Meningslöst!

De var ganska skönt att de var ljust när jag slutade ikväll. De får förlåta mörkret i morse! På vägen hem nu så lyssnade jag på disney låtar och gissade från vilken film. Fan vad grym jag är! Men jag körde i alla fall inte så fort så jag brejade ner 3 räcken och körde ut i sjön!
 
 
Elinor

Sommar tider

känner de är någonting på gång
sommartider.TU TU TUUU!
 
Idag gick jag upp vid 3 fast klockan var egentligen 4 för idag blev de sommartid och solen skinner, fåglarna kvittrar! Fick bli inomhusaktiviteter och långbyxor nu i påsk, så hoppas att april bjuder på liiite varmare väder! 
 
Beslutsångest inför påskkläder?
 
 

Mer, mer, mer avokado!!

För några dagar sen tyckte jag att kärnan tog över hela avpkadon så de inte fanns något "kött" att äta. Antar att de jämnar ut sig i längden? 
 
 
Elinor

Glad Påsk!

Nu är de ju till och med påsk! Vad tiden går!!!!! Dock skulle man kunna tro att de är jul.. Ne, men lite värme har de allt kommit så vi hoppas de fortsätter så. Såg mörkt ut där ett tag när vintern slåg till på nytt, men vi vet ju alla att våren kommer snart! Har ingen vidare påskkänsla än, men de kommer när maten och sällskapet dukas fram!
 
 
Elinor

Banan i mitt hjärta <3

 
Elinor

Lunch!

Lite wokegrönsaker med lite palsternacka, morötter och gröna ärtor. Blandade i krosadetomater och vatten. Kan de bli enklare? Jag som inte gillar att laga mat vill inte stå framför spisen länge för då tröttnar jag, vilke oftast resulterar i att jag får äta antingen rå eller bränd mat. Soppa är fatiskt en underskattad rätt, troligen för att sopporna i låg-, mellan-, och högstadiet var vatten med överkokta grönsaker.. Men, för att få lite tuggmotstånd serverade jag mig själv mitt egenbakade bröd!
 
 
Elinor

Lite som prinskorv på spett!

Jag tycker de är väldigt intressant hur min kropp ser ut. Ser den inte lite ut som en kyckling? Eller snarare en grövre värphöna. Min överkropp är så bred åt alla håll, men kort. Lite prinskov över de hela. Sen kommer de långa smala ben. Lite prisnkorv på spett? Smala armar och lite mulligt ansikte. Stora bröst och liten rumpa. De är nästan lite farsinerande att titta på den ibland. Tänken slår mig "Hur gick detta till?"
 
Jag tycker själv att jag är rätt snygg. Jag vill bygga mer muskler, men de är inte min konstiga kropp som gör att jag själv tycker jag är snygg utan mer hur jag ser på min kropp. Det är omöjligt att vara "fysiskt snygg" med 40 graders skolios och ärr över halva kroppen. Men jag känner min kropp så väl att jag ser de snygga i de. Men, måste ändå säga, att den ser inte helt rättskapt ut, vilket den inte heller är!
 
Saker jag inte kan ändra på tänker jag inte lägga ner energi på att hata. Däremot får mitt hat mot de jag kan ändra på mig att kämpa. Mer muskler!! Mmmm!
 
 
Elinor

Buskigaögonbryn.se!

 
Har nog nästan lärt ig sminka mig nu. Har ju aldrig förstått mig på dedär hur man gör (även fast jag gärna velat tror att jag förstår de....) Men, har läst, tittat runt lite här och var och ja, tycker jag ser en klar förbättring! Sminkar mig vldigt sällan eftersom jag har ett jobb där de inte krävs direkt. Och jag är ju aldrig ute, men nu när jag börjat vara de och sommaren snart (förhoppningsvis) är här kan de vara lie roligt!
 
Elinor

Brödbak delux!

Testade ju att baka böd för lite sen och de blev jättegoda! Så, tänkte vara lite ekonomisk och hälsosam genom att baka STOR sats av dessa brödbollar så de räker ett tag. Men... Varför blir de inte lika goda nnär man gör massor som när man gör några stycken? Ätbara, men inte alls så goda som förra gånge. För lite olja? Bättre lycka nästa gång. Bakade dom på havregryn, gravhamsmjöl, olja, linfrön, vatten och jäst.
 
 
Elinor

Socialt utmattad!

Har träffat så mycket människor senaste tiden så jag är helt socialt utmattad. Haha! I Lördags var jag på fest, hör och häpna, med min syster hos vår barndomsvän som lyckats med massor i livet nu som skulle firas såklart! Vi blåste även ut alla lampor och sjöng (skrek?) för fulla halsar. Måste säga att jag är imponerad över mig själv att jag klarade detta utan alkohol! Haha.
 
De var i alla fall jättemysigt och jättekul att jag fick vara med i "storasysters gäng" !! Elin fick pressent fårn mig och Mats i form av ett ägg med så fina kycklingar på!
 
 
Elinor

Har gått till vimmerby...

 Nu ska jag bara gå tillbaka igen...
 
 
Elinor

Är avokado ett bär?

 
Men hallå... När kärnan är större än frukten! Pengarna tillbaka? Haha. Eller är avokado en frukt? De måste de väl vara, inte en grönsak, inte ett bär. Eller, skulle inte förvåna mig om de var ett bär, eller en häst(?)
 
Elinor

Musch eller inte musch?

Och just de. När vi var i Växjö viste verken jag eller Fröken Johansson var Lidholm bor nu för tiden. Så vi stannade på en parkeringsplats och började noppra mustaschen medan vi väntade på svar. Haha! Såg av någon anlednning hur en massa svarta hår bara tog över halva mitt ansikte. Så, där satt vi och nopprade överläppen. Nej jag gilla inte mustasch, men kanske passar i de?
 
 
Elinor

Livet blir lättare med träning!

I söndags såg jag på TV4 morgon eller vad de nu kan tänkas heta. I alla fall så pratade dom då om konditionsträning för knäskadade personer. Var de menat att jag skulle gå upp klockan 6 på min lediga dag bara för att se detta tro? Blev lite pepp på de så idag var jag hemma en sväng mellan passen och påvägen tillbaka till jobbet nu stannade jag till vid gymmet och körde lite "skidträning" och kettlebell och belv så PEPP på att träna!! Tyckt att de varit så tråkigt att bara köra styrka för armarna, men nu när jag fick upp lite flås där imellan var de roligare! Såg även att de hade tjockare rep som man kan slå med och nästa gång ska ajg även köra med boll. Roligt roligt!!!
 
En rolig sak bara. När jag åkte hem idag så fick jag stanna vid allt som man kan tänkas behöva stanna vid. Rödljus, rondeller, korsningar, övergångsställe, allt! Så efter jag tränat var de fritt fram överallt. De kan bara inte vara en slump? Haha.
 
Börjar funddera på om sjukhuset glömt bort mig?
 
 
Elinor

I medvind flyger inga drakar!

Var i Växjö i fredags och hälsade på Anne som fylde år för hundra år sedan (ungefär..) så hon fick sin pressent nu som jag gjort! Anne har varit hög på kaffe ett tag så tänkte spä på de lite med en massa visdomsord! Fint va?
 
 
Elinor

Ingen svår mattematik!

Tittade på repriser från Lyxfällan på TV3 och dä var de en tjej som inte förstod riktigt det här med REA. De gav mig en tankeställare att jag egentligen tänker precis som hon gjorde! Om det är en sak som kostar 5000 säger vi, men den är på rea så kostar idag 3000. Då sparar man 2000 kanske är första tanken, men! Utgiften blir ju 3000. De är inte så att man tjänar 2000 in, utan man förlorar 3000 ut. Det är så affärerna vill att man ska tänka just för att vi ska köpa mera. "Men titta, jag tjänade nyss 2000" Nej... Du förlorade precis 3000..
 
Sen är de något väldigt nödvädigt, som om frysen hemma skulle gå sönder eller någon del på biloen måste bytas ut, så är de självkalrt bättre att betala 3000 än 5000. Men de viktiga när vi impulsshoppar är att REA betyder inte att du får mellanskillnaden, utan du slösar summan! Funkr rätt bra att tänka så då jag inte köpt klädder eller inredning på hela månaden! Skönt!
 
 
Elinor

Lite som politik

 
Elinor

Planerar inför sommaren!

 
I maj får jag köpa kläder igen och då är det någon av dessa som skall inhandlas tror jag! Hoppas alltså på en sommar med sol och kjol-väder! Har hela tiden tänkt en sån till höger, men såg den andra modellen och tyckte den var lite fin den med. Så får ha beslutsångest tills i maj. Haha. En freebra står ganska högt upp på listan med, så min fina tatuering syns ordentligt. Hihi!
 
Elinor

Frukost

Jordgubbar, kvarg och mjölk med avokado till! Igår var jag på fest och de är ju inte varje dag. Ändå går jag upo klockan 6 när Mats tvingar upp mig. Haha. 
 
 
Elinor

Återanvändning?

Började sy lite på ett linne, sen tog tråden slut. Haha. Får öpa lite mer sånt där som hör till sen.. Lite roligt i alla fall. Ett vanlig brottarlinne och sen ett par delar från en jeansjackas armar, som jag förra året köpte på second hand för att göra en väst av. Återanvändning, chack! Får se hur de blir när den är klar, om den blir de vill säga!
 
 
Elinor

Frunch?

Lite varma mackor kan inte skada! Såg att jag skrivit att Mats hade rödisor i lassagnen, men menade palsternacka. HAHA. Tännkte på "den gula moroten" men skrev inte de.. MEN jag hade i alla fall palsternacka och gröna ärtor i krossade tomater, lie kryddor och i pannan ett tag för att sen ta på "smeten" på smörgåsarna, toppa med ost och in i ugnen. MmMm!
 
 
Elinor

Intressant?

Måste bara...
Är de inte lite intressant att de är en ko i trä på den vegitariska burgarens förpackning på McDonalds?
 
 
Elinor

Idag blir de Växjö!!

Brödmästa'rn

Bakade bröd här om dagen som faktist blev bra!! Lite tot som vanligt.. Men ändå godkänt från min sida! Hade i en dl mer gravhamsmjl än vad jag hade havregryn och sen en skvett olja + lite sirap och linfrön. Så 37 gradit vatten med jäst i. Tror att jag hade:
 
8 dl gravhamsmjöl
7 dl havregryn
4 dl vatten
50 g jäst
1 dl uppblötta linfrön
 
Jäste i en timme. I ungen på 200 grader i 20 minuter.
 
 
Elinor
 

Pyssel-hörnet!

 
Såhär såg de då ut i min pysselhörna förut. Kändes lite smått rörigt att ha allt på et bord där man ändå inte fick plats att sitta och göra något! Nu där emot ser det ut som bilden nedan. Odnning och reda med massa lådor, hyllor och skåp! Tack Mormor, Morfar, och Roland som en gång i tiden byggt dessa möbler!!
 
 
Elinor

Hej mitt vinterland!

Vi fattar att de inte blev vår som vi trodde, men kom igen!? Hur mycket snö till skulle de komma sa du? Känns en smula överdrivet att de kommer "räcker-över-stövelkanten"-cm snö på en natt!! OCH de fortsätter bara! Har inte varit en endaste liten minuts uppehåll från att de kommer snö verken igår eller idag.. Tröttsamt? Käns mest onödigt med tanke på att de bör (SSKKKAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!) smälta bort inom några veckor. Varmt om 10 dagar hörde ajg på radion. De är ju inte ens två veckor, och om vi alla tänker på hur lång vinten vari såär "inte ens två veckor" speciellt långt!
 
Är i alla fall väldigt ljust ute och i morse fick jag känslan av att jag försovigt mig, men klockan var 20 över 5! Strålande ljust.
 
 
Elinor

Pann(banan)kakor!

Pannkakor ill frukos ger en bra start på dagen helt klart! Gjorde de med mixad havregryn och hade även i banan, så de blev banankakor! Haha. Så hade jag på äppelmos som stått i kylen i flera månader (konseveringsmedel är BRA(?)!) Stekte då pann(banan)kakorna samtidigt som jag röjde upp efter en vis sambo i köket (Haha!) Diskade, dammsugade, skurade och plockade iordning. Resultatet på deras utseende blev därför...fint på deras egna lilla vis!
 
 
Elinor

Baka liten kaka, som man kan äta.

 
Kladdkaka. Yes! En underbar formulla som piggar upp vilken själ som helst vilken dag som helst!
 
1 ägg
1dl socker
1 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1  tsk bakpulver
1,5 dl flytande kokosfett
 
Vispa ägg och socker, blanda i de torra ingridienserna och blanda. Sist i med kokosfettet och in i ugnen 200 grader i 15 min (Hade rätt liten form så smeten blev tock där av lite längre tid).
 
Mixade hallon, blåbär, banan och mjölk och hade till!
 
Elinor

En kläning för sorg..

 
Elinor

Myspys efter jobbet!

Kände att jag egentligen inte var speciellt sugen på att äta alls ikväll.. Men kände även hur hungrig jag skulle vara om jag inte åt något. Så fruktstund på jobbet med nötter, banan och päron. OOoooo så mysigt vi har de, jag och mig sjävl! Nästan lite så jag känner mig underklädd (i min TEAM sportia-tröja från 1977 och långkalsånger) till denna finna tillställning(?)
 
 
Elinor

Du och jag Angelica, oslagbart!

 
Nu var de ett tag sen igen jag och Angelica hade våran heldag, som var i..... Torsdags! Men jag har fortfarande kramp i magen efter allt skrattande!! De är bara du som kan få till de så bra min vän, Angelica! Att sitta och skrika liiite för högt om liiite för pivata saker i alla omklädningsrum och på Mcdonald. Du gör mig hel, om inte lite mer ändån? Tack för att du står ut med mig du mångsinniga skapelse!
 
 
Elinor

Nu firar vi som riktiga sambos gör?

Igår var jag och Mats ute och åt på Guldkant för att fira! Var mysigt och maten väldigt god, och ändå inte dyr för att vara ute-mat (snåla jag!) Lärde mig gilla oliver som jag nog aldrig provat äta då jag såg något program på TV när jag var sådär 7 år att de bara är gravida som äter oliver. Barndommen klistrar sig fast! Haha! 
 
 
Elinor

Livets poesi

 
Lyssnade på någon spellista på spotify som en av mina småbörder gjort för länge sen anta jag(?) Och de kom upp en låt som jag fastnade för just de raderna här ovan. De var något i still med raderna ovan i alla fall. Vet inte riktigt varför, men de ändes bara så rätt. Ja, så är det! Vet inte vilka de var som sjöng.. De lät lite som Kapten Röd, men jag är så dålig på artister. Rap var det i ala fall, och dessa rader bär jag med mig.
 
Elinor

Att få anstränga lungorna!

Skulle gå till gymmet men med WOOOOWWWH musik i öronen och solen i ögonen så gick de inte att stå imot längre. Så jag sprang.. Har så mycket energi så inte ens jag själv klara av att behärska den!! Så sprang ner till stan och de verkligen brann i lugorna av den kalla luften, och snoret sprutade åt alla håll. Jag älskar det! Synd bara att knät gråter nu och skriker "dumma dig!" Väntar fortfarande på operationstiden...
En trött Elinor efter gym!
 
 
 
Elinor

Ut i solen med alla skor!

 
 
Elinor
 
 

En kärleksförklaring

Tog pankakor och avokado! Det är synd att avokado är så dyrt, om man jämför mycket annat, och att den blir brun så fort om man delar den. De går ju att ha till allt har jag märkt och de är mycket gott tycker jag! De har blivit lite av en grej jag köper som varadags-köp som alltid ska finnas hemma. Och jag känner mig tom och ensam om de tar slut innan vi köpt mer.
 
 
Elinor

Inget är nyttigt i för stor mängd!

Sitter och druknar i nötter här på jobbet! Nötter, de är ju bra! Mycket protein och bra kalorier. Bara bra alltihop! Jag förstår egenligen inte hur jag kan vara så tjock jag som äter så mycke nötter?! Nötter som bara är bra, inte ens saltade är dom jag äter. Nötter, nötter, nötter. Bara massa nötter! Överallt, var jag än titaar, finns de nötter! Eller, inte längre för jag har ätit upp dom allihop.. Att dom alltid ska ta slut dom där braiga nötterna!!(?)
 
 
Elinor

Vi kan kalla de kärlek!

Riktig familjelycka!
 
Elinor

Kanske skulle bli ekonom?

Idag när jag mjölkade korna så kände jag mig jättestolt över att jag klarade av att räkna ut hur mycket jag måste spara per månad om jag har 40 år på mig att spara ihop så de pengarna räcker till att ta ut 10 000 kronor i månaden i 20 år I HUVUDET! Ingen miniräknare, ingen penna, inget papper. Bara jag och min hjärna! (Kände att mitt huvud var lite understimullerat nu när allt lugnat sig på jobbet och jag gör allt på rutin). Så efter att jag vridit och vänt på alla siffror och hållt koll på hur många nollor som ska bort vart blir jag lite små mallig när jag kommer fram till rätt svar. Vist var bassiffrorna snälla att räkna med, men vad mycket enklare livet skulle vara om de bara var 10 månader på ett år!
 
Sen efter några minuter då jag tänkt på annat kommer jag på att 20 är hälften av 40... HAHAHA! Ja, jag fick ju känna mig lite stolt i några minuter i alla fall! Ibland kan den långa vägen vara den roligaste.
 
 
Elinor

Lunch!

Blev så sjuuuuuukt sugen på pankakor igår!!!! Sådär så jag nästan la mig ner i soffan och grät medan jag slog med armarna och spratlade med benen. Dock hade vi ingen sylt.... Och kände inte för att jag ville vänta på att de skulle kokas upp. Så jag gjorde pankakor (mixad havregryn, kvarg, mjölk, ägg) och så kokade jag bladspenat och broccoli, mixade ner dom tillsammans och hade på lite lincer som jag också kokat försig. Gott måste jag säga, med lite salt och peppar. Blev tokmätt med och de gillar jag!
 
 
Elinor

Budget-varianten!

Provade som sagt symaskinen igår och detta blev resultatet:
 
 
Såg på Gina där Angelica jobbar att de fanns en skjorta utan armar med knyte längst ner som jag tyckte var lite cool. Detta fick helt enkelt bli en budiget variant av någons skjorta jag fått (tagit?) för länge sen.. Tyckte ändå att de fick bli godkänt för att vara första försöket. Dock vet jag iten hur man backar! Haha!!
 
 
Elinor

Ingen vet om vi kan flyga fören vi testat!

Idag öppnade portarna för att söka högskole/universitetsutbildningar  till hösten 2013.
 
Har funderingar på att söka till ett program, och de braiga är att den finns att läsa på distans från Kalmar. De blir itne så långt att åka på de obligatoriska träffarna från Västervik. Jag är inte intresserad av att flytta eller "leva studentliv". Så distans passar mig bra i livet just nu. Sen vet jag att distans kräver självdiseplin och är rätt tungt. Eller hur vet jag de? Har ju inte testat. Så kommer jag på att jag har ju faktiskt studerat halvtid på distans i en termin. Det gick jättebra!!! De var lite svårt och tungt ibland, men att studera är lite så anta jag!(?) Sen att ett helt program på 100 % över 3 år är mer vet jag.. Mendå jobbade jag 75 %, nu är planen att jag ska jobba mindre eller inget alls. Då finns det mycket mer tid till studier!
 
Klart jag ska söka, jag ahr behörighet och enligt förra årets snitt kommer jag in. Så, söka på och se hur det går!
 
 
Elinor

Ut i solen!

Ser nästan ut som att jag ska ut och åka skidor! Men jag gick ut och gick i kylan. Jag gillar inte att frysa så kläder på!! 2 timmar i solen ute på Gränsö!
 
 
Elinor

Sy sy sy symaskin!

 
Idag sitter jag och syr!!! Fick en symaskin i julklapp av väldens bästa sambo, och jag har velat ha en såååå länge! Inte för att jag syr bra men man lär sig av sina misstag. Gillar fri uppfostrad! Haha. Hoppas att jag någon gång kunna sy något användbart från grunden!
 
Elinor

Frukost, lunch och middag?

Äter vegi-lasagne till frukost och åt de två gånger igår!! Mats har gjort den så vet inte hur han gör för att de ska bli så god(?) Morötter och rädisor i mängder i alla fall.
 
 
Elinor

Lunch!

Vi skulle testa att göra fyld aubergin i helgen. Hittade dock bara piggme-auberginer så skulle inte blivit bra att fylla dom.. Är kanske inte säsong? Hur eller hur så tog vi då och delade på dom, stekte dom och hade på stekt lök och svamp, morötter och squasch sen in i ugnen en stund. Gjorde morots- och bönbiffar till och även lite avokado röra med citrorn, salt och peppar. 5 av 5 för detta blev jättgott! Så enkelt men kändes ändå lite lyxigt, lite över vardagsmat liksom. MmmMmmmm!
 
 
Elinor

snö/vår

Ja mina vänner, jag trodde för en sekund att det faktiskt blivit VÅR!! fåglarna kvittrade, det var plusgrader så jag kunde ha en tunnare jacka, det fanns torr asfalt, blommor började komma upp ur jorden, helt fantastiskt!! MEN den glädjen varade inte länge må jag säga. Snö-fucking-storm igår ju!!! hade preciiiis glömt hur mkt jobbigare allt blir när det snöar. Igår var första dagen på ca en månad som jag skulle iväg på städjobb, självklart så skulle det snöa så det tog hundra extra år att ta sig till och från jobben.... wä! MEN idag skiner ju solen iaf! skit samma att det är typ 10 minus ute!
 
puss och kram grön gaaaaam<3
 
/Angelica

Frukost!

Har mått ila till och från ett tag så orkade inte tugga någon frukost.. Haha. Så mixade kvarg med hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar och sen mosade jag lite banan och avokado (nya favoriten!!!!) Sött, gott och ingen ansträngning!
 
 
Elinor

Melodifestivalen del 4.

Måste väl gå på diskuteionen några dagar senae om orättvisan i röstningen. Jag vill inte vara sån.. Men är de inte svenska folket som ska få bestämma vem som ska representer oss i en europatävling? Med oss menar jag då svenska medborgare.
 
Jag hejade inte på någon i toppen så lägger ingen verdering i artisten eller låten och så vidare. Men, de känns liet taskigt att en juri på några personer ska få bestämma vem som vi i sverige skickar vidare till den stora tävlingen när vi i sverige väldigt tydligt röstat fram en annan. Vist, vi "kollar" vad europa tycker för att få större chans att vinna, men vill man verkligen vinna? Kostar väldigt mycket att ha melodifestivalen och dom pengarna kunde gått till annat.
 
Är det inte bara bättre att svenska folket bestämmer de vi ska bestämma, och så får europa bestämma de dom ska bestämma, alltså vilken låt vardera land vill bidra med. Alla folkets röster var väldigt onödiga detta år, då de ändå inet blev som "vi" ville.
 
 
Elinor

Jag hatar ordet "HEN"!!

Läste en...Intressant kan vi kalla den..artikel i västerviks tidnigen på internationella kvinnodagen som jag reagerade väldigt starkt på. Ni hittar artikeln på VT.se eller på denna länk:
http://www.vt.se/nyheter/arkiv.aspx?articleid=6771312
 
"Ett annat ord som hon tycker om är hen....Egentligen borde man fråga människor hur de vill bli benämnda, tillägger hon."
 
Jag hatar ordet "hen" som någon kommit på som inte vet vad hon och han står för. Det är nämligen så att i de svenska språket kallas en individ som har en kuk för "han" och personer med fitta "hon". Sen om du känner dig kvinlig eller manlig har inte med saken att göra. Bara för att en katt lär sig aport blir det en hund. Bara för att en hund gillar vatten bilr den inte en fisk. Du är en han eller hon beroende på vilket kön du har, alltså hur du ser ut mellan benen.
 
Internationella kvinnodagen
"Fast den borde inte behöva finnas. Men att den finns betyder ju uppenbarligen att den behövs, säger hon."
 
Då får vi gå tillbaka lite i tiden och lära oss om varför den internationella kvinnodagen finns. 1910 införskaffades denna dag för att detta år fick kvinnor rösträtt. Detta är alltså en dag som vi firat att kvinnor har haft rösträtt i 103 år, precis som att vi firar att Jesus föddes för 2012 år sen i julas. Precis som på julen tänker vi på godhet och frelsning lite extra just eftersom vi firar att de var si och så många år sen Jesus (som enligt bibeln står för just godhet) föddes. Vi firar alltså internationella kvinnodagen för att de är ett vist anatl år sen kvinnor fick rösträtt, och där igenom tänker vi lite mer på kvinnors rättigheter. Detta är alltså ingen dag som från börja finns för att kvinnor ska få mer rättigheter, utan att dom fick rösträtt 1910. Alltså, denna dagen finns för att vi firar något som redan har hänt.
 
"Om hon hade en dag då hon kunde göra vad hon ville kring jämställdhet skulle hon börja med att gå in i klädaffärer och slå ihop tjej- och killavdelningarna."
"Pojkkläderna är mörka och tuffa, medan flickkläderna är ljusa, gulliga och figursydda."
 
Vi får backa bandet lite igen och ta reda på vad "figursydd" betyder. Det är alltså när något är sytt efter en figur, alltså en mal av något. Jag tänker inte förneka att kvinnor och män ser olika ut, därför finns det en "manlig" mal och en "kvinnlig" mal att gå efter. Detta innebär alltså att tjej- och killkläder är olika syda eftersom dom i regel är syda efter olika mallar eftersom kvinnokroppen och manskroppen i regel ser olika ut. Dett som också är intressant med artikeln är att tjejen som blir innterjuvad håller upp e svart och en rosa tröja var av ingen av dom är figursyd.. De känns som att problemet sitter i den troende lösningen...
 
Just när jag läste denna artikel så hade jag ett killlinne från H&M killavdelning, en inte figursyd tröja med babi på, en figursyd svart läderväst, båda köpta på H&M's tjejavdelning. Jag vet inte riktigt vart problemet sitter? Klädtillverkarna tillverkar just olika modeler av kläder så deras kläder kan sälja till många typer av människor. Är man nu kille (alltså har en snopp) hindrar de inte honom från att gå till tjejavdelningen och köpa något om han känner att de modelerna eller färgerna tilltala honom bättre. Är de mer namnen "tjej- och killavdelning" som skrämer? Det finns trots allt igen laserstråle som känner av om du har en snopp eller inte, och som då ger alla som har en snopp en stöt när de försöker ta sig in på tjejavdelningen. Inte vad jag vet i alla fall..
 
Det kommer bli väldigt rörigt om vi blandar alla modeler hej vilt i affären. Precis som de finns jeans på ett ställe, långarmader på ett annat, kläningar på sitt ställe och linnen på ett anant. Kortarmader för sig och underkläder för sig. Är det inte ganska logiskt trots allt att liknade modeler hänger för sig medan de andra hänger för sig så får vi konsumenter gå till de avdelningen vi vill?
 
Nederländerna
"För där är mammorna föräldralediga i tre månader, det är alltid mammorna som är lediga och sen när de börjar jobba igen finns det en oskriven regel att de bara ska jobba halvtid, eftersom de ska vara hemma och ta hand om barn och hem också."
 
Det finns trots allt en ganska stor anledning till att just den som fött barnet är hemma mest, i alla fall i början, DEN HAR MJÖLKEN! I dagens samhälle behöver man nödvändigtvis inte amma då de finns väldigt mycket andra sätt. Dock rekomenderas de att just mamman till barnet ammar barnet. Detta kan vara svårt att få ihop om man jobbar.... Om jag bara var ledig i tre ynka månader efter min förlossning skulle jag inte ens tänka tanken på att jobba mer än halvtid. Hur skulle de gå ihop sig med amningen och nattpass? Det finns en väldigt klar anledning till varför vi inte slänger in kalvarna till tjuren, mamma har mjölk = mat till de nyfödda barnet. Jag blir mörkrädd när jag hör detta!!!
 
Elinor
 
 

Frukost!

0 % fantasi efter ett par jobbiga veckor resulterar i 0 % kreativitet vid frukostbordet... Haha. Måste ändå säga att kiwi var rätt gott att ha och suga lite på. Lite sötsurt på ett bra sätt. Blev jag mätt? Njaa.... Fick koka ett ägg med!
 
 
Elinor

Bom BOm BOM!

Ett tips.. Kikärtor sprängs i miccron...
 
 
Elinor

Melodifestivalne del 3.

Sean banan. Behöver jag säga mer? Haha. Älskar han!! Han är rolig, som underhållning. Tror helt klart han skulle slå i europa, vi svenskar förstår ju knappt vad han menar med låten så inget broblem att han sjunger på svenska.
 
Nej men han har ett bra budslap, och jag gillar hur han lägger fram de! Tyckte dock att förra årets låt bra bättre än iår, men denna kom längre. Vad bjuder bananen på nästa år? Första gången i mitt liv jag ser fram emot mello ett år i föväg. Haha.
 
 
Elinor

Greta och Jag!

Idag firar jag och Greta 1000 mil tillsammans!!! Vi har kört ihop i 8 månader och jag har lagt nästan 15 000 på bensin. Kärleken är en dyr historia...
 
 
 
Elinor

De måste vara kallt för att kunna bli varmt!

Är lite bitter över Telia idag. Föra månadens räkning var helt fel, och då ringde jag till kundtjänst som sa att dom inte kunde göra något åt de och att jag skulle gå till butiken. då går jag till butiken och dom ringer till kundtjänst och de löser sig. Dock var de fel på denna fakturan med så gick då direkt till butiken och av någon jävla anledning sover hela västervik på lördagar så dom kunde inte göra något och sa att jag skulle ringa till kundtjänst.. Alltså... Ne! Så fiade hon i butiken så kundtjänst skulle ringa upp mig 9:00-9:30 idag. Ringde dom? Nej!
 
Så för att bli av med lite ilska tog jag mina stavar och gick i två timmar iklädd termobyxor! De var kallt när jag började gå, nu ser de mer ut som att jag durschat. Nu blir de lunch som betyder massa bönor och ärtor. Hade tydligen fått för mig att slänga ner massa linrön i min matlåda vilket kanske inte var de godaste.. Men järn och protein! 
 
Och, jag ser ut som en svamp! Haha!
 
 
Elinor

Melodifestivalen del 2.

Carola... Alltså.. Carola... Väldigt roligt inslag att ta en gammal stolthet från sveriges musikhistoria, men... Kläderna? Vad var de för kläder? Denna människa som bestämt eller ens föreslagit de där byxorna hon sprang runt i borde få utegångsförbud. Sättas på en öde ö tills den lärt sig en läxa.
 
Jag är inte en sån klädfantast, ingen designer och har inte koll på i så stor utsträckning vad som är bra, dåligt, fint, ful, modernt, så igår! MEN de finns väl inte en människa som kan säga att Carolas byxor igår var en hit?! Dom kanske.. Inte ramförde hennes kropps rättvisa sida, så att säga!
 
 
Elinor

Fjärils-klocka

Har nu äntligen kunnat sätta upp en klocka på väggen. Köpte den för väldigt länge sen och nu när målarna och alla är klara med sitt kan man börja pyssla upp lite saker på väggarna. Tycker det är jättefint med stora klockor som inte är i ett. Den som kom på detta och gjorde de till the shit för några år sen är helt klart en av mina dolda idoler! Haha.
 
I vårat natur och skogs-tema här hemma funkar fjärilar väldigt bra, och de blev väl nästan rakt i alla fall?
 
 
Elinor

Inte allt för nyttigt....

 
Gjorde något inte allt för nyttigt när jag hade en dålig vecka i månaden så att säga. Haha. Tog vit rostbröd coh smörade på ordentligt, sen äpplen med massa kanel och MASSOR med ost. In i micron och dom slank ner fort. Haha. Väldigt gott, så funderar på att göra eget bröd och forma de lite som "korvbröd" sen ha i äpplena och kanelen emellan där. Tror de kan bli bra! Om de är bröd på havregryn så blir de nog ett bra mellanmål eller till en snabbfrukost?
 
Elinor

Melodifestivalen del 1.

Ja, jag såg på melodifestivalen igår. Har inte följt de alls (förutom scan banan. Haha.) och igår såg jag då bidragen vi svenskar har röstat fram till final. Idag tänkte jag taupp bidraget som fanns bland dom med minst antal röster, gubbgänget Ravaillacz som mer gjorde pausunderhållning än ett bidrag.
 
Dom gör nar av melodifestialen, vilket jag tycker är väldigt bra! Men kanske inte är så bra att skicka vidare ett bidrag där hela låten är ett skämt över slagern? Gjorde inte Markolioo något liknande för några år sen? "Värsta schlagern" som han inte deltog med(?) Just en sån lite mer pausunderhållning!
 
Kör hårt gubbar, men inte under programtid..
 
 
Elinor

Keso-bollar med linfrön

Hej!
Gjorde "kalla-de-vad-du-vill"-bollar här om veckan som jag glömt bort att nämna! Kollar ju run efter lite recept här och var som lite radarar socker och mjöl till stora delar. Roligt att testa saker som man inte är van vid att de funkar. Haha. Har även med detta insett att de är väldigt roligat att baka.
 
125 g keso
1 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker
1 msk bryggt kaffe
 
Linfrön
 
Mixa keson och rör sen ner resten av ingridienserna och arbeta till en deg. Forma bollar av smeten och rulla dom i linfrön (eller varför inte kokosflingor?) och ställ i kylen. Vill du äta dom direkt så ha de i frysen några minuter. Dom blir väldigt mäktiga så gör små bollar och bjud på.
 
 
Elinor

Ze Bra

Hade glömt bort min zebra-tröja nu under vinterns mörka stunder! Så skönt att de snart är vår och man slipper tjocka tröjor och framförallt stora jackor!! De har känts lite som att de kvitar vad man har på sig, för de syns inte i alla fall när jackan åker på. Ska bli mysigt att hänga undan vintern och ta fram sommar istället.
 
Mina nya byxor från Vero Moda som jag införskaffade förra veckan!
 
 
Elinor

Frukost

 
Blev att bara skära lite grönsaker och steka ett ägg och smeta in allt i lite philadelphiaost som nu är slut... Stekte ägget i kanel vilket är tummen upp. Har ni inte provat så gör de!! Kanel + ägg = sant! Åt så himla mycket gröt för så ahr totalt tröttnat på de.. Tänkte att jag får baka bröd med havregryn istället (eller morotskaka. Haha.) att ha till frukost istället, för havregyrn på morgonen är toppen för att bli mätt och orka hela dagen! 
Elinor

All kärlek <3

 
Elinor

Min så skadligt snygga jacka!

 
Elinor

Lunch!

Gjorde matlådor och fick lite bönor över. Gjorde då så att jag provade att steka bönorna, och hade då på alla kryddor som fanns i mår kryddhylla. Jag är ju lite klen på detdär att krydda maten så slåg på stort och öste på! Blev.. bra. Inget wow och inget konstigt. Kokade grön pasta till och skörde lite gurka, mätt blev man i alla fall och det är väl det man är ute efter?
 
 
Elinor

Än så är vintern kvar säger mor..

Vad skööööööööööööööönt att de börjar komma lite värme och snön smälter bort! Har nu jobbat utan mössa, halsduck, sockar och stövlar. Bytte ut stövlarna och tog på vanliga jobbskor och de är en befriande känsla. Hade lite förträngt hur jobbiga stövlar är nu under vinten då vanliga skor inte varit något allternativ. Härligt härligt! Men vi får komma ihåg att de bara är mars ännu, men de går fort så är de maj! Mmmmm!
 
 
Elinor

Jag och min sambo

De är lite intressant när jag är hemma för jag och Mats äter väldigt olika. Jag äter ju inte kött och Mats äter 100 gånger om dagen och MASSA kött. Haha. De blir lätt att vi inte lagar mat tillsammans för vi vill ändå inte äta varandras mat. Men nu så var det så att vi lagade mat tillsammans, fast två helt olika saker. Jag, som fått morötter på hjärnan, gjorde morotsbiffar med broccoli, sparis och en skiva paprika fylld med pesto och mjukost till. Mats gjorde hjortgryta med potatis. Dock blev mina bffar poppis och Mats åt dom dagen där på! Haha.
 
Morotsbiffar
 
4 stora morötter
3 dl gravhamsmjöl
1 ägg
salt och kryddor efter smak
 
Riv morötterna och blanda alla ingridienser. Stek i olja på låg värme. De blev 9 biffar och gjorde då 3 smaker. 3 st salt och svartpeppar, 3 st chilli och 3 stycken curry.
 
 
Elinor
 
 

Pajmaraton!

I förgår hade vi pajmaraton med mamma! Vi köpte alla frukter och bär vi såg och sen gjorde vi maaaassssooorrr med smulpajs-deg (smör, gravhamsmjöl, havregryn och socker)! Underbart. Såg så fräscht ut allt ihop när man la upp de. Jag tyckte att vi skulle ha tävling, och reglerna var enkla. Minst två sorters frukt eller bär och i varje paj, två pajer var sen bedömdde vi varandras. Dock ville verken mamma eller Mats tävla... Så vi bara gjorde!
 
 
Jordgubbar, banan, körsbär, apelsin, mango, päron, blåbär, kiwi, björnbär, äpple, hallon och citron!
 
Får börja med största besvikelsen: Körsbär. De blev inte gått.. Smakade, inget, samtidigt som de smakade bara blä! Får ge de en chans sen i sommar med färska bär istället!! De var dock en hitt att ha i citronskal på allt. Dock kanske Mats rockade loss lite välan hårt med citronen, men de lufte allt på något sätt. Apelsin var lite chokande att den faktiskt var god, trodde jag inte!
 
Vinnare blev helt kalrt, och överaskande nog, MANGO! 
 
 
Elinor

HANNA - adapt or die

 
Har ni sett dena film? Jag och Mats tittade på den för ett tag sen och, ja! Den var speciell men tror jag tyckte att den var bra(?) Hörde en filmresesent säga att de bästa utgångsläget för en film att bli bra är att man itne hört något om filmen innan. Detta var nog en sån film, hade någon sagt att de var skitbra hade jag nog blivit besviken. Samtidigt som jag tyckte de var rätt bra nu när ingen sagt något. Men se den vet jag!
 
Elinor

Stark lunch!!!

Kände mig som starke Adolf eller vad han nu heter som äter spenat jämt? Hade honung och lie linfrön på ägget när jag hade stekt de, dunder honung! Så som Gastong sjunger så äter han 12 dusin ägg varje morgon och de har gjort honom stark! Haha. Lätt och mycket nyttig som kroppen kan använda under dagen!
 
 
Elinor

Att anstränga lungorna

Var på gymmet och ville ara testa löpbandet lite, som i min värld just nu är ett promenadband.. Känner ett sånt behöv av att konditionsträna. Både för min kropps utseende och för dess välbefinnande vill jag börja springa igen. Så hade lite tid till över så testade bara att gå på bandet, vilken kick!! Kände bara ett sånt behov av att anstränga lungorna, vill ha känslan av att hjärtat nästan pumpar så hårt att revbenen sprängs, ville få mjölksyr i benen! Varför jag? Jag som vill röra på mig, nästan har abstinens för att jag inte kan, jag kan inte...
 
 
Elinor

Tänk grönt!

Kom hem från vår utflyck vi har haft idag och är trött, hungrig, vill bara ha mat snabbt! Så lätt att bara ta en smörgås som man dränker i smör? Eller, koka ett ägg och skär lite grönsaker till! Änkelt och mycket bättre för både kropp och själ. Speciellt när man ska gå och sova vill kroppen engentligen inte ha någon sockerkik, så grön mina vänner, tänk grönt!
 
 
Elinor

Avokado + Banan = Sant!

Hade en lite grön röra på morotskakan såg ni? Hade en avokado hemma som började till att rutna bort, och en banan som höll på att gå samma öde till mötes. Så där någonstans fick jag för mig att mixa dessa två och de blev bra. Kan man tänka sig!! Blev sött på något krämigt, harmoniskt sätt. Älsker't!
 
Så vill man ha sin morotskaka lite mer som sötsak, prova avokado+banan! Inget kan skilja dem åt!
 
 
Elinor

"Tiden är väl gratis vad jag vet"

 
Oj oj vad tiden går! Satt och ritade upp nya "skriv i tider på jobbet"-papper och bara kände att snart är de sommar! Inte många månader kvar tills man kan gå runt naken utan att frysa. Underbart! De är trots allt redan mars, och i april är det vår! Känns riktigt skönt att vinten inte längre känns omöjligt lång. Överlevde denna gångne med och nu går de fort (...så är vintern snart här igen)!
 
Hoppas på förändringar i livet nu så vill abra att allt ska rulla på så livet kommer ikapp mina tankar för dom ahr skenat hela vintern vill jag lova! Skönt att ha något at se fram emot så tiden går lite fortare och orken känns starkare.
 
Elinor

Spelar ingen roll om solen lyser

De finns mörker ändå.
 
 
Elinor

Godaste morotskakan!

Hittade ett respect på morotskaka. Mins att jag fick morotstårta av momor och morfar när jag fylde 18 för jag slutade äta kött då! Kärlek!! Nu testade jag att göra en själv och den blev godare än god tyckte jag!! Kan tänka mig att äta den, typ.. ungefär.. JÄMT!
 
5 dl gravhamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
 
1 dl honung
1,25 dl kvarg
0,5 dl olja
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
4 stora rivna morötter
 
 
Blande de tre första ingridiensrena och sedan vispa de 5 andra i var sin bunke. Riv morötterna och blanda ner dom i "vispet". Blanda sedan ner mjölblandningen i morotsbandninen och rör om. Jag körde som vanligt säkert och tog bakplåtspapper i en plåt och sedan smetade ut smeten jämn. 
 
 
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter och MMmmmm!!!! Njut till dess fullo!
Super att ha till frukos? Istället för bröd så kan man smeta på lite gott på denna kaka och bara njuta av energin man får ut av den!
 
 
Elinor
 
 

Nu är de köpstopp igen!

Gina Trecot öppnade ju i västervik i torsdags så jag och Allvin tog oss en sväng på staden. Som vanligt åt vi mest (haha) men hittade även ett par byxor på Gina och ett par på Vero Moda. Har haft en köpfri månad av kläder nu i februari, och nu blir de så fram till maj är tanken!!! Få se om jag klarar med! Haha. Men efter som jag införskaffade en "jag-dör-så-satans-snygg"-kappa med som jag kan behöva nu till våren, så överlever jag nog. Den får ni se senare, här är byxorna!
 
 
Elinor

Lunch!

Bakade eget bröd som skulle bli någon form av crabbs, men... var för hungrig för att vänta på att den skulle svalna så gick inte så bra att skära i den. Haha. Tog bara 2 dl vatten, 25 g jäst, 0,5 dl olja och sen 2 dl gravhamsmjöl oh 1,5 dl havregryn. Sen självklart mina kära bönor i alla färger som jag bara kokoade skiten ur väldigt länga. Drängte dom i olja tillsammans med gräslök, salt och peppar. Så hade jag kvarg med pesto till som "sås". Lätt och gått!
 
 
Elinor

Sidoplankan?

Hörde att den sidoplankan ger bättre träning då man bara balanserar på två punkter (armbågen och foten) medan man i vanliga plankan balanserar på 4 (båda fötterna och båda arbågarna). Detta var svår att hålla balansen samtidigt som det var grymt jobbigt. 30 sikunder på vardera sida. tror de kan vara bra att varva sidoplankan med vanliga planka. Så, varannan gång köra sidoplankan 30x30 sik, för att nästagång köra vanliga planan 1 min. Hit?
 
 
Elinor

Lunch!

 
Gjorde soppa på kokosmjölk, komjölk, bönor och kronärtskocka. Och jag måste säga att jag inte fattar grejen med kronärtskocka riktigt? Den blir bara slemig och seg att dugga när man kockar den. Hur gör man för att den ska bli ätbar? Själva soppan i sig var god, men bladen, nej nej!
 
Elinor

Sparkar "sambofetts-myten" i röven!

 
Klockan halv 8 i morse hade jag redan gått en timmes stavgång! Underbart att följa solens väg upp. Om inte min kära sambo börjar jobba klockan 7 på min lediga dag hade jag aldrig gått upp så och stavat en morgon som denna! 
 
Så när det gått en timme till i mitt stavande gick jag förbi Willys och kände att jag behövde lite frukost. Kroppen skriker efter socker, som är en  snabb energikälla, och vad är de första jag ser när jag kommer in? "4 MUNKAR 20 KR" Ååååå! Så börjar med att jag ska skanna OCH SKANNERN FUNKAR INTE!!!! Så blir förbannad och går där ifrån. Köpet slutade 14 kroner, 2 bananer och kvarg!

Vem har haft sex i min bil?

 
Alltså, min bil på morgonen.... Hur är detta möjligt? De såg lite ut som Titanic-scenen när dom har sex i bilen och de blir helt immugt, fast fryst! De är inte lätt att skrapa insidan av rutan för den är böjd åt fel håll.
 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0