasögon, därför har det alltid varit extremt omotiverade att ha dom på sig. För huvudvärken kommer i stort sett bara när jag typ ska läsa, använda datorn eller sånna lite ansträngande saker. Så nu när jag slutat skolan och alltså inte läser lika mkt och när jag flyttat hemifrån och mamma och pappa inte längre bestämmer så har det inte blivit så mkt glasögon för min del.
Men sen har jag fått höra att nu när jag är ung så funkar denna muskelkorrigering skitbra, men den blir liksom stelare med åldern så när jag blir äldre kommet jag antagligen behöva ha glasögonen på heltid igen.

Jaja, det är väl nått som tiden får utvisa!

Jag har allid varit tjock!

Jag har alltid varit tjock. Genom livet har jag gått med övervikt och alltid blivit "den snygga tjejens fula kompis". Hängiga tuttar, putande mage, fläskig rygg. Hela kitet liksom. Iblanad tränade jag, men de gick fort över. Ibland åt jag nyttigt, men de höll inte i sig så länge. Tills nu!!!!
 
I somras var första gången i min livshistoria jag hade ett normlat BMI, alltså min vikt var inom rimliga gränser för min längd. Jag hade lite accepterat innan att jag är en tjock person, att jag har "tjockisgenen" från mina tidigare generationer och inget jag kan göra något åt. MEN så fick jag sparken på knät och började träna hos sjukgymnast. Eftersom att knät blev bättre av träningen var det en morot att träna. Sen efter sista opertionen för snart ett år sen så satsade jag allt på att knät skulle tränas upp och bli bra. Tävlade konstant mot mig själv för att prestera lite bättre och lite mer. I maj hade jag haft mitt fysiska jobb i ett år coh då även gått ner 12 kg.
 
Nu har jag gått upp i vikt igen, och jag är inte i chock över de. Jag har flyttat och där med inte går till jobbet varje dag (de är minus 8 mil stavgång i veckan) sen att jag även nu är i total vila pga knät (vilket gör ett jag inte tränar bort ca 2500 kal per vecka) och jag simmar inte just nu någonting (vilket blir minus ca 1,5 km i vekan) och då jag inte ställt om min kost något märkvärt (för en typ nu när jag ser problemet) så blir det självklart ett + på energi som då lagras i kroppen. Läste en blogg där människan i ett inlägg skriver att h*n äter godis på bio, och sen något inlägg senare blev de kebbab. Sen i nästa inlägg undrade h*n varför vågen visade några hg +. Inlägget efter blev de vin... Vill du veta varför vågen visar + så kan jag berätta det för dig, men oftsat vill inte folk höra sanningen! Så nu ska jag vara tyst...
 
Ville bara att alla ska veta att jag med varit tjock!!
 
 
Elinor
 

Har du glasögon för syns skull, eller bara för syns skull?!

Detta kan man fråga sig! Det är någon form av trend att köpa plastglasögon att ha på sig utan att man har nått synfel. Jag undrar när blev det modernt att va synskadad?! Och varför var det inte det när jag var liten och tvingades ha glasögon? Bittert må jag säga!

Rasmus har ju faktiskt synfel på riktigt, han använder linser, men jag tycker nog han passar i glasögon! Söt som få iaf

Gråter av studielitteratur...

Jag vet inte hur hälsosamt det är att börja gråta av att läsa i sin studielitteratur? Kapitlet vi går igenom nu i kurs jag läser, "djurs medverkan i vård och socialt arbete", är verksamheter med djur i. Har tidigare mest läst faktan kring djur och människans samspel, tittat lite på olika problem och tagit in mycket fakta. Nu är det mer i verligheten och boken jag började läsa idag heter "Hundens betydelse i vården - erfarenhet och praktiska råd" och har tre författare som både tar upp fakta, men också egna erfarenheter inom så väl jobb som privat.
 
De är som att jag själv skrivit vissa stycken. Som att dom frågat mig och skrivit de jag sagt. Jag förstod det nog inte när jag var lite mindre, men nu efteråt så ser jag verkigen vad mitt lilla gotlands russ gjort för mig. Han har bettyt så otroligt mycket, gett så mycket kärlek och tillåtit mig att ge kärlek tillbaka. Aldrig dömt, alltid lysnat, funnits till, tröstat! Han var den som fick mig att orka gå upp på mrgonen, för jag kände mig behövd! Utan honom hade jag inte varit här. Kanske fysiskt, men inte psykiskt.
 
Vill ha min skrutt hos mig!! Allt han gett, och de ända han begärt är lite mat.. Underbara varelse <3
Så lycklig gör du mig. Kom hem och ge mig kärlek igen!
 
Elinor

Igår var jag inte hälsosam!

Var ledig igår och de slutar som vanligt i onyttigheter gånger 1000! Träffade självkart min Angelica och då blev de gå på stan (och jag satt mig ner så fort jag såg en stol! Fan ta knäproblem!) Oh då blev det Donken. Man kan ju alltid lura i sig själv att wrepen är nyttigare än hamburgaren i alla fall... MEN sen fik i skjus av snälla Monica till Camilla och där satt vi oh pratade oavbrutet (eller vi avbröt varandra så ingen fik prata till pungt, för vissa "sidospår" kom upp! Haha!) i 3 hela timmar! Så blev blev vi hungriga, och jag sköms över att vi åt på pizzerian sen! Haha. Sen kan man ju lutara i sig att en vego-rulle är nyttigare än pizza i alla fall...
 
Säger som Camilla, helt otroligt att jag kännt dom här i över 15 år!!? Hur gick de till?
 
Elinor
 

Satsar på krull!

Har börjat tycka de är lite roligt att locka håret. Gjorde de i helgen och nu har jag fått för mig att ha det idag med. Förr plattade jag håret till förbannelse, utan nåot jätte bra resultat då de oftast "fluffade" upp sig på ett negativt sätt. MEN nu känner jag så här, vaför kämpa emot? antingen blir det uppsatt tråk, eller lockigt. Så nu sliter jag på mitt stackars redan misshandlade hår lite till!
 
Hiss?
 
Elinor

Du är svår att leva utan, jag är svår att leva med

Lyssnar på Winnerbäck och tänker tillbaka på gamla tider. Inser åter igen hur gammal jag blivit, och hur mycket jag inte gillar de. Jag vill inte vara gammal, jag vill vara sexton. Jag vill göra revolt, färga håret röt och blont, ha trasiga byxor och uringade toppar. Nibälten och nätstrumpbyxor i grönt. Dricka alldeles för mycket alkohol utan någon plan för framtiden, hamna där man hamnar och leva i de. Springa runt på stans gator och skrika "kuk". Komma bakis till skolan när man ännu ine gått och lagt sig. Jag vill köpa 4 liter glass på fredags kvällen, för att sen leva på de tills måndag när någon annan lagar mat åt en. Jag vill starta krig och slå sönder ett fönste, och sen ångra de.
 
Jag vill inte leva så nu, men känns som att den tiden (som aldrig kommer åter) gick lite för fort. Känns som de fanns fler fönster som ville gå sönder, fler liter glass som ville ätas upp, fler hårfärger att prova. Balkonghäng med Winnerbäck!
 
Den här bilden kommer föralltid förfölja oss genom livet! Haha.
Linnea, var är du?
 
Elinor

Ångest!

Känslan som uppstår när man inte kan knäppa ett enda par av sina jeans!.... Letade upp ett par gamla jeans som var ganska mkt för stora när jag köpte dom, var preciiiis så jag fick igen dom!!! Detta är inte okej! Nu ska jag försöka få extra mkt städjobb så att jag får min vardagsmotion igen. Funkar inte att sitta still så mkt som jag gör nu!

arbetsskadad??

Helluuu!
Idag har jag varit och städat på två ställen, gick så bra så jag inte fick nog av städning på jobbet utan fortsatte när jag kom hem. Tanken var att jag bara skulle diska och dammsuga, MEN jag har svårt att inte "göra klart" när jag väl börjat städa. Har liksom ett mönster när jag är ute på jobb och då gör man ju allt tills det är klart, så när jag städar hemma så kör jag samma mönster och då kan jag ju inte bara utesluta nått! känns inte bra i själen.
 
måste ju nästan klassas som en arbetsskada?
 
Angelica

Datamängden är SSLLUUTT !!

"Din datamängd för månaden är förbrukad. Din hastighet återställs vid månadsskiftet. Hälsningar Telia"
 
Ååååå vad jag älsar de! Har aldrig hänt på datorn förut att jag lyckats använda upp all data! Måsta vara för att jag har haft tillrekligt bra täckning (då jag inte längre bor i södra vi) så har kunnat se på alla play-kanaler. Kanske känns som ett I-landsproblem, men jag bor ju trots allt här och är van vid att ha internet som fungerar. Kan kolla Facebook ibland och kanske ladda upp ett inlägg här (vi får se helt enkelt!)
 
Men de tråkigaste är ändå att TV4 har någon gräns där att man bara kan se vissa program en vecka. Och då jag börjat följa program, vilket man inte ska, så blir jag lite ledsen då jag inte kommer kunna se dom... Så kunde man köpa mer datamängd för 29 kr som man fick ha månaden ut. Men de kanske det är värt tänte jag och tog hem de. Kunde se ett program sen tog de med slut... Livet är lite välan hårt ibland va? Haha.
 
 
Elinor
 
 

Mitt liv i korthet..

Var hos sjukgymnasten i måndags efter att ha fått väldigt massa mer ont i knät de senaste 3 veckorna. Tränade och de smälde till i knät och har bara blivit värre sen dess. Han snurade och jag tjöt! Efter lite mer klämande och så kkom han fram till att det är en meniskskada på innre menisken. Vila, värktableter och ångest står på schemat de kommande 3 veckorna. Blir det inte bättre av detta så blir de operation till nästa år.. Sjukskrivninng... Tål inte att vara sjukskriven!
 
Har redan operarat knät för yttre menisken, korsbandet och bråskbildning. Räker inte de? De har blivit så här många gånger nu. Operarde mig senast i december och en dess har de varit upp och ner!! Kommer försiktigt igång, ingen stress utan pö om pö ökar jag. Sen BBBBBAÄÄASDLGKGJDHLNKGDJSLOEOLSELOÖHHHHHH så händer det något i knät så de gör ont. Då blir de vila i 3-4 veckor sen börja om. Försiktigt, lugnt och pö om pö. Så när jag känner att jag kommit igång så, ner igen! Har äl varit så 4 gånger detta år. Orkar inte med det!! Så nu har även min sjukgymnast tröttnat och insett att vila uppenbarligen inte hjälper, så nu börjar vi om igen....
 
 
Elinor

Så mycket mer Uggla!

Tittade ju till slut på "Så mycket bättre" som gick i lördags. Blev lite impad! Det var Magnus Ugglas dag och Miss Li´s tolkning av hans "1:a gången" var riktigt bra!!!! ycker orginaet är bra, och hennes tolkning var superbra på ett annat sätt. Mer fast men ändå seriös. Gillar den. Måste även säga att Darin imponerar i detta program över lag. Skäms lite över att erkänna de, men han är bra. Eller han gör tolkningarna bra i detta program. Men, Miss Li van i alla fall denna gången, vems tur är det nästa vecka?
 
 
Elinor

När man är ensam...

....och saknar mammi o pappi!
 
Ja det är sant, nu saknar jag mina gosföräldrar jättemycket! Jag är trött på att Rasmus aldrig är hemma, jag är trött på att behöva göra allt själv!!!!
 
Igår kväll kände jag mig så jäkla ensam så kunde inte riktigt somna, men till slut gjorde jag väl det och sov pissdåligt hela natten. Mådde inte alls bra när jag vaknade, men jag hade lovat pappa att städa nere på firman så jag klev upp iaf. Pappa snällis hade tid att titta på min cykel som det varit punka/ingen luft i däcken på i över en månad nu så släpade med mig den dit. När jag kom dit så piggnade jag till lite faktiskt och jobbade på bra. Pappa fyllde på luft i däcket och det verkade inte vara punka, YES! tänkte jag då! så skönt då behöver jag inte köpa ny slang och krångla med det. sen cyklade jag hem och stekte på lite pannkakor och begav mig sedan till nästa jobb. Men väl där och nästan färdiga så ringer en kollega och det visar sig att det blivit missförstånd ang schemat så han hade en kund som han inte skulle hinna med idag. Så då fick jag och Frida som var med mig och städade stressa som svin så vi blev färdiga och sen bort till den här andra städningen, som tur är fick vi hjälp av självaste VD:n som dock bara var där i en halvtimma....... men ja det löste sig! helt slut traskar jag då ut till min cykel och tänker att "åh vad skönt med en cykel så jag slipper gå :DDDD" men vad tror ni jag märker när jag kliver på cykelhelvetet?! jo luften hade gått ur IGEN!! HURRAAA! mjaaaaaa lagom peppt.....
 
Så när jag kom hem så dog jag lite i soffan kan jag säga! mitt i alltihop så har jag mått halvkasst hela dagen men det var hemskt när jag kom hem verkligen! slut i både kropp och själ... eller mest kropp.... men nu har jag iaf tagit mig upp ur soffan, duchat och nu måste jag till affären för finns inget ätbart hemma.
 
Tänk vad underbart det hade varit om jag vart hemma hos mamma och pappa nu! då hade dom gett mig mat, klappat mig på huvet och jag kunde ha legat i mammas knä i soffan och sovit. eller om Rasmus varit hemma, då kunde vi hjälpts åt med handligen och han kunde ha lagat mat åt mig. Men NEJ alltid dömd till ensamhet som jag är så måste jag göra allt detta själv!
 
Nu låter jag väldigt gnällig, men ibland är det bara för mycket! ibland är jag vek och ensam och behöver bara någon form av närhet!
 
KLART SLUT!
 
Angelica

Södra vi....

Va nu och städade i min gamla lägenhet. Dom ringde efter vi vait där en andra gång och städat och sa att v inte dragit av ungnen ordentligt. Ja vist! Sist de ringde efter första städningen så sa dom att frysen och golven åste tas en gång till, och sen när jag ringde och sa vilken dag jag kunde komma var det helt plötsligt frysen, golven, badkaret, fönstren i alla rum, ugnen, spisen, kylen och blombräderna som skulle göras. Så får med kort varsel som tur är med mig min syster och hennes sambo staffan och vi städar på som galningar!!!!! Troligen så speyade vi ugnen (för 500drade gången) och tänkte "de får vara en stund så tar vi de sist". Så blev den aldrig avtorkad.
 
Okej tänkte jag, år la gå bort någon dag och dra av ugnen då. Men då de sa att det inte var någon stress så var det inte första prio. Så ringde dom igår, alltså 20 dagar efter vi varit där och städat, och säger att de måste bli gjort. Då är jag väldigt tydlig med att fråga så de bara var ugnen som skulle städas, får svaret "Du kan ju ta med någon extra trasa om de är något mer." Nej, jag vill veta exat vad så inte hela lägenhetten ska städas om igen, så jag kan planera hur lång tid de ungefär kommer ta. Då är det helt plötsligt dammit på kylskåpslisten... De blir dammigt efter 20 dagar. Men okej. Ringde idag och sa att jag var på g, och då kommer det fram att de inte är nöjda med spisen heller.
 
Kommer dit idag och drar av ugnen och listerna. Sen kommer BARA vaktmästaren och jag undrar då självklart var kontroll-människan är som ska godkänna allt är? Ne, den människan är inte där idag. HALVA GREJEN MED ATT VI BESTÄMDE IDAG VAR FÖR ATT VI SKULLE KUNNA GODKÄNNA ALLT SÅ DE INTE BLIR NÅGON MER! Så, när i står där och jag känner mig klar säger vaktmästaren att fönstren måste tas om. Blir nu liiiiite irriterad och säger klart och tydligt att de har han inte sagt tidigare så har inte med några grejer till de. Sen tittar  han på golvvet och pekar, säger att jag inte skurat ordentligt (då ska de påpekas att han gått in med skitiga arbetskor). Jag böjer mig ner och skrapar med nageln på "smutsen" som visar sig vara slitars i golvmattan..
 
Känns vädigt oseriöst måste jag säga. Hoppas de ger sig nu i alla fall, orkar inte emd Södra Vi mer. Haha!
 
 
Elinor

100 mil och 2 dygn

Från i lördag förmiddagen till måndag förmiddagen så åkte min bil och jag 100 mil. Det änder inte varje dag, och hoppas ddet aldrig händer igen. Hade varit mer ekonomiskt om de var 2 mil på 100 dagar! Haha. Så idag får jag inte ta bilen utan blira tt promenera. Ska till södra vi och min gamla lägenhet som tydligen inte är städad(?) Roligt att dom ringer 20 dagar efter jag flytta och säger att de är dammigt... Men måste dit för annars får jag en räkning!
 
Hittade lite skit som jag måla som "liten" och denna tror jag passar hur jag skulle vilja ha min sinesstämning men inte har!
 
Elinor

Fin helg med fina "halv-släkten"

Ursäkta min frånvaro, men har nog hamnat i en minre dreprition. Men min helg i Uppsala var också väldigt fin. Fina människor med fina kläder och fin mat. Fin (alkoholfritt) vin, fin servitör. Fina tal fina pressenter och fin släkt! Fint, fint, fint! Mina strumpbyxor höll desutom hela kvällen så slapp visa mina blåa ben, och de var väldigt intressant ed blanningen på gästernas bakgrund och arbetsliv. Väldigt roligt att få ny syn på saker och ting!! OCH att folk, även dom i stan, inte vände sig och gick när jag sa att jag jobbar med kor. Fin kväll!
 
Min och Mats första pussbild någonsin.. De behövs en Westermark's mamma för att få till de! Haha.
 
Elinor
 
 
 

Rakt vs lockigt!

Vad tycker ni passar mig bäst, rakt/självfall eller lockigt hår?

Tandläkare?

Nu är det såhär att jag håller på att få visdomstand nr 2 i min käft. Detta oroar mig då det var lite av ett trauma sist!den blev inflammerad och gjorde skitont, var tvungen att dra ut den, läkte inte som det skulle vilket ledde till x antal besök hos tandläkaren. Så pga detta så har jag lite ångest nu när nästa är på väg upp! Det har inte kännts så mkt hittills men igår kände jag att det höll på att komma upp ytterligare eller möjligtvis samma tand längre upp som en liten pigg, detta känns kan jag säga!!! Gör inte jätteont än så länge, men det spänner och jäklas i käken, plus att jag känner mig förkyld som man brukar göra när tänderna kommer upp...

Så min fråga är, borde jag boka en tandläkartid direkt eller ska jag vänta och se hur det artar sig?
Sist väntade jag ju och då hann det bli inflammerat! Å andra sidan behöver det ju inte bli så denna gång. Sist gick jag gratis till tandläkaren nu kostar väl en undersökning 200-300 kr om jag inte minns fel?

här får ni en bild på mitt för övrigt vita Hollywoodleende....

ASG!


 
HAHAHAHAHAHA! detta är år 2007... typ.... jag och Rasmus har precis blivit tillsammans, jag ser dock inte speciellt road ut över att träffa hela tjocka släkten på Jennys konfirmation.... i detta ögonblick visste jag antagligen inte vem nån av dessa människor var förutom Jenny typ! och Rasmus ser ut som en liten pojkspoling, lilla hjärtat!
 
 
Lite söta var vi allt! erkänn!
 
Lite har nog både jag och Rasmus förändrats genom åren, till det bättre får jag nog lov att säga. Diggar inte min frisyr, hårfärg, väl av kläder eller mitt smink. Tur att jag kommit från min tonårsstil.
 
/Angelica
 

död!

fick dödsdomen idag. så nu blir milkshake, som är minimal. de var bättre förr..

Tillbaka till verkligheten....

Yes! Nu är jag tillbaka i viken och på jobbet efter en legendarisk helg i Uppsala. Det är lite lagom dött såhär veckan innan lön. Det har ju iaf kommit in lite nyheter i butiken, bl.a. en kofta som jag vill ha!! Men med tanke på att jag har 35 kr kvar på kontot så får jag nog hejda mig till löning....

Har även insett att det snart är jul, vilket innebär att man måste börja tänka på vad man ska göra då och vad man ska ge sina nära och kära i julklapp. Eller dom jag ska ge saker till är väl min familj och pojkvän typ. Tror inte vi ska byta julklappar oss kompisar emellan?! Eller?! Om någon av mina få, älskade vänner läser detta så kan vi väl diskutera detta?

Slänger upp en bild på helgens återförening! Saknar redan dessa små muppar...

Björk <3 Magnusson

Nu är vi äntligen förenade igen! I Elinors bil... Känns lite bra i själen liksom. Så jag, Evelyn, Elinor och Mats sitter som packade sillar i den lilla bilen. Bara 2 timmar kvar, sen är vi hemma i vika igen! Säger som föregående talare borta bra men hemma bäst! Trots att det varit fantastiskt trevligt hela helgen så ska det bli skönt att komma hem.

/Angelica

Borta okej men hemma bästbäst!

Eftersom jag inte är någon stadsmänniska så saknar jag nog just i detta nu flickorna där hemma. Jag får ju panik av alla hus, asvalt, byggnander, vägar, bilar, människor och övergångställen. Hatar att inte kunna se ett enda djur utan koppel hur öppet det än är, och hur långt man än går. Inga betesmarker, inga åkrar, och "skogen" innefattar 4 träd som råkat växa ihop i kronan och inte längre följer mönstret i allen. Ne, alldeles för lite kor helt enkelt. Kommer aldrig bli stadbo, på riktigt alltså. Det får inte bo mer än 100 personer och de skall vara 3 gånger så mycket åkermark som boaria. Haha. Då är jag nöjd!
 
Elinor
 

Slösöndag

Jahopp nu var det redan söndag! Känns som att helgen gått väldigt fort. Igår lagade vi sjukt god mat! Jag gjorde en fantastiskt god potatisgratäng som jag blev mkt stolt över. Först var jag endast köttansvarig, alltså skära, marinera och steka fläskytterfile. Jag har dock en tendens att ta över när andra lagar mat, så blev att jag gjorde potatisgratängen också, hihi! Men jag gillar att laga mat!

Tack för en fin kväll!

Såhär fint kan de bli om man har lite tålamod och mycket lim!!
 
 
Elinor

Så mycket bättre!!

Vilket geni han är! Han får verkligen till det och ibland undrar jag varför jag inte lyssnat mer på honom? Han gör ju verkligen allt rätt, in i minsta ditalj! han är så brutalt ärlig och de gillar ju jag, egentligen inte kanske när de handlar om mig själv, men just om vardage. Underbart, underbart, underbart! Ikväll är det hans kväll men kommer troligen inte se de. Haha. Men vad gö de, det är ju han som är bra, och när det är hans kväll så sjunger ju inte han så inget att se! Hihi!
 
 
Elinor

Shopping i Uppsala!

Vi har spenderat hela långa dagen på stan här i Uppsala och kollat in shopping-utbudet. Jag var på jakt efter ett par jeans som passar min kroppsform, detta existerar inte!!!! För stor rumpa och för smala vader så tyvärr kommer jag aldrig mer kunna ha på mig jeans om jag inte går ner i vikt eller får tjockare vader! Tror jag väljer alternativ ett. Får ta tag i det när jag kommer hem känner jag.

Nu är vi tillbaka i Flogsta i lägenheten och vilar upp oss lite.

/Angelica

FIN FIN I BLÅBLÅ !

 
Sähär fin tänkte jag vara ikväll! Efter mycket om och men i alla färgers tankar så blev de tillslut blå. Haha. Var inne på röd, men kändes för mycet jul, så tänkte jag lila men hittae inte så mcyet fint i lila så fick bli blått. Försöker lämna mitt riktiga liv nu när jag för en gång skull inte sprigner runt blan bajs och flugor! Haha. Så hoppas jag är rikig pepp på att göra mig riktigt fin nu så allt blir bra. Hoppas klänging som jag ska ha och inte har provat) passar annars blir et nog en smula kallt..
 
Elinor

Uppsala!

Eftersom både jag och Angelica helt oförberätt åker till Uppsala över helgen, på helt olika ärenden. Men vi var tillräkligt smarta och emd i varandras liv så vi insåg att vi skulle åka hem samma dag, samma tid, så vi samåker! Underbart!! Dock åkte Angelia igår och jag åker idag.
 
Jag ska i alla fall till Uppsala för att träffa "andra halvan av släckten" då vi ska fira Mats syster. har aldrig varit i Uppsala tror jag(?) Så ska bli spännande att se om de har något att komma med. Haha. Studentstad.. Men först ska vi ta oss dit och de kan bli mer intressant! Jag ska köra så vi får se hur de slutar!!
 
Men har gjort lite tidsinställda inlägg som kommer upp då och då så det inte blir så tomt här! Ha de gött så ses vi när verkligheten börjar igen!
 
 
Elinor
 
 

Sverige demokratern

Det pratas mycket om sverigedemokraterna nu efter den lilla insidenten, eller väldigt stora onödiga "bevis-på-att-de-är-omogna"-insidenten. Jag är ju inte så politiskt insatt, men de känns lite som att SD är ett "hittepå"-parti. Ett parti som någon arg 13 åring skapat efter att någon äldre snott och förstört hans cykel, så råkade denna äldre vara en invandrare och då var leken igång.
 
När man själv var lite och planeradde inför sitt styre över världen så tyckte man visa saker som kanske bara gynnande än själv och gjorde livet skit för andra: Man såg inte riktigt konikvenserna av sina beslut som man skulle fatta den dagen man blev kung om vissa saker. Jag vill få bort språ ur läroplanen och ha glassdag i skolan efter varje lunch Förbjuda vissa människor me vissa efternamn att vistas i samma lokaler som alla andra. Nu förstår jag att detta hade haft sina konsikvenser som inte skulle varit bra. Men det känns som SD har fastnat där och verkar inte vilja komma där ifrån(?)
 
Känns lite som lejonkungen, filmen från Disney. När Simba är lite och inte förstår vikten i att vara kung och vilket ansvar han har, utan han se det bara som en kul grej att få uppmärksamhet och ha makt. Men ser vissa likheter faktiskt...
 
 
Elinor

Cityterminalen

Nu har vi klivit av bussen i Sthlm och hittat rätt gate till nästa buss som går om 50 min. Vänta väntaaaaa!

Gillar Evelyns fruktpåse, ser lite halvt oaptitligt ut sådär...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50a6487ce087c368a7aa6905.jpg" class="image">

Ute i skogen vandrar han omkring!

Har börjat gå runt i skogen för att sli ihjäl lite tid, och röra på mig eftersom jag inte går till jobbet längre. Och har verkligen underat på vad det här är för något på bilden? Är det liksom träde som utvecklar detta och i så fall varför? Eller är det en annan växt som lever på trät och i så fall vilken? Eller är det ett djur som gör detta och i så fall vilket? Vad är ddet för något???
 
Elinor

Bussåkande

Hej hopp! Sitter på bussen mot Uppsala med Evelyn, bara 3 timmar och 15 min kvar!! Taggaaa!!

För mycker smör för lite sömn..

Känner att det är väldigt onödigt att köpa massa bröd. De är dyrt egentligen, specielt när man inte har någon självbehärskning.. Så stälde mig här om dagen och bakade bröd som inte be gott som jag nu sitter och äte på. Lite smör löser allt. Varför är smör så gott? Har haft en ohälsosamt högt intag av smör de senaste dagen, och de bara fortsätter, smör.. Hur kan det vara så gott, de ser ju inte gott ut, och är bara fett. Smör! SMÖR! Mmmm!!!
 
 
Elinor

Surr surr, hemskt mycket surr!

Flugor är nog det ända djur jag kan ha ihjäl utan att få allt för mycket dåligt samvete. Eller, jag blir lite illa till mods men har vant mig. Man lär sig stänga av när man mördar ungefär 10 000 flugor varje dag!  Dom är överallt och surrar! Egentligen är det kanske inte att dom surrar som stör mig. Utan de är när jag äter och domm liksom kryper in i munnen.. Mm.. Lite smått obegagligt! Dock har dom blivit färre när jag inte varit här såmycket, men de börjar återvända igen.
 
Det känns som det är mig dom vill åt, jag vet! Men de känns så än..
 
Elinor

5 år igen?

Köpte pärlor för ett tag sen och är helt in love! Känner mig verkligen som ett barn på nytt, fast att de blir lite finare än när man var fem.. Haha. Älskar TGR affären, och älskar ännu mer att den finns i västervik!!!!!! Dock mycket mindre än i kalmar, men ack så bra! Oj vad fint dom har och massa pyssel!!!!! <3 Mitt krav på var jag ska bo är att närmsta stad ska ineha TGR! PysselMmmmmyyssssss!
 
 
Elinor

Så jävla trevlig!

Jag är tydligen extremt trevlig?! Har fått ett antal kommentarer idag och många andra ggr i butiken om hur treeevliiiiig jag är. Stämmer detta? Eller är det kanske bara så att i alla andra butiker är dom totalt jävla oengagerade i sina kunder?! Idag var det en tjej som tyckte det var så bra att jag plockade fram det hon var ute efter och servade med storlekar och plockade fram saker som kunde passa till, är detta så extremt ovanligt?! Ja tydligen. Alltid när jag kommer in på H&M så undrar jag "vart är personalen? Varför är det ingen som hälsar mig välkommen, frågar om jag behöver hjälp eller bara är lite trevlig???" ytterst märkligt. Tycker nog att H&M, Åhléns och Kappahl har sämst service i stan. Bäst har helt klart vero moda! Där hälsar dom alltid när man kommer in, dom är uppmärksamma på kunderna och ser om man vill ha hjälp, dom plockar fram saker åt en, är säljiga på ett bra sätt! Sen är JC/sisters också superbra!

Min fråga är: HUR SVÅRT ÄR DET ATT VARA TREVLIG?!
Jag skulle säga att det gäller att lyssna på kunden innan man börjar ta fram plagg, för helt ärligt har man ju oftast ingen aning om vad dom vill ha! Ställ rätt frågor lyssna på svaren, kika på vad dom har på sig, observera lite vad för slags kläder dom tar i i butiken. Det är liksom inte hjärnkirurgi!

Nej men det är väl så att jag är så jävla trevlig och socialt kompetent så ingen kan briljera över mig!!!!!!!


Allvinen!

Har börjat räna hur mycket kcal jag gör av med varje dag. Inte för att jag vet hur mycket jag stoppar i mig, utan bara för att de är roligare att se siffror än bara "att man rört lite på sig". Så på gymmet kan man ju slöspringa på crossen i 20 min och tycka man är jätteduktig, men så har man ju just slösat till de och är anske inte lika duktig som man tror (positivt de låter? Haha) Så sätt ett kcal-mål istället och kör på till du uppnätt de.
 
Igår var jag inte alls pepp på träning, skulle heldre fortsatt min promenad-pratar-stund med Kajsa Allvin som handlade om våran härliga ungdomstid tillsammans! Haha. Men vill man äta massa onyttigt utan att dö i fettma är de bara att jobba på! Så, 600 kcal på löpbandet under 50 min. Var skittråkigt, skitjobbigt och skit de första 49 minuterna.. Men gjorde det ändå! Jag springer ju som sagt var inte, men uppförsbackce är bra! Haha.
 
 
Påtal om våran ungdomstid, smickrande bild!
 
Elinor
 

Blå är min färg!

Vet inte vad jag gjort, som vanligt, men har ett blåmärken på vardera underarm som sitter på samma ställe. Borde typ klämt mig, haft på mig något olämpligt, eller varför inte kasnke ståt med armarna i kors för länge? Dagens I-landsproblem!
 
 
Elinor

Tacka mig!

Var ute och gick i skogen nu och oj vad varmt det är ute!! Är det november verkligen? Jag vara vinterklädd för storm ungefär och så är det strålande sol och säkert upp mot en 15 grader varmt. Bara för att jag bytt däc på bilen.. Så ni som gillar att det är varmt och inte är snökaos kan tacka mig. Jag har bytt däck på bilen just för att om jag inte skulle gjort de kommer det vara snökaos i helgen, så nu gjorde jag de och kolla själva, solen skiner!

Elinor

Borde jag stänga?

Idag fick jag jobba på kaos igen för den andra tjejen är sjuk. Så jag har varit på ett städjobb imorse och nu kaos till kl 18. Det blir en lång dag, eller inte lång egentligen men lång i min värld. Sen att jag sovit pissdåligt inatt gör mig ju inte mer taggad på jobb direkt, vill mest hem och sova i soffan med filt och kudde.

Hur som haver! Nu har det hopat sig massa grävmaskiner och män i reflexjacka utanför kaos och de håller på och gräver upp hela jävla trottoaren precis utanför dörren!!! VAD I HELVETE liksom... Så jag misstänker skarpt att folk inte kommer våga sig hit med risk för att klyvas på mitten av en grävskopa!!!!
Såååå frågan är om jag ska stänga eller om jag ska ha öppet och hoppas på att dom blir klara snart?

Ångest...

/Angelica

Astrid Lindgren 14/11 1907

Idag skulle min största livs-idol fyllt 105 år om hon levat. 105 år sen hon födes i vimmerby, och nästan 11 år sen hon dog. Känner mig så hedrad och glad över att jag levde samtidigt som Astrid Lindgren och att hon för mig inte bara är någon som levde förr, utan hon lever nu och för alltid. Något jag alltid kommer vara ledsen över är att jag aldrig fick träffa henne i livet, men jag hoppas att vi ses i nagijala!!
 
Tack för dina underbara sagor, sånger och din otroliga insperationsförmåga!!!
Även helt underbart att hon skall få sitt asikte på en sedel, och mer underbart är att de just blir "barnens sedel", nämligen 20-lappen!!
 
Elinor

Intressant!

Jag tycker det är ytterst intressant hur vi människor tänker när det gäller våra inköp. Jag menar det har ju varit rätt trögt i butiken nu ett bra tag, och så nu denna vecka så kör vi på 30% rabatt på allt! Bara för det så säljer vi mer än dubbelt så mkt! Och då undrar man ju lite om 30% verkligen är så mkt att hurra för? Så jäkla mkt sparar man ju inte.

Jag själv fungerar ju iofs likadant, som när jag köpte mina nya skor för ett par månader sen, dom kostade 799 i originalpris och så var det 20 % på dom en dag och då plötsligt slog jag till! Ändå gick dom liksom loss på 640 spänn, vilket jag egentligen inte hade råd med! Men kunde ju inte motstå då när erbjudandet gällde bara den dagen. Så det mina vänner är ett jäkla bra knep av butikerna!
Nått som är mindre bra kan ju vara att ha 70% rabatt, då tjänar man ju absolut ingenting på säljet... Värdelöst egentligen.
Det är så mina funderingar går idag ang rabatter och säljteknik...

Haha jag pratade med en halvt besvärlig mkt velig kund förut:

Kunden: nu tycker du säkert att jag är en jättebesvärlig kund!!
Jag: ja lite besvärlig är du faktiskt...

Ärlighet varar längst har jag hört!

/Angelica

Lila..

 
Elinor

Rätt nöjd!

Igår var Björk stolt över sin styling idag måste jag säga att jag känner mig rätt nöjd med mig själv! Alltid trevligt när man känner så. Om du känner dig snygg så blir du extra snygg!

De är inte lätt att inte ha en egen snopp!

SsMmAaRrTt ! !
 
Packade halva dagen igår bara för att få med allt, så jag alltså skulle slippa köra fram och tillbaka. Så igår kväll kommer jag på att jag glömt min P-ring hemma....(de ä vad jag tänker på när jag ska sova. Haha)..... den är ju trots allt ganska viktig, och lite svår att få tag på så där på en pisskvart. De är inte lätt att vara tjej känner jag. 
 
De var den dagen, och de 14 milen exta och x-antal bensinpengar fattigare. Hej hå så kan de gå!
 
 
Elinor

CHOOOOOOOOKLAD

Har varit i en mataffär 3 gånger nu utan att köpa choklad. Håller på att avgift mig. Haha. Ne men vars.. Inte ba att äta dom mängderna jag gjort de senaste åren, och eftersom choklad hotar min "inte hamna i sambofettma"-plan så är de bäs att skära ner på de redan nu. De bästa är helt enkelt att inte gå till affären alls! Försöker planera så jag inte behöver gå dit mer än max en gång i veckan. tror de blir mats som får stå för handlandet i etta hushåll. Haha. Eller det bästa är att vi gör det tillsammans, så ajg får utsättas för frästelsen men ha någon med mig som säger att jag inte får. Då kommer de nog gå!!
 
Du förstör mitt liv min älskade!
 
Elinor

Jag överlevde!

Jag åt en 8 månader gammal dipp-blandning utan att dö! Åt helvete med bäst före-datum! Eller ja det beror ju såklart helt på vad det är för produkt... Du bör nog inte dricka en 8 månader gammal mjölk kanske... Men när det gäller pulver- grejer så är det nog inga bekymmer.

Idag är det ovanligt tråkigt på jobbet... Ensamt.

/Angelica

Smycken på Björk?

Tyckte jag var lite snygg igår. Haha.
 
 
De bästa med att ha ett jobb där man springer runt i konstant skitiga arbetskläder och fettigt hår fullt med spån i en slarig tofs är att när man väl inte gör de känner man sig så fiiiin! Har aldrig i mitt liv varit någon "smyckes"-människa. Har mest kännt att de är ivägen. Men nu när jag är skitig alltid annars, ja då trvis jag rätt bra i att ta på mig lite blink när jag är hemma!
 
Elinor

Tränar mer på vilja än ork!

I söndags tänkte jag simma. Knät har inte riktigt varit bra så målet var att simma 1 km och de ick ta den tid de tar liksom. Inga krav, bara simma lite och se hur de känns. Kommer till simhallen och de är typ inga barn där!!? Sis jag var där en söndag var det mer barn än liter vatten typ. Haha. Men simmar på och knät känns hur bra som helst, får ny enerig och efter 1,5 km så ligger jag 3 min förre i tidsplanen (som jag från början sa att jag inte skulle ha!) Lyckas hålla dde och klarar 2 km på 57 min. Har tidigare snittat på 5000 m/15 min. Nu gick de liiiiite snabbare och är sjukt stolt att jag orkade hela vägen!!!
 
Så igår cyklade jag till gymmet och skulle köra 15 x 3 tänkte jag (skippar cykeln eftersom jag sammanlagt cyklar 6 km till och från gymmet). Men när jag kör på så känner jag, vi kör 200 kcal på de 3 grejerna, cross+rood+löpband. Men så kommer jag till löpbandet som jag då går på, och får en sån jävla "nu fan anama"-känsla så kör på, uppörsbacke och fullt ös, utan att springa för de gillar inte knät. Kör i 50 min och förbränner 600 kcal. Stolt som ett litet mupp går jag där ifrån 1000 kcal lättare! MmMm!
 
 
Elinor

Bäst före 14 03 2012

Är det farligt att konsumera dipp-pulver som gått ut för 8 månader sen?
Gjorde dipp på det och det smakade okej men frågan är om jag törs äta mer av dippen... Eller om jag blir sjuk?!

Så jäkla sugen på dipp så blir nog så att jag äter den iaf.

/Angelica

Härliga måndag!!

... Eller ja nått åt det hållet iaf. Fick lite ångest imorse när jag insåg att jag skulle jobba men sen fick jag sms från chefen som sa att vi skulle ha rea den här veckan, då blev jag lite mer peppad på att jobba. Jag menar, jag får göra fina skyltar och folk handlar i regel bättre när det är lite billigare.

Dock har det väl inte varit så mkt folk i butiken än så länge. Men Elinor var iaf här och snackade lite skit på sin lediga dag, vilket gillas skarpt.

För övrigt har jag käften full med kaninpäls då jag gjorde misstaget att prova en krage av kaninpäls här på jobbet, för helvete vad den fällde!!! Nu blir jag liksom inte av med håret...

Victoria's secret-diet

Såg att lite bloggare har skrivit om Victoria's secret-diet som modellena anvnädner sig av innan de går den årliga modevisningen. De är tydligen hård träning som gäller 4 veckor innan visningen, och någon vecka innan så blir det flytande mat i form av ex. proteinshejks och vatten. Precis innan visningen är det inget intag av föda. Har sett att detta irriterat många om att de är hemskt att de är såhär och att de inte är okej att tvinga modellena ttill detta...osv..
 
Får jag vara den som säger att jag inte tycke att de är något konstigt med detta? Tanken är att modellerna ska se ut på ett vist sätt, en modells jobb är att se ut på ett vist sätt. Den ska bära fram kläderna på ett sätt som föetaget dem jobbar för anser vara bästa sättet. Och nu snackar vi att dom tränar hårt (ska vi inte diskutera idrottsmän och kvinnor under uppladnignen för världscuper av olika slag då?) sen lever de på shejks i 1-2 veckor. Det är inget konstigt!! Finns dieter där man lever på shejks i månader. Om jag inte misstar mig helt så tror jag att ett GI-liv startar just så(?)
 
Att utsätta sin kropp för detta under 1 månad om året är inte kattastrof. Skulle man leva på denna diet året runt skulle kroppen troligen långsamt brytas ner, men en månad. Kom igen!? Det är inte sunt åt andra hållet heller, fett och socker bryter ner kroppen långsamt, precis som svält gör, fast på två olika sätt. Alkohol är en drog, men dricker du alkohol någon gång i månade kommer troligen inga långstikiga försämringar på kroppen göras. Men brukar du alkohol varje dag tar kroppen hårt stryk.
 
Min åsikt är i alla fall att detta inte är så illa som många jag läst om vill få det att låta som. Sen vet ju inte jag exakt hur verkligheten ser ut, men just den faktan jag har här så överlever kroppen den korta påfrästningen. De som super varje helg kanske skulle tänka på sitt egna liv innan de påstår att detta är illa?
 
 
 
Elinor

Kaos och kallaballik!

Är för ovanlighetens skull hemma, och det är mer kaos än vanligt. Golven i alla rum och tapeterna i hall och vardagsrummet skall bytas och hanterkaren är här nu. Blev lite sådär, fundersam igår när jag kom på att dom höll på att byta golv och det slog mig att det skulle bli måndag idag. Så kände att jag inte vill ligga halvnaken i sängen när ett gäng i arbetskläder kommer in. Men eftersom det var just söndag igår, och Gud har bestämt att ingne ska vara kontaktbar på söndagar, så gick det inte ringa och fråga vilken tid de hade tänkt anlända idag. Så skickade ett patetisk SMS i hopp om att de skulle se det och komma runt 9 idag. Dom såg de idag vid 6 och ringde på dörren vid halv 8.. Så har plockat ur kartonger och försökt få lite ordning på ala smågrejer i snart tre timmar!!!!
 
Nu ska jag i alla fall äta underbar pankaks-frukost, klä på mig lite och sen ge mig ner på staden för att försöka hitta fina saker tills helgens kalas! Fila naglarna och hoppas ingen går av tills helgen så jag kan få vara lite snygg! Haha.
 
See you later alligater!
 
Elinor

Knäpp katt

Idag har jag varit hemma i solhem och firat pappa på fars dag. Älskade Soyas blick när pappa fick present "varför får jag aldrig paket?!!! Dumma människor..."
Hon har så uttrycksfulla ögon den katten. Jag saknar henne så mkt när jag bor i stan, saknar hennes alla damputbrott och gosattacker!
Hon blev iaf mkt glad när Tom och jag var hemma, hela flocken samlad liksom.

Älskade kattkräk<3

Lille lillebror min!

Försöker kommunisera med min bror. Det hela började med att jag skulle fråga om jag kunde låna hans cykel, men de fick en annan vändning och till slut fik inte cykelfrågan plats! Han sov i vår lägenhet natten mellan fredag och lördag för han skulle på "musikföreställning" i stan på kvällen. TROLIGT! Hur mycket alkohol? Hur många könssjukdomar och hur många gravida flickor? Frågorna är många, men den största av alla är ändå: När blev min lillebror så stor?
 
Elinor

Farsdag!

Idag är det farsdag, och de ska vi alla komma ihåg för fika är gott! Haha. Vi har aldrig riktigt firat sånna hära lite "halv töntiga" dagar, men vist är det gott att fika? Janne fick ju ett så himla fint kort av mig och Mats när han fyllde år för lite sen, så vet inte vad jag ska hitta på nu?!
 
 
Elinor

Hiss!!

Dagens hiss är definitivt pågens nya gifflar med saffran! Så JÄVLA goda! Jag älskar ju saffran för övrigt, men dessa små mumsiga saftiga gifflar är som himmelriket i en påse!

/Angelica

Måste bara...

Tittar på lyxfällan och ett par där gör av med 5800 på snabbmat (Donken och pizza) i månaden!!!!! Jag mår dåligt och skäms över mig själv när 3-400 av mina pengar gått till "ute mat" på en och samma månad! Dock hade detta par 3 barn, så de kostar ju att äta ute hela familjen. Men kärra nån, nästan 6000!! Det är nästan lika mycke som hela mitt liv kostar per månad!! Då får man göra pizza till en "Sista fredagen varje månad"-grej om man är så många i familjen kanske? (en pizza = ca 75 kr x 5 personer = 375 kr/pizza gång! 5800/75 kr/pizza = 77,333... pizzor i månaden!!!!!!!!!!!)
 
Elinor

Hand misshandel!

Har totalt misshandlat mina händer de senaste dagarna. Har inte riktigt flyt nu! Haha. Igår blev jag trampad på högerhanden av en 700 kilos kossa. Underbart vad skönt det var!! Gjorde och gör riktigt ont, men kan man röra alla fingrar så är de la lungt!(?) Så skulle jag stänga en grind men fick inte upp "lås-pinnen" så tog i allt vad jag hadde och slår självklart i en järnbit som sticker ut när "lås-pinnen" släpper, sen klämde jag mig i en anna grind. Händerna är lite viktiga att ha så skulle vilja undvika att ha sönder dom!!! Bordde uppfinnas praktiska slåtheta på vantar Så amn ändå kan röra fingrarna, men typ att den sitter över knogarna? Kan någon fixa de åt mig!?
 
Arbetarhänder!
 
Elinor

Nostalgi!!!

Var ute och gick en sväng i skogen idag och gissa vad jag hittade? Röksvamp! Vet inte riktigt om dem heter så på riktigt(?) men vi lekte med dom som små i alla fall! Då tog man upp en och sen smälde den mellan händerna i luften jämte någon. Oj oj vad roligt! Haha. När jag var liten fanns inte internet som de gör idag, så då fick man hitta på annat!
 
 
Elinor

Var är du min Björk?!

Nu känns det som tre miljoner år sen jag träffade min vän Elinor Björk! JAG SAKNAR DIG MIN VÄN!!!

Jaaa det var dagens ångestattack.

För övrigt så ligger jag fortfarande i sängen och kollar på tv och dricker kaffe, ganska mysigt om jag får säga det själv! Men ska väl förpassa min lekamen upp ur sängen strax.

Bye byeeee!

/Angelica

Möblerar om

Hej hopp....!!!
Idag har jag vart ledig, så har hunnit med att städa lite här hemma, så jäkla skönt!! Det hade verkligen grott igen. Igår kom Rasmus hem med en ny TV och en dataskärm. Så nu har vi TV (och kanaler!!!) i sovrummet plus en datorskärm så man kan göra olika saker. Så en kan kolla på TV/film samtidigt som en sitter vid datorn utan att man stör varandra! Låter som en simpel sak men det kommer lösa många konflikter kan jag lova... När man bor litet så gäller det att ändå kunna göra saker individuellt, annars blir man galen!

Så här ligger jag i sängen och kollar på x-factor live för första ggn!

Risk zoon för sambo-fettma!

Lyckan som uppstår när man glömt att man dagen innan köpt inlagd gurka, och sen öppnar kylsåpet och hittar just inlagd gurka! Kan ett knäckebröd bli godare?
 
 
Har insett att jag rör på mig betydligt minre nu ärn när jag bodde i Södra vi. Då gick eller cyklade jag till jobbet, och nu tar det inte ens en minut att gå hit. Kossorna bor ungefär 4 kilometer från Södra vi's city (haha) där jag föru bodde. Alltså rörde jag på mig 16 kilometer om dagen + jobbet i sig! Nu jobbar jag bara.. Varför blir man så lat? Har väldigt mycket tid på mig att gå en runda mitt på dagen, men får aldrig tummen ur fläskvalkarna för att gör de.. Äte ju fortfarande lika mycket som förut, och med denna minskade aktivitet ligger jag klart på +sidan, vilket jag inte vill. Dags att börja röra på sig?
 
Elinor

Brunst är ett ont påhitt!

Igår blev det ett litet missförstånd mellan mig och en lite brun ko (som egentligen är ganska stor för att vara en "liten brun ko"). Jag brukar vädigt ofta, mer eller mindre jämt, se till vad jag gjort för fel för att få kossan att missförstå mig(?) MEN igår kände jag kanske att, ja.. Kossa överdrev en smula i sitt aggerande. Jag stod där som jag gör två gånger om dagen, allt mellan 4-7 dagar i veckan, och hon sparkar. Brunshormonen flög nog runt i huvudet lite för mycket, och idag på morgonen var lille brun-kossan helt trött! (Party hela natten? Haha).
 
Eftersom hon träffade rätt på mitt redan trasiga knä så blev jag lite orolig. Hade det varit de andra knät hade jag nog inte brytt mig så hårt, men de har mycket med försäkring och så att göra så valde att åka in till akuten. OCH att köra bil när det inte går att verken sträcka eller böja på "gas-och-broms"-benet är det rätt svårt! Haha. Riktigt komplicerat att göra en mjuk inbromsning med vänster fot!! Men väl inne i Västervik möte jag upp syster Sandra och alla blev lika chokade när jag sa att jag blivit sparkad av en ko. "EN KO?? Hur lyckas man med de??" Man står bakom den! Lätt fixat! Men fick röngta knät för läkaren misstänkte kanske en sprika i knäskålen, men som tur var så var allt helt och jag kunde åka "hem" igen.
 
Och ävenfast jag duschade och bytte kläder innan jag åkte, så lyckades jag få lite skattepenga att gå till att torka ko-bajs på sjukhusgolvet... Förlåt..
 
Elinor

Äntligen!

Skillnad?!
Erkänn att jag är bäst på att stapla disk? ;)

Jag städar och städar....

... Ändå är det alltid lika stökigt när jag kommer hem!!!

Kan ju bero på att jag städar hos andra människor iofs. Känns liksom lite hopplöst när man lagt ner så mkt tid hos nån för att det ska bli rent och så ser det ut som sju svåra år när man kommer hem till sitt eget hem. Då är det bara att börja om igen liksom.
Aja, ska börja med att ta itu med all jäkla disk!

Man märker hur skitig man själv är...

...när man tittar på sin dator!
 
Haha. Det är helt sjukt vad orenlig jag är jämt. Att leva i sin egen skit har jag verkligen tagit efter, skulle jag vara ett djur skulle jag omhände tas! Min dator har ita tangenter vilket resulterar i att det syns ganska tydligt när jag inte gnuggat rent händerna ordentligt. Haha. Rätt äckligt, men jag är ju aldrig sjuk så tror det är konceptet. Lev i skit, håll dig frisk!
 
Den gröna pärlan!! Nyrengjord och fin!
 
Elinor

Bönder saknar respekt för mänskliga rättigheter?

"Ett tag där såg det ut som att Romney hade en chans faktiskt, vilket är sjukt! Måste ju vara alla bönder som röstar på honom? Han är emot abort, så vilken vettig kvinna som vill kunna bestämma över sin egna kropp skulle rösta på honom?"
 
" Så vilka har vi kvar som kommer rösta på honom? Bönderna, som inte förstår något om mänskliga rättigheter som röstar på honom.."
 
Känner ganska ofta att Kissie har väldigt enkelspåriga åsikter, dömer alla över en kant och saknar verklighetsuppffattning. Men igår slog hon nog rekord, och eftersom det är lite i min verkliget, så måste jag bara kommentera situvationen.
1. Så, alla kvinliga bönder är osäkra och vill inte bestämma över sin egen kropp, eller tyder hon på att det inte finns några kvinliga bönder? Det känns som att Kissie här vill få det att låta som att bönder lever kvar i medeltiden. De gör dom inte, vilket mer får henne att leva på medeltiden då det var väldig stor skillnad mellan bönder och "statsfolk" (adeln).
2. Varför skulle just katogorin bönder inte förstå sig på mänskliga rättigheter? Att man är bonde betyder att man driver ett lantbruk. Vad har det för inverkan på åsikten kring mänskliga rättigheter? Bara för att man mjölkar kor, matar grisar, mockar efter hästar, plockar ägg, klipper får eller plöjer en åker betyder inte det att man genast blir emot aobort och hatar homosexuella.
Jag vet inte.. Jag tror ju allt Kissie skriver, skriver hon för att folk ska bli arga, irriterade och provocerade till att sprida hennes blogg vidare (precis som jag gör nu). Hon skriver sånt hon vet irriterar, använder just ord och riktar in sig på folkgrupper för att uppröra och på så sätt få läsare och pengar. Om hon nu mot förmodan inte gör de, utan är helt serriös, ja... Då vet jag inte!
 
 
Elinor

Kan du slå en pensionär?

Haha.
 
Tittade en sväng på programet "Kan du slå en pensionär" på svt idag och tyckte det var lite roligt. Vill med bli en såndär turbo-tant när jag blir gammal. "Jag ska leva länge och dö ung" Hur klockrent är inte de citatet? Programet gick i alla fall ut på att ett par som levt ohälsosmat och på grund av sin livsstil riskerar många fettrelaterade sjukdomar och att dö tidigt. Då är de en grupp pensionärer som delar upp sig två och två som åker ut till paren och ska motivera. "Kan jag, kan du"-metoden. Så dom peppar till aktivare liv och hälsosamare kost för att de i slutet på programet, efter ca 8 veckor, ska tävla mot en pensionär i någon fysisk gren!
 
Jag gillar normalt sett viktprogram. Men just det här ligger mig nog lite varmare om hjärtat . De konsenterar sig inte på vikten, kläder de kommer eller inte kommer i, osv.. Utan dom ser verkligen på hälsan. Vad är konsikvenserna för kroppen av att dricka 14 liter cola i veckan? ad är risken med att röka 10 ciggareter om dagen? Sen syns det på utsidan mycket som "händer på insidan", men de dom strävar efter i detta program är ett långt liv utan sjukdomar. Härligt härligt!
 
Programet får mig motiverad till att röra på mig varje dag. Inte fastna i "sambo-fällan" framför TV varje kväll med en chips-skål. Kanske inte kommer vara small eller sysla med någon sport, men aktivitet dagligen kommer vara min livsfilosofi!
 
 
Elinor

fysisk dag!

Idag har jag städat hela dagen! så nu är jag så jäkla slut!
Först städade jag hos pappa på hans firma, fy fan vad äckligt säger jag bara!! men nu är det skinande rent minsann. Sen har jag städat för UD med så var i ett hus och städade. Tyckte nästan att det var lite kul, jag menar på kaos är det ju så extremt lite att göra och jag bara står och glor i stort sett i 6 timmar.... men när jag städar så har jag ju hela tiden nått att göra, så tiden går mkt fortare och det är roligare på ett sätt. Men sen är det ju roligare i butiken när det är bra drag. Så ja jag är lite kluven vad jag gillar bäst...
 
ikväll blir iaf en lugn kväll, har precis tagit en lång varm dusch och tvättat bort all jävla svett. Sen ska jag kolla på breaking dawn del 1 ikväll tänkte jag. Jag kollade på eclipse igår nämligen. Anledningen till att jag kollar på dessa filmer är för att jag vill gå och se breaking dawn del 2 på bio och det känns ju lite meningslöst om man inte sett hela serien kanske... Ska jag vara ärlig så har jag aldrig gillat twilight-filmerna! Jag var på den första filmen på bio och herre jävla gud vad jag hatade den då! 100 spänn åt helvete tänkte jag! för jag satt seriöst under hela filmen och bara väntade på att skiten skulle ta slut. MEN iaf, sen såg jag tvåan och tyckte den var lite bättre och eclipse var helt ok så då måste ju sista filmen vara näst intill bra!
nej men jag ogillade nog Twilight mest pga att jag är ett stort True Blood-fan, och inte tycker att vampyrer ska kunna vara ute på dagen! det är ju det som är hela grejen liksom!!! att dom är dömda att för alltid vandra i mörkret.. typ... i twilight så glittrar dom... va fan?! vem kom på den idiotiska idén??? i true blood är dom ju iaf RIKTIGA vampyrer som inte tål solsken eller silver, gråter blod och har riktiga jävla huggtänder!
 
Det var dagens vampyrtanke!
 
 
 
Jag på Halloween 2009... scary jag vet ;)
 
/Angelica

Barack Hussein Obama II

Vi fick som vi ville! Go Obama!
 
 
Elinor

<3

Finaste, skojigaste, stördaste vän!!

Att värma pizzan förstör hela tjusnigen med kall pizza!

Hej och hå gammal och blå!
 
Fick åka ner lite akut till Kaaaalmaaaar igår kväll efter jobbet. Min uppgift gick som soag var inte så bra på egen hand så behövde hjälp, innan min dator skulle åka i vägen och  bestå av 1000 småbitar utspridda på golvet. Så idag har jag gråtit, skrikt och varit jävligt besvärlig för min stackars nu studerande blivande sambo. Förstår inte hur han gör men JAG ÄR KLAR med uppgiften och den är inskickad. Inte det bästa jag gjort i livet, men trodde inte ens att de skulle finnas något att skicka in.
 
Jag känner själv att jag inte skulle klara av att leva med mig själv från en tredje persons syninkel. Så i ett lite ögonblick av lyckotårar frågade jag Mats:
-Vill du bo med mig om jag studerar på heltid?
-Jag kommer inte vara hemma så mycket.
De är kärlek!
 
 
Elinor

Beroende av snabbmat?

Ja mina vänner ibland undrar jag alltså!! Idag är jag så sjukt jävla sugen på McDonalds!!!! Eller åhmans.... Nått flottigt iaf! Det är helt stört, förr när jag bodde hemma så åt jag nästan aldrig snabbmat, mkt eftersom det liksom inte fanns att tillgå ute i skogen. Mamma lagade alltid fettsnål viktväktarmat och jag låg på en stadig vikt på 47-48 kg. Folk påpekade att jag var anorektisk, men sanningen var den att jag helt enkelt åt nyttigt och lagom mkt, dvs jag slutade äta när jag var mätt.
Nu däremot!!! Jag jobbar mitt i city med nära tillgång till allt vad snabbmat heter, jag prioriterar inte att laga mat så jag har till matlåda dagen efter, vilket leder till att det blir Åhmans/McDonalds 1-3 ggr i veckan, INTE BRA då jag faktiskt har gener att lägga på mig. Så alltså jag har ett stillasittande jobb och lever på fett= FETTMAVARNING. Nu kanske det inte är så allvarligt som det låter, just nu. För det luriga med onyttigheter är att det påverkar dig inte just i ögonblicket du äter det, men fortsätter du så rullar du fram om 2-3 år!!!!! Så nej folk ser mig inte som att jag är tjock, men jag själv får lite smått panik när jag inte kommer i ett enda par jeans jag äger och har!

Jag lägger härmed ansvaret för min framtida hälsa på Elinor Björks vältränade axlar!

Klart slut!

/Angelica

Kanske skulle klippa mig?

 
Om jag tog bort allt slitet halm-hår jag nu går runt med skulle det nog bli ungefär såhär långt..
 
Elinor

Nytt i butiken!

Idag hade chefen varit nere med lite nya kläder på kaos. Vilket gillas skarpt!! Det är alltid lite roligare att jobba när det finns lite nytt att titta på.
Vi har bl.a. fått in en klänning signerad av Pernilla Wahlgren, hade inte en aning om att hon designade kläder... Klänningen är från plain vanilla iaf och antagligen så har väl Pernilla gjort en design för dem. Precis som jofama by kenza eller guldfynd by kenza.
För övrigt så har vi fått in ett par asmysiga sockor/tofflor från barts som jag vill ha!

Här är Pernillas klänning!

Outfit

Nån anonym nyfiken liten själ som ville se bild på dagens outfit så håll tillgodo vettja!

Pinsamt.se

Hahhaha!! Jag känner mig så jäkla trög!! Kom in en kund på kaos som handlar mkt här och jag vet med säkerhet att hon heter Mia i förnamn, dock var jag helt ute och cyklade när det gällde efternamnet!!! Skulle skriva upp henne i kundregistret och försökte vara lite trevlig och personlig genom att komma ihåg hennes efternamn, ungefär såhär lät det:

Jag- Mia Skäringer var det va? :)
Mia- eh.... Va? Nej Arvidssom....
Jag- hehe
Mia- vart fick du Skäringer ifrån? Är inte det hon i Solsidan?!
Jag- men herre Gud förlåt!!! Haha!!!

Hur i helvete kunde jag blanda ihop en kund på kaos med en skådespelerska i Solsidan på TV4?!!!!! Jag menar det är ju inte så att jag blandar ihop min "svärfar" Lars/Lasse med Lasse Berghagen liksom! Eller min vän Jennifer med Jennifer Lopez!!! Varför valde min hjärna en kändis namn??
Så jävla pantad!!

Usch vad pinsamt....



jobb strax

Jag ska strax ge mig ut i regnet och traska ner till jobbet, paraply fram!! misstänker att det kommer vara dött som i graven på stan idag. men bara för att det är måndag och tråkigt väder så tar jag på mig en glittrig tunika och kavaj! sådeså! livar ju oppat lite iaf.

vi hörs lateeeeeer!

/Angelica

Gråter av frustration!

Det känns som att jag vill ha ett recept på bröd, och titta i en flora..
 
Börjar gråta av frustration över denna uppgift i kursen som jag insett att jag inte längre vill läsa för har ingen nytta av den. Vist, den är intressant och nu har jag ju gjort halva. Men nu sitter jag här, patetisk och misslyckad, och gråter över att jag I N T E F A T T A R ! Jag har ingen anning om vad jag ska skriva!? Jag läser frågan, tänker "okej.." Så tittar jag i boken och tappar bort mig totalt! Boken är säkert relevant på något sätt, men jag fattar inte hur jag ska kunna utvinna fakta från den som passar uppgiften(?)! Om jag bara fick babbla på vad jag tycker så skulle de inte vara svårt, men måste referera till boken. Hur ska jag kunna göra de när jag blir mer förvirrad av att läsa än vad jag var innan?
 
Slår snart sönder något då jag får totalt jävla aggrissions utbrott på tangentbordet som gör 10 bokstäver när jag säger en, och ingen när jag säger 2! Bitter ihop käken så hårt att jag hör hur tänderna går sönder. Dö! Dööö!!!!!! Dö du onda aggressions-problem som kommer när jag känner mig misslycka... Får gå ut och suga i mig lite oxitocin från kossorna innan något går sönder!
 
Elinor

Varför smakar allt skinka?

Jag har nog glömt bort hur kött smakar, för tycker allt smakar kött. Åt pizza här om veckn efter att vi städar lägenheten och de smakade verkligen skinka. Så blev först sur över att dom inte förståt att "utan kött" också innebär utan skinka! Men de var ingen skinka på! Nu sitter jag och äter mjukost, utan skinka, och har skinka-smak i hela munnen. Smakar äckligt och blir lite illamående. Va är det som gör att allt smakar skinka? Kommer min choklad också börja göra de?
 
 
Elinor

De bidde ingen simhall...

Gick ner till gymmet som sagt, planen var 15 min x cross, cykel och rood. När jag cyklat ett tag känns det lite i knät, men tänker att de säkert är för att jag inte tränat på ett tag. Men så hinner jag typ 4 min på rooden (som egentligen inte är speciellt ansrängande för just knäna) och de "smäller" till lite nedanför knävecket. De gör skitont och knät svulnat upp och jag kan inte böjad de. Så ger till slut upp med tårar i ögonen och går hem, vilket var enklare sagt än gjort. Kunde inte sträcka, kunde inte böja. Kändes som efter korsbands-operationen när knät var sådär svullet och konstigt. Antar att det blev "överansträngt" eller något och hoppas att det inte är värre än så. Men min läkare sa till mig att jag inte skulle simma om knät gjorde ont, då "vanliga" simtag är väldigt påfrästande för just knäna. Men dumpar inte men Angelica för det, utan blev en riktig härlig klag-stund med hemlagad mat och naturprogram. Tack tack!
 
Elinor

Slappar-morgon

God morgon på er mina gullvippor!
Fy satan så skönt med sovmorgon och första dagen på veckan utan att jag behöver stressa iväg till nått och fixa iordning mig. Så jag gick väl upp vid 9 typ, käkade frukost och har legat i soffan och bara slappat sen dess! Kollar på x-factor på tv4play. Ska iväg och simma med Elinor vid 12, måste verkligen röra lite på fläsket!

Igår var jag och Rasmus ute i Solhem och bjöds på god mat och grön rulltårta till efterrätt, där hade hon skojat till det lite mamsen!

Pannkaks-frukst!

Har nu intagit en pannkaks-frukost med jordens godaste sylt! Köpte en burk när vi var på Astrid Lindgrens Värld av Jane från Brunneby Gård. Den passade så bra med pannkakor!!! Är helt lyrisk och ångrar nu att jag inte köpte på mig ett lager. Haha.
 
Nu blir det att gå till gymmet med full mage (inte så välplanera kanske..) och sen blir det simhallen med Angelica! Måste komma igång nu efter allt kaos som blivit med jobb och flytt! Måste falla in i ett vardagsmönster igen..
 
 
Elinor

Den stora hissen!

igår köpte jag en chokladkaka som jag tänkte mumsa på efter jobbet. Brular varar så sugen då. Men så fick jag ledigt idag så åkte hem, och vad glömmer jag? Självklrt min choklad... Så blir man så lycköig när man kommer hem och ser att de finns lite "marknadsgodis" kvar en Astrid Lindgrens Värld. Lycka!!!
Elinor

Mitt bittra liv utan vänner och vin!

Jag är väl bitter. Jag har blivit gammal och bitter vi 21 års ålder.
 
Min kära vän (studenten) Kajsa Johansson total sågade mitt liv tidigare idag. Gammal och bitter, tragisk för att jag var nöjd med mitt liv och inte vill studera eller resa. Jag gillar inte att sitta och dricka vin en vardagskväll och är mer än gärna på jobbat istället. Jag har en inkomst oh trivs med det. Blev jag gammal och bitter nu? Jag hade min ungdom-tid, tonårstrots-tid, när jag var mellan 16-18 år och behöver inte en till. Jag menar inte att jag vill fastna här, men jag är nöjd och undrar varför jag inte får vara de utan att bli gammal och bitter?
 
Jag vet vad jag vill, hur jag vill ha det och jag tänker inte lossas som något annat. Man kanske egentligen skulle testa andra spår i livet. Plugga helt överraskande till något vård- eller ekonomi-program. Jag kanske skulle testa stå i kassan i en butik eller sätta mig på ett kontor med massa papper. Men varför ska jag slösa energi på detta? Om jag har ett diskmedel som är bra, då köper jag inte ett annat märke som jag misstänker är dåligt!?
 
Men, eftersom jag är så bitter blev de lite kaka efter maten! Billiga skitkakor..
 
Elinor

Look of the day

Såhär klatschig ser jag ut idag!
Glansiga braller och pälsväst, tyckte nog att det var lite snyggt!

Kroppshets

Jag läser ju en hel del bloggar bl.a. Kissies och blondinbellas, och jag vet inte riktigt hur jag känner! Kissie tränar som ett svin och lever på keso och jag tycker nog att hon är helt ok snygg! Men jag undrar lite om det är värt att inte äta vanlig mat för att se ut som hon gör?? Jag menar äter hon inte typ korvstroganof ibland? Mja, jag skulle inte byta ut att få äta god mat mot att se ut som hon. Men träningsmässigt tycker jag att hon har en poäng! Men då skulle jag hellre leva som blondinbella! Äta gott och röra på mig. Jag skulle behöva träna mer i förhållande till hur mkt jag äter för att känna mig nöjd.

Och så känner jag ju detta att skit jävla samma hur man ser ut bara man mår bra!! Dubbelmoralen haglar här idag!

/Angelica

Alla helgons dag

Idag är det alla helgons dag för er som missat det! Idag jobbar jag på kaos, kom på ett passande erbjudande för dagen, rear ut prydnadshäxor sen i påskas. Dom är faktiskt jättefina! Tycker dom passar såhär års med.
Ikväll ska jag och Rasmus ut till solhem på alla helgons-middag. Tror vi ska ta en sväng till gladhammar med och hälsa på farmor och farfars grav.
Har väl inga djupare funderingar idag än så länge!

Puss och kram skumbanan!

En svans-snärt är inte o leka med!

Man skulle kunna tro att det västa me att jobba med just kor är att dom trampar en på fötterna och bajsar hella tiden. MEN så är inte fallet, de värsta med kor är just deras svansar!! Levande jävla mordvapen som kan få vem som att dö på fläcken!! Kanske att ta i lite i överkant, men igår fick jag en så hård snärt på handen att de blev ett bränmärke! Av en svans!??! Idag är det rött och blått.. Hur kan en svan åstakomma detta?
 
Istället för att bara sitta här borde jag röra på mig, så jag inte blir sådär fet igen. Kanske ska gå till affären och fylla på min proviant, och fylla magen med choklad? De ser dock ut att vara väldigt tråkigt väder, dock gör ju inte de mig smalare genom att sitta här!
 
Jag jobbar på hårt... Haha!!
 
Elinor
 

bildbomb!

Här kommer en massa bilder från gårdagen besök på Astrid Lindgrens Värld!
 
 
"Ta kort på mig jämte hästen!!"
 
 
Rasmus var tydligen vid toaletten... Elinor och jag råkade även gå på herrtoaletten xD
 
 
Här tappade Lotten Karlsson sin plånbok 1998!
 
 
 
Kände mig lång...
 
 
Som sagt!
 
 
Min framtida arbetsplats?
 
 
Var tvungen att posa vid denna bil och skicka till Rasmus :P
 
 
Våran nya idol, en random kvinna som spann garn, så söt!
 
 
Elinor insuper kunskap från den äldre generationen!
 
 
"Är vi fortfarande i Nangiala?!!" bästa citatet på hela dagen!
 
 
Elinor Björk filosoferar på en sten i Nangiala.
 
 
Jag vet inte varför vi båda gapar på dessa bilder? ska väl se extra engagerat ut skulle jag tro...
 
 
En av dagens höjdpunkter var att vi fick önska en visa av dessa fina spelmän (dom blev så glada för vi var dom enda som applåderade när dom spelat) så det fick bli luffarvisan!
 
Det var en helt fantastisk dag med god mat, glögg och brända mandlar!
 
Angelica

Städnarkoman?

Igår fick jag nästan lite dåligt samvete.. Efter våran fina Astrid Lindgrens Värld upplevelse så åkte vi hem till staden igen och handlade! Sen åkte vi hem till mej, för att Angelica skulle se hur jag bor nu för tiden. Och tanken då var att jag skulle hänga upp kläder på mina nyinköpta galjar och Angelica skulle sitta i min mjuka soffa och hålla stämningen på topp! Så blev det dock inte, utan hon ställer sig på aoutomatik vid diskbänken och börjar diska och ställa in allt i skåpen som jag inte tagit upp än sen flytten. Alltså hon är ju för söt den där Angelican <3
 
I sin bästa form!
 
Elinor

Höjd körkortsålder?

Hörde igår på radio-nyheterna att det diskuteras om körkortsålden borde höjas till 25. Anlednignen till detta var att det är till väldigt stor del yngre förare som är inblandade i trafikolyckor och att hjärnan bevisligen inte är helt utvecklad fören runt 25 års ålder.
 
Jag tänkte först "Ja, vad underbart!! Bort med alla moppe-pojkar som kör bil!!! Höj ålden för mopped med, eller förbjud det helt!!!!" Men, så slog det mig att sammhället är inte riktigt gjort för deta. Då måste man ju skjuta på allt! På vuxen-livet .. Om man slutar gymnasiet när man är 19 och då alltså sla ut i abetsliet är det ett stort plus i kanten om körkortet är klart och redan ligger i plånboken. Om man då inte ens får ha körkort så kommer troigen inte ungdomsarbetslösheten att minska precis..
 
Så ja, och nej! Bättre lösning måste hittas!
 
 
Elinor

Inspererande dag bland sylt och glögg!

Sjukt inspererande dag igår! Dom försökte inte ens men inspererade ändå, hur gör hon, Astrid? Hon lever inte ens men lyckas ändå leda mig rätt i livet!!
 
Har tidigare sagt att jag vill ha en gårdsbutik i framtiden, med bär som råvara och med får som ger ull, skin och kött. Har lagt den ideen på hyllan några gånger eftersom "de bara är en dröm och ändå inte kommer bli verklighet". Så igår var det först en man som fick glögg-hatande mig att köpa 4 lite glögg! (det var så gott så jag stod i chok efter försa klungken!) Han var så trevlig!!! Så var det en kvinna som hade en liten gårdsbutik med inrikting på bär. Saft, glögg, sylt, marmelad, glass... Allt man kan tänka sig kan utvinnas ur egenplockade bär. Hon sa till mig "Gillar du att jobba jämt så går det!" Det är ju sån jag är!! Så till sist, en äldre kvinna som satt och spann garn. Hon visade mig hur man gjorde, och var så underbart engagerad i sitt verk och sina kunskaper. Blev rörd till tårar!
 
Vad har jag att förlora? Allt. Vad har jag att vinna? Ännu mer! Jag vill verkligen ha det livet! Mina får, åkrar, bär och saftbod! Hur kommer jag dit? De finns ju en utbildning som heter "driftledare" om jag inte misstar mig. Där får man grundläggande för att starta och driva ett eget lantbruk. Skulle kunna börja där och sen lära mig mer allt efter som?
 
Men när jag sitter där, runt 40 år, vid min spinnrock och är lyckligast i världen. Då, då kommer jag ångra att jag inte sökte till hippologen. Oavsätt om jag kommer in eller inte, får jobb inom den säktorn eller inte efteråt, så kommer jag ångra att jag inte försökte! Ska jag gå båda två? De blir många års studier. Ska jag skjuta på framtiden några år till? Jag kommer hinna bli 100 innan mitt "riktiga vuxen-liv" börjar. Vill jag stå och betala dom studieskulderna sen och känna att det var värt de?
 
Så många frågor så lite svar! Men, en sak har jag i alla fall betsämt mig för, jag kommer alltid vara kvar i lantbruket!
 
Man kanske inte tror det, men marmeladen gjord på gröna tomater var riktigt god!!!
 
Elinor

"Är vi fortfarande i Nangiala?!"

Ja idag har jag och Elinor flanerat i sagornas värld! Jag kom fram till att senast jag var på ALV var 1998 typ!! Herre Gud, inte okej!
Hur som haver så besökte vi alla skrymslen och vrår på hela området, vi kröp även in i hus där det nog inte var menat att barn över 10 år bör vistas... Ungarna undrade väl vad vi gamlingar gjorde där.
Under besöket hann Elinor bestämma sig för sitt mål i livet (vilket hon själv får berätta om när hon vill) och jag hittade en idol i form av en mycket gammal kvinna som spann garn på en spinnrock!

Här kommer två bilder från dagen, resten får komma imorrn då jag har tillgång till dator, tar hundra år att ladda upp bilder via telefonen.

Astrid Lindgrens Värld

Laddad till 1000 för att snart åka och hämta min underbara vän Angelica för att bege oss till Astrid Lingrens Värld! Astrid har altid varit en stor idol för mig. En förebild om så vill!! Ska bli så underbart att bara gå runt i sagornas värld och äta polkagrisar och brända mandlar! Sa till mig själv att jag skulle besöka ALV jämt när jag flyttade till vimmerby kommun, så har jag nu bott där i 2 sommrar och inte åkt dit en enda gång... Så nu på höstlovet är det höstmarknad så nu jäklar!!
 
Laddad i pippi-känsla i mitt kaos!
 
Elinor

Ordning och reda?

Försökte orda upp lite här hemma, som nu alltså är i Västervik men Mats!! Hihi! Tog tag i påsarna med kläder och insåg då att galjar fans det inte i så stor mån att de räckte till alla kläder.. Nu har vi så mycket garderober som är bra konstruerade så jag tänkte hänga alla tröjor. Har man dom in låder "glömmer" man bort attt dom finns och använder dom inte. Väldigt onödigt att lägga pengar på kläder man inte använder för att dom ligger i en låda man glömmer bort(?)!!
 
Så fick bara sortera kläderna så jag vet vad som ska var. Sen när jag var klar med alla 10 000 påsar så insåg jag att det såg bättre ut med påsar än med högar av kläder på golvet.. Haha. Få köpa galjar idag och börja hänga in all. Vill bara få det bekräftat att det är rättvist om jag får 3 garderober och Mats får 2????
 
Ordning är för idioter, genier behärskar även kaos!
 
Elinor

Mina nya favoriter!

Stängde aldrig på datorn på hela dagen igår!! Hade fullt upp när fastighetsskötarna i Södra vi sa igår att det helt plötsligt inte bara var frysen, utan vi skulle städa badkaret, spisen, ugnen, fönstren..osv...hela..lägenheten... Så fick skynda från jobbet och åka till västervik för att duscha och hämta rengöringsmedel (som var så starkt att de fräte sönder händerna!!) och så köpte jag så mycket städ-grejer som jag alrig gjort förr! Så fick jag med mig min syster Sandra och hennes sambo (fästman?) Staffan som då lämpligt nog jobbar på en städfirma! Så vi åker dit och fy i helvete vad vi städar, och andas in farliga kemikalier!! De är ju ganska roligt när det blir rent, men de blir det inte där jag drar fram. Haha!
 
 
Nu hoppas jag mitt Södra vi-liv är helt över!
 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0