Ägg för livet!

Har börjat äta ett ägg om dagen just för att få i mig protein. Det är tydligen så att ägg är det billigaste sättet att få i sig protein på (dock går ju detta troligen ut över hönsen.. kom ihåg att köpa ägg från höns som får gå fritt både ute och inne!!). Men, inget är ju nyttigt om man överkonsumerar, och då just ägg innehåller mycket kolestorol så kommer jag som vanligt till frågan: Hur mycket är förmycket?
 
Läste mig då till följande:
Ägg innehåller stor mängd av de "goda kolosterolet" vilket kan i rätt mängd (ett ägg om dagen) minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. i ägg finns även de flesta aminosyror som kroppen behöver för att prestera ultimat och proteinet som finns i ägg har våran kropp lätt att ta upp. De har visat att antikropparna i ägg kan motverka infektioner för den som konumerar ett ägg om dagen. Genom mängden kalcium, kalium och magnesium kan ägg motsvara högt blodtryck.
 
Ägg för livet helt enkelt! Tänk på de till frukosten! Ägg gör en även mätt så bra mellanmål!!
 
 
Elinor


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0