2012

2012 känns som ett kort år. Levde i att de var 2011 typ fram till sommaren så kan ju vara därför.. Men de har ändå hänt ganska mycket.
 
Januari
¤Lärde mig koka ris. Första gången jag försökte och de blev perfekt, och blir de varje gång!!
¤Efter att ha bråkat, väntat och ringt i 139 dagar fick jag mitt körkortstillstånd och fick då börja övningsköra!
 
Februari
¤Anne fyllde år!!!!
¤Stod jag på crosstrainen i hela 60 minuter i sträck!! EN HEL TIMME! De var ett mål jag hade haft ett tag och i feburari gjorde jag de! Inte illa måste jag säga. Mins hur lycklig jag blev när klokan äntligen slog om den sista minuten!!! 
¤Gick 10,8 mil på 12 dagar!
 
Mars
¤Började på körskolan och klarade de tre första faserna på en vecka.
¤Gjorde slut-testat för mitt knä och belv helt friskförklarad! Böjade träna mer på riktigt OCH börjadde lite smått att använda löpbandet!
 
April
¤Året varr inte bara glatt. I april avled min morbror oväntat.
¤Michael fyllde år!!!!
¤Började få visdomständer! Minns att de kändes som ett väldigt problem då, men nu känner jag att jag nog var liiite känslig!
¤Var på PUMPEN för sista gånge i mitt liv! Känns bra att ha de överstökat så att säga!
Maj
¤Bästa ponnyn fyllde 13 år!!!!
¤Hade min sista ungdomsfylla, eller helst fylla överhuvudtaget! Haha. Jag och Anne intog grönt veckoslut på Valstad i Gameby. Jag lovade mig sjävl att nästa gång jag går ditt ska de vara som en vuxen människa som tittar på eleverna och djure, OCH åker hem senast 16:00.
¤Slutade äta kött helt här någonstans. Åt väl inte sådär vansiningt mycket kött innen heller, men slutade helt. För nära släckt med köttet liksom. Så vill jag ju inte sponsra oseriösa köttföretag som jag inte vet hur djuren haft de.
¤Hade överlevt att bo i Södra vi ett helt år!!!!
Juni
¤Tatuerade in mina underbara pollar på ryggen! 4 timmar tror jag de tog, och den sista timmen var egentligen outhärdlig. Men de gick! Mats var med så bet på han när de var som värst. Haha.
¤Angelica fyllde år!!!!!
¤Jag misslyckades på min första uppkörnig....
¤Såg en ung pojke DÖ i trafiken efter att han kört sin cross alldeles för fort och vinglat över på fel isda av vägen och smält rakt in i en lastbil. De var en väligt hemsk upplevelse att vara 10 meter ifrån en människa som spräckt magen så pommesen han tidigare ätit välde ut..
¤Köpte min första bil, innan jag klarat körkortet!
Juli
¤Blev som alla andra och skffade mig en smart telefon!
¤Åkte till ölans med Kajsa och lyssnade på Winnerbäck som spelade i slottsruinen. Vi var så pass mogna att vi skippade efterfesten och.. åt godis i bilen istället. Haha.
¤Kajsa fylde år!!!!
¤De var här jag intog alkohol senast men Angelica och Jenny på VIS i västervik.
¤KLARADE KÖRKORTET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Augusti
¤Tog ut min första och ända semstervecka i hela mitt liv och åkte till Gotland med Kajsa och Anne för att besöka Linda! En trevlig semester bland massa får, klippor, kebbabpizzor utan kebbab och raka vägar. Jag körde typ hela tiden vilket jag tror var nyttigt. Vi hamnade tillslut i Stockholm där JAG körde på drottninggatan, och vi tillbringade kvällen på Gröna lund och åter igen såg Winnerbäck spela. Dagen där på var vi mer vuxna och gick på naturhistorsika och sov till filmen för att sedan åka hela vägen hem till småland igen!
¤Christoffer och Mamma fylde år!!!!
September
¤Jag blir 21 år gammal!!!!
¤Lär mig mjölka i grop och får väldigt mycket nya erfarenheter och syner på hur ett lantliv kan vara. Får även väldigt stro insikt i hur folk kan vara.....
¤Jag börjar plugga som högskolestudent, en kurs på distans som slutar nu 2013. Gjorde de enbart för att känna efter om jag ska plugga, och svaret är nej. Så något lärde jag mig i alla fall!
 
Oktober
¤Lämnar Södra vi för att aldrig återvända (som boende i alla fall) och flyttar till min och Mats gemensamma lägenhet i västervik.
¤Janne fyllde år!!!!
¤Jobber en månad i sträck utan någon ledig dag. Stolt!
 
November
¤Besökte Astrid Lindgrens värld med Angelica och vi blev som 12 igen!! Bestämde mig där för att starta en fårgård och odla massa bär för att göra sylt, saft, marmellad, glögg, allt som kan tänkas att man gör av bär! Sen ha en lite gårdsbutik och varje år vara med på Astrid Lindgrens höstmarknad med mina varor. Kärlek!! Den drömmen ska fan bli sann!!!!
¤Åker tilll Uppsala med Mats för att fira Anns 30 årig liv! Jag körde både ditt och hem OCH vi överlevde!
¤Får panikont i knät igen och livet rasar samman...
December
¤Mats fyllde år!!!!!
¤Jag och Mats har nu stått ut med varandra i 3 år!! Kärlek!
¤Får en kortisonspruta i knät och de blir värre än någonsin!!!!!
¤Julafton med hela familjen och massa mat! Åt koldolmar för första gången i mitt liv och de var gott. Förtfarande i chock!
 
Elinor
 
 
 

Nyårslöfte: Att aldrig bli som förr!!!!!

Hade som sagt en kväll men Anne och Kajsa för att firra allt som går att firra egentligen. Jag fick min födelsedagspressent då och de var en fin tröja som Kajsa gjort! Jag vet inte hur många gånger jag hört om denna Bill-Inge-tröjan jag av någon anledning sprang runt med på gymnasiet. Första gången Mats var hemma hos mig i gamleby så kommer Kajsa och plingar på dörren liiiiite olämpligt så tar de kläder som ligger närmast till hanns utan att tänka längre och öppnar dörren, iförd Bill-Inge och sidenkalsonger. HAHA!!!
 
Fick kortet till väster med, och la mest upp detta för att skryta om vilken förändring jag fysiskt har gjort!! Alltså.. Jag har heldre en höft en ingen alls... Haha. Men kolla halsen, ansiktet, BRÖSTEN!!! OMG! Varför sa ingen något? Varför tillät folk mig gå runt så? Nu menar jag inte med tröjan uppstoppad i BHn för de var bara för stunden, men med denna kropp. Att jag hade vänner över huvud taget är ju ett under!!
 
 
Elinor

Anne, the one and only!

En av "the one and only"-personerna jag vet. Hon fick i alla fall en väldigt fin pressent av oss! Hon har nämligen just nu två kiwisar, så va passar bättre än ett par byxor fulla med massa kiwisar? Har lagt ner många timmar på denna tröja med (haha) och är nöjd. Tycker även hela outfiten klär henne väl måste jag säga. Hoppas jag får se dig iklädd dessa när du blir taggad i ett fota någonstans på någon vanlig vardag så vi med säkerhet vet att du använder kläderna du får!
 
 
Elinor

Och ur dimman...komme hjorten!

Igår kväll åkte jag upp till jobbet sent för att jag inte vill åka på morgonen nu i dette vinterland som frsöker efterlikna en hocyarrena. Så runt halv 9 var jag väl iväg och hann inte långt innan jag insåg aatt jag inte såg något. Tataldimma, och de gick verken med hel- eller halvlyse. Så helt plötsligt ur dimman kommer de upp en hjort som står mit framför mig! Och då tänker jag "jävlar en hjort. BBBRROOOMMMSSSSAAAAAAAA!!" Men då upptäcker jag att jag redan stå sill. Då har jag, av ren reflex antar jag, bromsat ner till stillastående innan jag själv uppfattat att jag ser hjorten. Otroligt inte sant? Tur att ingen var bakom mig då hjorten inte verkade ha speciellt bottom..
 
Hade jag inte bromsat utan att veta om de så hade jag varit död nu, eller illa skadad i alla fall. Hjorten hade nog tyvärr dessvärre varit död, och Greta på skroten... Han/hon/den/det var väldigt stor med väldigt långa ben, så hade jaag krockat med den hade kroppen hamnat i min framruta och då mosat mig. Kändes obehagligt efteråt bara av tanken att om jag inte hade bromsat. Underbar talang att ha känner jag(?) Bromsa utan att man vet om de själv!
 
 
Elinor

God morgon!

God morgon på er!! Inatt har jag fått lite mer sömn än igår natt, skönt. Men mår fortfarande illa. Så hoppas på att kunna äta lite idag. Igår åt jag två små skålar yoghurt, två små glas nyponsoppa och en halv rostad macka... Så är lite lagom hungrig nu!

Jahapp det var lite update!

/Angelica

PARRRTTTTTYYYYYY eller?

 
Fan vilket drag. Alkoholfri frukt- och bärdryck med ciderkaraktär (haha), vatten och chokladsås.. OMG vilket party! Jag, Anne och Kajsa firade in de nya året innan de gamla slutat. Gav varandra pressentar (kraktivitetn fldade som vanligt!) för at vi lyckats att hålla oss ifrån att bli gravida iår igen. Sen blev de sexställnings-uppvisning och tillbaka-blickar på allt hemskt vi varit med om. Hårda barndomar. Haha. Kommer uppinlägg med pressenternas historier snart!
 
Elinor

Tekniken ur funktion

All min data mängd på dator  är slut som vanligt nu när månaden börjar lida mot sitt slut. Så... De gick inte att ladda upp bilder förut, och testar på mobilen nu utan resultat (trots att datamängden på den inte är slut än..) Mycket irriterande problem 2012 må jag säga! Men hoppas få ordning på något av mina tekniska ägodelar inom en väldigt snar framtid. Skulle bara säga att jag lever!
 
Elinor

Sjuk IGEN!!!

Jag blir så ledsen! Nu har jag fått nån jävla magsjuka helt plötsligt. Kom helt hastigt på igår kväll, gick och la mig för jag var så trött och mådde dåligt, men fick inte ligga länge tills jag var tvungen att springa upp och spy! Så jag har inte sovit många timmar inatt kan jag säga. Har vaknat en gång i halvtimmen av att jag mått så illa, plus att det värker i varenda liten muskel och har feber. Så har såklart roat mig med att Googla symtom och kommit fram till att det mkt väl kan vara vinterkräksjukan som jag hade förra året. Fast i år känns det lindrigare, spydde mkt mer sist.
Erkänn att det är kul att läsa om mina sjukdomar? Haha!

Det jag stör mig på är ju att jag nyss blev frisk från förkylningen! OJ vad länge jag fick va frisk då! Usch, känner mig så ynklig...

Jaja! Men det här löser ju mitt problem med att jag inte vet vad jag ska göra på nyårsafton, ligga hemma och spy.,.

/Angelica

Är de vår nu?

Neeh.. Vinten har just kommit!
Ååå. Bambi!! Kärlek!!
 
 
I alla fall, våren verkar vara påväg!! Min dröm-vinter skulle var att de kom lite snö någon dag före jul, sen lite mer på julafton och i mellandagarna, sen några dagar efter nyår smäöter allt bort! Våren är kommen! Så kanske de inte riktigt blir då våren inte bruka vara närvarande i januari i detta land. Men nu verkar allt smälta bort och idag tittar tillomed solen fram! Vargavinter? HAHAHAHA!!!
 
Elinor

Ett år, 8 böcker!

Har nu läst ut denna bok som är min....????.... Åttonde på ungefär ett års tid! För att som jag tidigare nog nämt är dessa böcker dom första i hela mitt liv som jag läser ut. Så Åtta böker på mindre än ett år är bra, och har nu börjat på den 9onde! Så att Angelica med läser och att hon själv anser sig läsa sagta. HAHA! Jag orkar typ inte läsa mer än 5 sider/läsning och där kan vi snacka långsamt. Haha.
 
Men till denna bok jag läste ut nu i alla fall. Utspelar sig i "min favorit tid" runt 1200-talet i hde heliga landet. Krig mellan muslimer och krisna. En kommer imellan och dras mellan familj, urspung, kärlek, plikt och gud! Bra, mycket spänning och man ville liksom fortsätta läsa, och längtade nästan lite efter att få sätta sig och läsa igen. Slutet dock... Ush dessa slut! Tror inte en bok emd ett slut jag skulle gilla är skriven ännu. Hatar slut!!! Gör dom bättre!
 
 
 
Elinor

Hårfärgen

Just det! jag färgade ju håret och klippte mig i lördags!
Det blev lite mörkare än sist då jag tyckte färgen gick ur så fort, hoppas det håller lite längre denna gång.
 
 
/Angelica

Julklapp!!

Fick allt jag pekade på i julklapp iår! Helt sjukt! Så tänkte ta en och en av mina nya favoriter!
 
ÅÅåååå! Fick 2 Astrid Lindgren filmer nu i jul! Med Pippi Långstrump! får dock vänta tills Mats flyttar in för att kunna se dom, för min DVD fungerar inte... Men min samling har nu i alla fall börjat så kan bara fortsätta att växa!
 
Tack!!
 
Elinor

Trött.....?

Idag glömde jag ta på mig min BH innan jag gick ut till jobbet.. Haha. Som Angelica nämde gå jag upp runt 5 så avr itne i mitt sinnes fullabruk.. Insåg de efter jag tagit på mig allt annat så orkade inte vända om och ta av allt igen, så de fick vara. Var en väldigt befriande känsla att jobba utan! Inte just för att de små tuttera var fria till att skulmpa hur de ville åt höger och vänster, utan mer över att de fakstiskt inte skumpade så mycket. Vilka små tuttar jag fått!!!!! Underbart!
 
Elinor

Uppe med tuppen!

Ja kanske inte om man gämför med Elinor... Men i min värld är det tidigt att vakna kl 07! Rasmus det lilla livet har sovit på soffan hela natten, inte för att jag var arg eller så utan för att han somnade där! Jag fattar inte hur man kan sova framför TVn en HEL natt?! Jag brukar vakna efter nån timme och lägga mig i sängen. Men inte han inte! Han kan sova vart som helst!

Idag ska jag inventera pappas firma, därför jag är vaken så tidigt. Sen i eftermiddag ska jag träffa JENNIFEEEEER!! Äntligeeen!!!

Här är en bild på min frukost i brist på annat: kokt ägg, gröt med äpplemos!

Update!

Jaha! jag får väl berätta lite om min omtumlande julafton! Eller ja det var jättetrevligt med god mat och fina paket och mys. Men det som var lite omtumlande var att vi fick ringa ambulansen mitt i julfirandet!! Min mormors man blev dålig och försvann en sekund från oss och det var riktigt obehagligt, som tur var så kvicknade han till och ambulansen kom och undersökte honom och han verkade okej! men fy fasen vad jobbigt det var. vi fick ingen kontakt med honom och han kunde inte prata. Så ett riktigt stort TACK och all respekt till ambulansfolket att dom kom så fort och var så hjälpsamma! dom fick varsin knäck iaf...
 
Jag fick iaf massa morrocan oil hårprodukter precis som jag önskat mig så jag är lycklig! plus att jag fick andra boken i serien "fifty shades of Grey" av Rasmus, en jättefin sminkpalett från eleven.se av Tom och Emilie och så en massa annat smått och gott! så på det hela taget en bra jul!
 
Mormor och jag <3
 
/Angelica

I'm alive!!

Jaaaa jag lever!! Jag har bara vistats i en datafri/internetfri sfär! Plus haft massor att göra och varit sjuk. Idag är väl första dagen som jag känner mig frisk. Så får väl skriva en liten uppdatering vad jag haft för mig sen när jag kommer hem. Nu är jag på jobbet och fixar med rea och grejer!

Hörs sen!
/Amgelica

Var är du Angelica?

Någon som sett henne?
 
Elinor

Den svarta dockan....

Först när jag fick höra att de skulle klippa bort scenen med den svarta dockan från Kalle's jul för att den var rasistisk var min första tanke "De blir ju inte mindre rasistiskt för att vi bara ha vita kvar?" Och de verkar vara fler än jag som tänkte så. Men, innan jag började härja om de tittade jag upp saken och de rasistiska ligger inte i att dockan är svart, utan rasismen finns i att för länge sedan målade de vita svarta på detta sätt för att få dom att framstå som primitiva och korkade. Alltså är detta sätt att måla en människa på en symbol för att mörkhyde är korkade. Idag vet vi dock att interligensen inte sitter i hudfärgen och då är denna symbol olämplig att visa i TV.
 
Problemet som uppstår är dock att den yngre generationen (till exempel jag själv) har ingen aning om att dockan är tecknad som en symbol för kränkning, vilket då leder till att ingen förstår varför dockan klipps bort, vilket i sin tur leder till att vi hittar på en egen teori king de och då hittar på motargument mot våran egen påhittade teori. Jag, och de verkar vara många med mig, tycker alltså inte att de är resistiskt att visa en svart person i TV, men vi har ingen aning om att just detta sätt att måla svarta på är en symbol för att man tycker mörkhyade är korkade.
 
De var samma veva för ett tag sen med "TinTin" i boken när han är på besök i afrika. De är inte att de svarta personerna är med, eller hur deras beteenden framhävs, utan hur man tecknat dom. De är ett vist sätt som symboliserar saker som vi idag har bevisat motsatsen på.
 
Eftersom tydligen inte många viste om att dockan i grunden symboliserar att vita tycker svarta är korkade så tror jag inte heller denna docka uppmanade någon till att tycka så. Och så hopppas jag de är så åt andra hållet med, att de människor som dockan symboliserar emot inte tagit illa upp då förståelsen för vad dockan symboliserar (eller att den överhuvudtaget symboliserar något alls) inte längre finns i vår geniration. Ingen skada gjord?
 
 
Elinor
 

GOD JUL

Måste säga GOD JUL nu på dagen! Måste även ge årets julkalender 5 av 5!! Fy vad bra! Haha. Något larvig mot slutet kan jag känna, men den är ju även kanske riktad till lite yngre barn än jag själv(......) Så riktigt bra jobbat Greveholm!!
 
Nu ska släkten bara njut av julen. Det innebär alltså i vanlig ordning att vi "barn" upp till 24 år flamsar runt. Mamma stressar över maten, mina morbröder spelar antingen skitgubbe eller diskar. Och övrig befolkning sittern ner och skattar åt alla andra.
 
Kommer dock inte se Kalle Anka iår för ja ska dra mig till kossorna strakst. Känns lite konstigt med tanke på at ja nog inte missat de på 21 år... Men som sagt, jag har ju blivit så gammal så antar att de är en positiv utveckln och ett steg man någon gång i livet måste ta! Tack för mig!
 
Elinor
 
 

Aladdin...

Hur gammal har man blivit om man gillar alla bittar i en Aladdi-ask, och desutom tycker några av de mörka bitarna är godare än en del ljusa? Fan... Jag får gång på gång bevisat att jag inte är någon ungdom längre! Har till min tröst i alla fall fortfarande lite svårt för körsbärslikören. Men, spottade inte ut den på golvet som jag gjorde förr i alla fall.. Gammal.. Så gammal...
 
 
Elinor

Så tekniskt...

 
Alltså.. vad är grejen med att ha en dator med tangentbod där alla skit kan åka ner under tangenterna så dom fastnar?  Om jag kunnat något om datorer och haft någon form av erfarenhet av dom, så skule jag tänkt på detta innan jag bestämde mig för min gröna kärlek! Hur gör man rent under tangenterna? De blir ju äckligare än äckligast, specielt av mig själv. Och sen att de fastnar skit som gör att de till slut inte går att trycka ne dom ordentligt = de blir ingen bokstav. Kan bli svårtydligt.. Haha.
 
Hjjag heer Einoor!
 
Elinor
 
 

Ett hem på riktigt!

Försöker möbler vår lägenhet, fast på papper! De dröje någon månad innan Mat möbler fyttar in så har till dess att planera. Så nu när jag har dö-tid på jobbet roar jag mig med att skissa på de. Blir bra tror jag. Mats har krav på att hans musikgrejer ska vara:
¤Inte vid fönstret.
¤Inte i ett hörn.
¤Mitten av rummet.
¤Mellan högtalarna
¤Fövaring för skivor
Vårt vadagsrum är väldigt stort men de är svårt när man vill ha allt i mitten. Haha. Men tror han får leva med att han får flytta fram sina musikgrejer när han ska spela med dom, sen skjuta in de mot väggen när han är klar! Enligt min plan kommer de stå bakom soffan, vilket då resulterar till att det nog blir lite välan trångt mellan TVn och soffan när han spelar.. Men men. Mitt krav är i alla fall att jag vill ha en permanent pysselbänk och den är nu enligt mig e den lilla dela av köket som egentligen bara bli "spring"-yta. Så istället för att slösa på den så blir de pyssel! Tror inte Mats gillar de, men jag gillar ju inte hans musik så de blir ju rättvist! Haha.
 
När vi båda kommit ur "jul-krisen" och jobbat lite blir de nog en och annan tipp till IKEA skulle jag tro! Har skrivit en och annan lista över vad som behövs och de räker kanske inte med en släpkärra... Haha. Men de får bli fram i vådagarna som sagt. Såhär tänkte jag mig i alla fall..
 
Elinor

Bankrutt!!!!!!

Påtal om julklappar så har jag lite ångest. Har hittat alla julklappar, som för ovanlighetens skull faktiskt inte var svåra och jag är rätt nöjd med resultatet. Men just att de går åt så sjukt mycket mer pengar denna månad än de normalt gör! Har tagit så mycket från mitt sparkonto att jag inte ens vågar räkna efter hur mycket!! Blir lite...nervös.. Lite ångestfrmkallande är det allt med jul, på just den fronten!
 
Sen påminde faktiskt Mats mig om varför jag sparar? Jag sparar trots allt inte för att ha en hög siffra på sparkontot. Utan sparade pengar är trots allt till för just sånna här månader. Hade jag inte sparat hade detta inte gått alls, och de är ju just därför man spara, för att inte hamna i kläm. Om bilen går sönder, man blir sjuk, flytt, jul... allt sånt! Så behöver inte ha så hög ångest då de ända jag köpt till mig själv denna månad är en tröja för 150 spän. Efter denna månad återgår allt till sin ordning vilket ska bli skönt!
 
Elinor

Jöbber!

Jajemen!! Är på jobbet, feber och förkylning till trots! Mår faktiskt lite bättre idag, men absolut inte hundra tyvärr. Men kände att jag var så pass pigg att jag kan stå bakom kassan och le lite. Och jäklar vad mkt bättre man känner sig endå bara av att få sminka sig och ta på sig jeans ist för mjukisar, haha!

Tror inte det kommer va så mkt folk här idag heller så kan nog ta det ganska lugnt.

Julklapp på jobbet!

 
Tycker egentligen inte att arbetsgivare behöver ge sina anstälnda julklappar. Tycker mer klappar är till för att ges mellan familjen, och möjlige nära vänner efter överenskommelser (haha). Men vist blir man glad när de ligger ett paket som väntar på en när man stiger in på jobbet? Roligt :) Bara något litet symbolikst som "tack för detta år". Blir glad måste jag säga!! Så, årets första julklapp är öppnad! Haha.
 
Elinor

21-12-2012

Jorden har inte gått under än i alla fall. Är ju några timmar kvar på¨dygnet så vi får se! Jag har dock liiiiite svårt att tro på att man för så länge sen viste något om vad som skulle hände nu!? Lika mycket som vi inte vet vad som kommer häda om 100 000 år. Men vem vet egentlign något om de?
 
Men om jorden på riktigt går under vill jag bara säga, tack för den här tiden. Den har varit lärorik på många sätt och vis. Motgångar föde kunskap och de har jag allt lärt mig. Jag vill tacka alla idioter som gjort mina motgångar motigare som då gett mig mer! Jag kommer troligen inte sakna någon, eftersom jag är död. Men finns det ett himmelrika, så sitter jag antagligen en trappa ner! Ha de bra så ses vi!
 
 
Elinor

Nu är jag i lite mer fas igen!

Haha. Ja, onsdagen var en intressant dag! Var som sagt hos läkaren och gnälde som vanligt över knät. Han tyckte de var lustigt att de gjorde ont på de ställena och sätten som de gjorde så han säger: "Ska vi göra ett test?" Och jag känner bara, vad du vill bara de blir bättre än dehär!! Så jag får en kortisonspruta i knät med bedövning i som kommer sitta någa timmar. Så säger jag tack och hej, åker och handlar. Inser att en dela av smärtan faktiskt släpper och jag kan till och med gå lite utan smärta! Så mot eftermiddagen börjar de göra ont igen, och ondare, och ondrade och ondare. De gör mer ont än vad de gjorde innan sprutan! Runt 4 tiden kan jag inte gå och senare på kvällen kommer jag inte upp ur soffan utan att behöva ta hjälp av bordet.. Ne.. Så Mats tvingar mig ringa 1177 och dom säger direkt att jag ska åka till akuten. Väl där börjar jag känna mig yr och frossar. Dom konstaterar då feber och knät har under de 3 timmar jag väntat på läkaren svulnat upp till en ballong.
 
Som vanligt vet ingen vad det är för fel på mitt lilla knä (som jag fundera på att ge ett eget namn till då jag känner att vi är två olika personer..) så får åka hem med värktabletter. Var lite orolig att jag inte skulle kuna jobba dagen därpå, men av någon konstig anledning(?) var de mycket bättre! Svullnaden had gått ner och smärtan var uthärdlig. Så jobbade på och smärta finns där som vanligt! Inga fler små "test" tack... Haha.
 
 
Elinor

Blivit bokmal?

Idag har jag blivit bokmal på nytt! Förr när jag var yngre så plöjde jag genom flera böcker per vecka, men de senaste typ 2 åren så har jag knappt öppnat en bok! Hemskt egentligen men jag har inte hittat nån bok som känns värd att läsa, förren NU! Fick hem 50 shades of grey igår i brevlådan, så jäääävla bra! Har bara läst 56 sidor än så länge men är redan fast. Helt underbart! Men jag märker att jag inte läst så mkt på sistone då det tar väldigt lång tid för mig att bara läsa en sida, likaså att komma in i handlingen. Men denna bok är faktiskt skitbra!

Här skulle det va en bild på boken, men internet här ute i skogen är för slött för att ladda upp bilder...

/Angelica

Tjura-rika-kärring!

Handlade igår och utanför affärens ingång satt en kvinna och spelade för att få ihop pengar. Om hon verkligen behövdde dessa pengar för att överleva, eller om hon bara ville ha mer än hon redan hade är inte relevan för histroien. Men de jag blev lite biter över var att när jag väl gick in i affären möter ajg en tant, som högt och tydligt (troligen bara för att kvinnan som spelade skulle höra) säger: "FYYYY vad entonigt!!!!!"
 
Är det inte lite omodernt att hacka på musiker som tigger pengar? Jag menar kom igen! Låt dom sitta och spela så domm som vill ge dom en slant kan göra de, och dom som inte vill de bara kan gå förbi. Kände bara att jag ville skrika: "Oj vilken fet tant!" Precis så högt att hon hörde att jag menade henne. Moget? Nej, men känner bara, sluta! Hur många siekuner behöver man höra på denna "entoniga" melodi om man bara går ut från affären? Bitter kärring!
 
 
Elinor

Hos läkaren!

Var som sagt hos läkaren idag OCH han sa inte vila och tabletter, så är då nöjd! Haha. Ne men han blev lite förundrad över varför de gjorde ont på så många ställen samtidigt och att de gjorde ont vid tryck. Såååå fick en kortison-spruta i knät. Först bedövade den och sen hjälper den mot eventuella inflamationer. Och jag vill lova att den bedövade de första timmarna! Kände (typ) ingenting! Kunde gå utan smärta nästan. Så handlade och åkte hem och åt. Sen minna vänner... Att då resa sig ur soffan var en kamp mellan liv och död. GJORDE.SÅ.ONT. Nu kan jag inte gå ordedntligt och gör ondare än innan.. Haha. Antar att de ska vara så, blir jobbigt att stiga upp till dubbeljobb imorgon.. Mums!
 
Målade en fin bild över hur jag kände över mitt knä..
 
Elinor

Dags för julpyssel!

Idag blev jag på pysselhumör och satte igång med julklapps-fixet. Har slagit in allt, half om halft rimmat till allt och så gjort fint. Får ju lite panik över att vara hemma (och inte jobba) nu när de inte är iordning gjort för 5 öre!! Ska bli skönt när alla möbler och tapeter är på plats så man kan börja jobba de till ett hem! Kommer defenetift behöva en pysselhörna. Funderar lite över var den ska vara?  Får ju inte vara för litet. Haha.
 
 
Elinor

Bläääääää

Känner mig som nått katten spytt upp! En äcklig, slemmig, illaluktande spyboll! Åt helvete med den här jävla förkylningen!!!!!!!!!!! DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Om ni inte redan fattat så är jag förbannad över att jag mår så jävla dåligt idag. Nu är det nära till hands att jag åker ut till mamma och pappa så dom får ta hand om mig.

Ska gråta lite i soffan nu.
Hörs!
/Angelica

avsaknad av spelberoende!

Jag funderade igår vad praktiskt det hade varit om jag hade haft ett spelberoende nu när jag var sjuk! då hade jag ju inte varit lika uttråkad!! så jag tog tag i saken och installerade TheSims2, det ensa spelet som det ens finns en chans för att jag skulle kunna bli beroende av.
 
Håll tummarna!
 
 
/Angelica

Nypon mot urinvägsinfektion?

Knarkar som vanligt nyponsoppa och de är så varmt och mysigt!! Lite roligare färg än kaffe va? Orange är ju mer livat än svart! Sen låter ju nypon godare än böna. Så, nyponsoppa in my heart forever! Blir bara så sjukt kissnödig! Dricker bara nyponsoppa när jag är här på jobbet för at hemma är de varmare och man behöver inte gå ut. Så om nätterna får jag springa upp minst en gång och kissa. Är nypon urindrivande? Behöver nämlign aldrig springa upp hemma. Så måste vara nyponen. Tror de är bra för en som mig som fick utinvägsinfektion varje månad förut. Sen jag bbörjade äta tranbärs-tabletter och dricka nyponsoppa har jag inte haft urinväsinfektion en ända gång!! De ni!
 
Jag väljer även att lossas att de är nyttigt... Idag ska jag till sjukhuset för att kolla knät med läkaren. Hoppas på något annat än vila och tabletter.. Bara han inte säger de är jag nöjd!
 
 
Elinor

Klappar

Igår slog jag in (nästan) alla julklapparna och la dom under granen.
Så fiiint!

Öronring!

De nya modet! Dammmdammmdammdaaaa!
 
Först kom hålet, sen skulle man gör fler, så många som möjligt. Sen skulle man göra dom större och större och större. Så tillslut hela örat var ett ända stort hål! Men nu mina vänner är detta de senaste. Ha ringn i örat!
 
 
Och varför man helt plötsligt får för sig att ta i en fingerring i örat så den sitter där av sig själv är en gåta. Men lite roligt minsan vad dagens ungdom kan komma på. För tror jag måste eränna nu att min 15 åriga lillebror räknas till ungdom och inte barn. Hårt men sant....
 
Elinor

det BÄSTA som finns!

Det bästa som finns (som jag upptäckt nyligen) mot förkylning och framför allt mot ont i halsen är att blanda citron honung och färsk ingefära med en skvätt vatten, värma det och dricka! STARK men jäkligt gott! Citron är ju en frukt och därför av naturen nyttig, ingefära är sedan länge känt för att stärka imunförsvaret, honung likaså plus att det lenar halsen. tycker denna bryggd är bättre än alla halstabletter i världe!
 
stort jäkla plus barre!
 
 
/Angelica
 

GLEE<3

Ja mina vänner jag har fastnat i en ny serie! jag veeeet att Glee har funnits jättelänge, men har aldrig riktigt tagit mig tid att titta på det! och har varit lite skeptisk till det. Nu när jag är hemma och är sjuk däremot så har jag ju överflöd av tid (dock inte så mkt ork) så vad passar bättre än seriemaraton?!
Det var såklart mitt serieorakel Evelyn Wimarsson som tipsade mig om att den serien var asbra. Det var förövrigt hon som fick mig att börja titta på Gilmore girls och One Tree Hill mm! och det var ju asbra, så jag litar på hennes seriesmak, höhö!
 
 
 
/Angelica

Käningen som vintern gömde!

 
Hittade en kläning jag glömt att jag äger. Köpte den på KaOs så sent som i somras så borde inte hunnit glömma den än tycker man ju? Haha. Men vädret talar ju inte riktigt för att ha kläning på sig, men gillar mer och mer att ha lite enklare kläningar till vardags (är väl för att byxorna börjar kläma över magen!) Strumporna var det dock Mats som valde!
 
Elinor

Natti!

God natt från sjukstugan! Nu ska jag sova efter en extremt tråkig dag i min ensamhet och sjuklighet.

God natt
Sov sött
Dröm om alla småkryp du mött!

Bilkö?

Varvade både hästar och kossor idag, och ser ut att bli så fler gånger i veckan! Härligt med 10 timmars dagar!! Njuter för fullt!
 
Påväg "hem" till kossorna igen efter stallet så fastande jag i en enormt lång bilkö! Från gunnebo till frödinge var högst hastigheten 60 km/h. Oftast pendladde det mellan 0-30 km/h heeeeeeela vägen! Tur att jag åkte i tid! Sen från frödnige till vimmeby kom vi upp i nästan 80 på sina ställen. Ojojoj! De var nämligen så att en tre-fyra lastbilar fraktade typ HUS på sina släp. Beda, höga typ husliknande saker. OCH måste bara påpeka att idioterna som kör om i denna bilkö är verkligen idioter! OM DET ÄR EN BILKÖ BEROR DENNA PÅ ATT DE FORDON SOM ORSAKNAR BILKÖN LÄNGST FRAM INTE GÅR ATT KÖRA OM = KÖ! Behöver jag vara tydligare? Livet blir alltså inte bättre för att ni gasar om utan sikt framåt för mötande och sedan måste panikbromsa när de kommer mötande för att ni inte kommer om. Tack och hej!
 
 
Elinor

THE HOBBIT-på bio

Känner mig lite stolt över att jag såg på "THE HOBBIT" ganska så snabbt efter den kommit ut på bio! I fredags var hela gänget utom Janne med och skulle se filmen alla pratar om. Mamma, Michael, Christoffer, Sandra, Staffan, Mats och jag! Filmen som antingen skulle vara skitbra eller världens flopp!
 
Jag, som inte knarkat sagan om ringn-historien,  tyckte i alla fall att The Hobbit var riktigt bra! Lagom seriös med väldigt roliga inslag så man höll intresset vid liv. Helt klart värt att se de 2 kommande filmerna så man kan knyta ihopp hela historien! Dock tyckte jag att de var väldigt, hur ska man säga, "indelat" i kapitel. Så de hände massor, så gick dom lite, så hände de massor, osv.. Men Staffan som läst boken som filmen är baserad på sa att bokens kapitel är upplagda så, att varje kapitel är ett litet äventyr i säg. Så antar att de är sånt man får leva  med. Haha.
 
 
Elinor

försöker överleva

Nu är jag trött på att va sjuk! redan liksom efter en dag! det mysiga med att va hemma och gosa i soffan har liksom gått över nu. Så jag tog en alvedon för att dämpa ner febern och nu har jag faktiskt fått en hel del gjort! jag har duschat, diskat, tvättat och slagit in julklappar. Nu kokar jag lite ris och ska njuta av lite flygande Jakob som jag hade i frysen, ska bli gött.
 
Här har ni en somrig bild på mig från i somras när mamma och pappa gifte sig! jag posar lite på kulbacken.
 
 
/Angelica

Hemma idag!

Idag är jag hemma från jobbet, riktigt jävla genomförkyld. Så nu har jag gett upp och ligger i soffan och kollar på Anastasia. Jag ÄLSKAR verkligen den filmen! Helt fantastiskt bra!

/Amgelica

Röda detaljer.

Glömde dok ta bort nagelacket så nu springer jag runt och "fin-mjölkar" kossorna som en riktig madam!
 
 
Elinor
 

Pluspoäng!

Det här får han plus i kanten för karln!! Kommer hem med en Marabou choklad till mig när jag ligger sjuk i sängen. Gullis!! Hur ska jag klara mig själv i veckan? Det är det värsta med att va själv i veckorna, när man är sjuk!! Men blir det riktigt illa så åker jag hem till mamma och pappa så får dom ta hand om mig!

Gravid på gaser?

Haha. I "helgen", alltså min helg som blev torsdag-lördag, så kom jag som vanligt ur fas i livet! Äter ju ikapp allt jag missar när jag jobbar och rör mig lika mycket som en isbit när det är 20 minus grader. Så min mage alltså.. Ni skulle sett den i fredags kväll efter bion. De hela började ju med friterad banan som sagt, sen blev de pizza på fredagkvällen (Sandras födelsedag ni vet, hon önskade de och man måste ju ställa upp! Haha) och så lite (massor) choklad på kvällen. OMG, gaser.... Haha. Alltså, men mage var så stor att jag inte såg mina fötter när jag bara stod avslappnat. Är detta hälsosamt?
 
Den gick i alla fall ihopp efter en natts sömn! Vad har jag lärt mig av detta? Friterad banan är gott.. Mmmmm!
 
 
Elinor

Ursäkta men: Uuuwwwäääää!!!

Jag är sjuk!!! Helvetes jävlar!! Vet inte om jag kan jobba imorrn, har fått feber nu också.
Ville bara säga det: jag är sjuk, tyck synd om mig!

/Angelica

En intressant lunch!

Blev en tripp på staden väster om vikens gator i torsdags när jag lyckats ta mig hem genom alla olycksplatser och snö. Så var redo ungefär vid lunch så jag och Allvin tog oss en buffe på..eh.. resturangen vid biogaafen(?) Och jag säger bara MMmmmMMMmmmMMMmmmm! Vad gott! Hela lunchen varr ju en upplevelse i sig, men hittade min nya kärlek! Friterad banan och så dopp i min redan funna kärlek jordnötssås.. Smälter av bara tanken. Hur kan banan drägt i olja och massa värme vara så gott?
 
 
Elinor

3:e advent!

Idag är det 3:advent och bara en vecka kvar till julafton!! Vart har tiden tagit vägen?
Idag känner jag även av min första förkylning på ett halvår!! Ovanligt för att vara mig. Förr var jag typ konstant förkyld hela vintern. Eller jag vet inte vad det är jag fått nu för det kliar mest i lungorna och så hostar jag hela tiden. Så jag har ju mått betydligt sämre. Hoppas skarpt på att det går över tills imorrn då jag har massa jobb nu i veckan.
Idag ska vi ut till Solhem för lite julstök hos mammi och pappi.

/Angelica

Har varit ledig så har inte haft tid!

De är lite lustig att vi har mest tid är vi jobbar och minst id är vi är lediga! Haha. Eller, inte just när jag jobbar kanske men emellan passen har jag så mycket tid så jag inte vet var jag ska göra av den. Så nu har bådde jag och angelica varit lediga fårn affärer och kossor i några dagar och då händer det inte mycket här!
 
Min "helg" i alla fall som gick från tosdag till lördag har bestått av Allvin-prat, freterade bananer och jordnötssås, Mats-mys, Angelica-shopping, Sandras födelsedag, pizza, bio och fika! Men nu sitter jag här i mitt lilla rum igen på jobbet och vädret är verkligen H E M S K T ! Känner dock att min kreativa sida gått i ide så vi får se om de blir något intressant att ta del av från min sida. Haha.
 
Ha de gött'ns!
 
 
Elinor

här var det dött!

Ojdå! inte ett inlägg på två dar! dåligt dåligt! Men jag antar att både jag och Elinor har mkt upptagna liv.
Jag har städat konstant sen i torsdags och så kom Rasmus hem (ÄNTLIGEEEN!!) i torsdags kväll. Så jag har varit liiiite upptagen om man säger så. Igår inhandlade jag även dom sista julklapparna så nu är det klappat(haha) och klart med det!
 
Idag har jag satt Rasmus i arbete, han har fått städa toaletten, dammsuga, torka golv! det tog sin lilla tid med lite pauser men till slut blev det faktiskt gjort! och inte helt värdelöst heller!! jag är i chock....
 
Ikväll ska Rasmus på 60-årsfest, så då passar jag nog på att slå in julklapparna. Jag ska även sälja lite kläder till mammas jobbarkompis döttrar. Så ska sysselsätta mig med att sätta prislappar på dom kläderna.
 
Vi får skärpa oss med bloggandet känner jag! men det är ju lite mkt att göra nu såhär innan jul, så ha överseende mina vänner!
 
/Angelica

Roligt.....

Mobilen är svart! Varför är den svart? Använde den som alarm i morse när jag gick upp, tittade även Facbook innan jag gick till jobbet! (Jag vet, men de har blivit en vana bara...) Och nu när jag kom in igen så är det svart. Bara svart! Nyladdad och 3 timmar senare är den borta.. Varför gör den såhär mot mig!?
 
Idag ska jag träffa Allvin, ikväll kommer Mats och imorgon blir de Angelica. HUR ska jag kunna få ihop detta utan min mobil?? Snacka om att detta samhälle lever på teknik!! Jahopp.. Men om någon av er ser detta kan nu ju.. skicka röksignaler så vi kan fåihop detta. Tack och hej!
 
 
Elinor

12-12-12

Ne vet ni vad. Gifte mig inte idag heller! Förstår inte det roliga med att ha sin "specialla dag" dagen då flest människor har sin? Unikt och roligt in my as! Haha. Är kanske bara bitter? Jag som inte vill gifta mig och allt! Dock had de kanske varit lite roligt att ha barn på denna dag, så man lättar minns deras personnr. Dock vill jag inte ha barn, och kommer de små glin i alla fall ska de INTE SKE VID JUL! Hoppas alla tog åt sig där! (Speciellt du mamma! Det är inte lätt att ha en syster som fyller år 10 dagar innan jul!)

Ne men jag får la vänta in nästa gång, typ 2101-01-01. Då ska jag både gifta mig och föda barn, om inte jord går under nu vill säga?!

Elinor

Guld och nervositet!

Jag ska tydligen sjunga julsånger på stadt ikväll med David! Det var jag som föreslog det för typ två veckor sen, men sen hände det inte så mkt mer. Så ringde David mig förut och säger "jaha vilka låtar ska vi sjunga??" eeeeeeh så vi har knåpat ihop ett litet program men inte övat ihop en enda gång! Får se hur detta kommer gå. Känner mig lite nervös, på ett positivt sätt såklart. Det är ju ett sånt härligt gäng så det gör inte så mkt om det inte blir 100%.

Sen så har jag faktiskt på mig en ring i äkta guld med en äkta rubin i! Ärvegods såklart då jag inte riktigt har ekonomin att köpa sånt själv. Eller ja farmor ärvde den av sin kompis Inge-Gerd (tror jag det var) och så gav hon den till mig för att den var så liten och sen så var väl inte farmor den som använde smycken speciellt flitigt... Så nu när inte farmor finns längre så känns den här lilla ringen plötsligt väldigt viktig att spara och hålla reda på! Dock kan den ju vara värd rätt mkt.... Tycker den är fin iaf.

/Angelica

Ger matlåda ett ansikte!

Jag handlade här om veckan för att göra hundratusen matlådor! Har en plan på vad jag ska köpa och tänker inte mer på de, mer än att korgen blev väldigt tung! Så kommer jag fram till kassa och radar upp mina varor och där ser jag de. Där på rad, konserv efter konserv! Ser ut som jag tror på en riktig varjavinter och inte tänker gå ut mer fören de blir vår! Lagra på konserver inför vinten, tummen upp? När kassörskan tittade lustigt på mig och mina varor kunde jag inte vara tyst.
"Ser ut som jag lagrar inför vinten...hehe.."
 
Lite av de..
 
Men fallet är så, att trots att jag gärna skulle gå i ide för vintern och inte handla fören i vår igen, så handlade jag nu för att göra matlådor till jobbet. Blev dock bara 11 lådor men de räcker i alla fall ettt tag.. Jag hatar ju att laga mat så att laga mat 2 gånger i måndaden sådär är guld värt! Här på jobbet kan jag desutom inte laga mat så nu är de matlådor som gäller, men jag hoppas jag fortsätter! Tänk va, att laga matt 2-4 gånger i månaden? Underbart!! Varför gör inte alla så? Alla stressade småbarnsföräldrar, dom borde laga storkok på helgerna och sen slippa dendär timman på eftermiddagen när alla är jättehungriga! Även när jag inte behöver matlådor till jobbet så ska jag gör de för att ha hemma!! Fyyyyy vad smidigt!!!!!!
 
Önskar mig storkok-kastrull och minst 30 små "portions"matlådor. Tack tomten på förhand!
 
Elinor

Polisonger

Eftersom allting är så negativt i livet just nu, vinter och sånt. Så tänkte jag att jag skulle bringa lite possitivitet till världen, eller åtminsdånde till mig själv. Jag är väldigt bra på att berömma mig själv, hitta bra saker och gilla mitt eget. OCH här om dagen när jag skulle sätta upp håret och stod framför spegeln insåg jag:
 
VILKA SNYGGA POLISONGER JAG HAR!!
 
Jag bara WOW, blir imponerad av mig själv och min hårväxt! När Gud skapade mig var det bara för att skryta med hans feeling för hår (....och han la då ingen energi på köttet liksom.....) Om man rakar eller klipper (om man nu behöver de. MAHAHAHAHAHAHAHAHA!!) så är det exakt det här man är ute efter. Sådär snyggt, stiligt, naturligt, elegant. Allt på samma gång och de är jag, eller mina polisonger i alla fall! Utan att ens försöka..
 
 
Ordet polisong betyder kindhår och finns bara som benämninng i svenska och finska. Annars heter de bara skägg var det än i ansiktet sitter på övriga språk runt om i världen. Spännande!
 
Elinor

12-12-12

Idag mina vänner är ingen vanlig dag! Det är ett sånt där magiskt datum då alla siffror är lika: 12-12-12. Undrar om det innebär extrem lycka eller extrem otur? Nått måste det ju va kan man tycka. Det är säkert många som gifter sig idag.
Jag spenderar iaf denna magiska dag på jobbet och ikväll ska vi ha "julavslutning" med zinzino på stadt! Det blir nog mysigt!

/Angelica

Ångest

Ibland kan jag få ångest/bli irriterad/börja gråta över saker som i efterhand känns löjliga! Men det ändrar ju inte det faktum att jag faktiskt mår hemskt just när dom där känslorna kommer. Är detta bara ett kvinno-fenomen eller kan även män drabbas??? För man får ju ständigt höra att det är hormoner som spökar och att man har PMS osv. Men har inte killar också hormoner? Eller är dom alltid iskalla och hanterar alla jobbiga saker som om inget hänt? Och blir dom irriterade så slåss dom? Jag vet nu låter jag väldigt sexistisk... Men ibland tror jag det är så!
Sen kanske jag kan va jäkligt instabil ibland, men tror nog att alla människor ibland kan få sånna här ångestattacker.

Äsch! Idag har jag en sån instabil dag känner jag. Tårarna i ögonen hela tiden och det behövs bara en liten grej så exploderar det! Skitjobbigt...

/Angelica

Kommer bli tjock på pepparkakor!!

Är det bara jag som tycker att köp-pepparkakor är godare än hembakade? Jag har en hel burk hemma med hembakta kakor men har knappt rört dom, här på jobbet däremot har vi en burk med köp-kakor och jag seriöst knarkar dom här jäkla pepparkakorna!!! Så jäkla goda!! Och inser att dessa kakor som faktiskt är till för kunderna är till hälften slut, kan lova att så mkt kunder har vi inte här.... Nej det är butiksbiträdet (jag) som tryckt i mig dom! Mjaaaa denna julen startar bra känner jag...

/Angelica

2012-12-08

Så här sygg är jag när jag inte jobbar:
 
 
Elinor

En lång jobbdag!

Igår satte jag inte ens på datorn förren 8 på kvällen. De ni!! Händer inte allt för ofta må jag säga. Tittade inte ens Facebook fören där omkring helller.
 
Började dagen med kossor i sådär 3 timmar. Sen hörde de av sig från stallet så jag kände, Va fan! Så trotsade snökaoset och åkte till Västervik för att jobba i stallet 3,5 timme ungefär. Så blev jag bjuden på lyx-lunch (om man jämför med mina små matlådor!!) på vilkoret att jag åkte och hämtade maten! Haha. Så iväg i "mellan-jobbet"-kläder som luktar ko och ett stänk av häst, spån och hö i mössan, åker jag till Guldkant i stan och hämtar mat. Haha.
 
Sen blev det tillslut att åka tillbaka till kossorna när jag lyckats slita mig från stallet. Så kommer jag in i ladugården och allt är lugnt och stilla. Så går ut och fixar allt med kalvar i kanske en 15-20 minuter och då när jag kommer in igen ligger de en lite kalv där!? Inget jag var berädd på! Hann inte med alls så lillen föddes på skitrännan, förlossningen gick väldigt fort i alla fall vilket är skönt för alla parter.
 
 
Mamma-ko mår bra och kalve har ätit för fullt så de kanske är ett vinnande konspet att födas på galler? Ne... Kanske inte!
 
Sen blev de till att mjölka dom små liven, och de kändes bara bra. Börjar känna i kropp och själ att jag varit igång hela dagen. Är inte van längre! Så ser jag helt plötsligt att en kossa står på foderbordet!!!! Och fodervagnen (som inte stannar om den kör på något!!!) kommer närmare. Jag får lite smått panik och då ska försöka få tillbaka kossan genom "hålet" hon smittit upp genom. MEN inrednignen har då gått sönder, men låser sig nu när kossan går åt andra hållet, så hon fastnar och kan inte gå åt något håll... Så hon sitter fast, jag har panik, hon har panik, inredningen rasar och vagnen närmar sig! AAAAhhhhhhHHHHHHHHAAAAaaaaa! Jag tänker bara "HITTA STOR RÖD KNAPP OCH TRYCK FORT!" Så de gör jag och allt stannar tillslut. Dock hinner vagen köra på henne men det blev bara lite oreda i pälsen :)
 
Att springa med trasigt knä över foderbord är inte att räckomendera. Men för damerna på jobbet kan jag springa många mil till! Hoppas alla lärt sig en läxa!
 
Nu mår alla bra igen och det blev en 10 timmars-dag igår! Gilar de, skulle ha några sånna dagar i veckan!
 
Elinor

Tomte på bussen?

Eftersom jag sov ute hos mamma och pappa inatt så tog jag bussen till stan förut. Ytterst stolt över att jag lyckats köpa sms-biljett via mobitime kliver jag på bussen, och då visar det sig att alla åker GRATIS idag!!! Meeeeeeen kunde dom inte sagt det INNAN jag köpt biljetten?! Jaja 29 kr i sjön.

Detta hade ju varit jättetrevligt om jag inte redan köpt biljett. Men nått annat som var trevligt var att det satt en gul tomte på bussen! Och sa " hoho välkommen" mysigt tyckte jag. Tog en bild på honom och la upp på Klt:s facebooksida "tomtejakten", man kunde tydligen vinna biobiljetter och reskassa om man tog bild på tomten.... Så här i efterhand kanske jag borde tagit en bättre bild...
Jaja! Det är lätt att vara efterklok!

För snäll!!

OBS DETTA INLÄGG SKULLE KOMMIT UPP I FREDAGS, MEN BLOGGAPPEN HAR HAFT SEMESTER NÅGRA DAGAR TYDLIGEN.... Håll till godo:

Det kan tyckas att jag är en tuff, självsäker, ibland nästan lite bitchig/elak/brutalt ärlig, men ACK SÅ FEL! Idag har jag fått ytterligare bevis på att jag är för snäll och har för hög arbestmoral så att andra människor utnyttjar det!
Idag har varit dagen from hell på städjobbet! Åkt till kund som inte ens skulle ha städning idag för dom är utomlands, sen på nästa ställe upptäcker vi att det är översvämning i köket!!! Så vi får svabba vatten och ringa kund och en miljon samtal. Så när jag äntligen kom hem så däckade jag i soffan och försökte släppa stressen och irritationen och på kvällen så kändes livet rätt bra igen... DÅ ringer chefen och säger "det är panik kan du ta en kund imorrn på morgonen?!!! Jag har frågat alla andra men ingen kan! Och det är en jätteviktig kund!"
För jävla snäll som jag är så säger jag ja trots att jag har kämpat mig genom dom senaste dagarna med nöd och näppe för att jag har så extremt ont i ryggen/knät. Så fort jag lägger på så känner jag hur jag ångrar det här beslutet! Nästan så tårarna kommer, för vad fasen!!!! Varför ska JAG alltid känna mig tvungen att ställa upp i ur och skur?! Varför känner jag sånt ansvar att jag sätter min hälsa åt sidan bara för att uppfylla nån annans mål och drömmar?! Så jävla SJUKT!!!!
Efter en stunds övervägande och panik så messar jag chefen att jag faktiskt INTE kan jobba mer denna vecka för min kropp blir förstörd!
Jag ska ju jobba på kaos imorrn så jag har ju liksom redan jobb imorrn.

Ibland måste man våga säga NEJ även att det handlar om jobb!

Tack och adjö!!

/Angelica

Säckigt sovande i sovsäck

lede i mikn sovsäck några dagar, och kommer även att göra de i veckan så har varit väldigt skönt att sova i min säng nu i helgen. Överdrivet varm lägenhet och massa täcken och mjuka kuddar, anpassad madrass för min äckliga kropp. Mmmmm! Sknaddes bara min varma Mats sen hade min ssovning varit toppen, men bra var de hur eller hur i alla fall. Nu ladda för att jobba ikväll och lite i veckan. Äta packa kissa. Sen blir de ut på hala vägen igen..
 
 
Elinor

Jag vill ha barmark...

Vintern har inte ens börjat och jag vill redan att den tar slut! Denna helg skulle vi egntligen åkt och hälsat på oh sett hur min udnerbara ponny har det nere i skåne. Saknar honom!!! SÅ skulle vi passa på att titta in flyingen på deras öppetthus-dag. MEN de satte vädret stopp för... Kul... Vill inte åka ner med Greta när alla bara dör i trafiken.. Så ge mig barmark tack!
 
 
Elinor

Min frukost....

 
Nevars. Så illa är de trots allt inte riktigt. Men har så grymt svårt att äta frukost när jag inte jobbat innan. Min mage vill liksom inte ha något innan jag rört på mig. Problemet skulle ju vara lätt löst om jag bara gick ut och tog en promenad MEN kan ju inte ens gå ordentligt från sängen till soffan där jag nu sitter, så kan bli visa svårigheter... Men vitamintableter är också gott...
 
Elinor

Är det dags att ge upp?

NEJ!
 
I tisdags (vad fort tiden går!! Snart är det jul!) var jag i stallet och hjälpte till. Vem är de jag försöker lura egentligen? De är ju där jag vill vara!!!! Jag älskar dom små kossorna, men de är med hästar jag vill leva mitt liv! Varför är alltning så hårt och orättvist?
 
Såg att Angelica skrivit om sina kramper, och vi är ju "ha ont"-klubben så ja hakar på. Jag har så jävulskt ont i mitt knä och de tär verklige på allt i min omgivnig! Jag jobbar inte på lika glatt och bra, jag är arg hela tiden och mitt humör sviktar något otroligt och de får Mats smaka på.. Allt gör ont! Hela tiden, dag som natt. Nu när jag bara sitter här. Känns som att någon hugger en grov spik rakt in i knät och gojsar runt denmed en cirkel formad rörelse. AJ! Smärta.. gråter.. aaahh..
 
Livet är bra orättvis och de vet vi. Det finns ju faktiskt "smärtfria" personer som vill ha ett stillasittande jobb. Varför kan vi inte byta? Jag måste få mitt knä fixat, jag måste börja rida, jag måste utbilda mig inom häst och jag måste ha med dom genom hela livet! Ge mig styrka!! Ska ringa sjukgmnasten (igen) för nu har de gått tre veckor sen sist, och de blir bara värre och värre... Hoppas av hela mitt hjärta att de blir bättre efter en operation till så jag kan börja leva mitt liv igen!
 
 
Elinor

Tre timmar och dålig förklaring!

 
igår kom mjölkbilen (mjölkebiiiiiiiiiiiiiiiil ta mig meeeeeeeeeeeeeeeeed!) 3 timmar försent... Och jag ringde till dom när de var en timme sena och ingen svarar!!? Så efter ytligare en timme (när mjölkninge av de små kossora ska vara igång) och 7000 samtal så svarar de på åkeriet.
"Vi var 3 timmar sena igår så han kanske kommer snart..."
Okej.. DOm var 3 timmr sena redan dagen innan, och gör inget åt de och hör ite av sig? Känns sådär. Vet man att de är sena redan ett dygn tidigare så kan man ju ringa och förvarna lite. Viste vi detta skulle vi kunnat ändra planen så verken ajg eller kossorna hade fått jobba över. Men till slut (3 timmar sent) kommer mjölkbilen och han förstod inte probleme verkade det som. Och att han hade tre gårdar kvar och kolckan är nu 6 på kvällen. Känns som att många skulle dragit igång mjölket väldig mycket tidigare än så.
 
Så säger han, klockan 6, "Jag måste vara klar till 5 för då börjar nattpasset och dom ska ha ddenna bil." Han har då alltså 3 gårdar kvar och måste vara klar för en timme sen... Logiskt!? Och de hade dom liksom inte tänkt att göra något åt? Nej, för deras reservbilar gjorde något annat någon annanstans. Farför i helvete lånar man ut sina reservbilar när första riktiga snön kommer?? Varför äger man reservbilar om man inte kan använda dom när de behövs? J, vi får se om de någonsin kommer ifatt dessa 3 timmar, eller om vi får vänta till våren?
 
Ulla är i sin så hon var nöjd i alla fall :)
 
Elinor

Knäskada?

Jag vet i tusan vad som är fel på min kropp egentligen!!!!! Var ju som sagt på massage igår och det gjorde så ont så visste knappt vart jag skulle ta vägen. Vet inte om det hjälpte nått, idag är det sämre i knät och höften. Det känns som knivhugg i knät, vet inte riktigt vad som triggar smärtan heller, plötsligt så bara skär det till liksom. Jag hittade lite receptbelagda tabletter i badrumsskåpet men vet inte om det hjälpte.... Gör fortfarande ont.

Nu ska jag slå en signal till knäexperten Elinor Björk!

Klart slut!
/Angelica

Pensionär?

Min kropp klarar inte kyla speciellt bra har jag märkt. Alla leder och muskler liksom stelnar till och fryser fast! Har sovit skitdåligt två nätter nu för att det gör så jävla ont i ryggen som strålar ut i benen så har vart tvungen att gå upp mitt i natten och ta värktablett. Inte okej! Tänkte då att det skulle bli bättre när jag rörde på mig lite, in my ass att det blev!!
Tur att man känner folk som kan massera! Ska iväg till en kollega/vän ikväll och få massage, hoppas det hjälper!

/Angelica

Hälsokost, här är jag!

Kommer ur fas med min sömn och kost när jag är ledigt! Haha. I söndags bestod näringsintaget av 6 rostmackor md marmellad, och peppakaksdeg. Sen i måndags så åt jag typ... samma? Sen igår blev de pizza, och när jag säger pizza så menar jag pizza och inget annat. Ett mål mat på en hel dag kolckan 14:00 sådär. INTE hälsosamt! Haha. Men nu är jag på jobbet igen och i fas! Min mage klarar inte av att vara ledig (eller äta så mycket peppakaksdeg som jag gjort de senaste dagarna!)
 
De som blev över om någon vill ha?
 
Elinor

Då kom vintern på riktigt!

Idag är jag väldigt glad att jag "bor" nära jobbet!! Att ta sig hit igår eftermiddag var lite som ett lotteri, kör jag i diket eller håller jag mig på vägen? De är frågan! Hade inte varit roligt att gå till jobbet som förra vintern! Gå upp en timme tidigare än vad man brukar för att pullsa i knädjup snö med psikande is i ögonen och en näsa som inte går att hålla varm! Ne ni. Skönt att de är över i alla fall! Nu går jag upp 20 över 5 så är nastan sovmorgon om man jämför! Haha.
 
Börjar fundera på varför jag varje år bli så överraskad och i chock så fort snön kommer. Borde ma inte vara berädd id dehär lagre? Det snöar i norden på vinter, så är det bara. Men aldrig redo... Vill ha ett par termobyxor som man kan öppna på sidorna och ta av sig utan att ta av skor och sånt! Praktiskt!!!
 
 
Elinor

Skrivsvårigheter?

Jag har alltid haft svårt med stavning. Lärde mig lång och kort vokal regeln vid 20 års ålder. Märks lite extra tydligt nu när jag faktiskt skriver mycket. Har ju nästan fått in de där med en eller två konsunanter, men vilken bokstav de ska vara ibland.. Oj vad fel de kan bli!!
 
Har sett att jag har svårt att skilja på B och P. Känns inte som att dom är så lika..? Men ibland när de ska vara B så skriver jag P. Rätt knäppt? De sitter ju inte speciellt nära varandra på tangetbordet heller... Haha.
Den är det I och E som är svårt. I alla år har jag stavat sEkund med I, alltså sIkund.
O och Å kanske är lite mer vanligt?
Sen auo-ljud förstår jag inte alls!! Varför krongla till de så hårt? Typ som automat, eller stavas de ens så? Hur stavas ens? Med Ä kanske? Har ingen aning!
 
Ja, de är min vadag de. Har ingen diagnos i nuläget och känner att jag inte behöver någon heller! Har aldrig haft lätt för att lära mig saker och språk har alltid varit mitt svåra ämne! MEN nu är grundskolan klar så hoppas jag överlever ändån och att ni förstår vad jag skriver. Haha.
 
 

Steg 1: promenera hem i snön

Yes! Jag klarade mig hem utan att halka eller bli överkörd av en snöplog! 1-0 till mig. Nu ska jag koka lite nudlar och sen vandra bort till Willys.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be357e9606ee175a494e04.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be357e9606ee175a494e04.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be357e9606ee175a494e04.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be357e9606ee175a494e04.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be36329606ee175a494e0b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be36329606ee175a494e0b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3928749/images/2012/pic_50be39e79606ee173c200a3d.jpg" class="image">

Lite ångest...

Jag har lite ångest över att jag måste gå till affären sen när jag slutar... Skulle ha handlat mat igår men tyckte det var så kallt så pallade inte. Så idag MÅSTE jag handla! Finns inte mkt kvar i kylen nu. Såååå då kommer jag alltså få pulsa i snön bort till Willys och sen släpa hem massa matkassar... Men jag får väl se det som ett litet äventyr!

Dagens i-landsproblem: SNÖ!

Smart vardag!

Eftersom de var såååååå många som frågade angående mina galgar ( HAHA hoppas ni ser irronin!) så tänkte jag berätta om dom. Köpte vanliga galgar som var väldit smala i ramen. Så tänkte jag först köpa "byxgalgar" med klänypor liksom inbyggt i galgen. Men så slog de mig om jag någon dag ångrar mig och inte vill ha mina kjolar upphängda längre kommer jag då ha fullt med galgar som jag inte använder. Så köpte då istället fria klänypor och klämde fast tre kjolar på vaje galge med två klänypor var. Tyckte de blev fint och ekonomiskt med både plats och pengar. Ger mig själv 10 av 10!
 
 
Elinor

Dagens "tummen upp" går till filmjölk!

Ha aldrig riktigt tyckt om fil.. Fil känns så, mesigt? Så, smakar-ingenting-men-ändå-något-lustigt-men-inte-mjölk-smak. De blev mer poppis med yougurt när jag var liten, och med lite (massa) konserveringsmedel, kemiska smaker och socker var det godare. Ända gången jag åt fil egentligen var hos mormor och morfar när man sovit där och skulle äta frukost! Och av någon anledning var filen godare då(?) Mormor kan allt!
 
Nu i alla fall har jag börjat äta fil. Istället för att äta 3 ton bröd med 11 ton smör på varje dag blir nu mit mellanmål fil med frukt! Det är riktigt gott och smakar som hemma hos mormor och morfar <3 kärlek! Blir mer mätt än "tomt bröd" som bara gör mig mer hungrig faktiskt. Tummen upp för fil!!
 
 
Elinor

Snööööö

Ojoj vilket väder! Måste erkänna att jag tycker det är riktigt mysigt. Kommer nog tycka att det är mindre mysigt resten av veckan då jag måste gå till alla städningar kors och tvärs över stan!

Men än så länge så är det mysigt!

En officiell ursäkt!

Jag vill utfärda en ursäkt till min kära vän Evelyn Wimarsson http://eeevelyn.blogg.se/">http://eeevelyn.blogg.se/ angående mitt förra inlägg som påstod att JAG var den enda som på riktigt älskar julen.. Så:

Förlåt älskade vän! Jag vet att du är lika hjärntvättad som mig med juleljus som glimmar, adventsstjärnor som tindrar och allt annat underbart juligt som finns här i världen! Så förlåt min lilla julängel!

/Angelica

Västerviks Gymnasium

 
Jag är i chock! Vad har hänt med dagens ungdom? Jag satt här om kvällen med Michael och Mats och tittade i skolkatalogen. Så skulle vi göra som vi gjorde förr och säga vem som var snyggas i varje klass. De var en utmaning vill jag lova! Vem är snyggast av de fula? Antingen såg ddet ut som de hade en påle i röven, duckface eller så var de iklädda mysisbyxor... Nej! Jag säger nej!
 
Alla blir dåliga på skolfotot! Dags att lägga ner ideen?
 
Elinor

Varför hatar alla julen?!

Ibland känns det som att jag är den enda som på riktigt ÄLSKAR julen! Jag har julstämning inombords hela december liksom. Känns som att så fort jag nämner julen för folk i min närhet så får jag till svar "men fy vad jobbigt, snart jul"... Ursäkta men VAD är det som är jobbigt?! Det är MYSIGT! Man pyntar jättefint, städar så det luktar rent i hela huset, gör apelsiner med nejlikor som luktar mumma, köper julklappar till sin familj, slår in klapparna fint och skriver fiffiga rim, hugger julgran och pyntar dagen innan julafton, äter massa gott, tänder massa fina tomtelyktor och TOMTEN KOMMER!!! Och sist men absolut det bästa så får man lyssna på och sjunga mysiga julsånger.

Allt detta gör man tillsammans med sina närmaste och folk samlas. Jag vet inte om man blir hjärntvättad med jul när man gått estet? Med tanke på att vi började öva jul/luciasånger i oktober... Men det tyckte jag var så himla härligt! Trots att man sjungit Staffan-visan tio gånger för att stämmorna ska sitta perfekt så visst fan älskar man Staffan-visan lika jäkla mkt varje gång?!!

Ja så är mina känslor inför julen. Min familj är också väldigt julig, mamma har ca 234 st tomtar som skall sättas upp varje år, pappa har en liten pepparkaksgumma som han klippt ut i papper när han gick i typ 2:an. Det är traditionerna som gör julen helt enkelt!

Mer jul åt folket!!

/Angelica

Dagen bjuder på.....

Idag ska jag till min mammas nästintill barndomsvän! Dom har i alla fall kännt varandra i århundraden genom hemvärnet. När vi var små så var jag och min syster alltid med på deras träffar bland alla tanter och de var jättekul!! Vet inte riktigt vad vi gjorde egentligen? Men mins att de var roligt att bara få vara med. Så på "Lotta"-träffarna så tovade vi ull, stickade, brodderade, gjorde godis. Sånt som man kan tänka sig att "gamla tanter gör!"
 
Hur som haver. Idag ska jag och mamma åka till henne och prata lite om handikappsridning som jag nu skriver ett arbete om. Ska få in så mycket verklighet som möjligt i arbetet så därför ska jag träffa just Gunilla då hon jobbar som personlig assistent och varit inblandad i handikappridningen i flera flera flera år! Ska bli inntressant och höra vad hon säger!!!
 
För vist ger djuren oss något extra? Sötaste Lova!
 
Elinor

KKKAAAAAAAAALLLLLLTTTTTTTT!!!!!!

Jag är en väldigt frusen person och kan lätt gå runt i tjocktröja på sommaren. Sover med duntäcke (hälst två) året runt och ALLTID med strumpor, och nu på vintern blir det självklart sockar! Trivs inte i detta vinterklimat. I mitt rum på jobbet är det inte supervarmt, tycker jag! Dock tycker jag det är svinkallt hos mamma när  det är 20+ så det är nog inte så kallt egentligen. Haha. MEN ska nu sova med två sovsäckar och se om det kan värma denna frusna själ(?) Fick även prova mammas militärkläder och där hade vi något! Mm va vamt och skönt!! Nästan så de är värt att köpa ut dom åt mamma? Så snygga med! MmMm!
 
 
Elinor

De årliga peppakaksbaket!

Idag var det årlig pappakaksbak med familjen! Som vanligt blev det mest peppakaksdegs-ätande och väldigt mycket oseriöst bakande. Haha. Men de är väl så de ska vara? Mamma får stå för seriösbaket medan vi barn (mellan 15-24 år) gör rymndvarelser, apbläckfiskar och snoppar. Av ren tradition då förstås!
 
Så blev de tårta när vi firade Mats, eller Måtz som de står så fint på tårtan (begåvade Sandra!) Mats öppnade även sin pressent som han fick av oss (=mig!!) Ett hår-snickar-kitt! Hihi. Fantasin flödar ibland.
 
 
Elinor

Glad 1a advent!

Happy 1a advent och icke att förglömma kattens dag!

Nu ska jag titta på adventskalendern och sen ner till stan och bjuda på gokaffe på västerport!

/Angelica

Den 2 december för länge sen hände det något underbart!

För de är ingen vanlig dag för de är MATS födelsedag HURRA HURRA HURRRRRA!
 
Idag fyller min Mats år och vi ska båda hem till min mamma (Haha) och äta tårta, hoppas jag(?) Det är över 3 år sen vi träffades och han är min verkligen! Känns nästan lite töntigt, viste nog inte att man kunde bli så förtuttad i en annan människa? Men jag älskar honom!
 
Och han har nästan lika långt hår som jag. Mitt hjärta <3
 
Elinor

Förberedd!

Sådär ja! Nu är jag redo för första advent imorrn, rätt nöjd med min skapelse faktiskt!

/Angelica

Bara för att jag skrev att den var bra?

 
Dom kör anden i flaskan på ett TV-program för barn i en högteknologisk värld där vem som i stort sätt kan gå ut på nätet och hitta allt mellan himmel och jord, MEN julkalendern ska vi bli galna på för att de spelar anden i flaskan... Onska!
 
Jag kan inte räkna hur många gånger vi körde anden i flaskan, eller vi sa anden i glaset men antar att principen är densamma(?) Jag är ju i och för sig väldigt ond (HAHAHA) så kanske har sina förklaringar där!? De onda andarna jag lockade fram som barn har ätit upp min själ, skam!
 
Elinor

Grevens återkomst!

Tittat på första avsnittet av julkalendern för iår. Mysteriet på Greveholm" fast i en ny tappning. En ny familoj flyttar in och älskar dialekten på ungarna! Den verkar bra, den är ju gjord för mindre barn än mig (kanske?) så den ska vara lite barnslig! Typiskt svenska julkalender som det ska vara. Sen ställde Mats frågan: "Finns det julkalender i andra länder?" Ja de är väl kalrt... eller? Så slog de mig att ne.. Varför skulle de finnas de? Eller varför skulle de inte finnas? Alla barn i alla (kristna) länder där julen är en stor högid måste väl gilla att man räknar ner dagarna!!! De borde verkligen finnas!(?)
 
 
Elinor

Jobba på hej och hå!

Då var denna månad också slute! Helt sjukt att de är december allaredan?! Tycker inte de var så länge sen jag hade semester i somras? Haha. Trodde de skulle bli en lugn månad på jobbfronten, men som tur var blev de inte så! Jobbat på ordentligt tycker jag! Känns bra! Vist att det är skönt att vara ledig när man har någon att umgås med, eller något att göra, men ne.. De får man sällan några pengar för! Haha.
 
Vi får se hur december ser ut på jobbfronten(?) Men julafton vill jag i alla fall vara ledig, hur mycket OB man än får!
 
 
Elinor

angelicaelinor.blogg.se

Hej vi är två vänner som känt varandra sedan urminnes tider som har i stort sett ingenting gemensamt! DÄRFÖR tänkte vi att vi skulle starta en blogg tillsammans! En blogg som då kommer bli väldigt varierad!

RSS 2.0