Jag kanske skulle bli konstnär?

Dom har nu i alla fall blivit klar med att renovera vår lägenhet!!! Skönt! Man förstår inte riktigt hur jobbigt de är att bo i ett renoveringsprojekt fören man upplevt de.. Golven är bytta och nya tepeter överallt! Jag var hemma EN dag i detta kaos och jag blev såååå uttråkad så jag vet inte vad!!? Dom gjorde hallen och vardagsrummet på samma gång, så vår syselsättning blev att sitta i köket och... Ja, vad gör man? Mats satt och pluggade så jag roade mig till slut emd vattenfärger på ett stort kuvär. Mats sa rosa elefant, och de fick bli min insperation!
 
 
Elinor

Att gå till gymmet!?

Många pratar om motivation till att träna. Att hitta motivatioen som får en att gå till gymmet, gå ut och springa i alla väder, ta sallad istället för donken. Hur orkar man de, hur hittar man motivation till de? Hur få man tid att lägga den där värdefulla timmen på träning när man skulle kunnat ligga i soffan på kvällen, eller dra sig i sängen på morgonen. Var är motiationen till de, och hur fångar man den?
 
Jag vill inte vara hård, eller jo. De är nog exat de jag vill. Om vi sitter ner 90 % av dagen och äter socker och fett till 80 % av dagens kost kommer vi dö. Motiverar inte livet, ja, då vet jag inte vad som ska motivera. Vi dör av för mycket socker, vi dör av för mycket fett och vi dör av för lite rörelse! Detta innebär att vi alltså överlever genom att minska sockret, minska fettet och öka rörelsen. Är inte de motiverande?
 
Varför är det okej att säga till någon som röker att man dö av de. Att de bidrar till ökad risk för livshotande sjukdomar. Säger man de till en fet person, att livsstilen den har sakta tar död på en, då är man elak. Att antyda för en person som dricker för mycket alkohol att de är farligt är en vänlig åtgärd, och tydligen är det även okej att säga åt en smal person att den äter för lite. "De är farligt att svälta!" Då är man bara snäll och omtänksam.. Det är jobbigt att var fet, men de är något vi skapar. Fettma går inte i arv, de är sättet vi äter och rör oss på som går i arv. Kan vi inte ändra på de? Kan inte livet motivera oss?
 
Jag vill vara snygg, jag vill må bra, jag vill orka mer. Men mest av allt, jag vill leva!
 
 
Elinor

Egen pasta!

Nej men blev jag inspererad av förra veckans avsnitt av "Sveriges mästerkock" igen? I helgen gjorde jag egen pasta! de är väldigt enkelt, och om man nu känner sig tvingad att äta pasta så borde man göra den själv!
 
 
4 dl mjöl
1 helt ägg
1 äggula
1 msk olivolja
3 msk vatten
 
Jag tog bara och blandade allt rakt på bänken sen knåda, knåda, knååååda! Tog lite vatten i taget för att känna på degen mellan så de inte blev för mycket. Sen lät jag den vila i ca 20 min för att baka ut den med kavel. Gjorde runda ringar och fylde med pesto, halvmixade bönor (svarta och röda) och soltorkade tomater. Så la jag över en till rund degbit och sätta ihop dom med en gaffel. Kockade i 8 min! Sen gjorde vi även långa, plata spagettis av degen som blev över! Mums mums!
 
 
Elinor
 
 

Hästkött

Idag var det ljust redan vid kvart i sex, men de var inte de jag tänkte skriva om.
 
Hästar har startat en stor diskution efter att ha blivit slaktade och serverade som nötkött då rika människor vill bli rikare. Självklart ska en vara innehålla de som står på innehållsförteckningen, står de nötkött skall de även vara nötkött i. Men den delen av diskutionen är nog de flesta redan överens om, men tanken på att de skulle vara bra om även hästkött stod med på innehållsförteckningen kanske inte är någon dum idee?
 
Idag utnyttjar vi djur och avlar för att de ska prestera. Kor ska ge mjölk, suggor ska föda grisar, får ska ge lamm och höns ska ge ägg. Men den dagen kon inte längre levererar mjölk, hönan slutar lägga ägg eller suggan och fåret inte längre blir dräcktiga och föder några ungar, vad händer då? Jo, dom skickas till slakt och hamnar så småning om på våra tallrikar. Vi utnyttjar också hästens lång ben och uthållighet i distanslöpning. De har blivit en industri att avla fram uthålliga hästar som kan trava fort. Vad händer om hästen inte klarar av att springa fort, slutar springa fort eller inte producerar fram nya hästar som springer fort?
 
Idag finns det i Sverige inget slakteri som på samma sätt som nöt och svin tar emot hästar. Det koster 5000 kroner för hästägaren att avliva och sedan frakta bort hästen. När det handlar om att betala för att förlora något finns det alltid människor som vill slippa undan, hitta ett kryphål. Det har istället blivit att dessa travare som inte längre presterar skänks bort då de är billigare än att betala slakten. Tyvärr hamnar dessa då ofta hos okuniga personer då priset är billigt. Att lära om är oftast svårare än att lära in vilket gör travare til extremt svåra ridhäster, och att de då ofta hamnar i okunskap kan komma att bli ett problem.
 
Om dessa hästar istället skulle tas emot av slakterierna och senare även dom hamna på våra tallrikar skulle det inte finnas lika många avdankade travare med deverse fysiska åkommor på marknaden. De skulle inte behöva flytta från hem till hem och skänkas bort som "sällskap, promenad, skogsmulle". Självklar skulle även en travar, precis som alla andra raser, kunna bringa lycka och glädje för någon. Men man saknar inte en individ man aldrig träffat.
 
Det här handlar inte om era små ponnysar som står hemma i hagen som ni älskar över allt annat. Detta handlar om "de som blir över" efter en industri som produserar snabba, uthålliga travhästar. Det känns hårt att kalla de just "industri" men precis som nöt, svin, får, hösn är detta en industri. Det är skillnad på att äta sin häst, än att äta någon annans..
 
Jag jobbar på en mjölkgåd. Jag har varit med och hjälpt kor under kalvning, jag har matat och sköt om denna lilla kalv. Jag har sett henne växa upp och jag har sett den föda sin försa kalv. Jag har varit med om mjölkat in, lärt henne allt hon kan. Jag har borstat henne ren och gett henne mat. Jag har sett henne gå från ung kviga till fullvuxen ko. Jag har blivit glad över att hon blivit dräcktig på nytt och jag har hjälpt henne kalva sin andra kalv. Jag har varit med när hon börjat prestera bättre. Jag har blivit orolig för henne när hon inte blivit dräcktig, ledsen när hon tappat i mjölk. De var tungt att se henne ledas upp i lastbilen som hade slakteriet som slutstation. Det känns i hjärtat varje gång någon måste lämna oss. Så kommer det att kännas även för hästskötaren, kusken eller uppfödaren. Men vad är egentligen värst: Att de slussas runt till olika okunniga människor, eller att köttet kommer till nytta och själen till himmelen?
 
Så länge uppfödningen, transporten och slakten sker under samma svenska reger som för övriga köttdjur tycker jag att detta är en fråga att ta på största allvar. Kontroller av medeciner med karenstid skall självklart även kontrolleras som det idag görs på svenskt kött i stort. Nu äter inte jag kött, men var jag tvungen att välja skulle jag heldre äta svenskt hästkött än kycklign, fisk eller utländskt nöt/fläskkött!

Plankan...

Dödens död!
Nej. Men vet ni vad? Jag klarar av att stå plankan i en minut. Från att inte ens komma upp i position till att klara de känns vädigt bra! Skulle någon döda mig om jag inte stod längre skulle de säkert gå, men kör på en minut sålänge. Målet är att orka stå 3 minuter i sträck. Har dock inte bestämt tidsplan för detta mål.. Kanske tills i sommar? Vill inte sätta orimliga mål, då blir man bara besviken och tappar ork!
 
 
Elinor

Hårmunk

Tänkte att jag behöver en större munk. Skulle väl vara lite häftigt med en stor, jättegigantisk hårmunk på sidan av skallen? Egentligen ska man väl rulla ner munken så håret blir runt om, men de bli aldrig bra! Var gör man av allt överblivet hår? Fast, tyckte de var rätt snyggt såhär med(?)

 
Elinor

Solen är här igen!

Åkte hem från jobbet en snabbis idag. Tråkigta att sitta där själv! Utnytjar de underbara vädret med en promenad. Sol och stavar hör liksom ihop!!! Och att kunna gå på bar asvalt känns väldigt skönt! Hörde att de skulle komma mer snö i veckan, så lever i nuet och blickar inte framåt!
 
 
Elinor
 

Traaaaaanbäääääär!

 
Det kändes som en urinvägsinfektion var på g! Löste detta med Aloe Vera, tranbärs dryck och tranbärstablett och nu känns det ingenting!! Undrar hur mycket dom här vitamintabletterna hjälper egentligen? Eller är det bara för att man vet att man tar dom som de känns bättre? De känns ju ändå som att man inte kan "tänka bort" en infektion, eller "tänka fram" en? absolut att man kan inbilla sig smärta och så, men har ju uppsökt läkare varje gång jag haft urinvägsinfektion och då har de just varit en infektion. har inte haft någon sen förra året i oktober!!! Innan de hade jag infektion någon gång i månaden... Så, oavsätt om det hjälper rent fysiskt eller bara mentalt så är jag nöjd så länge jag slipper "veta om" att jag har en infektion. Lätt värt 34 kr i månaden!
 
Elinor

Total shopping-besvikelse!

I helgen var jag i KäLMäR för att hitta en kläning. Har ju "inte-köpa-kläder"-månad nu i februari, men livet ter sig inte alltid så och var nu tvungen att ha en kläning. Så när ändå Mats skulle ner till Kalmar passade jag, mamma och Michael på att försöka hitta något fint.
 
De är ju inte varje dag man åker till en större stad så tänkte inte slösa pengar på allt, men gick ändå in med instälningen att hittar jag något jag vill ha så köper jag de. Vilken besvikelse!! Kalmar levererade inte!!! Fanns ingenting! Annars finns de ju alltid något man hitter men så känner man att de inte är så värt pengarna, men inte ens de. Till slut ansträngde jag mig för att hitta något för att inte känna att resan var förgäves, men icke. Fy vad dåligt!! Men på torsdag öppnar Ginna Trico i västervik så får spara mina pengar tills dess. Haha!
 
Så såg jag ut för dagen i alla fall, i mina gamla, inte shoppade i kalmar, kläder!
 
 
Elinor

Offer för vintern..

 
har varit ledig i helgen så har inte haft tid. Haha. Alltid samma visa. När jag är ledig känns det som de är mer prioriterat att göra något än att sitta vid datorn? När jag är på jobbet mellan passen så ahr jag ändå inget att göra och då är de bättre att dumburken är på än när jag är hemma. Haha.
 
Igår ramlade jag i alla fall när vi skulle gå och handla. Har klarat mig hela vintern utan att röven har fått smaka snö, samtidigt som jag sett hur alla i min omgivning fått vika sig för vinterns makter. Men igår alltså, aj! Ramlade på en såndär lite vall som blir mellan trotoaren och väggen när de skotar (så jävla soppigt dåligt!!) och då var de lössnö på och sen snorhalt under. Tänk att detta hände trots att jag hade mina stavar! Så hann i alla fall tänka "Inte slå i knät, inte slå i knät, slå inte i knät!!!!" Så landade på mitt friska knä istället och tyckte de gjorde ganska ont.. Men när vi fortsatte gå insåg jag att de inte var benet som tagit de värsta utan ländryggen har nog vridit sig lite fint! Fick sitta ner på en stol med varm vetekudde på ryggen när jag lagade mat sen! Haha.
 
Elinor

Blåmärke

Nått jag inte får speciellt ofta så är det blåmärken! Vet inte om jag har sån pigmenterad hy så det liksom inte syns, eller om jag helt enkelt inte slår mig så ofta?
Men hur som haver! Att jobba på Gina tricot är faktiskt rätt fysiskt krävande har jag märkt, på gott och ont. Det är ju bra att man får röra på sig, men så är ju inte jag den smidigaste eller starkaste personen, så har dragit på mig en jäkla träningsvärk i armarna, rivsår, klämd tumme, stuckit mig under nageln med lamnålen plus världens äckligaste blåmärke på armen!!
Asså, som sagt är jag inte van vid blåmärken så blir lite fascinerad av det! Haha! Störd jag vet...ser dock ut som jag blivit misshandlad...

/Angelica

Stavar innan frukost!

Har som ni vet svårt att äta frukost när jag inte jobbat. Idag ska jag iväg så har inte tid att gå runt hemma halva dagen innan jag kan äta, så löste de med 40 min stavgång! Vaknade liksom av ren vana vid 5 så att gå upp tidigt stör mig inte riktigt.. Så nu har jag gått och ätigt, livet kan väl inte vara bättre? 
 
Elinor
 

Dancing with myself

Hallå i stugan.
Ikväll är inte Mats hemma så då passar jag på att ha myskväll med mig själv! Massa godis och frukt. En riktig sockerkick helt enkelt. Så blir de fotbad för att få lite ordning på vinterfötterna och massa fint nagelack på fingrarna! 
 
Elinor

Ägg för livet!

Har börjat äta ett ägg om dagen just för att få i mig protein. Det är tydligen så att ägg är det billigaste sättet att få i sig protein på (dock går ju detta troligen ut över hönsen.. kom ihåg att köpa ägg från höns som får gå fritt både ute och inne!!). Men, inget är ju nyttigt om man överkonsumerar, och då just ägg innehåller mycket kolestorol så kommer jag som vanligt till frågan: Hur mycket är förmycket?
 
Läste mig då till följande:
Ägg innehåller stor mängd av de "goda kolosterolet" vilket kan i rätt mängd (ett ägg om dagen) minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. i ägg finns även de flesta aminosyror som kroppen behöver för att prestera ultimat och proteinet som finns i ägg har våran kropp lätt att ta upp. De har visat att antikropparna i ägg kan motverka infektioner för den som konumerar ett ägg om dagen. Genom mängden kalcium, kalium och magnesium kan ägg motsvara högt blodtryck.
 
Ägg för livet helt enkelt! Tänk på de till frukosten! Ägg gör en även mätt så bra mellanmål!!
 
 
Elinor

Armhävnignar!

Min stora hemlighet i livet är att jag helt seriöst inte kan göra en ända armhävning! De går bara inte!! Jag kan liksom inte pressa mig upp från liggande, och absolut inte ta emot om jag börjar "uppifrån". Blir magplask varje gång! Så, mitt mål nu (när jag inte vet hur det blir med knät) i träningen blir att så småninngom klara en armhävning, eller ska vi säga 5 som delmål? Vill i långa loppet klara 20 i sträck. De måste ju bara gå!! Har lagt upp styrketräningen på gymmet nu, och då Mats med börjat gymma så måste jag ju visa på att jag är starkast. Haha! Bara att ligga i, rygg, mage, armar, axlar och bröst ska tränas!!!
 
Som sagt, magplask varje gång...
 
 
Elinor

Mumsig frukost!

Hemma har jag inga frukostvanor alls!!!! Magen vänder sig upp och ner när jag kommer från mitt strukturerade och rutinmässiga jpbb-liv! Haha. Detta får bli min "hemma-frukost" för de var riktigt gott! Knäckebröd med avokado blandat med philadelphiaost, den naturella ska då tilläggas! Haha. Lite citron skadar nog inte, och sen sjävklart lite tranbär i glaset. Ett bra förmiddagsmellanmål i alla fall när man vaknar sent, men inte tillräckligt sent för att de ska vara lagom för lunch, men för tidigt för att vänta med att äta tills lunch!
 
 
Elinor

"Det sägs att allting vänder & det stämmer väl på sättovis"

Kände för sommar!
 

Philadelphia-hjärta-Marabou

 
Förstår inte varför alla har tjatat om hur äcklig philadelphiaost med marabou är? Har inte köpt den just för att alla skrivit om hur stor besvikelse den har varit. De känns ju som att två underbara saker inte kan bli en så stor kattastrof tillsammans? Var i alla fall extrapris så min inre röst tvingade mig att prova den. De var kanske tur att jag inte provat den tidigare för då hade jag nog slösat väldigt mycket pengar på den vid detta lagret. Tyckte den var MMmmMmmm! Varför hata när man kan älska?
 
Elinor
 

Pizza på bönor utan mjöl?

Jag älskar ju inte att laga mat. Men ändå tycker jag att progrmet "Sveriges mästerkock" är ett roligt program att titta på. Och när jag i helgen tittade på förra veckans avsnitt blev jag inspererad till max, sugen på pizza x1000! Så när jag var ledig nu blev de pizzabakande. Men, nu är de ju så att jag är såld på bönor och inte lika glad i mjöl så skulle ge mg på att göra pizzadeg på bönor, lite som kladdkakan! Funderade lite hur jag skulle lyckas, men detta blev resultatet:
 
 
250 g svarata bönor
250 g vita bönor
1 banan
2 msk olivolja
 
Ugnen på 175 grader och mixa först alla ingridienser. De blir mer en smet än deg, därför använde jag mig bara av själva kanten på en "tårtform". Så lät jag smeten förgräddas i 15 minuter för att sen lägga på allt gott!!!!
Tomatpure med pesto och orogano
Mozarela
Paprika
Soltorkade tomater
Svamp
In i ugnen igen för att få gå i 10 minuter till. Resultatet blev dock kladdigt och inte så pizza-likt. Fick över lite smet så testade dagen där på med med tunnare botten och lät den förgräddas i 30 minuter och sedan vara inne med fyllningen i 5 minuter och de blev bättre! Om någon har någon smartare idee så lämna en kommentar!
 
Måste dock erkänna att Mats pizza såg godare ut än min! Haha!
 
Elinor

Gör träningen till en vana!

Varje kväll jag jobbar har jag gjort som vana att jag gör två övningar för rumpa och mage! Har faktiskt märkt lite skillnad på att jag orkar mer och inte får lika ont i ryggen, då jag mer balanserar upp med magen. Så enkelt egentligen, tar knappt 10 minuter några dagar i veckan. Gör 20 rapp på varje sen gånger 4!
 
1.
Ligg rak på rygg och med armarna läångst sidorna eller händerna under rumpan.
Raka ben (så raka de går i alla fall..) och lyft upp benen till 90 grader med övriga kroppen.
Håll imot när benen går ner mot marken igen, och vänd innan hälarna nuddar marken.
Tänk på att spänna magen ordentligt och inte svanka!
 
2.
Ligg på rygg med böjda knän med ett mellanrum mellan knäna så höft, knä och fot "ligger i samma linje".
Lyft höfterna och spänn rumpan. Håll imot när rumpan går ner mot marken, sen upp med höfterna igen. 
Tänk på att hålla kvar knäna i samma possition när du lyfter som innan, så de inte åker ihop.
 
 
Jag är ju inget profs, men ska bli så lika bra att börja öva på att förklara och lika lekledare. Haha.
 
Elinor
 
 
 

Onda koklubben!

Börjar undra om kor har några sånnahär gruppmöten där de kommer överens om vilka dagar dom ska köra "gör djurskötarens så arg som möjligt". Om dom har de så var igår en sådan dag dom bestämt... På kvällen sparkade kossorna åt höger och vänster, även några av dom som inte brukar lyfta på klövarna. Dom stångade sönder maskinerna, drog ur slangar och snören. Dom hade ingen respekt alls!! Puttade och buffade som att jag inte stod där!! Man har trots allt inte så mycket att säga till om när en 5-600 kg kossa buffr på en med sitt hårda höftben! Kände när jag kommit halvvägs att jag inom en snar framtid skulle explodera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men, stannade upp, tog någr djupa andetag och försökte se de fina. De fanns ju självklart de kossor som stod snällt som alltid och de fnns maskiner som inte gått sönder. Varför ser man alltid bara de dåliga?
 
Skönt med en ledig kväll nu i alla fall så man kan få chans att börja sakna dom små odjuren lite. Haha.
 
 
Elinor

En bönit kladdig kaka!

Hittade ett recept på fitspooration's blogg där hon hade svarta bönor i en kladdkaka. Hur smakar de måntro? Var tungen att testa, men gjorde små ändringar. Bönor smakar som sagt var inte så mycket viket gjorde det svårt för kakan att smaka "böna" eftersom dom då inte ger av sig någon smak. Så bara för att skippa mjölet och ändå få en stadig smet passar ju egetligen bönor alldeles utmärkt! Jag gjorde sähär:
 
ca 250 g uppblötta svarta bönor
2 st bananer
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 msk flytande kokosfett
2 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa bönorna och bananen till en smet utan klumpar.
Blanda i övriga ingridienser och smörj formen (jag smöde med linfröolja).
In i ugnen i ca 15 min för att sedn låta den stå på eftervärme i 10 min.
Låt svalna och servera hur du vill!! Men, något sött som hallon är att rekomendera!!
 
Jag tyckte den blev väldigt lagom god! Sådär så den kändes som en sötsak men ändå inte så man inte kunde behärska dig över dess godhet! Haha. Sambon tyckte dock att de saknades socker, men med hallonen till blev de lagom! Smakade väldigt mycket kakao så kan säkert dra ner på de till 1 dl, men i receptet jag fick inspirationen från användes choklad-protein pulver och då tog jag lite mer kakao istället, vilket blev lite för mycket. Men helt klart värd att testa och kommer göra den fler gånger!!!
 
 
Elinor
 
 

Ordning?

Skulle inte vara helt fel och få lite ordning på min "pysselhörna" som vi kallar den hemma. Mats har sin musik och jag har mitt pyssel. Just nu ska tapetserarna börja tapetsera och måla om hela lägenheten så de har inte känts som det varit någon idee att börja sätta upp hyllor och allt. Men hoppas på att hitta någon möbel av något slag som kan passa. Liksom ett bord fast med lådor och hyllo och skåp! Allt ska få plats och förhoppningsvis kommer de alltid att fyllas på med massa härligt pyssel!!
 
Såhär ser det ut just nu... Ordning och reda ifrågsätts rätt hårt! 
 
 
Elinor
 

Gratis styrketräning på jobbet!

Gårdagens motionspass blev helt klart att ösa ur kalvboxar! de kanske inte låter så hårt, men fy vad tungt de blir! Ansåg som vanligt själv att jag inte hade tid att gå fler gånger med kärran, vilket resulterade i en väldgt full kärra vilket blev väldigt tungt! Men, jag blir lite gad när jag ändå klarar av att dra den väldigt fulla, väldigt tunga kärran! Sen blev inte saken lättare när jag kommer ut på göselplattan och inser att det inte var lätt att hålla balansen på verken sig själv eller kärran när kramsnön på marken format sig till stora gupp.. Men skam den som ger sig! Nu har dom små kalvarna de rent och fint i alla fall, och jag fick lite gratis styrketräning!
 
 
Elinor

Lunch!

Min "standard lunch" nu för tiden är bönor med ärtor! Haha. Men de är gott må ni tro. I bara en sånhär potion får jag i mig 88 gram protein. De är en blandning på kidney/vita bönor och gröna- och kikärtor och sen kokat med kokosmjölk som jag med gillar! Böner är något som man inte riktigt förståt att de  går att äta? Har alltid "vetat" att de är äckligt utan att egentligen smakat. De smakar egentligen ingenting så ha i dom för nyttighetens skulle i vad du än gör och krydda på! Gillar att liksom tugga dom.. MMmm.. dom har perfekt konsistens för att bli tuggade! Haha.
 

Fattiga riddare-frukost

Av brödresterna som blev efter att jag format mina små smörgostårtor gjorde jag små fattigariddare. Älskar ju pannkakor och skulle kunna (och har gjort!) leva på enbart pannkakor och sylt! Men, man blir inte så mätt på dom så fattiga riddare är lite mer "mat". Så doppade bitarna i smeten och sen stekte. När vi var små doppade alltid mamma bitarn i socker med, men tycker det räcker gott och väl med sylten sen!
 
 
Elinor

De går inte sluta pilla!

 
Hur kan en sån här liten vit flärp göra så ont? Bet mig som satan i tungan här om dagen och sen lyckades jag självklart bita på samma ställe igen för att tungan blev helt svulen.. Att bita sig i tungan gör ju nästan barnsligt ont, känner sig så mesig när man står och bara vill skrika, gråta och sitta i mammas knä! Hur kan de göra så ont?Smörde i alla fall in den delen av tungan med aloe vera och satt med tungan utsträckt ett tag och nu är de massa bättre! Go aloe vera!
 
Elinor

Ko-lördag utan musik!

Nu är de lördag igen och ikväll blir de inte melodifestivelen för min del! Trivs bättre hos kossorna än i TV-soffan. Men såg ju förra veckans tävling där Sean Banan ägde som alltid! Haha. Någon som jag ändå tyckte var lite bra var Joacim Cans som hade en lite halv-lugn låt, eller snarare sång, om en flicka! Insåg då, efter lite diskution med min musikaliska lillebror Michael, att de var just för att han liknade Winnerbäck lite. Gör han inte de? Lite gran i alla fall! Han liksom vill vara Lars, men kommer inte riktigt hela vägen fram! Men skam den som ger sig.
 
 
Elinor

Överaskning till sambosen

På alla hjärtans dag så jobbade Mats kvällen så tills han kommit hem gjorde jag liten egen tolkning av smörgostårta. Ni fick se en liten smygtitt redan i torsdags. Gjorde två med avokadoröra och två med skinkröra där själva röran var baserad på majonäs! För mig som inte äter kött kändes det väldigt märkligt att först köpa skinkan (självklart svenskmärkt, den jag köpte var från märket Lönneberga) för att sen stå och skära iordnning den utan att någon bett mig! Kändes skumt må jag säga.
 
Lite mer säker på grönsaker, men fick ingen bild på de färdiga resultatet för dom slank ner i magen på mig och hjärtat. Men, fina var dom!
 
 
Elinor

Lunch!

Efter hundra komunikationsmissar så gjorde JAG mat! Haha! lagar aldrig mat till mer än mig själv men denna dagen så åt även Mats av de jag lagat. Inte dåligt va? Blev bön/ärt-biffar, philadelphiaost-sås, stekt svamp och grönskare till. Helt okej måste jag säga och Mats dog inte så antar att de blev lite halvgodkänt i alla fall(?)
 
 
Elinor

Bäsitisar

Idag hatar jag bokstaven E. Specielt lilla e... Så jävla svår att få till rätt. Antingen blir bågen för står eller hålet för litet, svängen för kort eller för lång.. Nu när jag tänker på det så är lilla a lite samma sak, fast åt ett annat håll! Vad passande att de två svåraste bokstäverna är vi, du och jag Angelica. Men de förstås, vi kan inte varit lätta att få till så bra som vi blev!(?)
 
 
Elinor

Handlat inför matlådor-fix!

Blev lite stolt när jag handlade sist och såg ner i min korg. Lite sådär mallig när jag tog upp varorna på bandet! Haha. Ne men skämt och sido. Gillade min inhandling då det inte blev så dyrt och inte en massa choklad som det lätt annars blir (har inte köpt choklad på 2 veckor nu!!) Känner mig som någon som försöker sluta röka.. Men de är svårt när det blivit en sån vana att alltid ta den där chokladkakan innan man ställer sig i kön! Men roligare att stilla sötsuget med hembakta grejer!
 
 
Elinor

Tragiskt eller sunt?

Det är alla hjärtans dag, jag har varit på utbildning hela dagen, nu ligger jag på hotellrummet och tittar på Antikrundan och tycker livet är rätt gött! Är detta normalt när man är 21 år gammal?!

Har dock fått en liten hälsning från mitt hjärta och så har jag pratat med pappi som fyller år idag. Så det känns bra.

Alla hjärtans dag har aldrig varit nån sån romantisk dag i mitt liv utan det har liksom alltid varit pappas dag! Kantad av gelehjärtan och presenter (dock aldrig till mig själv). Så känns inte så extremt jobbigt att va ifrån min älskling ändå. Vi får ta igen romantiken i helgen!

/Angelica

hjärtarnas dag.


Elinor

Vägen Till Kärleken

Eftersom det är alla hjärtans-dag idag tänkte jag passa på att berätta för hela världen hur lycklig jag är över att Mats för 1181 dagar sen hoppade upp i mitt knä och skrek hej! Att en sådan tanklös och oplanerad händelse kunde leda till något så bra som mitt liv idag är helt sjukt egentligen(?) Att en och samma person kan bringa så mycket lycka och kärlek var enligt mig en omöjlighet innan jag träffade Mats. Jag förväntar mig ingenting, men får ändå allt!
 
Tack för att du står ut med mig och alltid är där så jag vågar var mig!
All kärlek till min Björk-Westermark familj, du och jag!
 
 
Elinor

Erikshjälpen is the shit!

Igår var jag i Vimmerby och handlade efter morgonjobbet. Tänkte när jag gick upp att "oj de är inte så mycket batteri kvar på telefonene... Men behöver inte sätta den på laddning undertiden jag jobbar för ska ju ändå inte ha den till något sen.." Varför tänker man så? För att batteriet var liksom inte slut, men skulle inte klara hela dagen. Så eftersom jag bara befinner mig där det finns el så tänkte jag att de kan vänta. Kommer då på att jag ska handla och vill då ha med mig luren. Så väl i Vimmrby slår de mig att jag skulle vilja kolla in lite på Erikshjälpen som jag vet är öppen på tisdagar. Klockan är halv 11, dom öppnar vid 12... Vad gör man då? Jo, tittar på världscupen i hästhoppning på mobilen. Problemet blir ju bara att jag inte hade laddat telefonen så den dog!
 
Detta är då väldigt irriterande och när jag ändå tänkte att den skulle laddas... Hade det varit sommar och varmt hade problemet aldrig uppstått då ajag hade kunat gå en sväng, suttit på en parkbänk och njutit av solen! Men de är 10 minus och snö!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så sitter och gör ingenting och vad händer sådär 10 i 12? De kommer runt 7 bilar och fyller upp parkeringen och det står typ 20 personer och köar för att komma in på Erikshjälpen!!? Poppis ställe!
 
 
Elinor

Christoffers "komma iform-tips"

"Ehhh... ät godis! Jag rör mig ju liksom när jag går till affären där jag köper godiset.."
 
 
Dagens ungdom säger jag bara... Detta är då en av mina småbröder och dom, lik som Mats, är väldigt smala. Man har ju alltid undrat lite hur dom gör för att bli sådana? Dock har jag kommit lite längre än så och inser att smal är inte likamed hälsa.
 
Hälsa för mig är att ha en fungerande kropp som är stark så den orkar vardagens påfrestningar. Att ha ett hjärta som har en hög maxpuls och att inte börja flåsa av ingenting. Att känna sig lycklig och behövd. De är hälsa för mig! För att uppnå detta måste man då träna och äta där efter. "Kör du bilen måste du tanka!" Dock får man då inte tanka om bensinen inte är påväg att ta slut, då blir de bara en massa onödiga extradunkar i baggarsen. Detta kan då jämföras med kolhydrater.  Så måste man serva med nya delar, alltså bygga muskler! Därför behöver kroppen "reservdelar" som man då kan likna vid protein som musklerna byggs upp av. Används inte delarna, ja, då behöver dom inte heller byttas ut! Sen behöver bilen smörjas, olja, spolarvätska och allt vad det nu kan vara. Kroppen behöver också "smörjas på insidan" som den gör med hjälp av mineraler, vitaminer, Omega osv. Tänk också på att en bil som står still rostar, sharvar ihop, gummit torkar och remar spricker. Du som inte rör på dig blir som en gammal bil ute i regnet!
 
Av att stoppa i sig mat som kroppen behöver, att undvika livsmedel som hemmar kroppen och att träna både kondition och styrka är likamed hälsa! Sen att man får en snygg kropp är bara ett + i kanten!
 
Elinor
 

*Kalla de vad du vill*-blandning!

Det är ju så poppis med shake, smoothies, fruktdrycker nu för tiden. Hälsosamt och gott.
 
De beror ju självklart på vad man har i sin *vad du nu vill kalla de* om den blir nyttig och god. Jag gjorden en där jag tänkte på proteinet som vanligt. Kvarg, hallon, blåbär och banan! De blev en väldigt tjock röra, som alltså då inte var gjord för att dricka, man blanda med mjölk så går de med! Måste säga att de vart gott och jag höll mig mätt på det länge! Bra mellanmål istället för godis eller bröd? Eller en bra start på dagen för mig som inte kan äta frukost när jag kommer direkt ur sängen..
 
 
Elinor

I skrivandets stund...

Sitter jag på tåget till Linköping! Värmen är tydligen ur funktion i tågvagnen... Detta kunde jag varit irriterad på om det inte vore för den trevliga personalen på tåget! Kom en söt liten konduktör och frågade om jag ville ha "en varm dryck" "det bjuder vi på idag för att det är så kallt", men GULLE!!!

Så har väl ca 30 min kvar till Linköping.

https://cdn1.cdnme.se/3928749/7-3/pic_511b4807e087c31780e65b1c.jpg" class="image">

KALVBOMB ! !

 
Har varit en riktig "alla-kvigor-kalvar-samtdigt"-period på jobbet ett tag! Kvigor kan ju vara lite...osäkra och inte alls vara med på noterna att någon skall ta på deras juver, och ännu värre dra ur mjölken ur de! MEN måste säga att de kvigorna vi mjölkat in de senaste veckorna har varit väldigt lugna och lättlärda. Dom bara "faller in" i systemet och bara är nöjda med de! Tänkte lite på hästar där... Vilken ohanterad unghäst skulle gå med på detta efter 2 försök? Man säger att hästar är smartare på de planet då de inte "luras" på samma sätt. Kor är lite mer "okej då.." och skulle det då vara ett rovdjur skulle dom bli uppätna!
 
Men de är rätt mysigt att ha massa kalvar överallt, känner mig dock som en 10-barns mamma som försöker vara alla till lags! Alltid någon som skriker och alla vill ha mat först! Här någonstans förstår jag att man bör satsa ett barn i taget! Haha.
 
Elinor
 
 

Cheescake!

Köpte ett par fina formar från TGR för 20 kronor styck. Var tvungen att testa dom när jag kom hem i helgen så hade vi alla ingridienser till cheescake hemma så de fick bli så! Gjorde en med hallon och en med björnbär. Mumma! Smakade på björnbären (åt typ upp hela själv. Haha) och den blev bara godare och godare ju mer jag åt!
 
Receptet räcker till 4 mindre formar.
4 ägg
1,5 dl socker
200 g mjukost (philadelphia)
4 dl vispgrädde
200 g bär (hallon & björnbär)
300 g kex (divistive)
 
Sära på äggulorna från vitorna.
Vispa vitorna till ett fast skum (så du kan vända bruken upponer utan att de rinner).
Blanda äggulorna med sockret och vispa till en len smet.
Vispa ner mjukosten med gulorna och sockret.
Vispa sedan grädden "halvhårt" (så den är vispad, men inte tjock).
Rör sedan ner grädden i äggulorna, sockret och mjukosten.
Rör försiktigt ner äggvitorna med resten av smeten.
Mixa bären och blanda i smeten.
Slå sönder kexen till smulor och lägg som en botten i formarna, eller fördela hur du vill.
Häll försiktig ner smeten och in i frysen minst 4 timmar.
ÄT, ÄT, ÄT!
 
 
Elinor

Alltid trevlig med lite positivitet!

 
Gillar verkligen att min bil, Greta, är så pass positiv nu i dessa sena vinterdagar. Men skulle ändå önska en liten smula realism. Sen de var nästan 30 grader kallt ute så har Greta visat på mellan 25-40 +. De var trots allt väldigt bra att ha en fungerande termometer då hon varnade när tempraturen sjönk mot 0.. Men man kan inte få allt! Hon rullar på bra min lilla sommar-bil!
 
Elinor

Aloe Vera-len, mjuk & harmonisk

Något som är underbart är att dränka sig i aloe vera! Brukar jämt göra de när jag komemr hemmåt. Så skönt att durscha med tvålen och det sjukligt bra schampo/balsamet. Hur kan de vara så underbart bra? Till och med Mats kände att de gav skillnad!!! Sen ta skrubben och rensa bort all död hud och bara känna hur den gör rent på djupet! Och så de bästa av allt, att komma ur duschen och smörja in sig från topp till tå med krämen, dricka några klungkar renpressad aloe vera och borsta tänderna med tandkrämen som även går bra att ha på bettskenan! Sen går jag runt hela dagen med ett lipp i högsta hugg! MmmMmm! Man käner sig verkligen fräch! Känner mig helt len, mjuk och harmonisk!
 
De produkter jag använder mest just nu!
 
 
Elinor

Borde jag klippa mig?

Jag känner att mitt hår börjar bli lite slitet. Jag hade tänkt klippa och färga samtidigt som jag gjorde sist i december, men nu vette tusan! Tycker topparna börjar bli torra och slitna... Men blir så dyrt om man ska klippa OCH färga på samma gång. Hade tänkt vänta till mars och klippa och färga samtidigt. Men jag skulle ju kunna boka en klipptid nu när jag fått lön, och köpa nån toning och slänga i håret så länge. Meeeen det blir ju aldrig lika bra som när man färgar hos frisören.

Känner mig ungefär lika kluven som mina hårtoppar just nu...

Dagens i-landsproblem

/Angelica

Lunch!

När man kommer hem efter en jobbvecka blir man typ död! Vill bara landa i soffan och få godiset serverat! Haha. Dock blev de svårt att få när sambosen jobbade och det inte fanns något godis... Hårt liv! Så blev en "snabblunch" som inte innehöll snabbmat! Ärtor som innehåller mer än en 5-del protein, sparis och ett kockt ägg! Inte helt fel ändån!
 
Man vill väl äta snabbmat just för att man är hungrig och vill ha maten snabbt(?) Men ärligt, hur lång tid tar det att kocka lite ärtor och ett ägg? Varför slösa pengar på slämmig miccromat när de går lika fort att fixa lite grönsaker!? Är man så akut hungrig så ha alltid en banan hemma som du kan ta medan maten blir klar (om du lagar något liiiiite mer avvanserat än detta!)
 
 
Elinor

Snart snaaaart!!

Bara idag och imorrn sen är jag fri från kaoset!! Ska bli så jäkla skönt! Sjukt taggad på utbildning i Linköping onsdag-fredag också. Ska bli spännande att se vad jag får göra. Bo på hotell och bara ha jäkligt kul! Kommer dock sitta ensam på ett hotellrum på alla hjärtans dag... Men vad gör det om hundra år?!

Känns fortfarande helt overkligt att jag fick jobbet på Gina. Att dom valt ut mig för att jag helt enkelt var bäst! Haha! Så jäkla lycklig!

/Angelica

Upp, upp, upp och iväg!

Något man måste ha i vår, nu, sommar är uppvikta byxor, vilket passar mig utmärkt! Köpte ett par jeans för ett tag sen och på JC sa dom att det var de ända rätta! Haha. Är inte så mycket för att följa trender eller mode, men älskar uppvikta byxor, sådär så de blir en liten glipa så anken syns! Åååå! Vill ha sommar och sol!
 
 
Elinor

Björkbanan i Gladhammar!

Igår var vi i mitt kära Gladhammar med alla Björkarna och hälsade på efter alla magsjukor dom haft.De blev självklart att gå runt i deras egna lilla "begagnade-prylar-källare" och se om de fanns något man ville ha, en fet godipåse och melodifestivalen. Sean banan ägde som vanligt scenen och de skulle inte förvåna mig om han vann. Haha.
 
Björk diggar banan!
 
Elinor

Nu får livet börja GÅ igen!

Vi va på inter sport för att Mats ville titta på innebandy-klubba, vilket slutade med att jag "slösade" pengar och inte han. Haha. Dom hade rea på "höstens färger" på skor, och jag behöver bra skor att träna i då jag har problem med knäna. Vet inte hur många gånger sjukgymnasten tjatat på mig om mina dåliga skor. Haha. Men med inläggen ajg har har det ändå funkat. Men nu sparade jag 600 kroner och köpte ett par, då omodärna, promenad och löparskor! Kändes hur bra som helst att går runt i dom UTAN inläggen. Kommer bli toppen tror jag!
 
Så jag känner ändå att de inte var att slösa, mer ett nödvändigt ont! Mitt mål är ju att kunna springa igen, och då är självklart grunden viktig att ha: ETT PAR BRA SKOR PÅ FÖTTERNA! Får köpa ett par till som jag kan ha ute, för dessa tänkte jag ha inne till en början i alla fall. De var otroligt långa snören på dom(?) Har inte ens dragit åt dom ordentlig här och tycker snörerna bara hånger överallt! Haha.
 
 
Elinor

Frukt för livet! Jag har ett fruktigt liv!

Hörde för ett tag sen att kvinnor som äter mycke frukt har minskad risk att drabbas av bröstcanser! Vilken tur att jag ungefär lever på frukt då!! Sen är orden "mycket" och "lite" diskutionsfrågor hur mycket "mycket frukt" nu kan vara? Jag får i mig minst 3 frukter om dagen, då vanligvis 2 äpplen och en banan. Men, brukar varva bananen med apelsin, vindruvor, kiwi, melon, lite allt möjligt. Så jag hoppas då att jag klarar mig!
 
Frukt innehåller socker, men jag anser att de är en "annan typ" av socker än rent "baka-med-/-ha-i-godis-och-livsmedel"-socker, då typ strösocker. Tycker frukt, med tillexempel keso, fil, yougurt eller kvarg, är ett bra mål då man blir mätt och får i sig en liten kick av energi för att orka. Som eftermiddags mål om man varit vaken hela dagen och ska jobba hela kvällen måste de var toppen(?) Så jag säger JA till frukt!
 
 
Elinor

Vardagssnygg!

 
Elinor

Äppelpaj med hemagjord sylt!

Man måste ju självklart ha efterrätt med (haha!) Ne, självklart måste man inte de, men vi hade så mycket äpplen hemma så bestämde mig för att göra äppelpaj. Dock ville jag inte göra en stor för då blir de så.. mycket och fult när man skär upp. Dagens I-lands proble? Så tänkte att jag gjorde 3 små istället eftersom tanken var att vi skulle vara tre på fika!
 
Började då såklart med att skala, kärnaur och skiva äpplena. Kommer inte ens ihåg hur många jag använde men runt... 7 stycken kanske? Egentligen är de finast, tycker jag, med långsmala äppelbitar i paj, men nu skulle jag ju gör små pajer så då blev de små äppelbitar!
 
 
Så gjorde jag degen som vanlig smulpaj, med havregryn! 100 g rumstempurerat smör, 1 dl mjöl, 1 dl havregryn och 1 matsked socker. Så arbeta in de (vad jag ville ha en degmaskin där. Hatar att jobba smör med händerna!) så de blir en smetig deg. Plattade ut dom och gjorde som en liten kant, som självklart sen smälter i ugnen då degen består till nästan 80 % av smör! Men för att kunna lägga äppelbitarna på plats. Så hade jag i lite sirap i botten innan jag la på äppelbitarna och ca 1 matsked socker och lite kanel på äpplena. Sen in i ugnen 200 grader en stund, 20 minuter kanske?
 
 
Kom och tänka på att man skulle kunna försteka äpplena lite i honung! Gillar ju inte hunung något speciellt, men till äpplen är de gott. Då skulle man kunna skippa sockret på äpplen och ha honung istället! Finns väl att köpa mer flytande honung som man kanske bara kan hälla på, men de känns inte lika "äkta". Haha. Sen ut ur ungen, låt vila lite och så blev de grädde och sylt (mest för färgens skull! Såg så färglöst ut utan. Haha).
 
 
Elinor

Bön/kikärtor-piffar med havregryn

Då jag och min sambo äter väldigt olika sorters mat och inte är hemma samtidigt så ofta och då äter på olika tider, så ha de blivit att vi inte lagat speciellt mycket mat tillsammans av samma sort. Men i veckan nu så var vi hemma och hungriga på samma gång så vi skulle göra hambörgare! Mmm!
 
Då jag inte äter kött, och inte älskar de fördiga vego-piffarna så gjorde jag självklart egna bön/kikärtor-piffar! Jag körde på ca 200 g kikärtor och 200 g kidneybönor som jag mixade till en inte allt för abtitretande smet. Sen i med ett ägg (självklart från frigående utomhus höns), 1 dl havregryn och massa krydda efter smak. Så frmade jag dom med två skedar och stekte dom på rätt låg värme se de fick "mogna" i plattan ordentligt och verkligen bli en piff! De blev 7 biffar av detta!
 
 
Superenkelt så tillomed jag klarar av de som lärde mig stänga på en spis vid 17 års ålder! Rätt så nyttigt med de de inte är någt fett eller socker i, och jag använde havregryn som är rikt på långsamma kolhydrte och mättar bra! Myckte protein blir det med vilket är bra då jag inte får i mig de genom kött. Tummen upp säger jag, och såhär gott blev det sen!
 
 
Elinor
 

Södra Vi

Var ute och gick med mina stavar här om dagen som nu stått och samlat damm i flera månader! Knät skrek "Nej nej nej nej!!!!!" Medan resten av kroppen jublade "ÄÄÄÄääääntligen!" Gick till min förra bostadsort Södra Vi och bara kände, vad fint de var här!? Det är mycket finare i Södra Vi när man själv inte bor där känder jag! De var sol, någon minusgrad, möte pansionärer med stavar (kände mig som en i gänget!) som hälsade glatt. Några barn lekte, fåglarna kvittrade. Ja, de var fint! Att bo där 365 dagar om året ger inte en rättvis syn på detta lilla samhälle!
 
Nu är de dock snökaos igen så sitter inne och kollar ut genom fönstret där jag ser VIT!!!!
 
 
Elinor

KvArG ! !

Såg kvarg på Willys för första gången i mitt liv. De är en form av ost som blir som ett mellanting av mjukost och yougurt. Rikt på protein och snål på fett, och eftersom jag inte äter något kött så är jag ju på jakt efter mer protein i min kost. Så såg jag även att den var ungefär 15 kronor billigaer än keso som jag nu äter i stor mängd (haha!) Så tänkte testa!
 
Smakade lite när jag kom hem och de var katastrof äckligt!! Ångrade köpet genast och bara kände bläää!! Men, eftersom jag redan köpt den och är för snål för att slänga saker jag betalat för, kände jag att den måste ätas upp! Så provade med appelsin och vet ni vad? Det var skitgott!! Kände mig väldigt mätt efteråt med och det är ju ett stort plus. Alltså, billiager, mindre fett och mer protein än keso!
 
 
Elinor

Die Young!

Älskar dagens musik! "Hej, ååå. Så du är här emd en annat ragg? Snyd.. Men när vi ändå kramas så kan vi ju knulla med? Vi kanske dör imorgon liksom!!!(?)" Haha! Men måste säga att jag gillar denna låt, Die young av Ke$ha. Tycker den är liksom go i och man bara Wwwooooohhhhhi! typ.. Sen att låtens handling kanske...inte.. Ja, men va fan liksom! Gillar gunget och ärligheten. Bättre än denna svenska skit som spelas på radion. Gnäll!!!! Ush!!
 
Elinor

Gissa vems som är vems?

 
 
Elinor
 

De magiska talet 28!?

Februari är en riktig mupp-månad! Varför är det bara 28 dagar? Vem bestämde de? Satt och skrev mitt "fyll-i-timmar"-schema-grejsimojs och insåg då detta. 28.. Varför 28 dagar och inte 30 som allt anant? Varför är februari så mupp? I och för sig ganska skönt med tanke på att det då snart blir mars, och då är de snart vår och då är de snat sommar och sol, med korta kjol och vi vill ha dig! *jag vet jag vet* Markoolio
!
 
Elinor
 

JAG ÄR BÄST!!!!

Jag fick jobbet på Gina tricot!!!! Hur jävla bäst är inte jag egentligen?!!!
Haha! Nej men jag är så jävla glad så vet inte vart jag ska ta vägen! kan inte riktigt fatta att dom har valt ut lilla mig av alla tusentals sökande liksom, helt stört.

Så nästa vecka blir det utbildning i Linköping, spännande!

Woho!
/Angelica

sambofettet närmar sig!

Kände att de är viktigt nu som sambos att inte bli för bekväm och sitta där i soffan 8 dagar i veckan och äta gott. Viktigt att inte köpa massa snabbmat bara för att man inte orkar laga mat eller inte planerar så an är hungrig innan maten är klar. sambofettet är ju inte längt borta nu.. Så jag och Mats var och storhandlade..
 
 
Haha. Ne skämt och sido. Detta är en varokorg från första helgen utanför södra vi. När vi precis fått lägenheten och köket liksom inte var uppe och de inte rikigt gick att laga mat där. Så skulle ajg vara på jobbet om någon timme och stanna där i några dagar. Underbart.. Haha. Så såhär får de inte se ut! tror faktiskt jag blir mer motiverad till att inte ta massa skräp när jag nu bor med Mats än innan. Vill jag visa mig duktig? Sen är ´Mats en större bov till att jag inte går och tränar. Nu när jag jobbar borta så mycket vill man liksom umgås när man väl kan de. MEN VA FAN. En timme kan vi väl vara ifrån varandra? Ne... Inte när man väl sitter där i soffan med världens finaste!
 
Elinor

Fina bordet!

Ser ni vad fint!!! Mitt älskade bord som jag drägglat över sen.. I somras typ! Så vackert! Såg de då någon gång för sådär 6 månader sen och tyckte de var så perfekt, men så kostade det typ 599 :- eller något i den stilen. Inte helt värt de för ett litet opraktiskt bord(?) Så gick jag där och väntade på att någon skulle köpa de till mig (haha!) Men detta hände då inte.. Så var de på REA i mellandagarna, OCH DOM ÄR DÅ SLUT! Blir så ledsen i ögat... Så nu fanns dom igen och de kostade 299:- WeeeeY! Så nu är jag ägare till ett fint, helt oanvändbart, bord!
 
 
Elinor

Skriva nått djupt

Jag tänkte skriva nått djupt och intressant inlägg med tanke på att jag sitter på jobbet och behöver döda tid... Men jag har nog inget ämne. Hmmmm... Ja jag kan ju säga att jobbintervjun gick asbra i torsdags! Jag är så social så det nästan är en belastning!! Haha! Nejvars, men hon som intervjuade var jättetrevlig och det kändes som vi connectade lite. Blev aldrig pinsamt tyst och jag svarade på alla frågor på ett bra sätt tycker jag. Så nu är det bara en evighets väntan tills jag får svar på om jag fått jobbet eller inte. Skulle få svar i mitten på veckan.

På ett sätt så vill jag inget hellre än att få det jobbet och på ett annat sätt är jag liksom lite rädd och nervös för om jag får det så måste jag ju lämna det jag känner till och känner är tryggt. Men å andra sidan kliver man aldrig ur sin comfort zone så kommer man alltid vara på samma jäkla ställe hela livet, vilket inte känns optimalt....

Se där! Lite djupt blev det nog allt!

/Angelica

Mums

Såhär känner jag mig idag! Sånt jävla mensbarn!! UÄÄÄH!

Så akta er!

MMMmmMmmmm I love it!

I onsdags hände det något som aldrig händer!! Jag fick med mig Mats till gymmet!!! Inte illa va? Har kanske hänt sådär 2-3 gånger, men fy vad tråkigt han tyckte de var! Haha! Man kunde se in i hans själ som dog av mardrömmar. Men nu är vi ju sambos så måste ju göra saker gemensamt...eh.. Så eftersom jag ville träna, så fick han följa med! Helt rättvist om ni frågar mig!
 
Sen blev de Donken..... De var den träningen de.. Haha! Någonting var Mats tvungen att få innan själen torkade ut helt. Jag konditionstränar ju inte (pga knät) så körde bara styrka överkropp så skit samma kände jag! MmMm. Underbart!
 
 
Elinor

Mens-föda

Det bästa att intaga när man har mens är fasen oboy!! Flytande choklad, kan det bli bättre?! Svar:NEJ! Så här sitter jag och dricker oboy och äter bacon-snacks. Tror jag ska gå och lägga mig innan det spårar ur totalt... Krama lite på min pojk som åker imorrn igen.

Natti!
/Angelica

Ponnyakuten 4

Hade hel missat att ponnyakutten börjat gå igen! (Hahaha!!) Så har varit helt inne i ponnyvärlden nu ett tag och bara njutit. Anser att de dock blir sämre för varje säsong..(?) Handlar mer om barnen än om hästarna och så blir de så barrnsligt... Kan ju bero på att de ska passa fler tittare OCH ATT DET ÄR ETT BARNPRORAM! Så jag får nog ge mig där. Haha. Men lite rolig är de trots allt! Vilken tur jag hade som hittade en snäll ponny som verken sparkade eller bet, aldrig drogiväg, vägrade eller bockade. Har aldrig stått på bakbenen vid ridning eller varit rädd och fjömpig! Tummen upp för gotlandsruss!
 
 
Elinor

Somewhere over the rainbow

 
Elinor

+ till sjukvården!

Pratade med läkaren i onsdags om mitt kära knä. Jag känns som en hopplös pasient som bara har ont hela tiden.. Och eftersom jag hatar "Vi får vänta och se.."-kommentaren skulle jag föreslå en magnetrönken, vilket jag inte ens hann säga innan läkaren själv sa att de var nästa steg. Så lite beroende på vad som visas på de bilderna så blir de operation till våren eller hösten.........
 
Så ringde de från sjukhuset på torsdagen direkt och frågade om jag kunde komma redan samma dag, sådär 2 timmar senare. Ska inte klaga på långa väntetider mer! Haha. så har redan gjort magnetrönken så läkaren skulle höra av sig i början på nästa vecka! Så, nu känns de lite bätttre som att de händer något, men samtidigt ligger tanken inte långt bort att de alltid kommer vara såhär..
 
Elinor

Kavaj-lördag!

Idag är det lördag och jag jobbar, vilket jag INTE var speciellt pepp på idag när äntligen min älskade pojk är hemma! Så bestämde mig för att va lite extra snygg med kavaj idag.

Min helg......

 
Elinor

Allting är nästan perfekt?

Hade nästan lite glömt min fina kofta från Lager157. Vilken tur att jag hängt upp allt på galjar så jag ser allt. Haha. Den är fin tycker jag och passar nu när de inte rä svinkallt men ändå kallt. Kommer våren nu? Hoppas på en kort slaskperiod för att sen se den tora asvalten och dra på sig tygskorna! MmMmm!!!
 
 
Elinor

Ny månad, nya tag!

Eller behövs det nya tag? Tycker jag sköter mig rätt bra? Haha. Nej men skämt och sida. Jag jobbar på, har pengar på kontot (självklart aldrig så mycket man vill ha, men men. Haha), Rör på mig, äter halvsunt och bor med min kärlek. jag vet inte vad jag ska ta tag i? Mitt liv i stort, ja! Men går inte skruva ihop en stol utan skruv så att säga. Försöker komma på vad jag ska bli, och innan jag kommit på det är det inte mycket som går att ta tag i. Mitt "slösa-inte-pengar-på-kläder"-projekt har jag nu tagit tag i. De är snart sommar så behöver inga fler vinterkläder, oc sommarkläder väller min garderob av så behöver ingan kläder eller skor. Skolan är helt klar och jag tänkte inte läsa något mer denna termin.  
 
Så, har inget att ta tag i. Skönt, eller nej! De känns stressande att inte ha något att ta tag i, och då inget att se fram emot när de är klart!! Får hitta mig något form av projekt. Haha!
 
 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0